Medián mér a HUP-on

Fórumok

A HUP forrásában találtam ezt.

A Medián WebAudit mér a HUP-on 1*1 képekkel.

Érdemes megnézni a linkelt honlapon a szolgáltatás árát.

Hozzászólások

Nem kell ehez forrást nézni.. Használj AdBlock-Plust és megtudod nézni milyen oldalakat nyit.. Többek között google-analytics, feedburner is szerepel a hup.hu melett..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

akkor itt valszeg elég szarul félre fognak lőni a statokkal, mivel úgy gondolom, hogy nem én vagyok az egyedüli aki adblockplusban az ilyen és hasonló oldalakat kapásból tiltja ...

10megás vonalon a következő igaz általánosan a magyar webre:

a) adblockplus disabled: 10-15 sec oldal letöltés finish
b) adblockplus enabled: 1-2 sec

de még megjegyezném, hogy az 'a' eset elég sűrűn elég erős alulbecslés, mert néha, hogyhogy, hogynem jóval több; hogy miért nemérdekel, ami viszont igen, hogy legfeljebb két szempillantás alatt kell az információ. ez van, 3. évezred, nem érünk rá félnapot a kávézóban üldögélni, órákat várni valami lényegtelen kis szarra, felgyorsult az életünk, c'est la vie

én általános magyar webről beszéltem, ezeken az általános oldalakon meg reflexből devnullba megy minden ami nem szükséges az információ megszerzéséhez. ezek között volt megtalálható az összes statmérő is, azok is sokszor megakasztották még az oldal minimális letöltését is! komprende?

attól függ mennyit fizet érte nekem a medián, ingyé nem megy, hogy elbasszák az időmet a lassú szervereikkel meg a sávszélemet, ráadásul a 15rugós netelőfizetés mellé még 60tonna reklámot is a pofámba tolnak (hogy ezt a medián teszi-e vagy se, nemérdekel) "viccbő'", értem?

Mibajvele?
Jóízű fogyassz-herdálj-szenvedj kritika, némi antiglobalista felhanggal. Főleg, ha nemcsak a refrénre összpontosítok.

Ünnepek körüli vennimuszály-hacacáré idején külön időszerű.
És - szerintem - az sem véletlen, hogy a CD-borító-füzet fotói (főleg ennek a számnak a környékén) a Westendben készültek, miközben venni-venni-venni-venni muszáj.. Azt már én tenném hozzá, hogy az ún. szeretet jegyében, az ún. szeretet ünnepe alkalmából.

mivel ilyen kedvesen meg lettem szolitva, igy valaszolok ;-)
azokat kellene megkerdezni akik anno befizettek a vasgyujteskor, hogy mit szolnanak a site es a sajat adataik eladasahoz. gondolom ha ezt sejtettek volna elore akkor sokan nem fizetnek. Treynek elsosorban felejuk van kotelezettsege ha a vas vegul nem ebbol a penzbol kerult megvasarlasra meg akkor is. sztem

udv Zoli

"hogy mit szolnanak a site es a sajat adataik eladasahoz"

Tudsz valamiről, amiről én nem?

"Treynek elsosorban felejuk van kotelezettsege ha a vas vegul nem ebbol a penzbol kerult megvasarlasra meg akkor is."

Érdekelne engem pontosan az, hogy milyen kötelezettségem is lenne. Esetleg ha kifejtenéd.

--
trey @ gépház

Nem tudom észrevetted e, de lényegében itt van az orrod elött a tájékoztatás.. Igaz nem annak szánták, de ha ez már itt tart, akkor gond nélkül tekinthető annak.. Ezek után meg tényleg nem érdemes olyan hírt kirakni, hogy "Mér a HUP-on a Median - részletek itt"
A tájékoztatás azon részét meg, hogy tesztelési fázis alatt van már megkaptad, ha átolvastad ezt a topicot..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Szerintem pedig semmi kozod hozza, hogy mivel meri a latogatottsagot, es hogy meri-e egyaltalan. Ez az oldal uzemeltetojenek dolga, ennyi. Ha tajekoztat, akkor az egy kedves gesztus, de semmikepp sem kotelezo dolog. Nem ertem a felhaborodast, se azt, hogy milyen alapon kered tole ezt szamon. Nevetseges. Ha arrol lenne szo, hogy eladta a mailcimedet, es kapod a millio spamet innen, es nem szol rola. De igy? Gondolkozz mar egy kicsit.

Jaj, neked még be kellett jópofizni ide a végére...

A "mérik az oldalt és kész" legyintéssel számodra lehet, hogy elintézhető a dolog, mert te az iwiwen is szívesen mutogatod magad, de talán azért az is megérhető, hogy van akit zavar, ha egy általa nem megbízhatónak ítélt harmadik féllel végeztet trey úgy mérést az oldalon, hogy erről előzetes tájékoztatás nem történt.

Nekem nem okoz semmiféle érzelemkitörést (mielőtt még erre reflektálna bárki), mert alapból tiltom az ilyen audit/webstat oldalakat, de azért elkezdeni itt kacarászni és értetlenkedni colos felvetett problémáján nem kellene.

Szerintem is szerencsésebb lett volna, ha trey közöl egy cikket az audit kód behelyezése előtt, hogy ez _lesz_, minthogy a módosítás utána egy user kezdi el pedzegetni a témát...

Meresnel alapelv a rendszerre a leheto legkisebb
mertekben (vissza)hatni magaval a meressel.

Ha elore bejelenti, hogy lesz meres, kitargyaljuk
mikent is lehet azt jol kikuszobolni - le is tiltjuk a .js-t, a median linkeket -, akkor az a meres
garantaltan hamis eredmeny.

Akit ez zavar, az - minden bizonnyal - mas oldalak miatt,
mar reg kizarta a merest, igy itt sem utkozik az usertrackingbe.

Én is adtam anno 10 rugót a vasgyüjtésbe, és ugyan úgy nem tetszett amikor át lett utalva pénz az FSF-nek, mert azon kívűl hogy nem sok hasznukat látom, nem is volt jó benyomásom róluk. Sőt nem adnék egy forintot sem soha egyetlen egy informatikai alapítványnak sem. SZVSZ van sok ezer hasznosabb, és fontosabb feladat, mint a GNU és FREE szoftverek vagy a Linux elterjesztése. Szívesebben járultam volna hozzá egy korházi műszer megvételéhez, mint az FSF fenntartásához. Mégsem kezdtem el nyilvánosan hőbörögni, hanem megfogadtam többet nem küldök pénzt vasgyüjtésre, aztán lenyeltem a dolgot és itt vége is volt...
Tényleg nem értem, hogy a mi a bajod azzal ha eladja a HUP-ot? De már vagy 1000x leírta hogy nem is biztos hogy el akarja adni, és nem is biztos hogy megveszik! És mit szólnál hozzá ha holnap lekapcsolná a szervert, és nem lenne többé HUP mert megelégelné Ő is a sértegetéseidet aztán sz*rna az egészre!?

