YTFE 1.13.0

Megfelelvén pár feature requestnek, itt van egy újabb verzió ebből a micsodából.

(Nem látszanak a képek? Klikk ide.)

A legfontosabbak:
- Van Qt5-ös Linux/AMD64 build. (Ezt többen is kérték.)

Újdonságok:
- A letöltőrészt részben újraírtam, mind kívül, mind belül. A letöltő ablak szövegmezője monospace fontot kapott, a különféle kiírt értékek meg paddingokat, hogy ne "mászkáljanak" össze-vissza, így sokkal követhetőbb. Az idő kijelzése is megváltozott, mert pl. egy 03:35 nem volt egyértelmű, hogy óra:perc vagy perc:másodperc; nyilván ha pár kB volt hátra, akkor az utóbbi, de érted... Azonfelül most már a hátralévő napokat is kijelzi (ha olyan sok idő lenne hátra), meg azt is, ha a kugli épp BASIC streamelni. Ezek voltak a (nem annyira) jelentéktelen külsőségek, most jön a belső rész: az eddig előrebecslős-kalkulálgatós marhaságot az EDL listáknál kihajítottam és egy menetközbeni becslősre cseréltem: ahogy jön le az anyag, úgy becsüli meg a hátralévő hosszt (ugye EDL listáknál már nem lehet tudni, csak saccolni), így nem lesz többet a letöltés elején olyan pending, ami a becslés miatt jelentkezne, azonnal jönni fog az anyag - ha a kugli méltóztatik ideadni... (És ezzel egy korábbi bug is a múlté, ahol még mindig a Content-Length hiánya miatt ugatott a program.)

- Kicsit feltupíroztam a default-tool keresőt: innentől a /bin és /usr/sfw/bin/ könyvtárakban is keresni fogja a binárisokat és innentől az összes toolt ugyanúgy keresi, akár a lejátszóról, akár a tecső-letöltőkről, akár a CLI-letöltőkről, akár a "mergerről" van szó. Apropó CLI-letöltők, a program innentől keresi az axel, aria2c és az ftp binárisokat is - ez utóbbit csak a legvégén, last resortként: OpenBSD-n HTTP letöltésre is lehet használni és mivel pont OpenBSD-n nem akarnak menni a Lazarus belső HTTP funkciói, pont ott, pont jó, hogy mindenképpen kéznél van. (Viszont POST lekérést továbbra is csak a curl és a wget tud, szóval lapozásra továbbra is csak ezek használhatóak, ha valaki külső toollal akarja tolni, vagy OpenBSD-t használ.)

- Az OpenBSD-s verzió is immáron Lazarus 2.2.0-val buildelődött.

- Vannak ikonok. Örüljetek, akik annyira akartátok. És köszönjétek meg Aadaam kollégának, aki nem csak a száját tépte, hogy ménincsenek-rakgyámánbele, hanem vette a fáradságot és összeállított a cucchoz egy ikontémát; én ezúton is köszönöm néki még egyszer. (Mondjuk vicces, hogy akik annyira ikonokat akartak, azoknak a többsége egyáltalán nem is használja a programot, de mindegy...)

Bugfixek:
- A Lazarus 2.2-ben valamit variáltak a drag'n'drop kezelésével és így a már 2.2.0-ással buildelt 1.12.5-ben "megbuggyant" a programban a tabok mozgatása; működni működött, de csak akkor, ha odamozgattad valahova, elengedted, majd visszamentél az eredeti tabra és kattintás nélkül odamozgattad az egeret, ahova a tabod dobni akartad, majd kattintottál... (Az OpenBSD-s portot nem érintette a dolog, mert az még mindig 2.0.12-vel volt buildelve, tekintve, hogy akkor még nem sikerült életre lehelni a Lazarus 2.2.0-át OpenBSD alatt.)

- Ha egy "korkedvezményes" videót próbáltunk letölteni yt-dlp-vel, akkor a nemlétező {FORMAT} paraméter miatt csak bereklamált, hogy adjunk meg URL-t (terminálba kicopyzva a full command-ot, működött).

Roadmap (ROFL):
- khiraly kért komment exportert, ez eddiglen odáig van visszafejtve, hogy a leérkező JSON-ból a

JSON.onResponseReceivedEndpoints[1].reloadContinuationItemsCommand.continuationItems[].commentThreadRenderer.comment.commentRenderer.authorText.simpleText
JSON.onResponseReceivedEndpoints[1].reloadContinuationItemsCommand.continuationItems[].commentThreadRenderer.comment.commentRenderer.contentText.runs[0].text
JSON.onResponseReceivedEndpoints[1].reloadContinuationItemsCommand.continuationItems[].commentThreadRenderer.comment.commentRenderer.publishedTimeText.runs[0].text

path-ek érdekesek (név, dátum, komment), ill., hogy ezt is a lapozáshoz hasonlóan POST lekérésekkel lehet lecsalni ugyanarról az endpointról, de, hogy mit kell neki átadni, az még nem ismert.

