Az első piciny lépés

 ( lacika | 2006. február 27., hétfő - 18:51 )

A tegnapi elhatározásomat tettek is követték. Menyaszonykám elment egy patikába, én meg beszéltem telefonon a háziorvos nénimmel. A tapaszkák meg lettek véve. Egyelőre csak egy dobozzal (ez egy hétre elegendőt tartalmaz) próba gyanánt, mivel okozhatnak nem várt mellékhatásokat (a doki és a leírása szerint). A háziorvosom meg tájékoztatott róla, hogy a TB keretein belül (szinte el sem hittem, hogy nem kell érte + fizetni) van egy terápia/módszer (kinek hogy tetszik), mely segítségével ki lehet vonna a lerakódott nikotint, kátrányt és egyéb finomságokat a szervezetből. Elmondása szerint mivel a szervezet megszabadul a kezelés végére a függőséget okozó anyagoktól, ezért a szervezet nem fogja kívánni annyira a nikotint. Mondom, hurrá...... De hol is van a kutyus elásva? Ez csak az érem egyik fele. Ugyan is az ember nem csak azért dohányzik, mert a szervezete kívánja a nikotint és társait. Az agya is "kívánja" magát a cselekvést. Ha jobban belegondol az ember, akkor be is láthatja ezeket könnyedén: reggel a kávé mellé, jó nagy kajálás után, a sör mellé stb.... Na ez ellen nem véd a fent említett eljárás :). Ezt önkontrollal kell lenyomni. Az meg kinek több, kinek kevesebb. Szerintem én sajna az utóbbiba tartozok, bár rövidke 26 éves földi pályafutásom során ezt néha megcáfoltam. Talán a kellő motiváció elengedhetetlen része a dohányzásról való leszokásnak? Nem, de nem árt ha van :). Sajnos az emberi faj a legbutább a földön. Ő az egyetlen a bolygón, aki szándékosan tudja rombolni saját magát és környezetét, amíg minden más élő faj azon van, hogy legalább magát megóvja. Elviekben elegendő motiváció kell legyen az, hogy megvédd az egészséged egy káros dologtól és a vele járó betegségektől (tudom ez hajlam kérdése is, de most ebbe ne menjünk bele). Nagyon sokan csak legyintenek a dologra, hogy ez nem így van, meg nem úgy van, mert pl. Pista bácsi már 90 éves, még mindig szívja a mezitlábas fecskét (ha van még ilyen), és kutya baja. A másik "kedvenc" érvem, hogy minek leszokni, mert mi van azzal aki soha nem cigizett és tüdőrákban halt meg, vagy csak elütötte egy ámokfutó a járdán/buszmegállóban. Szerintük ha lemondásokkal kell élni, akkor az élet nem teljes. Én az utóbbi kategóriába sorolom magam.... Furcsa, tudom hogy rossz meg hülye dolog, de még is csinálom (remélhetőleg már nem sokáig). Miért is? Na ez az amit szerintem senki nem tudna megmagyarázni rendesen. Talán nem is kell.....
Röviden ennyi, nem is fárasztom az esetleges olvasókat tovább. Ez az én véleményem.....
Én SZERETNÉM letenni a cigit és le is fogom tudni tenni :) Fő az önbizalom!!! Hiába mosolyogtok, ezt tényleg fontos! Fontos, hogy elhidd hogy meg tudod csinálni (ez véleményem szerint igaz bármi másra)!
A pénteki kezelés előtt után (miután konzultáltam a dokimmal) meglátjuk hogy szükségesek lesznek -e a tapaszkák, és ha igen, akkor használni fogom. Addig is még ~4 napig füstölgök :). Most pár emberkének biztos megfordult a fejében, hogy miért nem ma? Miért húzom, halasztom. Azért, mert csak, így találtam ki :).
Köszönöm azoknak akik bíztattak hozzászólásaikkal és véleményeikkel. Majd meglátjuk.
Más.
Úgy fest sikerült eladnom hőn szeretett asztali amd64 -es gépemet. Ha minden igaz szerdán jön egy srác megnézni és ha nem talál benne kifogást, akkor meg is veszi. Azért adom el, mert le akarom cserélni egy laptopra. Hogy miért? Most van normális érvem :). Volt hogy határidős munka miatt nem tudtam lemenni szüleimet meglátogatni Esztergomba, vagy a jövendőbeli apósomékhoz Celldömölkre, mert maradt 7végére 3-4 órás melóm a gépen. Na ezért. Meg nem árt ha van :).
Napok óta túrom a netet az új gép után. Rá kellett jönnöm arra (tán már eddig is tudtam), hogy Mo. egy kicsit le van maradva ezen a téren is sajnos.... :(. Ami a gyártót illeti, nincs konkrét elképzelés (csak ne valami nevenincs). A lényeg hogy Intel Centrino Duo processzoros legyen, a grafikus vezérlője nVidi Go 6600 vagy 6800 esetleg Go 7600. Semmi képpen ne ATI, azt ki nem állhatom. Találtam is egyet, egy Acert. De "hál' Istennek" az Acer magyarországi oldalán nincs feltüntetve. Na, sebaj, írtam e-mailt. Na válasz még nem jött. Lehet hogy nehezet kérdeztem azzal, hogy kapható -e és ha nem, akkor mikor lesz :). Ha valaki netán tud ilyet akkor szóljon. Előre is köszike. Cirka 400 ezer forint keret van a gépre. Sajna (jelenleg) többet nem tudok ráfordítani. De nem is tenném ha még ha tehetném is, vagy igen :)?
Már ennyi...
Aki még nem aludt el a monitor előtt, ezt a blogot olvasva, annak köszike hogy végigolvasta nyavajgásaimat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kis lépés az embernek, nagy lépés Neked... ;)