"Én is adtam anno 10 rugót a vasgyüjtésbe, és ugyan úgy nem tetszett amikor át lett utalva pénz az FSF-nek, mert azon kívűl hogy nem sok hasznukat látom, nem is volt jó benyomásom róluk. Sőt nem adnék egy forintot sem soha egyetlen egy informatikai alapítványnak sem."

Pontosítsunk, nem az FSF.hu-nak, hanem az FSN-nek. Ezzel azt akartam elkerülni, hogy egyesek azzal támadjanak, hogy a pénzt elköltöm. A pénz jelenleg is megvan az alapítványnál. Két olyan ember kezeli, akikért tűzbe tenném a kezem és akiknek a magyar nyílt forrású közösség rendkívül sokat köszönhet. Azaz jobb helyen van, mintha nálam lenne. :)

--
trey @ gépház

Most ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a 10 ezer forint nem fedezné a HUP egy havi hosting díját. Az alapítvány pedig 6 éve hostolja __ingyen__ a HUP szerverét. Szóval érdekes dolok ezek, és érdekesek az emberek, amikor azt hiszik, hogy "ingyen" van valami, akkor az tényleg ingyen van. Egy valamit kell megjegyezni: ebben a világban semmi sincs ingyen. Eddig ment "ingyen", de sajnos ezután már nem biztos, hogy menni fog.

Természetesen köszönöm, hogy hozzájárultál az oldal fennmaradásához!

--
trey @ gépház

Ok így világos, és tényleg csak hülye arogáns post(ok) miatt írtam ezt a "vasgyűjtési dologot" is. És pont nem is vagyok ez a "free os everywhere fun"; de tényleg ebben az országban nem azt tartom a legfontosabbnak, hogy van -e free linux vagy nincs, vagy van -e FSN aki hosztolja a HUP-ot is vagy nincs, amikor alapvető hiányosság pl. hogy nincs mentőautó aki egy haldokló gyerekhez odaérjen időben. De ez már politika lenne, azt meg nem szeretjük, ezért csendben a felesleges pénzt (megjegyzem nem sok akad) én is már Peter Cerny Alapítványnak küldöm :)

Picit azert itt aljunk meg.
Itten egbekialto marhasag fogalmazodik meg tudatlansag okan. Az fsf/fsn az az egy vallalkozas a mai magyar kozossegben ahol tenylegesen tettek is valamit azert, hogy legyen kozosseg. Nem fikazaskepp a linux.hu meg ma sem tud igazan jo oldal lenni, regen pedig csak egette a linux szot. Az lme is csak ilyen csinaldmagad mozgalom 0 kompetenciaval (sajat velemeny lehet erte kovezni, de nehany publikus parbeszed talan a velemenyemet vedi). Most vehetnenk sorra az osszes mas alapitvanyt/szervezetet, de inkabb a arrol beszeljunk (portal.fsn.hu, ftp.fsn.hu, hu.openoffice.org, mozilla.fsf.hu) azok amik nagyon sok embert segitenek a szabad szoftverek hasznalataban.
A masik, hogy ugye a lehetoseg fennallt volna, hogy akkor Trey beteszi a parnaja ala, ev vegen mint magancelu bevetel utan szemelyi jov. adot fizet utanna... nem sorolom. Egy technikai kerdesbol moralist csinalni az nem jo.
Mas kerdes, hogy miert nincs meg elkoltve, de hat majd ellesz.

"Mas kerdes, hogy miert nincs meg elkoltve, de hat majd ellesz."

A gyűjtés úgy indult, hogy ha jelentkezik valaki közben aki megszponzorálja az egészet ( így lett, köszönet érte a HP-nek ezúton is :) ), akkor az összegyűjtött pénz nem kerül felhasználásra, hanem az FSN számláján marad és a felhasználásáról _együtt döntünk_ (nyilván azokkal, akik adtak bele). Ilyen döntésről még nem tudok, így a pénz nyilvánvalóan nem került felhasználásra.

--
trey @ gépház

Azt inkább ne firtassuk hogy az openoffice terjesztéséhez és magyarításához miért van szükség pénzre? Az openoffice mögött ott áll a google, sun stb. A mozzilának szintén nics szüksége az én pénzemre. A portal.fsn.hu az egy az egyben át van irányítva a hup-ra.
Én magam is benne vagyok projectben, magyarítok is de pont semmiféle alapítványi pénzt nem láttam még soha, és nem is fogadnám el.
Az hogy mit hova költenek a TB-mből, nem érdekel és alapvetően amikor pénzt adok valakinek érzelmi alapon teszem. Ha meggondolnám józan ésszel az adományozásomat, akkor befektetném a pénzem.
Amikor a HUP alól kilohad a P3-as szerver mert már annyian nyúzzuk, akkor megszólal bennem a lelkiismeret hogy ugyan már küldjek én is valamit. Viszont általában nem használok firefox-ot, főleg nem magyarítottat mert KDE-nek van saját böngészője. Nem használok magyar openoffice-t, mert a melóhelyen Angol az alapnyelv. Ráadásul ezek a projectek az FSF projectek, nem az FSN (ahová nem akartam adakozni)! Nem jártam még idáig soha az FSN honlapján, nem kaptam még meghívót egyetlen összejövetelükre sem, ergo nincs semmiféle kapcsolatom az FSN-el. Nem is tudom hogy mit takar az FSN, és egyenlőre meg sem fogom tudni mert 2007-04-30 18:46:38 óta ez a szöveg firtatja az alapítvány tevékenységét: "Az alapítvány tevékenységeinek leírása..." a főoldalon meg ez áll:
"Visszatértünk!
Visszatértünk! Kisebb kihagyás után újra elérhető az FSN Alapítvány weboldala! Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll. Kérjük nézzen vissza később!"

Szóval mit is csinál az FSN? Az 5 fő aktivista közül van egyetlen egy is aki írt már pl. C kódott életében? És most győzzön meg valaki arról, hogy miért is jó nekünk az FSN alapítványt támogatni!?
Tényleg az most már a meggyőződésem, hogy jobb lett volna Trey-nek elkölteni a lét, és nem egy alapítványi bankszámlán infláltatni.

"Az alapítvány tevékenységeinek leírása..." a főoldalon meg ez áll: "Visszatértünk! Visszatértünk! Kisebb kihagyás után újra elérhető az FSN Alapítvány weboldala! Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll. Kérjük nézzen vissza később!""

Sajnos az alapítvány webszervere alatt tönkrement a hardver. Az oldalt nem én csináltam, így ennél bővebbet nem tudok róla. Egy ideig nem volt weboldal, ezért annak idején összedobtam egy ideiglenes weboldalt, azt látod most. Sajnos a HUP mellett ennél többre nem futotta.

"Szóval mit is csinál az FSN?"