- A korhatáros videók logint kérnek, azonban valami YOUTUBE_API_KEY segítségével le lehet őket szedni, vagy játszatni; a yt-dlp is ezt csinálja, de az még nem tiszta, hogy hogyan.

- Haiku port (32 és 64-bites is), ez részben már sikerült, de az eredmény finoman szólva sem tökéletes, szóval még odébb van.

- macOS port; kicca és falu adtak tippeket, hogy hogyan lehetne ríl vas helyett shithubon, vagy virtualizálva megoldani a dolgot; még nem jutottam el odáig, de ami késik (az a BKV)...de aki akar, még mindig hozzámvághat valami kimustrált 2009-es, vagy 2011-es Mac Minit és akkor meg van oldva a dolog. :P (A PPC-s OSX támogatás is tervbe van véve, volt aki kérte is, meg egyébként régen volt is, de azt már csak újkori OSX-ről lehet megoldani cross-compile-lal, mert a programnak jelenleg kellő minimum 1.8-as Lazarus verzió már nem megy fel Tigerre...)

- 32-bites ARM port Linux/FreeBSD/OpenBSD rendszerekre. Amikor 2017-ben először nekiálltam írni ezt a szutykot, akkor még voltak belőle ilyenek is, de mivel én nem használtam, más meg nem kérte, a már itt publikált, teljesen újraírt verzióból nem forgattam. Ha végre összeraktam itt az asztalt, meg a gépeket, akkor viszont lehet, hogy erre is sor kerül, mert van itt egy RPi B+, amit még az XForms toolkit karbantartójától kaptam ajándékba valamikor 2014-ben. (Egyébként akár 64-biteset is forgathatnék belőlük, csak ahhoz hardware kell, ld. macOS port.)

- ReactOS port. Valamikor. Talán. :P

Letöltések:
- FreeBSD AMD64
- Linux AMD64 GTK2
- Linux AMD64 Qt5
- Linux i686
- OpenBSD AMD64
- Solaris AMD64
- Manual
- Online manual
(Az SHA1 ellenőrzőösszegeket a letöltőoldalon kiírja a rendszer.)

Ja, egyébként nem akarom elkiabálni, de a kugli trutymóciphere azóta sem módosult úgy, hogy át kelljen írni a programot; az előző 1.12.5-ös verzióval is még mindig throttle-mentesen működik a tyúktúb.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 03. 23., sze – 20:03

Megjelenik az ablak egy pillanatra (gombok latszodnak, el lehet olvasni), majd kilep, konzolban ez van:

./ytfe.linux.amd64.qt5: symbol lookup error: ./ytfe.linux.amd64.qt5: undefined symbol: QTextEdit_setPlaceholderText

 

ubuntu 18.04.2

 

(elotte meg fel kellett tenni a libqt5pas csomagot, mert azelott el se indult:

./ytfe.linux.amd64.qt5: symbol lookup error: ./ytfe.linux.amd64.qt5: undefined symbol: QTextEdit_setPlaceholderText

 )

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

a legtobb csomag 5.9.5-os:

ii  libqt5core5a:amd64                                               5.9.5+dfsg-0ubuntu2.1                           amd64        Qt 5 core module

 

Link:

https://packages.ubuntu.com/search?keywords=libqt5&searchon=names&suite…

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Na, akkor megjött az ikonos változat, szuper :) még a végén berakom portfólióba :))

 

(Szeretem az old style szoftvereket, hisz fiatalságomra emlékeztetnek, de egy 20 éves hallgatónak egy Amiga-t, amit a születése előtt fél évtizeddel gyártottak utoljára, nem érdemes bemutatni sajnos... azért ez a videó bekerült a felülettervezés tananyagba: https://www.youtube.com/watch?v=2DwJNQMBCOk )

Még egyszer kösz, hogy összeválogattad.

Istenem, ez a videó...mikor voltak utoljára olyan gyorsak a szoftverek és az internet, mint ebben a videóban...? És ráadásul mindezt valami oldschool Mac-en. :)
Természetesen a Zoom nevű atomhulladék itt is úgy lagzik, mint a valóságban. :)))

Szerkesztve: 2022. 03. 26., szo – 12:58

Néha ránézek, pár probléma:

Sötét témánál semmi nem látszik.

Nagyobb DPI-nél a szövegmérettel probléma van (a betűk nekem kicsik), a "Prefs" használhatatlan, nem scrollozható, méretezhető.

A progi folyamatosan használ 3-6% CPU-t, háttérben is.

Az mpv-t default hívja meg, jobb lenne pseudo-gui, mert csak hangot választva kezelhetetlen.

Képernyőkép: Imgur

Még:

A Prefst indítva le-fel "rángatja" az Onboardot.

