samba netlogon - érthetetlen hiba

 ( sitya | 2006. február 2., csütörtök - 11:49 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!

A következő a problémám, amivel kapcsolatban szeretnék ötletekeet kérni! Van ~500 felhasználó a suliba, ezek tanar ill. diak csoportba vannak osztva, ugyanezen az elven vannak netlogon fájlok (tanar.bat, diak.bat). A 500 userból, akiket régebben hoztam létre, azok gond nélkül lefuttatják, akiket meg újabban, azoknál nem fut le ez a logon script. Pedig a beállítás egy helyen van (smb.conf - logon script = .../%G.bat), és mindössze két fájl van - a fentebb említettek. Tartalma nem bonyolult: net use p: \\samba\pub
És valakinél megy, valakinél nem. Jogosultsági problémák nem lehetnek, hiszen ahova egy diak csoportba tartozó be tud lépni, oda egy másik diak csoportba tartozó miért nem?

Nincs valami ötletetek!

Köszönöm!
Sitya

Esetleg az smbuser es smbpasswd fileokat nezd at... hatha nincsenek is benne az uj usereid...

Köszönöm, időközben rájöttem, hogy mi volt a baj. Az utóbbi idők hekkelései közepette a logon script = /var/.../%G.bat sort tettem be a logon script =%G.bat helyett. Emiatt a netologon szolgáltatás egyáltalán nem futott le bejelentkezéskor, de a megadott meghajtó betöltések (net use...) a régebbi felhasználóknál (eltárólódott az információ a profilkönyvtár vmelyik fájljában) betöltődtek, így ezért lehetett, hogy voltak akiknek úgy tűnt, mintha lefutna a netlogon, és valakiknél nem.
... vacak hiba volt. :-)

S