Az FSN alapítvány üzemelteti jelenleg az ftp.fsn.hu FTP szervert, és az FSN alapítvány hostolja a HUP-ot is. Emellett az FSN alapítvány segít egy csomó más projektet is. Levlistákat hostol, tárterületet biztosít rászoruló fejlesztőknek, ilyesmik.

"Az 5 fő aktivista közül van egyetlen egy is aki írt már pl. C kódott életében?"

Az FSN alapítvány tagjai közül néhányan már írtak C kódot :) Én is írtam, bár abban nem volt sok köszönet :D

"Tényleg az most már a meggyőződésem, hogy jobb lett volna Trey-nek elkölteni a lét, és nem egy alapítványi bankszámlán infláltatni."

Én úgy tudom, hogy a pénz le van kötve és az infláció értéke felett kamatozik jelenleg. Erről az alapítvány két pénztárosa tud neked bővebb információt adni.

--
trey @ gépház

Ezt jó lenne tisztázni. Az FSF.hu-ról nem volt jó benyomásod, vagy a mi alapítványunkról (FSN)? A kettőnek lényegében semmi köze egymáshoz (tevékenységben sem).

Ha a vasgyűjtésbe adtál 10 ezret, akkor az nem lett átutalva senkinek, te utaltad át, vagy az FSF.hu-nak, vagy az FSN-nek (már nem is emlékszem, hogy itt segített-e az FSF.hu a közhasznúságával abban, hogy a támogatásod után adókedvezményt vehess igénybe).

Emlékeim szerint a feltételek tiszták voltak akkor is (gyk: hogy kinek küldöd a pénzt, hiszen ezt egyértelműen meg kellett jelölnöd), ezután azt, hogy mire adtál volna inkább szívesebben nem értem.

A pénz még mindig megvan, mivel a vasat a HP adta. Ha úgy tetszik, amiért adtad, megvalósult.

A kórházi műszer megvásárlása egyébként valóban lehet fontosabb, bár azt (a jövedelmedtől és az egészségi állapotodtól függ persze) már többszörösen befizetted az államnak a TB-be. Ha pedig ilyen jellegű tevékenységet végző alapítványt támogatsz, semmivel sem vagy jobb helyzetben, ha megkérdezed mire is használták el a pénzed.

"Treynek elsosorban felejuk van kotelezettsege ha a vas vegul nem ebbol a penzbol kerult megvasarlasra meg akkor is"

ROTFL :) :)

Nem akarok benyalni senkinek, de:

Van bármi fogalmad mennyi idő és energia fenntartani egy ilyen site-ot éveken keresztül?
Ha nem nézzük a vasat és a hostingot, ami innen-onnan támogatóktól összejött, akkor is elég sok idejét veszi el a T. szerkesztő úrnak. ( Amiért természetesen minden hónapban felmarkolja a nagy lét. )

Most mi a francért fáj bárkinek, hogy valaki nem akar ingyen dolgozni tovább, ezért eladja az egyébként saját tulajdonát képező domaint és portált?

Én is adtam pénzt a vasgyűjtésre, de nem zavar, akármi is lesz eladva a hup-ból.

"idő és energia" feladatmegosztas?
Nemtom, hogy mire gondolsz. Ha arra amire gondolok akkor: miért osztaná meg, ha bírja, szereti, van rá ideje. És miért ne adhatná el, ha már nem bírja/nem szereti/nincs ideje rá.

"nem zavar, akármi is lesz eladva a hup-ból" egy szavazast azert megerne

Felesleges. Tudom, hogz a töbség ellenkező véleményen van. Mert mi már csak olyanok vagyunk, hogy mindent ingyen szeretnénk, vagy minnél olcsóbban. Ha valami openszórsz, free, akkor az az uberalles. Ha zárt/fizetős akkor meg amaga a gonosz.

Ha arra gondolsz, hogy a regisztrált címemet adja el, azt nem teheti. Illetve a site-al együtt eladhatja, de ha elkezdenek e-mail hirdetésekkel tolni, onnantól kezdve perelhető a dolog jogosulatlan adatkezelés címén. (Mert ugye regisztrációkor nem volt anno beleegyezés, hogy bombázhatnak spam-el...) És hidd el lenne pár feljelentés.

Mint említettem, foglamam sincs jelenleg (január 3-án), hogy _mi lesz_. Azt tudom, hogy én mit akarok.

Amikor elindítottam a támogatós rendszert, az nem hozott eredményt. Természetesen köszönöm azoknak, akik támogattak / támogatnak, de sajnos az abból összejött pénz arra nem elég, hogy az ADSL számláimat kifizessem. Akkor egyesek felvetették, hogy meg kellene próbálni céges környezetbe terelni a dolgot. Jelenleg ennek a lehetőségnek felmérése folyik. Vannak jelentkezők, vannak tárgyalások. Egyelőre ennyit tudok mondani.

--
trey @ gépház

Ne hoborogjel vazze. Errol beszelek. Mindenkor adott a lehetoseg, hogy te, meg akinek kedve van leregisztralja a hup2.hu-t rakjon egy gepet ala, es csinaljon belole kozossegi oldalt. Trey kert es kapott penzt a hw-re (amit ha joltudom nem hasznalt fel)
Azert mert jo volt amit csinalt, nem pedig azert, hogy majd "jo lesz".
Ha eladja, hat eladja. Nem erdekel, bar sajnalnam, de biztos valaki nem azert venne meg, hogy utanna megszunjon. Sikeres dolgot nem erdemes megszuntetni, ez pedig nem mukodhet ugy, hogy ha Trey valtoztatni szeretne valamit akkor majd kozvelemeny kutatas targyava teszi.

szociológiával foglalkozom, szerintem a mediánnal semmi baj nincs. majd ha a sondás gemplus kezd mérni itt, akkor lehet gebasz. ők a sütiken keresztül pl. a wiwes adatlapokkal is azonosítják a felhasználókat, és máris van egy szép szociodemográfiai blokkjuk a kutatáshoz. nah azt nem tartom korrektnek.
mint említettem a mediánnal nincsenek ilyen problémák. nem is feltétlen rám kíváncsiak, inkább az oldalra.

--
gazsi80[at]elte.hu
blog: http://cikoria.blogter.hu
ubuntum: http://tatra.blog.hu

Na de hol lehet megnézni az eredményt? (nem publikus, több idő kell hozzá?)

Mit mérnek rajta, amit az oldal gazdája nem tud megmérni harmadik fél beavatása nélkül?

Nem hiszem el, hogy valaki még fizet is azért, hogy a felhasználóit az interneten nyomonkövethetővé tegye.

ez a felhasználók felelőssége is valahol, a hupon semmi olyan funkció vagy tartalom nincs, ami indokolná, hogy a böngésződnek onnan scripteket kéne futtatni (máshonnan (urchin) meg aztán pláne nem) (~noscript), vagy random helyekről belinkelt képeket kelljen nézegetned (~permissions.default.image=3), etc

Ezeket awstat és hasonló programok is tudják. Annyi különbséggel, hogy csak akkor kerül ki adat, ha akarod. A google az adatokért cserébe adja a világtérképet, meg hasonló látványos/hasznos dolgokat. Median meg még kér is érte, aztán a különböző oldalakból elkészített felméréseket szintén eladja. Máshol az adatokért fizetni szoktak.

