Skype mikrofon nem működik

 ( Inkvisitor | 2005. december 16., péntek - 16:00 )

Skype mikrofon nem működik

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha KDE-t használsz, akkor a Vezérlőközpontnál a hangbeállításoknál a fullduplex módot be kell kapcsolni!
Illetve érdemes a /dev/snd-t ellenőrízni!

Fedora Core 4, i386 -os disztribet használok és röviddel a skype telepítése után a skype nem volt hajlandó továbbítani a hangot. Amikor telefonálok, a másik felet jól hallom, a mikrofonom is működik, de a másik oldalról nem hallani semmit. A mikrofon és a kártya jól működik, mert ubuntu (64 bites) alatt jól működik a skype. Nem tud valaki valami tippet adni, mit tehetek, hogy működjön?

Szia,

Ez a dolog akkor szokott elofordulni ha nalad vagy a beszelgeto partnerednel a savszelesseg nem eleg.

Pont ez az en gondom is mar egy hete, es egesz heten veszekedtem a szolgaltatommal amig vegre elismertek, hogy nem mukodik rendesen a halozatuk. Nalam konkretan a downloadom 50 kbps, az upload 200 kbps. Amit en mondtam tokeletessen hallottak de amit a beszelgetopartnerem mondott az vagy egyaltalan vagy szaggatva jutott el hozzam.

A probléma nem ez, mert ugyanebben az időpontban az Ubuntu alatt teljesen jól lehetett beszélgetni. Csak FC4 alatt nem ment.
Ugyanakkor a mikrofon működik, mert ha kirakom hangszóróra, akkor jól hallható a bemondott szöveg. Csak valahogy nem küldi el. :-(

Szia

Be van állítva, hogy a mikrofon bemenetd captured? (Tehat a programok "olvashatják" bementeként). Mert ha nem captured, akkor még visszahallod magad a hangszórón/fülesen.

Pl a Kmix-ben tudod megnézni, hogy melyik csatorna áll captured állásban. (A "poti" alatti kis piros "led". Ha "világít", akkor a programok tudnak róla "felvenni".) A "led"-re kattintva tudsz váltani ki/be.

Na ja, nem minden distro olyan egyszerű, mint a Slackware, hogy egy kis pipa a Kmixben és már megy is:)

Sziasztok!

Elég régi topic és a snd-hda-intel gondok, visszajelzés topicon már kértem segítséget, de igazából a kérdésem már nem oda illik, ugyanis maga a microfon megy, csak skype alatt van gondom.

Egy acer laptopom van hda intel audio vezérlővel, ahol a chipset Realtek ALC268. A vicces az, hogy már egyszer sikerül működésre bírni, de most nem akarja az igazságot. Újrahúztam a kubuntut egy vinyó csere miatt, ezért kellene újra belőni.

A HdaIntelSoundHowto oldalt már kiveséztem, de csak az alsa újraforgatása segített igazából, a gép típusának megadása az csak a mixer opcióit változtatta. Sajnos most az sem.

Az alsa újraforgatása után a microfon gyönyörűen működik, mondjuk audacity alatt, de skype alatt nem. Egészen pontosan működik, de egy torz brummogás jön belőle.

Van valakinek valami ötlete?

található leírás szerint be is állítottam a gép típusát /etc/modprobe.d/alsa-base fájlban, de nem használt. Sebaj gondoltam a múltkor újraforgattam az alsát is. letöltöttem a legfrissebb realtek drivert, mivel a chipsetem Realtek ALC268. Az audacity-ben ezek után tökéletesen működik minden, ellenben skype alatt a microfonból csak valami borzalmas brummogás jön.

A múltkor már ment, de nem tudom, hogy mitől, mert ugyanazokat csináltam újra végig. Jelenleg csak félig megy. nagyon bosszantó, mert használnám a munkám során.

Próbáltam azt is, hogy felteszem a honlapról a skypet, meg a repoból is, de nincs változás, mindenhol ugyanaz a gond.

Van valami ötlet?

Nálam dettó ezt csinálja a skype Arch Linux alatt. Hallok mindent, de amikor beszélek akkor csak brummog a másik félnek. Más programokkal működik szépen a mikrofon (pl. Audacity)
Sajnos nem emlékszem, hogy pontosan mit csináltam előtte, talán egy rendszerfrissítés után romlott el. Próbáltam már én is mindenfélét, az Arch fórumát végigolvastam, kérdeztem is, de semmi. Azóta várom, hogy hátha egy frissítés után megjavul, de eddig még nem tette. Szintén Intel HDA, de Realtek ALC889A (Gigabyte GA-MA78GM-US2H alaplap)

Nekem Frugal alatt volt ilyen problémám és a saját csomag helyett a Skype 2.1.0.47 static verziót felrakva megszűnt a hiba.

Az egy régebbi változat, mert a mostani 2.1.0.81-es. A letölthető static régebbi lenne? Úgy emlékszem próbáltam azt is, de az is az újabb verzió.

