Személyi jövedelemadó SZJA 1+1% felajánlások non-profit civil szervezetek részére

Már csak kevesebb mint 3 óra van hátra, de még mindig nem késő ha valaki csak ezért nem lépett eddig be a bevallástervezetét átnézni. Lehet külön űrlapon csak ezt is kitölteni ha a többi része rendben van.

Hozzászólások

Amióta a Gyermekrák Alapítványnál kiderültek visszaélések, azóta meghagyom az 1 %-ot a költségvetésnek. Jól hangzanak a civil szervezetek nevükben, aztán kiderül sokszor, hogy épp ahhoz kalapoznak pénzt, hogy Magyarországot is a nyugati erőtér irányába állítsák. Hasonlóképpen azóta nem adok pénzt hajléktalannak, amióta egyiküknek vettem kaját, s mire visszaértem, már nem volt sehol.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Vannak olyan alapitvanyok amik esetleg kozelebb allnak az emberhez, kicsik, igy talan jobban atlathatoak az ugyeik (elestleg latod, hogy mire megy a penz). Pl. olyanok mint sajat vagy ismeros gyermek ovodaja / iskolaja. Szerintem ezeknel ritkabb az olyan szintu visszaelesek gyakorisaga mint az emlitett pelda.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Amióta a Gyermekrák Alapítványnál kiderültek visszaélések, azóta meghagyom az 1 %-ot a költségvetésnek

Nekem ez kicsit olyan, mintha nem mennel el soha tobbe szavazni, mert az egyik politikusrol kiderult, hogy korrupt.

Nem ilyen generikus penznyeloknek kell adni az 1%-ot, hanem olyan csoportosulasnak, aminek a konkret tevekenyseget tamogatni akarod. Ahogy lentebb irtak, egy konkret korhaznak, egy konkret iskolanak, stb. 

Én az 1%-om annak az alapítványnak (oktatási egyesületnek) adtam, ahol a lányom dolgozik. Hátrányos helyzetű gyerek felzárkoztatásával foglalkoznak.

Nincs igazgatóság, de taxira se költik. Ilyen is van...

Az iskola alapítványának adjuk ahová a gyerekek járnak.

A befolyt összegről és a felhasználásáról is kapunk tájékoztatót.