Nem hiszem, mert olyanba nem mennék bele. A garanciának annak kell lennie, hogy én kötöm az üzletet, ha kötöm. Nekem pedig feltételeim vannak. Mégpedig olyanok, hogy az oldal szellemiségének ha törik, ha szakad __meg kell__ maradnia. Éppen ezért nem is eladó az egész, csak egy része.

--
trey @ gépház

Rosszul tudod, nem a Velvet a vásárlójelölt.
Sok időmbe és energiámba került, míg kibogoztam a kusza szálakat, de büszkén jelenthetem, hogy sikerült!
Ráment az egész karácsonyom és a szilveszterem, de megérte. Megvan, hogy ki veszi meg a portált!

A texasi informátorom nemrég küldte ezeket a képeket!
http://picasaweb.google.com/nagy.attila/20080101Treycar/photo#515059873…

ui: én nem irigyelném tőle :)

A fenti okoknál fogva ( hogy sokan használnak különféle eljárásokat az ilyen oldalak ellen is ) nem logikusabb kicsit, hogy a szerver által kapott adatok pontosabbak lesznek, mint a letiltott oldal mérései? ( ami így ugye tuti, hogy nem is fog mérni)

Mert a jelen helyzetben én azt veszem ki, hogy lesznek a te méréseid X userről, meg lesz a median-é kb X*2/3-adról..
És akkor még nem is számolom, hogy közülünk hányan használnak proxy-t, vagy más erre a célra használható eszközt :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Ezeket a problémákat én felvetettem. Elmondtam, hogy ide nem amatőrök járnak, vélhetően a látogatók nagy része blokkolni vagy befolyásolni fogja a mérést végző szervereket, így nem lesz valami pontos a mérés. Erre az volt a válasz, hogy különböző algoritmusokkal ezeket a kieséseket meg tudják becsülni. Én meg megvontam a vállam :) BTW: a Google Analytics-nél ugyanez a helyzet. Ha azt becsülöm, hogy 1/3-ad blokkol, akkor egész szép a forgalom :)

--
trey @ gépház

Az 1/3 részemről is csak tipp volt, bár egyáltalán nem lepődnék meg ennél magasabb számon se..
Az meg hogy az ilyen mérésekre is van szórási algoritmus ami számításba veszi, hogy kb az adott oldal alatt mennyien blokkolják a mérést.. Hát LOL.. ( főleg, mert ha jól tévedek akkor a szórás számításánál is kell szórást számolni, így meg pontos adatot tuti nem kapnak, max megközelítőt )
Mindenesetre akkor ezek szerint mindenképpen előrevetíthető a HUP egyfajta "továbblépése", illetve némi céges kézbe kerülése ha jól látom a jelenlegi helyzetet, és akkor gondolom az oldal értékének megbecslése céljából lett ez is bevezetve..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

"Az 1/3 részemről is csak tipp volt, bár egyáltalán nem lepődnék meg ennél magasabb számon se.."

Passz, nekem nincsenek semmilyen infóim erről, de igazából nem is érdekelnek. Engem a látogatottság csak olyan szempontból érdekelt, hogy kb. hova lőjem be az oldalt, azaz kb. mennyit ér a munka, amit végeztem. Nekem ez nagy szórással is jó :)

"Az meg hogy az ilyen mérésekre is van szórási algoritmus ami számításba veszi, hogy kb az adott oldal alatt mennyien blokkolják a mérést.. Hát LOL.. ( főleg, mert ha jól tévedek akkor a szórás számításánál is kell szórást számolni, így meg pontos adatot tuti nem kapnak, max megközelítőt )"

Ja, hát ez ilyen. De milyen jól megélnek belőle egyesek. :) Mármint a statisztikák készítéséből :))

"Mindenesetre akkor ezek szerint mindenképpen előrevetíthető a HUP egyfajta "továbblépése", illetve némi céges kézbe kerülése ha jól látom a jelenlegi helyzetet, és akkor gondolom az oldal értékének megbecslése céljából lett ez is bevezetve.."

Ezt feljebb leírtam. Igen, a cél a felmérés, nem kizárt, hogy valamilyen céges formában folytatódik a továbbiakban az oldal élete. Amint van mit mondani erről, el fogom mondani. Egyelőre nem publikus még a dolog.

--
trey @ gépház

"Ezt feljebb leírtam. Igen, a cél a felmérés, nem kizárt, hogy valamilyen céges formában folytatódik a továbbiakban az oldal élete. Amint van mit mondani erről, el fogom mondani. Egyelőre nem publikus még a dolog."

Ez teljesen meg is tudom ( tudjuk?) érteni.. Ami egyedül piszkálja a csőrömet ( csőrünket? ), hogy nem tudjuk mikorra várható publikus infó ezzel kapcsolatban, főleg, hogy ugyan ez az állapot van 2007. november 2., péntek - 8:55 óta ( és gondolom ennek volt vmi előfejleménye is, szóval még vagy 4-6 hónapot simán rámernék saccolni ( eltekintve a "szokásos" esetektől )..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Ezek a dolgok elég lassan mennek. Infó ezekről akkor várható, ha már valamiféle megegyezés születik és azt a felek aláírták. Amíg ez nincs meg, addig nem nagyon tudok mit mondani.

De az is lehet, hogy ez csak az április elejei tréfa előkészítése. Jó poénnak korán meg kell ágyazni :)

--
trey @ gépház

"Jót röhögtünk a főnök aznapi poénján, amíg rá nem jöttünk, hogy az a napi feladat.." <= Viccnek kicsit durva lenne...

AZért majd ha van publikus infó a folyamatban lévő fejleményekről arról várhatunk tájékoztatást?
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

http://webaudit.hu :

Figyelem!
Böngésző hiba

A használt böngésző sajnos nem támogatott.
Oldalunk az alábbi böngésző típusokon működik megfelelően: Internet Explorer 6.0 és újabb változatai, Mozilla Firefox 1.5 és újabb változatai, Opera 9 és újabb változatai. A fenti linkek valamelyikére kattintva letöltheti a megfelelő böngészőt. Megértésüket köszönjük.
Továbblépés az oldalra>

Továbblépek és nézhetem a nagy fehér semmit.
ubuntu 7.10; firefox 2.0.0.11
eddig sem igazán érdekelt ez a hír, így meg pláne nem:)
::sumo.conf::

Nálam megáll az "XY is loading" feliratoknál... (Privoxyval is és anélkül is). Sütiket nem kapcsolom be, mindenhol tiltva vannak alapból. (Opera 9.5)

Elég ciki, hogy pont egy webes cég nem bírja normálisan megírni a weblapját.