Igen régebbi a 2.1.0.47, a mic gond nekem is a 2.1.0.81-el volt, akár a distros, akár a skype oldaláról tölthető verziók esetén.
2.1.0.47 letöltés: http://www.echoblogger.com/downloads/download-skype-version-21047-beta-linux/

Köszönöm szépen, kipróbálom majd otthon. Hülyeségeket írtam, mert véletlenül más linket néztem, most már látom ott van az összes verzió.

-

:)

Királyság, feltettem a 64 2.1.0.47-es csomagotés tökéletesen működik a mikrofon. Hát mit mondjak erre, jól kitesztelt verzió van a repóban.

-

Úgy látom innen le lehet tölteni a static változatot.

Nálam a static verzió sajnos nem segített.

Dettó ugyanez. Mindenhol működik a mikrofon "gyönyörűen" kivéve a skype-ot. Sajnos ebben nem találtam semmi forrást, mert a leírások arról szólnak, hogy mi van akkor ha az Intel HDA microfon nem működik. Na az már működik, csak éppen skype alatt rosszul.

Külső mikrofonnal működni fog. Nekem is Acer van és nekem is csak úgy működik a skype.

Külső mikrofonom van, a belsővel nem is működött soha.

Na, nekem megoldódott ez a probléma. Alsamixer-ben a mikrofon jobb és bal csatornáját külön értékre kell állitani (én 65-85-re raktam) és skype-ban ki kell szedni a pipát az "Allow Skype to automatically adjust my mixer levels"-ből.

Források:
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=9102538&postcount=779
http://isallmaroon.wordpress.com/2010/05/08/no-microphone-input-in-skype-ubuntu-10-04/

Nekem ez sem segít.

Nekem digitális porton van a mic, és azt kellett engednem a mixer-ben, majd megadni, hogy onnan vegye a jelet. Így a skype is hibátlanul megy.

A linux mint a 10.10-es ubuntu alapú (az alap gnome változatot tettem fel a kde helyett) nálam nagy változást hozott pozitív értelemben. Mint írtam hda intel audio vezérlőm van a laptopomon Realtek ALC268 chipset-el. Nem tudom minek köszönhetően (esetleg pulseaudio), de most minden tökéletesen működik, még a külső mikrofon is. Sőt skype alatt is ment minden anélkül, hogy bármihez hozzá kellett volna érdemben nyúlnom, csupán a mikrofon bemenetet kellett állítanom a mixerben.

Hali!

Nekem is bajom van a microfon-al. Hangom teljesen jól működik. Alsa alatt próbáltam feltoltam mic-t. Sistergést az hallottam de mic nem volt skype alatt. Szerintem, fel se ismeri a mic-et. Az alsamixer-be max-on van mindkét mic beállítás. Vagy csak a kimenetet kell átállítani a beépített microfon-ra. Próbáltam az Input source -k állításával is de ez se segített.

Használt rendszer debian 64bit.
Kernel:
pusztito@Hacker:~$ uname -a
Linux Hacker 3.1.0-1-amd64 #1 SMP Fri Dec 23 16:37:11 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux

A mikrofont nem kell felismerni. A hangkártyát kell. A kártya típusa még érdekes lehet, de szerintem minden elterjedt cucc támogatott Linux alatt.

Keverőnél
- input source: a mikrofon legyen
- mic boost: előerősítés; a legtöbb mikrofonnál be kell legyen kapcsolva. Anélkül is veszi, csak nagyon halkan. alsamixer konzolos progival pl. az "m" betűvel lehet kapcsolni, ha megtaláltad. (aumix sajna nem adja ki ezt a funkciót.)
- capture vagy "input gain" vagy "igain" szintje számít. (A "mic level" felvételnél-digitalizálásnál nem, az csak kivezeti a mikrofon jelét. Akár némítva is lehet.)
- jól van-e bedugva, nincs-e kontakthiba (sistergés erre is utalhat).

Ezzel a parancssal hallasz-e valamit?
arecord | aplay

Rendesen be van dugva. Beépített microfonról van szó.
A mic boost feltekertem maxra ahogy a másik mic kimenetet is.

root@Hacker:/home/pusztito# arecord | aplay
Recording WAVE 'stdin' : Unsigned 8 bit, Rate 8000 Hz, Mono
Playing WAVE 'stdin' : Unsigned 8 bit, Rate 8000 Hz, Mono

Már egy ideje fut. De még mindig csak ezt mutatja.

Mutatnia nem kell semmi egyebet, szólnia kéne rövid (mondjuk 200 ms) késleltetéssel.

A "mic boost" nem skála, hanem kapcsoló. Keresd meg, és kapcsold be.
alsamixergui is jó (ugyanilyen nevű deb-csomagban), vagy kmix, ezek áttekinthetőbb keverők. Azokon is megleled.

Ha a fenti feltételekkel sem szól, akkor passz... hardverhiba vagy driverhiba lehet. (Milyen hangkártya vagy hangcsip van? Még mindig nem tudjuk.)

Szerk: "lspci -v" idevágó része megmondja, ne másold be az egészet, csak a hangeszközt. :)

subscribe