Domain, esetleg webhosting

 ( dzsolt | 2007. október 30., kedd - 14:29 )

Sziasztok!

Domaint szeretnék regisztrálni, esetleg tárhellyel együtt, de lehetőleg valakinél a hup-ról. Mégiscsak itt vagyok itthon! Lehetőleg nem felső kategóriára gondoltam (árban) de még csak nem is az alsóra. Fontos, hogy ftp eléréssel lehessen elérni a weblapom és legyen php. sql egyenlőre nem feltétel, de később az is szóba kerülhet. A próba lapomat privátban megadom ha kéritek, de nem akarom reklámozni csak majd a végleges címet :-)

thx
dzsolt

ui:

otthon nincsen netem jelenleg, ritkán tudok válaszolni, de azért 48 óra kiesés még nem volt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Írtam neked privátban. :)

www.aion.hu
Ha esetleg webaruhaz kell :)
www.insta.hu

Amióta kitalálták az ssh-t, szerintem jobb ssh-n keresztül elérni, mint ftp-n.

Pl. én úgy oldottam meg, hogy minden user chroot környezetben csak és kizárólag a saját maga által kezelt domain-eket érik el, saját kis szemétdombjukon. (nekem is van saját szemétdombom :)
Fájlátvitel: ssh-n.
Pl. grafikusan, gyönyörűen windows alatt a WinSCP, linux alatt gFTP stb.

Persze, nem minden szolgáltató biztosítja, gondolom.

--------------------------
eGroupWare, gentoo, gLiveCD és egyéb csacskaságok

Nem is az SSH maga, hanem az scponlyc az ami nagyon jól működik nálunk is. :) Az FTP-t csak a roppant mód ahhoz ragaszkodóknak adjuk, meg a lowcost hostinghoz. Kb. 4,5 éves működik kiválóan az SSH/SCP megoldás és persze általában WinSCP a kliens a juzereknél.

Egyébként épp nemrég volt valami nagyszerű vírus, ami kiszedte a T. juzer gépéből az FTP accountjait (gondolom néhány szokásos ftp kliens default settings.ini file-ja...) és egy nagyonmesszi másik gépről meg belépett egy másik robot és szépen a taget egy nagyszerű javascripttel egészítette ki. Nekem az első tippem az volt, mikor egy ismerősnél kiderült ez, hogy valahol lehallgatták a jelszavakat. Ez kb. be is jött, de persze sokszor az ügyfél veri az asztalt hogy a "tűzfal beengedi". Be persze ha valaki belép a tárhelyre. Azt is tudom, hogy pure-ftpd-vel példul lehet upload-script nevű cuccot (mondjuk vírus ellenőriz) meghívni minden feltöltött file-ra, de amikor vki a 323928398 ezer filet tesz fel épp az picit meredek lenne.