--
- Name ONE thing that your Linux computer can do that my MAC can't!
- Right click.

Ez IVY-s oldal. Az engine készítése M$ jellegű volt (eredetileg kizárólag IE6SP2 or later működött), szal ne csodálkozz, hogy !windows alól csak nyögve megy. A cég alapelve, hogy "A Microsoft Windows az egy igaz rendszer és a Microsoft Internet Explorer az egyetlen böngésző, a többi nem is létezik". Technológiailag amúgy nagyon fejlett volt már 6 éve is az engine, már akkor ajax-olt amikor még az nem is létezett, +egyebek.
Kérdés?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

SZVSZ ez már annak az előjele, hogy a "nagy média cég" (van elképzelésem hogy ki) elindítja akvizicóját. Láttunk már kisértetiesen hasonlót az FW-vel, ahol AG minden erőfeszítése a poziciói megtartására kudarcba fulladtak. Ne essünk bíborszínű állomvilágba, itt csak a médiacég fog jól járni, hiszen a Linux portálra feliratkozott userek nagy örömére ki fog még küldeni párszáz utazási ajánlatot naponta.
Gyanítom hogy a medián felmérése alapján, megalázó ajánlatot fognak adni.
De ne legyen igazam!

hiszen a Linux portálra feliratkozott userek nagy örömére ki fog még küldeni párszáz utazási ajánlatot naponta

Szerintem nem iratkoztam fel hírlevélre (sem). Ha pedig mégis felhasználnák ilyen célokra az adatbázist, annak itt nagyon csúnya visszhangja lenne. Nem csak itt.

__

Zopr miafene

Természetesen PCM-nek fogalma sincs arról, hogy mi lesz (ha lesz), így kár is belelovallni előre magát bárkinek is bármibe. Egy biztos - de ezt egyszer már leírtam - nem tetves 10K darab, zömmel egyszer használatos (eldobható) e-mail cím érdekli azokat, akik abban gondolkodnak, hogy kezdjenek valamit az oldallal. Ha ilyenben gondolkodnak, akkor jobban járnak Sándorral :))

--
trey @ gépház

Nézd az teljesen indiferens hogy hogyan lesz (ha lesz), csak az a kérdés hogy mikor lesz már!?
Megint csak a fent említett FW történetére tudok utalni: megpróbált egy népszerű szolgáltatást saját erőből fenntartani, üzemeltetni, fejleszteni de a vége csak az lett ami lett: átkerült egy nagy céghez minden.

"Nézd az teljesen indiferens hogy hogyan lesz (ha lesz)"

Ezzel én nem értek egyet. Nekem egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan lesz.

"csak az a kérdés hogy mikor lesz már!?"

Hogy mikor? Foglalmam sincs. De tényleg.

"Megint csak a fent említett FW történetére tudok utalni:"

Az FW az mi? Freeweb?

"megpróbált egy népszerű szolgáltatást saját erőből fenntartani, üzemeltetni, fejleszteni de a vége csak az lett ami lett: átkerült egy nagy céghez minden."

Jártak már mások is így. Legutóbb például az általam sokra tartott "Sztaki szótár". Egyszer még segítettünk vasat gyűjteni nekik, másszor meg jött a hír, hogy megvette az Origo. De ebből nem sokat vettem észre, mert a szolgáltatása azóta is ugyanaz.

--
trey @ gépház

Annyiban igaza van, hogy ha egyszer egy "érdeklődő" cég beteszi a lábát valahova, akkor onnantól kezdve te akarhatsz akármit, lehetnek akármilyen feltételeid, sz@rnak rá. Egy ilyen helyzetből te nem jössz ki jól.
Alapvetően az oldalhoz való hozzűáállás eltérő. Te azért kezdted el, mert téged a téma érdekel. A "nagymédijacég" meg azért érdeklődik, mert pénzt szimatol és vélhetőleg nem is keveset. Ők magasról tesznek az oldal szellemiségére. Őket a pénz érdekli, de az nagyon. Más nem. :( De nem hiszem, hogy ezzel újat mondtam volna.

Valamiért az "üzleti angyalok" üzleti modellje ugrott be a hozzászólások és a kapcsolódó hír olvasása után. Amikor semmihez sem értő pénzeszsákok pénzt tolnak számukra ígéretesnek tűnő vállalkozásokba és szép lassan a cég alapítója és kitalálója azon kapja magát, hogy portás minimálbérért a saját cégében. A befektetők pedig, akik "segítettek" neki, azóta iszonyatos pénzeket kaszálnak az ő ötletén és az addig kemény munkával felépített cégén. Csak ezt az "apróságot" előszeretettel elfelejtik megemlíteni az üzletio angyalokról szóló írások többségében.
Bár a példa nem teljesen analóg, mert itt nem befektető magánszemély(ek)ről van szó, de ez ugrott be valamiért.

[kicsit gonosz]Mondjuk a médiacégnek se nagyon van fogalma, hogy milyen társasággal kezdet. :) [/kicsit gonosz]

"Valamiért az "üzleti angyalok" üzleti modellje ugrott be a hozzászólások és a kapcsolódó hír olvasása után. Amikor semmihez sem értő pénzeszsákok pénzt tolnak számukra ígéretesnek tűnő vállalkozásokba"

Akkor olvasd el még egyszer a definíciót
Ez a fajta kockázati tőkebefektetés pont, hogy szakértelmet igényel az adott területhez. Egyébként igen, vigyázni kell az ilyenekkel, de minden szerződéshez minimum 2 fél megegyezése szükséges....

Az üzleti angyalok dolog meg szerintem nem igazán illik ide, mert a HUP már nem csak egy jó ötlet, hanem egy piaci potenciállal bíró "kész termék".

Aha. Újra elolvastam a hozzászólásod, és valóban.
Egyébként szerintem nincs sok kivetnivaló az ilyen modellben. Ez mindenkinek jó lehet, csak tudni kell ügyesen szerződni. Egy befektetőnek az a lényeg, hogy lehetőleg minnél több hasznot hozzon a befektetése. Az eladónak pedig az, hogy ő is minnél többet keressen rajta. (Most nézzük csak tisztán pénzügyi oldalról a dolgot.)
Mondjuk van egy sikeres ötlet, ami mondjuk igényelne 6 millió forint befektetést, hogy 100 milliót hozzon 2 év alatt. Ha az ötlet kitalálója havonta 200K nettóért dolgozik valahol, akkor hiába jó az ötlet, akkor is jó esetben 2-4 év alatt jönne össze a feltalálónak a szükséges tőke, amire a találmánya már egy vasat sem ér.
Ha valaki leteszi az asztalra 1 hét alatt a szükséges pénzt, cserébe 70% hasznot kér, akkor is 2 év alatt 30M-et kaszál az ötletgazda. Szerintem ez esetben mindkét fél nagyon jól járt, még ha kicsit igazságtalannak is tűnik első ránézésre a dolog...

Hát a magentával nem lőttél nagyon mellé, de az nem a mostani eladom/nem eladom kapcsán kerülhet szóba, hanem az elmúlt x-y (nem emlékszem már, hogy mikor regisztráltam be a portal.fsn.hu-t, y=amióta fizetünk érte) év miatt, amely alatt a Matávnet/Axelero/T-Online Kft/Rt/ZRt ingyen biztosította az alapítványunknak a gépek elhelyezését, sávszélességét, eszközöket és franc se tudja még mit (például olyan értelmetlen és céggel nehezen azonosítható dolgokat, mint szeretet és bíztatás (emlékszem hogy mekkora várakozás előzte meg (az ott dolgozó rendszergazdák között) a portál Adatparkba költöztetését, amelynek oka az volt, hogy sokan nézték és k*rva lassú volt, mindig kérdezték, hogy mikor hozom már :)).

Azt sajnos nem sikerült elérnem, hogy azért, hogy ott vannak a gépeink ők fizessenek, ebben az esetben most nem írogatnánk ilyen hozzászólásokat. (hanem másokat :)

Hát Én ezt a cégcsoportott abban az időben hagyatm ott, amikor a Deutsche Telekom kezében volt, és akkor még ha jól emlékszem a piros vagy bordó színvilág uralkodott. Akkor kezdett egy kicsit jobb sorsuk lenni a munkatársaknak is. Úgy hallom ismerősöktől, akik még ott dolgoznak: a managment váltás elég kapitalista szemléletet hozott az utóbbi években. Éppen most vonták meg azon 125 éves oktatási intézménytől a támogatást, ahonnan a Matáv/Matávnet/Axelero/T-com stb. dolgozóinak jelentős százaléka kikerült. Ők már csak szigorúan üzleti alapon fogják kezelni a portált ha érdeklődnek utána.

Muszáj, mert hagyták megerősodni a konkurrenciát. De még mindig nagyobb részben a Deutsche Telekom kezében van. (http://www.magyartelekom.hu/befektetoknek/073negyed.vm, "A Magyar Telekom legnagyobb részvényese 2007. szeptember 30-i állapot szerint 59,21%-kal a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG tulajdona, míg a részvények 40,79%-a nyilvános forgalomban van.")

szerintem akár az is teljesen rendben van, hogy valaki N évig szerelemből csinál egy témát, ingyen, a közösség érdekében, azután pedig fogja magát és eladja akárkinek az oldalt normális pénzért. Iszonyat sok energiát kell beletolni egy ilyenbe, azt pedig valahonnan el kell vonni: család, hobbi, pihenés.

Ha nem tetszik valakinek, egyszerű a helyzet: csinálni kell egy msik, ugyanilyen oldalt, ugyanilyen tematikával. Ja hogy azt minden nap tömni kell friss hírekkel, tesztekkel, és filterelni kell a trollokat? Ja igen, itt a fikázók nagy többsége el szokott vérezni 3 nap után.

...és miután kikerült a félig-meddig lelkesedésből dolgozó csapat kezéből a pénzes, nagy céghez, azok iszonyatos tempóban elkezdik lezülleszteni az egészet.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

idokozben jonnek mennek a blokkolhato hivatkozasok az oldalon, melyik lesz a kovetkezo? :-)

udv Zoli

Nem értek a média reklám statisztikai számításokhoz, de nem az lenne legautentikusabb mérési módszer, ha beraknának egy saját proxyt a kiszolgáló(k) elé (mit egy black box ként), és annak a forgalmi adatait elemeznék?
Szerintem ez így megbízható, kényelmes és egyben tökéletesen pontos mérést lehetne csinálni; míg most ezekkel scriptelési módszerekkel max. csak reprezentatív mérést tudnak végezni, csak úgy mint a google és az alexa is teszi.

Azert ezt lehet kombinalni is. Pl egy adatpark-meretu gepterembe ha betesz az auditor ceg 10 gepet, akkor akar az osszes merendo oldal forgalmat at tudja ereszteni magan megfelelo beallitassal.
Igy teljesen pontos lesz a meres ezert a penzert.
Masik lehetoseg, ha valami intelligensebb halozati eszkozzel a befele iranyulo forgalmat (a http kereseket) az auditor ceg gepere is elkuldik (broadcast/multicast jelleggel). Igy szinten megkap minden infot, es a keres blokkolhatatlan, pontos, es szinten par eszkoz araert/berlet araert megmerheti az osszes, az adott server hotelban levo elofizeto ugyfel forgalmat.
---------------------
Take my advice; I don't use it anyway.
honlap készítés

Pont ilyen black boxokat helyezett el az NBH minden szerverfarmon. Ők biztosan elmondják, hogy mennyi a forgalom. Egyébként meg mind1. Aki a mediant blokkolja az reklámok szempontjából se számít, tehát üzletileg se számít. És kész. Nem is érdekes adat.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Csinálni kell két szavazást is! :-)


1. Lehet-e mérő kódot, bármit az oldalba raknia trey-nek?
   a. nem
   b. nem, határozott nem
   c. nem, eszébe se jusson
   d. a-b-c
   e. ki az a trey?

2. Tárgyalhat-e a trey az eladásról?
   a. nem, eszébe se jusson
   b. nem, ez a közösségé nem az övé
   c. nem, ez nem fér össze a szellemiségével
   d. a-b-c
   e. ki az a trey?

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Web 2.0 vagy mi a buzz neve :)
Hozzászólások,cikkek ..stb mindenki által pontozhatóak, cimkézhetőek, szürhetők, (advanced) kereshetők..

Probléma elháritási utmatutó, és vele kapcsolatban a forumok, wikik.
pl. Ha hang probléma van, fel szokás tenni egy csomo kérdést a kérdezőnek. pl. lspci kimente. Ezen vegig járva a kerdező pontosabb kérdést tehet fel, vagy megtalálhatja a megoldást ... etc.

Nagy vonalakban.

Hány ilyen "nyíltforrású", "közösségi" projektet láttam már, amikor az emberek hónapokig azon vitatkoztak, hogy Linux/OpenBSD/FreeBSD/QNX, Apache/Roxen/thttpd/postscript webszerver, PHP/Pike/C/asm, webszerver modul/CGI/FastCGI, stb. legyen, az egésznek a forráskódját CVS/SVN/bazaar/perforce repoban tartsák-e (amelynek hozzáférési módjáról ismét hosszas viták alakultak ki) és milyen levelezőlistán (mailman/majordomo/sympa) vitassák meg mindezt.

Egy közös volt mindegyikben: egyikből sem lett semmi.

ui: jaj, majdnem lefelejtettem a lényeget: statikus/mysql/postgres/sqlite...

Talán pont azért nem vette a fáratságot senki ezidáig egy hasonó portál índítására, mert "ott van a HUP, és inkább akkor fejlesztek valami mást például webservert" feeling uralkodott el közösségi lelkületü embereken.
Ezt a néhány drupal modult, és ezt a skint azért te sem gondolod, hogy egy gimnazista nem teszi le az asztalra egy hétvége alatt!

