Elküldtem neki blogomat. Így kezdődött levelezésünk Sándorral 1 év 15 hete. (azóta is mindig olvassa és állítólag élvezi is :) )mármint a blogokat.
Több mint 200 km távolságban élünk egymástól ennek ellenére azóta is szinte napi kapcsolatban vagyunk egymással. Ő is könyvelőirodát vezet. Hasonló problémákkal illetve feladatokkal kell nap mint nap megküzdenie mint nekem.. Együtt tudunk nevetni egy két idiótaságon és együtt tudunk morgolódni az idétlenségen.
Nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki egymással.
3 kislánya van.4 Éves és egy 3 éves ikerpár. Az ikrek és az én kislányom között 5 nap különbség van. Az egyik lányt náluk is Rékának hívják.
Nagyon jól tudjuk egymást szakmailag támogatni. Volt rá példa hogy egy problémámat úgy oldott meg hogy elolvasta helyettem a bevallás kitöltési útmutatóját hogy én addig meg tudjak főzni itthon :)) Majd pedig megírta hogy miképpen is kellene kitöltenem a nyomtatványt.
Már tervezgettük hogy személyesen is találkozhatnánk bár telefonon is szoktunk beszélni.
Nagyon jól sikerült a találkozás. Feleségével ő egy szervezett buszos kirándulás keretében érkezett Grazba mi meg a férjemmel és Rékával autóval.
Együtt ebédeltünk. Bár kerestem az étlapon a styria metéltet :) nem leltem, így aztán styriai pizzát ettem. (Ha már egyszer Stájer /Styria/ tartomány székhelyén voltunk.
Egyszer csak előhúzott a táskájából egy becsomagolt ajándékot. Mondta, hogy reméli hogy tetszeni fog. Tapintás alapján éreztem hogy egy könyv. Poénként elsütöttem ha ez nem a 2008 évi áfatörvény dísz bőrkötésben akkor biztos tetszeni fog. Jót nevettünk ezen.
Hát nagyon örültem. A dohány utcai zsinagóga és a zsidó múzeum kincsei könyvet kaptam meg tőle exkluzív kötetben. Szép és igénye kiadás. Első találkozásunk emlékére kaptam. (blogjaim hatására) :)
Ebéd után elmentünk puncsozni amit már előtte írásban „ledumáltunk”. Olyan jó kis bögréban kaptunk amin Grazi jelkép volt és rá volt írva hogy Graz advent. Ezt hozzákaptuk a puncshoz. (na jó, az árába be volt építve illetve betétdíjas volt a bögre.) DE mi inkább hazahoztuk emlékbe.
Nagyon ízlett a puncs, bár én egy bögre után megálltam mert jó kis adag alkohol volt benne.
Késő délután már moccani sem nagyon lehetett Graz belvárosában, de én imádom az emberforgatagot. Sándorék mióta megszülettek gyerekeik ez volt az első alkalom hogy kimozdultak csak kettesben otthonról. Jó érzés volt hogy megtették (talán kicsit miattam is). Szerintem igen is fontos hogy néhanapján a felnőttek is kikapcsolódjanak gyerekek nélkül, feltöltődjenek élményekkel. Élvezzék egymás társaságát.
Úgy érzem hogy a személyes találkozásunk alapján még szimpatikusabb lett mint amennyire eddig volt.
Én úgy gondolom, hogy ezek az emberi kapcsolatok fontosak és ezek azok az igazi ajándékok amit kaphatunk és adhatunk egyaránt.
- FébertI blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 1299 megtekintés
Hozzászólások
Grazban stiriai meteltet keresni olyan, mint Becsben becsi virslit, Frankfurtban meg frankfurti virslit.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
DE felénk mindenhol van Ungarische Gulasch :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Sajnos itt is. ;-) A virsliset egyebkent erted?
