Az Apple bemutatja az Xserve RAID háttértár-rendszert

 ( trey | 2003. február 18., kedd - 20:57 )

Az Apple bemutatta a 3 egység magas, szabványos, EIA-310-D rendszerû, 19"-es rack-be szerelhetô Xserve RAID tárlórendszert, egyenként akár 2,5 TByte kapacitással, 400 MByte/s adatátviteli teljesítménnyel.

A teljesen új, egyedi architektúra maximális adattárolási sûrûséget és hihetetlen teljesítményt biztosít az Xserve RAID számára. 14 független ATA/100 meghajtó maximálisan 2,5 TByte tárolókapacitást tesz elérhetôvé. A két független RAID vezérlô és az akár 1 GByte helyi gyorsítótár teljesen redundáns adattárolást biztosít; a két 2 Gbps sávszélességû Fibre Channel csatoló pedig az adatátviteli teljesítményt maximalizálja. Minden egyes Apple Drive Module meghajtó-egység saját, dedikált vezérlô modullal áll kapcsolatban, így biztosítja a Fibre Channel kapcsolat teljes, 400 MByte/s-os kihasználását. Az Xserve RAID rendszer jól skálázható az Apple Drive Module meghajtó-egységek egyenként való beépítésének és az önálló Xserve RAID vázak összekapcsolásának köszönhetôen. Elôször az iparágban, az Xserve RAID teljeskörû RAID 5 támogatást is biztosít, lehetôvé téve a valós idejû HD 1080i videó-szerkesztést.„Az Xserve RAID nagyon alacsony fajlagos költségek mellett akár 2,5 TByte tárolókapacitást tesz elérhetôvé,” mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelôs alelnöke. „Ez a versenytársaink által kínált fajlagos költségek töredéke csupán. Az Xserve RIAD két független Fibre Channel illesztô csatornát, két független RAID vezérlôt és két tápegységet kínál az igazán redundáns adattárolás nyugalma érdekében.”

„Egyetlen másik gyártó, még csak közelébe sem ér az Xserve RAID által csupán 3 egység magas vázban kínált adatsûrûségnek és egységnyi beruházási költségre vetített tárolókapacitásnak,” mondta Jon Moog, a RiskWise munkatársa, mely cég nagy értékû, valós idejû kockázatkezelési megoldásokat kínál internetes vállalkozások, bankok és más cégek számára. „Miután elôször láttuk az Xserve mûszaki adatait, már meg voltunk gyôzôdve arról, hogy tökéletes társasága lesz a 120 darab Xserve kiszolgálónknak. Az árakat megismerve pedig azonnal meg is rendeltük Ôket.”

A könnyen hozzáférhetô hardver komponensek, a moduláris formaterv és a folyamatos vizuális állapotjelzés páratlanul egyszerû karbantartási lehetôséget biztosít az Xserve RAID rendszerek számára. A redundáns táp- és hûtôegységek pillanatok alatt cserélhetôk, természetesen a rendszer leállítása nélkül. Valamelyik meghajtó hibája esetén is biztosítva van az adatok folyamatos elérése a csere idején is. A jelzôfények az elô- és hátlapon egyaránt folyamatos visszajelzést biztosítanak a rendszer állapotáról, melyeket probléma esetén figyelmeztetô hangjelzés is kiegészít.

A JAVA-alapú RAID Admin szoftver részletes adatokat szolgáltat a rendszer mûködésérôl, és szükség esetén természetesen képes e-mail üzenetet is küldeni. Az Apple Rendezvous rendszerével is együttmûködni képes RAID Admin rendkívül barátságos, jól áttekinthetô felhasználói felületet biztosít akár több Xserve RAID eszköz irányításához, bárhonnan az IP hálózaton — így akár az Interneten — keresztül is.

Az Xserve RAID rendkívül egyszerûen, a kétcsatornás Apple Fibre Channel PCI kártyán keresztül csatlakozik az Xserve kiszolgálóhoz. Ez az ipari szabványoknak megfelelô csatlakozás akár 400 MByte/s átviteli teljesítményt is biztosít. Az Apple Fibre Channel PCI kártyához két darab, egyenként 2,9 m hosszú rézalapú Fibre Cannel kábel tartozik, de a kártya együttmûködik minden SFP („Small Form-factor Pluggable”) réz- és optikai illesztôvel, optikai kábelezés esetén.

Bővebben itt.Forrás: www.apple.hu