Nyilván elég nyitott az érdeklődési köröd azok felé a kóklerek irányában akik nem tudnak ezekben a kérdésekben sem dülőre jutni. Én még egyetlen hasonlóba sem futottam még bele! Véletlen?

Nyugodj meg, most sem változott a helyzet: a HUP poziciója biztosított az unatkozó ostoba rendszergazdák körében, így még a hülyeségeidet el fogod jópárszor sütni...

Nem hiszem, hogy megijedt volna. Itt egyesek a lényegre nem jöttek rá. Portálmotor biztos, hogy van, gép is van, sáv is van, csak olyan bolond ember nem biztos, hogy van, aki ezt csinálja huzamosabb ideig :))) A HUP elindulása óta láttam már néhány oldalt elinduli. Innen a fórumból is indult már néhány. El is temettük mindet. Mindegyik nagy tervekkel indult. Sajnos azt nem vették számításba, hogy ez kurva sok munkát igényel. Dolgozni meg nem nagyon szeretnek az emberek. Pláne nem ingyen... Pláne nem hosszú éveken keresztül.

De ha lesz új kezdeményezés, én szurkolok majd. Ha lesz róla valami, dobjatok egy pár sort, kiteszem hírbe.

--
trey @ gépház

Pont ugyan azt mondod el amit Én is csak más érvekkel. Minek elindítani egy HUP 2.0 -át amikor a HUP 1.0 már 6 éve megy? Ez egy viszonylag szűk csoport, egy kisország nyelvén elég jól behatárolhatóan pár ezres nagyságrendű látogatói táborral. Rengeteg külföldi konkurens magasabb szinvonalú portálal.

Kedves bra az emberek hülyeségét említette fő okának, hogy nincs a HUP-nak konkurenciája. Kedves bra-nak válaszoltam hogy konkurens oldalt csinálni könnyen lehet, de minek magyar nyelven?

Valóban sok munka, kötött látogató szám, költségek stb. ezért csak a hülye fektetne bele munkát egy hasonlóba.

Nos ez abbol ott ered, hogy gyanuperrel elve azt a kifejezest nem is hallottad meg "Nem jog, hanem lehetoseg".
Gondolom nem reg hasznalod az internetet. Sebaj.
A masik tevedesed oka, hogy szart se foglalkozol ilyennel, igy nem latod, hogy mindig az ember es a munka dont. Nem attol jo a hup.hu mert idejar sok okostojas, hanem azert, mert van aki foglalkozzon vele. Ez a munka nem valthato ki, ha idejon kogazdag
elvtars2 se tudja munka nelkul ezt tovabb vinni, mintahogy a hup2-bol se lesz semmi, mer senki nem oly tokos hozza. Ha te igen, akkor hadlassuk. Villantsal.

Be vagy szívva!? Tedd át magad read-only módba, mert látom semmi mondanivalód nincs :D

"Ez a munka nem valthato ki, ha idejon kogazdag"
Meg fogsz lepődni mert kiváltható, és nem kell őstehetségnek lenni hogy felderengjen: mindenki pótolható bármennyire is fáj, és minden eladó. Sztahanovisták nincsennek, minden pénzbe kerül még az is ami ingyen van.

Ha megtaláltál magadnak akkor légyszives olvass vissza jobban, és ne kardoskodj azon víziód ellen hogy megakarom csinálni a HUP 2.0-t mert nem akarom! Aztán meg személyeskedő postjaidal csak magadat égeted. Javaslom keress egy tükröt magadkörül. és kössél az ott látható Makk Marciba bele! Jobban jársz, mert azt az előadást nem a félvilág fogja végigröhögni. :D

Mióta is foglalkozol a témával? (szabad szoftver)
Mesélj azokról a projektekről, amelyekkel kapcsolatban pozitív élményeid vannak. (bár igaz, nem állítottál olyat, hogy lennének, csak azt írtad, hogy még egyetlen hasonlóba sem futottál bele, és ezt sok millió ember elmondhatja magáról :)

Nem mondtam, hogy csinálom.
Csak, hogy van elképzelésem, és arról volt szó, hogy készítünk konkrétabb terveket.
(Van "gonosz" üzleti modellem is, hasonló témájú oldalhoz)

Nem mondtam, hogy a hup gonosz. Hasonló felvetéseim voltak régebben is.

Ha 1000 évig élnék akkor sem tudnám megcsinálni mind azt, amiröl van koncepcióm. És elárulom, ez közel sem a legizgibb tervem :)

"Pláne ne olyanok, akik aztán egy büdös fillért, munkát nem tettek bele ebbe a projektbe... (ez most nem wladek1-nek szól, hanem a kibiceknek)."

Ezt kifejtenéd részletesebben?
Úgy kell érteni, hogy a project az ti vagytok "8-an" akik szabadidejüket áldozták fel a többiekért? Szted akik értelmeseket írtak ide régebben azok mit áldoztak fel? A munkaidejüket?
Tutira úgy érzed, hogy csak miattok van itt értéke a "projectnek"?
Az, hogy ezt egyre rendszeresebben érzékelteted hangosan az tény.
Az is, hogy sok régebben aktív értékadó eltűnt, vagy alig észrevehető módra váltott. Fura ez a dolog, de mindegy. Most add el sztem, mert ki tudja mit hoz a jövő...
Jó, lehet, hogy csak engem zavar picit ez az új mellény, de én pl. már nem érzem azt, hogy világvége lenne a HUP eltűnése. Egy ideje.
Persze tudom, hogy nem kötelező ide járni -egyre kevesebb időt töltök én is itt-, de nem kötelező csinálni sem.
Sz'al sztem azt csinálsz, mondasz amit akarsz, csak ez a helyzet kívülről kb., ha érted mire gondolok.

Menjetek az indexre, az sokszor nekem is örökkévalóság sőt kifagy a böngésző is a sok reklámtól és a mérésektől, pedig már másfélmegás netem van.

Itt a hup-on nagyon jó gyors minden, panaszra nem lehet okotok, viszont én sem értem mi a pláne a mérésben, de nem igazán érdekel max. trey lesz szegényebb, ha küldik a számlát neki.

A lényeg itt nagyon jó, sajna vannak messze rosszabb oldalak még az indexen kivül is, de egyenlőre az index viszi a pálmát e téren.

-----------------------------

Hamis Windows Legális Linux

beszarok :)
amikor nagyából végigolvastam a hozzászólásokat, azt gondoltam, én is hozzászólok a témához, de inkább csak kvázi ügyrendlileg. A fő tanulság: elképesztő, hogy ennyi között, akik elméletilg mind értelmes, okos emberek, milyen kevés olyan van, aki felnőttként tud gondolkodni.

"elképesztő, hogy ennyi között, akik elméletilg mind értelmes, okos emberek, milyen kevés olyan van, aki felnőttként tud gondolkodni."

