hp 3770 es a sane

 ( miszterx | 2005. december 12., hétfő - 9:52 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hello! Epp kuzdok egy fent emlitett 3770es scasnnerrel. Eddig ment, bar ahogy hallottam vmi haxolas volt vele. Mert ezt a sane nem tamogatja. De... es itt talaltam az alabbi drivert: http://ftp.cyberbaladeur.fr/telechargement.html
ami vegulis egy libet tartalmaz a 3770eshez es a libsanenek gondolom a haxolt verziojat. En bemasoltam mindkettot, es a sane.d/dll.conf ba is beirtam a "hp3770"-et megis sajna a sane-find-scanner nemtalal semmit mostse.
sane-config --version
1.0.16
usbview latja a scannert... az /proc/bus/usb is irhato olvashato midnenkinek.
Elore is koszi a segitseget.

Ugyan ez a problémám nekem is. A scannerem is hasonló hp3500. Az új sane backend már támogatja a scannerem, de a sane-find-scanner mégsem látja, pedig az usbview látja.
dll.conf-ban ott van a hp3500. Van hp3500.conf is a sane.d alkönyvtárban. Megahajtó program mind a helyén és mégsem látja még root-ként sem.

Már kezdtem teljesen feladni a dolgot. A sane-find scanner és a scanimage -L továbbra sem lát semmit. A végén - nem tudom miért - újra elindítottam az xsane-t, amit eddig már jónéhányszor megtettem, természetesen eredmény nélkül, de most csodák-csodája, elindult a teljes program és megnyomhattam az előnézeti gombot. Erre feléledt a scanner és beolvasta a képet. Elindítottam a kooka programot és az is működik.
A sane-find scanner és a scanimage -L pedig továbbra sem lát semmit root-ként indítva sem.

Azért az örömöm nem teljes, mivel hihetetlen lassan scannel. Egy előnézeti képet vagy 2 percig olvas be, míg ez win alatt 3-4 másodperc. Maga a végleges scannelés is lassú, még akkor is ha nagyon kicsire veszem a dpi-t (mondjuk 50-re).
Nem tudom, hogy ezen lehet-e állítani valahogy.