clusterrel ismerkednék

 ( bthomyka | 2006. szeptember 1., péntek - 12:55 )

Üdv. Mindenki!

Ismét eszembe jutott egy téma, mely (sok minden mással együtt) még ismeretlen számomra.

Szal a kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e cluster technológiát alkalmazni video-tömörítéshez. Pl. mpeg-et dvd-nek, ami nálam családi videó és megmondom őszintén 8-10 óra alatt tömörült le egy 47 perces anyag. Szal ezt lecsökkenteni ha a felére sikreülne, már good. Van-e erre kifejlesztett cluster-alkalmazás ?

Köszönettel: bthomyka

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

az xvid cvs verzioja tamogatja a tobbszalu tomoritest ezt mar kiprobaltam hypertradinges gepen ott mukodik, nemtudom hogy clusterbe mukodne-e. elvileg a transcode tamogatja a tobbszalas mpeg tomoritest, ezt meg egyaltalan nem probaltam. probalj meg olyan livecd-t beszerezni ami a parhuzamos mukodest demozza, nem kell a konfiguralassal veszodni

udv Zoli

A dvd::rip transcode-ot hasznal tomoritesre meg konvertalasra, o pedig tud clusteresen dolgozni, szoval szerintem siman megy a dolog, a transcode-dal.

Meg nem epitettem otthon clustert, de ha megteszed es ugy telepited, ahogy azt irjak, akkor egy ilyen dvd->divx koncertalasnal meg tudod nezni egy ablakban, hogy milyen parancsok futnak le. Innentol kezdve meg ma' egyenesben vagy.