General Motors Segély Vonal

 ( TLoF | 2002. december 28., szombat - 12:19 )

A General Motorsnak nincs "segélyvonala" azok számára, akik nem tudnak vezetni, hiszen azok, akik nem tudnak vezetni, nem is vesznek autót - nem úgy, mint számítógépet. De képzeljük el, ha mégis vennének...Segelyvonal: "GM segelyvonal, miben segithetek?"
Ugyfel: "Beultem a kocsiba, becsuktam az ajtot es nem tortent semmi."
Segelyvonal: "Behelyezte a kulcsot az oninditoba es elforditotta?"
Ugyfel: "Mi az az onindito?"
Segelyvonal: "Az egy inditomotor, amely az akkumulatorbol szedett energiaval beinditja a gepkocsi motorjat."
Ugyfel: "Onindito? Motor? Akkumulator? Miert kellene nekem tudnom ezeket a technikai dolgokat, amikor en csak hasznalni szeretnem az automat?"

Segelyvonal: "GM segelyvonal, miben segithetek?"
Ugyfel: "Az uj kocsim gyonyoruen ment egy hetig, es most nem akar mukodni!"
Segelyvonal: "Nem ures az uzemanyagtartaly?"
Ugyfel: "Tessek? Honnan tudjam en azt?"
Segelyvonal: "Van egy kis mutato a muszerfalon, egy apro skalaval, melynek egyik vegen egy 'E', a masikon egy 'F' betu all. Hol all a mutato?"
Ugyfel: "Az 'E'-re mutat. Mit jelent ez?"
Segelyvonal: "Azt jelenti, hogy meg kell latogatnia egy uzemanyagszolgaltatot, es be kell szereznie egy kis uzemanyagot. Az uzemanyagot installalhatja onmaga is, vagy a szolgaltato installalja on helyett."
Ugyfel: "Micsoda? Ketmillio forintot fizettem ezert az autoert! Most azt akarja nekem mondani, hogy folyamatosan uj oszetevoket kell vasarolnom hozza? Olyan autot akarok, amiben minden benne van!"

Segelyvonal: "GM segelyvonal, miben segithetek?"
Ugyfel: "A maguk kocsija semmire sem jo!"
Segelyvonal: "Mi a problema?"
Ugyfel: "Osszetort, az a problema!"
Segelyvonal: "Elmondana kerem, mit csinalt pontosan?"
Ugyfel: "Gyorsabban akartam menni, igy lenyomtam a gazpedalt, egeszen a padloig. Egy darabig mukodott is, de aztan osszetort es most nem akar mukodni!"
Segelyvonal: "Az az on felelossege, ha nem megfeleloen hasznalja a termeket. Mit szeretne most, mit tegyunk?"
Ugyfel: "Azt akarom, hogy kuldjek el a legujabb verziot, amely mar nem torik ossze!"

Segelyvonal: "GM segelyvonal, miben segithetek?"
Ugyfel: "Hello! Eppen megvettem az elso autom, es azert valasztottam az onoket, mert automata valtos, van benne sebessegtarto automata, szervokormany, szervofek es kozpontizar."
Segelyvonal: "Koszonjuk, hogy a mi termekunket vasarolta. Miben segithetek Onnek?"
Ugyfel: "Hogyan kell hasznalnom?"
Segelyvonal: "Tud On vezetni?"
Ugyfel: "Hogy tudok-e mit?"
Segelyvonal: "Tud On vezetni?"
Ugyfel: "En nem vagyok technikai beallitottsagu ember! En csak el szeretnek jutni nehany helyre az autommal!"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez igaz. Par honapja vettem egy uj autot, de nem olvastam el a magyar nyelvu ismertetojet. Ez egeszen addig nem is volt baj, amig az auto szokvanyos funkcioit akartam hasznalni. A pedalok ugyanott voltak, a kormany is, kezifek, stb. Aztan eljott az elso esos nap, az elso szelvedot letoroltem, (ra volt rajzolva, hogy hogyan kell), hatso szelvedot letoroltem, eddig nem is volt problema. A problema ott jott, hogy nem emlekeztem ra, hogy hogyan kapcsoltam be, es az istennek nem tudtam kikapcsolni. Mokas volt, ahogy az esoben az ut szelen alltam a kezikonyvvel a kezemben, es olvastam, hogy mit hogyan. De sajnos csak azt a fejezetet olvastam el ami az ablaktorlokre vonatkozott. Most, hogy tel van jo volna hasznalni a tukorfutest, de ehhez el kellene olvasni a "tukorfutes in nutshell for idiots" cimu fejezetet. Vagy ideje lenne elolvasni a komplett hasznalati utasitast ;-))

Szoval csak magamat okolhattam, es nem a hardver gyartot, azaz az autogyarat.

:))))))))))))

Megértelek....

De azon gondolkodtam, hogy vajon mit is kellene ahhoz tanítani egy átlagfelhasználónak, hogy közel úgy tudjon egy újonnan beszerzett gépet birtokba venni, mintha egy autó lenne....

Szegény júzer leül a gép elé, kavarognak a fejében a tanult információk, de valahol a lényeget nem sikeredik megkapni, és csak ha melléülsz, magyarázol, esik le szegényeknek sokminden...

Rohadt összetett kérdés... :))

TV-szerelö palánta lévén én látom hogy ez hogy megy a gyakorlatban:

TV júzer kihívja a TV-szerelöt, felprogramoztatja A-tól Z-ig a TV-t és kikérdezi a szerelöt, hogy hogy is kell ezt használni.... :-o