CentOS 5 - belassult a gép <megoldódott>

Üdv!
Próbából vagy két hete felraktam a CentOS 5-öt egy IBM R50e-re, és teljesen kellemesnek találtam a sebességét. Két napja viszont valahogy totál belassult, nem tudom, hogy mi, mert nem mindig és nem minden lassú. Utólag felraktam még a vlc-t és az ugly-plugin csomagot, ezeknek sok köze nem lehet a dologhoz, és egyszer szállítottam a gépet, de nem érte baj, szóval semmi változás. A hdparm nem ír rosszakat, használat közben egyébként sem sem tűnik betegnek a merevlemez, logokban semmi, mégis, a jelszó beírása után egy-két perc, mire elkezd bejönni a desktop, közben meg se moccan semmi, percek, mire észreveszi a berakott cd-t, elindít egy gnome terminált, a NetBeans öt perc... Elindulásuk után már mennek a programok rendesen, de pl. most a Firefox eleve normálisan indult. A proci 5% alatt, rendszer üresjáratban. Látott már valaki ilyet? Hardverhiba?

Hozzászólások

CeontOS-nel nem tudom van-e, de fedoranal 2 esetben talalkoztam ezzel:
- selinux, upgrade utan a programokat gyakorlatilag nem engedte futtatni, iszonytato lassu lett, kb amit leirtal. De ez szerintem feltuno lenne, mert nem indulnak el a programok /nekem az apache nem indult el/.
- egzotikus authentikaciot hasznaltam, ami nem mukodott, pl ldap, ldap szerver nelkul :)

Nem lehet valami névfeloldási probléma? A gnome anno nekem sokat szüttyögött (igaz nem CentOS alatt), hogy ha nem tudta feloldani a helyi gép nevét. De ez csak egy nagyon merész ötlet/tipp.

___________________________________________________________________
Lógnak a pálmafán a kókuszok .... :)
http://laszlo.co.hu/

Hm, a lezáró válaszom nem ment el. Szóval a lassulás ügyében én is a fentiekre gyanakodtam, aztán kiderült, hogy a hálózat volt a ludas. A laptop egyszer volt hálózaton, azóta nincs neten, a beállítókütyüben eltávolítottam a hálózati eszközt, és máris visszatért az eredeti sebesség. Talán elég lett volna kivenni a pipát a hálózat automatikus aktiválásától, de volt ott egy plusz eszköz is, kérdés, hogy azt fölöslegesen tettem-e oda korábban, vagy szükség volt-e rá, vagy mi egyéb körülmény volt, de mivel a gép most nincs neten, nem is érdekes, szóval az eszközök eltávolítása után megint gyors a gép.