Remélem is hogy így lesz :)!

Lapitopi:

http://www.ramiris.hu/termek.php?csoport=Notebook

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

Köszike nagyon! Már nézem is! Meg be is vagyunk náluk regisztrálva :).

Sok sikert:) Amennyiben nincs sok dohányos a környezetedben, akkor szerintem "könnyen" fog menni, sajnos van tapasztalatom benne, pedig még elég fiatal vagyok:(

Csak akkor megy, ha ay ember akarja. Kis placebo nem árt hozzá, attól könnyebb :)

Én 3 hetet kínlódtam a tapaszokkal (nem tudtam aludni tőlük) mikor egy délelótt 11-kor feltűnt, hogy reggel elfelejtettem tapaszt ragasztani. Na ez több mint egy éve volt, előtte pedig bagóztam 22 évig.

Szóval hajrá!

A leszokáshoz sok sikert! :)

Annyit tennék hozzá említésképpen, amit az ELTÉ-n a pszichológiatanárunk mondott anno ezzel és az egyéb szenvedélybetegségekkel kapcsolatban (legalábbis ő így csinálta). Ahogy az anonim alkoholisták is csinálják, a dohányosnak is először be kell ismernie a tényt, hogy ő szenvedélybeteg. Ettől a betegségtől nem lehet megszabadulni, mert bármikor visszajöhet. Ezért ő nem is "szokott le" a dohányzásról, megmaradt dohányosnak. Csak éppen nem gyújtott rá egy ideje. Amikor ezt mesélte, akkor éppen kb. 22 éve. :)

Az Acer notikkal meg vigyázz. Ha a Rikvest Kft. szervizeli ezeket még, az nagy gáz, lehet olvasni arról a neten horrortörténeteket, hogy mennyire nem ügyfélbarát a hozzáállásuk.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

ja, rikveszt nagyon gaz. Asus-t vegyel :)

Elvileg a Ramiris vállalja a szervizelést, garanciaintézést. De legyünk egy kicsit optimisták, nem lesz szükség szervizelésre :).

Leszokashoz sok sikert!

Az acer emailjeirol meg annyit, hogy amikor emgkerdeztem, h a linuxos laptopokon levo 'limpus' linuxnak miert az X nelkuli valtozatat adjak, azt valaszoltak, h azert, mert a linuxfelhasznalok nem hasznalnak grafikus kornyezetet. no comment (irom ezt egy comment vegere..:))

Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni ........ :)

>Az agya is "kívánja" magát a cselekvést.

probalj meg fogpiszkalot ragcsalni, az hasonlo cselekves, talan alkalmas segiteni az agyi reszt.:)
amikor az emberre rajon, hogy most kene X-et csinalni, akkor nagyon rossz ha az mondod, "de nem szabad" es nem csinalsz semmit.
kell valami kompromisszum, amivel az agyad mar megelegedik, de nem cigizes.

amikor nem akartam enni, de ehez voltam, ilye kor mindig megittam egy nagy adag amerikai kavet (majd 4 decit, jo higat).
megse viz, de nem is kaja:))