A stiriai metelt itt nem letezik, legalabbis eddig nem talalkoztam vele sehol, viszont vannak mas stajer specialitasok, amiket azert erdemes megkostolni. Szoval biztos nem pizzat rendeltem volna. :-)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
lehet hogy mégsem értem a virsliset.. mit kellene értenem rajta?
stajer specialitást nyugodtan ajánlhatsz. Hol is élsz? ha nem titkos ...
Szóval az étel története:
Zsolt akivel Firenzében voltam megírta hogy a céges vacsijukon mi volt a menü.
Ime:
1) halsaláta citromszószon és kagyló
2) rákleves
3) Troffel gombás tészta. (ilyen gomba ma 2000 euro/kg)
4) Hús tészta és zöldség
5) 7 fajta sajt
6) kalács es fagyi
Ekkor eszembejutott hogy még sosem ettem rákot. Kérdeztem tőle hogy milyen. Erre ő ajánlotta hogy akkor kóstoljam meg Grazban.
DE végül is inkább abban egyezteünk meg, hogy Patrik és Zsolt nem ismerik szaloncukrot illetve náluk nincs, viszont nagyon szeretik. TEhát nálunk annyi szaloncukrot esznek amennyit akarnak ,cserébe megtanítatják a rák elkészítésének módját.
Aztán jutott eszembe kisszolg blogja hogy no akkor stíriai metéltet kóstolok. :))
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A virslivel az a helyzet, hogy amit mi frankfurti virslinek ismerunk (Mo es Ausztria szerte), azt frankfurtban becsinek hivjak. Tehat mindenki letagadja. :-)
Stajerorszag nagy tokmagtermelo videk, tehat rengeteg tokmagolajjal, vagy tokkel keszult etel van. A konyhaja egyebkent ugy altalaban nagyon jo, hideg es meleg etelek egyarant. Ja es nem az a borzaszto bohm konyha, mint Becsben. Ezen kivul specialis bortermo videk is, un. schilchert termelnek. A magam izlese szerint ez ugyan nem bor, de azert jo. Egyebkent vannak eleg jo boraik is, amit isznak mustkent es murcikent is. Szoval szerintem ha az ember igazi stajer (hideg) konyhat akar, akkor irany a legkozelebbi Buschenschank, ha meleg konyhat, akkor meg vmi jo falusi kisvendeglo.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
No látod ezt a virslis sztorit nem ismertem.
CSak az jutott eszembe róla, hogy volt egy cég a Robert Bosch cég ami Frankfurtban volt/van. Anno még fizettem a számláit és volt egy srác akivel nagyon jól kijöttem. Akkor kóstoltam meg az úgymond frankfurti virslit, de nem árulta el hogy ez bécsi virsli :) bár aztán kiderült hogy ő meg Svéd apától és ausztrál anyától született (Sydniben gyerekeskedett) és úgy keveredett Németoba. Tehát lehet hogy elhitte nekem hogy az tényleg frankfurti virsli :)
tökmag: hát a vendvidék tökmagolaja nekem jobban bejön, bár szoktam vásárolni Ausztriában is tökmagolajas salátaöntetet.
Mi az a bohm konyha?
valóban buschenschank jó megoldás és jó ötlet:)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
http://de.wikipedia.org/wiki/Böhmische_Küche
Alapvetoen gomboc gomboccal es barnaszoszos (marha)hus. Ja es neha kaposzta is van hozza. Neha elmegy, es van, ami azert jo belole. Az eredeti bohm (nagyjabol cseh) konyha egyebkent biztos jobb, meg valtozatosabb, de ez a butitott verzio hosszutavon nem nyero.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
a wiener schnitzel smafu?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
styriai metélt ötlete kisszolg blogjából jött :)
megkóstoltam volna "hazájában" mint igazit.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
azt elhiszem :) csak arra akartam utalni, hogy azért van olyan étel, amit nem véletlenül hívnak úgy (aka. bécsi szelet, amit bármelyik bécsi étterembe betérve felszolgálnak)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szép könyv és szép ajándék az tény és való. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni