Mandriva vs ATI Radeon

Fórumok

Mandriva vs ATI Radeon

Hozzászólások

Joconak igaza van ez egy fórum azért nyilvános hogy mások is tanulhassanak a megoldásokból. Ha valami olyan dolgot akarsz ami nem tartozik másra küldj PM-et.

Sziasztok, az alábbi problémákat nem tudom megoldani már néhány hete, és segítségeteket kérem:

//Mandriva 2006, Ati Radeon 9550, Samsung SyncMaster 7v TFT//
a telepítő DVD-n lévő fglrx-szel el sem indul a grafikus, valszeg felbontási problémák miatt. Gyári ATI drivert feltettem, fglrxconfig (vagy 30 féle képpen) beállít, TVOUT műxik, de:
- A Monitor képe függ. összeugrik kb 5 cm-t. Olyan érzésem van, mintha 16:9-re állítódna vlmi.
- Nincs "színházi mód"=csak az, és csak úgy látszik minden a TV-n, mint a monitoron (filmnézés közben mást nem lehet csinálni a gépen).
- Totem lejátszó->beállítások->TV kimenet: csak a "Nincs TV kimenet" aktív, a "Fullscreen Pal, Secam, stb" nem aktív, nem jelölhető. Mplayer, RealPlayer uaz.
- fglrxconfigban bármi mást állítok be, mint 1024x768 (pedig a monitor többet is tudna) egyáltalán nem indul az X.
Hát kb. ennyi. Ha bárki tud segíteni, megköszönöm.
üdv: bobóc

Lehet a szar ATI driver vagy a cvs-es X.org amit a 2006-ba raktak. Ez utóbbira lesz megoldás amint kijön a stabil 6.9-es X.org (December első felére igérték).

[quote:c8af8fdd48="dexter11"]Lehet a ***** ATI driver vagy a cvs-es X.org amit a 2006-ba raktak. Ez utóbbira lesz megoldás amint kijön a stabil 6.9-es X.org (December első felére igérték).

Köszi. Meg tudnál keresni magánban: boboc@freemail.hu
köszi
bobóc

Esttanulmányt nem szoktak magánban megoldani mert akor a töbiek nem látják a megoldást. Nyilvánosan illik megküzdeni mint az arénában. Így a töbiek tanulnak a mérközésből.