Kraftwerk

 ( avoros | 2005. október 2., vasárnap - 19:56 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!

Kaptam egy Kraftwerk Minimum-Maximum dupla cd-t. 2005-s kiadás, cool. Az asztali CD lejátszóm vígan viszi. A CD borító hátoldlán rajta van, hogy másolás védett, és a kompatibilis számítógép Windows 9x. De én Linux alól akartam meghallagatni.
Viszont nem tudom lejátszani semelyik Linuxos zenelejátszóval. A totem lejátszik mindegyik trackből 9-10 mp-t, aztán csönd. A többi szerint megy a zene, azonban csönd van.
Amiknek nem sikerült:
Amarok
CD lejátszó (Default Gnome)
Grip
Rythmbox
Sound Juicer
A gép Mandrake 2005 edition Gonme 2.8-al.

Köszi

Hi!

Cdparanoia mit mond ra?
Illetve XMMS, digitalis beolvasassal?

By(t)e
TBS::Antiemes

Kicsit off leszek (mert nem tudom mi a válasz a kérdésedre), viszont nekem is meg van ez a CD, így tudom milyen a védelem rajta.

[b:14818b2b4a]Copy controlledő[/b:14818b2b4a]-nak hívják (EMI kedvence mostanában, sokat szidják a userek).

A védelem lényege, hogy két session van a CD-n. Az elsőn helyezkednek el a hangsávok, a második pedig eltakarja az elsőt, azon csak egy cd player program van (Win, Mac) amivel meghallgathatod a CD-t. Linux nem támogatott alapból.

Nekem Easy CD-DA Extractor 8.2.1-el sikerült backup-t készítenem róla win alatt. Linux alatt nem tudom mi tudja olvasni, de vissza kell tudnia állnia az első session-re.

Szörcsöltem egyet még itt a végén
[url]http://www.colino.net/computing/copycontrol.php3[/url]
itt az írják hogy a gtcd az ok.

Hi!
Nekem egy Anima Sound System cdmen van ilyesmi. Linux alatt kapásból le tudtam játszani, win alatt csak a cd-n lévő lejátszóval. Úgy tudom ez hardvertől is függ(Philips 24X cd író, Teac 4X dvd író).

Én is nézegelődtem, a copy-controll technology a bibi.
Sebaj, keresgélünk.
Ja, a windows sem tudta lejátszani...
Nem baj, írok az EMI-nek, hogy küldjenek egy linuxos lejátszót, vagy egy windows xp home edition-t:-)

Valami cdparanoia patch:

http://www.ex-parrot.com/~pete/copycontrol.html

Mondjuk az ilyesmit jobb lenne inkább bojkottálni, meg se hallgatni az ilyen zenét, vagy legjobb esetben kapcsolatba lépni a szerzővel, hogy tegyenek valamit.

Legrosszabb esetben egy HiFi audiokimenetéről is fel lehet venni a hangkártyádon keresztül a zenét Sokol rádió minőségben.

cdfs kernel modul (patch), azzal felmountolod es .wav-kent latsz minden egyes tracket. innentol mar csak masolni/encode-olni kell.
anno a Massive Attack nemCD-met sikerult igy meggyogyitanom.
(off: azt ugye tudjuk, hogy hivatalosan ezek a CD-k nem CD-k? a Philips, mint a Compact Disc szabvany tulajdonosa nem engedelyezte rajuk a CD nev hasznalatat.)
[url=http://wiki.cdfreaks.com/index.php/Category:Copy_Protections]itt[/url] talalhato kiterjedtebb info a masolasvedelemrol.