D-Link DP-300/B1 Print Server

 ( ubulke | 2006. június 29., csütörtök - 21:03 )

Udv mindenkinek!

A kovetkezo problemamra keresek megoldast. Van egy D-Link DP-300/B1 típusu print server, amit egy WinXp oprendszeres halozatra szeretnek konfigolni. Kerestem mindenfele drivert, de sikertelen minden. Ez 98 alatt ment, NT-n is. Az Xp-hez egyszer sikerult ugy hozzavagni, hogy Novelt hasznaltunk. Ez most nincs, mivel a Novel megszunt.
Elore koszonok minden otletet es kiprobalok mindent, amivel eddig nem probalkoztam.

Koszonettel: ubulke

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hi!
Nekem van egy dlink print serveres routerem amihez adtak egy cd amin van egy progi. Ha ezt feltelepíted kapsz egy nyomtató portot (nyomtató beállításai) aminek a beállításainál megadhatod a printservered IP címét. A lényeg hogy a gépedre telepíteni kell először a nyomtató drivert, majd a dlinkes programot, és utána a nyomtatónak a portjátát átállítod arra, amit a program telepített.

Waleran

Thx minden 5letet, megprobaltam waleran 5letet is, de a NetBEUI protokollt tudomasom szerint kezeli, igy az alabbi link segitett az xp ala varazsolni NetBEUI-t.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Bhu%3B301041

Felraktam es azota megy a printszerver PS Admin nevu progija, amivel tudom konfigolni.

Nálunk több DP-300-as (vagy 301-es) üzemel gond nélkül. Ahogy írták, a nyomtató driverét helyben telepíteni kell, valamint azt is tudni kell, hogy nem megy mindenféle gdi nyomtatóval, tapasztalatom szerint a PCL és a PostScript-et tudó nyomtatók simán mennek vele.
Saját admin szoftver pedig felesleges, ott van a webes felület, azzal csont nélkül megy minden.

Én helyi nyomtatóként szoktam feltelepíteni, custom TCP/IP portot hozok létre, így el lehet felejteni a NetBeui-t és egyéb haszontalanságokat.