DVD filmkocka kivágás - mencoder

 ( tr1719 | 2007. június 24., vasárnap - 19:33 )

Hi!

Talán a multimédia fórum szerencsésebb lett volna, de csak mplayert tudok használni most.

Van egy dvd, amin van 2 könyvtár audio_ts, video_ts. Utóbbiban van egy csomó .vob fájl, amit mplayerrel le tudok játszani. Na most ezt le kellene másolnom, ami nem is lenne gond (dd- vel egy image, és had szóljon), de előbb az utolsó .vob- ból ki kellene vágnom néhány képkockát. Még nem néztem utána, de ilyet talán mencoderrel is meg lehet csinálni. A kérdésem az lenne, hogy ha kivágom azt a mondjuk 10 másodpercet, tehát ~250 kockát, akkor a hang ahhoz hogy fog viszonyulni, illetve ez elvileg dvd lejátszóban is lejátszható. Ha változtatok valamit az adott .vob- on, akkor ez a tulajdonság fog sérülni?

Ez most az a project, hogy erőforrásigény nem számít, tehát ha olyan megoldást tudtok javasolni, hogy csináljak a vobból ~25000 jpg- t, szedjem ki, ami nem kell, és valahogy csináljam vissza, az is jó, de nem igazán szeretnék felrakni csak emiatt egy cinelerrát, vagy bármi hasonlót.

Minden választ, megjegyzést szívesen fogadok :- ).

Köszi.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nem nagyon értek hozzá, de szerintem szét kell kapnod a vob-ot(kat), mpeg-ekre, és audio-ra, feliratok,stb.Ha ez megvan megszerkeszteni, vagy vágni, majd összepakolni megint.

--
Unfortunately, no one can be told what The Matrix is. You have to see it for yourself.