Ezt ki mondta neked? :-) Értelmes, okos, huuuhhh ezek nagy szavak ám! Az, hogy M.o-on mindenki okosnak meg értelmesnek hiszi magát, attól még nem az...

Szerintem csak köszönet jár trey -nek a sok évi önzetlen munka miatt. Ha céges környezetbe kerül és végre pénzt is kap érte nem tudom miért gond. Ahogyan trey -t ismerem nem fog hagyni semmi változást a szellemiségben nekem ennyi elég. Ha néhány reklám is bekerül az nem fog zavarni mert itt értéket kapok. Nem is értem az egész vitát. Az eladás pedig egy szerződéssel jár remélem trey ott oda fog figyelni.

--

"No trees were destroyed in the sending of this message. However,
a large number of electrons were terribly inconvenienced."

Nem értem az egész hőbörgést. Valaki több év munkáját beleölte a hobbijába, amivel másoknak örömet ha úgy tetszik értéket teremtett. Valami nagy dolgot sikereset csinált, mert ha nem így lenne akkor most nem akarnának érte pénzt adni. Ezekután elég nagy bátorság bárkinek is beleszólni, hogy mit kezdjen a saját munkája eredményével.
Én inkább úgy érzem, hogy sokaknak savanyú a szőlő (persze akinek nem inge ne vegye magára).
És ha valakinek nem tetszik nem muszáj ezt az oldalt látogatni, illetve ahogy fentebb már sokan mondták lehet csinálni hasonlót. (Bár őszintén minimális az esélye, hogy hasonlót összehozzon valaki, mivel számos ember hiedelmével szemben ez több hónapnyi-évnyi kőkemény munkát igényel).

Nem vagyok lusta csak energiatakarékos

En ugy latom a dolgot, hogy igenis hiba volt nem bejelenteni a merest, enyhe pofon azoknak, akik generaljak a forgalmat. Igaz, ami igaz, nem varhato el valakitol, hogy ingyen puszira ilyen komplex "szolgaltatast" nyujtson.
Ami igazan zavaro lehet, az az, hogy emlekeim szerint a hosting es a szerver is "ingyen" volt es van, igy kivancsiva tesz, hogy az erintett cegek hogyan reagalnak majd arra, hogy amit non-profit celra adtak, abbol hirtelen biznisz lesz. Ez rendezheto, ha uzleti alapokra kerulnene at a vas es a net, de akkor mi lesz azzal a penzzel, ami a hardware-re lett osszegyujtve? Ha marad minden igy, akkor gondolom aki(k) telepitette(k) a szervert es reszt vesz(nek) az uzemeltetesben trey-en kivul is reszesedik/reszesednek majd a bevetelbol...

Értem amennyiben be lett volna jelentve akkor, ne generálnál forgalmat? :-)
Ha jól tudom a servert trey telepítette, nem tudom, hogy a hostingot ki és hogyan intézte el, hogy ingyenes legyen de elképzelhető hogy azt is trey intézte el. Ami pedig az összegyűjtött pénzt illeti az mintha fillére be lett vona jelentve hogy mi történt/történik vele. Nem beszélve arról, hogy mindenki aki adott gondolom azért adott bele, mert valamit kapott az oldaltól pl. segítséget amivel a munkáját, hobbiját könnyítette meg az oldal ergo valamilyen szinten időt pénzt spórolt/keresett vele.
És a pénz kérés serverre szerintem nem úgy történt, hogy a közben a kezét dörzsölve számolta a pénzt mert mugyis eladja az oldalt majd.
Én inkább úgy fognám fel, hogy valaki a munkájával elért valamit, lehet hogy azáltal hogy pénzt kap érte már nem csak hobbi szinten hanem az ezért kapott pénzért főállásban tudja csináli és ezáltal (még) jobb lesz az oldal.

--
Nem vagyok lusta csak energiatakarékos

Ezeket a kérdéseket az a kohinoor teszi fel, aki annak idején kijelentette, hogy az FSN ftp szervere warezszerver, illetve aki többször arra célzott, hogy a projekt pénze eltűnt a zsebekben? Hint "kohinoor pénz site:hup.hu", az összes ilyen topikban feltűnik a nick. Ennek a koohinor-nak nincs mit újat mondanom, hiszen az összes pénzt elköltöttük, a warezből jól megélünk, köszi az érdeklődést. :)

--
trey @ gépház

Ez teljesen így van, de ehhez számoljuk hozzá mondjuk a konkurenciát is. Az ugye tiszta sor, hogy ha a HUP céggé válna, és profitot termelne, akkor a piacon a jelenlevő játékosok elöl venne el innen-onnan a üzletet. Ez elkerülhetetlen. A torta olyan, hogy ha minél több szeletre vágják, annál kevesebb jut. Szóval hőzöngőre lehet még itt számítani...

--
trey @ gépház

Amúgy lesz***m, hogy az oldal non profit, vagy nem (ne vegye senki sértésnek), hogy működik milyen módon ki csinálja (milyen os-en fut, milyen motorral stb stb.), ha jó az oldal nézegetni fogom, ha meg nem akkor nem. Mivel ezzel mindenki így lesz, majd ez fogja eldönteni a dolgot.

---
Nem vagyok lusta csak energiatakarékos

LoL, mekkora hülyeség megy itt, pár főokos miatt már megint!?

És akkor mi van, ha a Median mér? Kb 50.000 másik oldalon is ők mérnek, és akkor mi van? Nekem, mint az oldal látogatójának nem teljesen mindegy, hogy mivel/kivel csináltat az oldal üzemeltetője statisztikát, illetve felméréséket?
Ekkora egy baromságot már!

Engedélyt kellett volna kérnie trey -nek, hogy auditálhassa a saját oldalát? Jajj Istenem, beletett két sor javascriptet az oldalba, itt a világ vége...

Ekkor egy faxságot, már bocsánat!

+1
azon túl pedig sztem adjunk hálát az Istennek meg Treynek hogy ezt az
egészet kivitelezte és a mai napig itt pofázhatunk.
Akik meg itt hőbörögnek, azoknak sok sikert kívánok egyéb más oldalakon.
____________________
Sony Vaio PCG-FX503 & kubuntu

Nem kellene már abbafejezni!? :D

Ennek se vége, se hossza. :)

----------------------------------------------------------------

Ne haragudj GD!
A topik nyitásakor kellett volna feltenni azt az egyszerű kérdést, hogy:
"Trey! Elárulnád, hogy mi az oka annak, hogy a Median méri a HUP látogatottságát?"

Erre kaptunk vona egy választ és kész.
Ehelyett msot Trey azt mondja, hogy ebből a topikból minden kiderül csipegessük össze.
A sok kellemetlenkrdő és abszolút illetéktelen hozzászólás miatt ezt nem is tudom elítélni, de inkább nem érdekel a válasz, mert nincs türelmem végig olvasni ezt a sok szemetet, ami csak az adatbázist tölti meg.