Sötét témánál semmi nem látszik.

Az ikonokra gondolsz? Hát, azok képek. Fekete képek, némi transzparenciával. Mit csináljak velük? Sötét alapon nem lesz jó.

Nagyobb DPI-nél a szövegmérettel probléma van (a betűk nekem kicsik),

Ez fura, mert a program elméletileg DPI-aware, ezt már vagy 10 verzióval korábban kérték és bekapcsoltam. Leellenőriztem és tényleg be van kapcsolva. Akik korábban kérték, azok valami HiDPI-t emlegettek. Az nálad fent van, be van kapcsolva?

a "Prefs" használhatatlan, nem scrollozható, méretezhető.

Igen, ez igaz. Nem volt ennyi cucc rajta eredetileg. Majd kitalálok valamit, több lapra tördelem, vagy nem tudom.

A progi folyamatosan használ 3-6% CPU-t, háttérben is.

Az érdekes. Nálam kb. 0-1% és nekem 10 éves gépem van. A GTK2, vagy a Qt5 verziót használod? Nem lehet, hogy amikor mértél, épp letöltötte a képeket?

Az mpv-t default hívja meg, jobb lenne pseudo-gui, mert csak hangot választva kezelhetetlen.

Hogy micsoda? Ezt a mondatot nem értem.

A Prefst indítva le-fel "rángatja" az Onboardot.

Mi az az "Onboard"? A tálca? Ha túl nagy a Prefs, akkor lehet azért, mert kilóg a képernyőről.

Sötét témánál semmi nem látszik.

Az ikonokra gondolsz? Hát, azok képek. Fekete képek, némi transzparenciával. Mit csináljak velük? Sötét alapon nem lesz jó.

 

A Qt-st meg nem sikerult eletre kelteni, de a gtk-s nalam ilyen:

https://imgur.com/a/8aPgqEh

 

Vegulis vegig lehet huzni az egeret es akkor az epp aktualis sor mindig latszik...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hát, pedig semmi más nem kell neki, csak a libQtPas, meg a Qt5. A legfrissebb libQtPas-t raktad fel? Tuti, hogy nem indul el, nem csak lent/fent ül a taskbaron az ikon?
Ez a lista viszont nagyon furcsa, mert a fontok színét nem állítottam át, default mind, azaz fel kéne, hogy vegye a rendszertémáét.

"Akik korábban kérték, azok valami HiDPI-t emlegettek. Az nálad fent van, be van kapcsolva?"

Ahhoz szerintem HiDPI képernyő kell. De nézd meg a képen a pl. Search feliratot.

 

"Az érdekes. Nálam kb. 0-1% és nekem 10 éves gépem van. A GTK2, vagy a Qt5 verziót használod? Nem lehet, hogy amikor mértél, épp letöltötte a képeket?"

 

Nem lehet, már üres oldalnál is használ CPU-t, ilyet még a böngészőm se csinál. :)

Mindkét verziónál csinálja, bár a gtk-s kevésbé.

(Az én gépem is kurva öreg, gondolom, a minimum órajelem kisebb, azért nagyobb a % érték. :D )

 

"Hogy micsoda? Ezt a mondatot nem értem."

Válassz ki egy zenét, a formátumnál válassz "no video"-s lehetőséget, próbálj beletekerni, vagy kilépni, és rájössz. ;)

 

"Mi az az "Onboard"?"

 

Képernyő-billentyűzet. (~3 méterről használom a gépet, néha jól jön, ha lusta vagyok. Input mezőt érzékelve automatikusan felugrik (nem mindig).

 

Mondjuk miattam nem fontos javítgatnod, alig nézek youtube-ot, szóval nem használom a progit, csak gondoltam, megmutatom, miket találtam unalmamban. :)

Ahhoz szerintem HiDPI képernyő kell. De nézd meg a képen a pl. Search feliratot.

Láttam a képet, de mondom, hogy a program elméletileg DPI-aware, szóval ennek jónak kéne lennie. Itt bővebben...
Amúgy van benne fontméret állító, csak le van tiltva, mert egyelőre az objectek rearrangementje sajnos bugos... Eddig mindig volt fontosabb dolog.

Nem lehet, már üres oldalnál is használ CPU-t, ilyet még a böngészőm se csinál. :)

Mindkét verziónál csinálja, bár a gtk-s kevésbé.

(Az én gépem is kurva öreg, gondolom, a minimum órajelem kisebb, azért nagyobb a % érték. :D )

Itt 1.4 GHz a minimum órajel, de van, aki '90-es évekbeli gépen használja, szóval nem értem a dolgot.

Válassz ki egy zenét, a formátumnál válassz "no video"-s lehetőséget, próbálj beletekerni, vagy kilépni, és rájössz. ;)

Nekem itt tökéletesen működik. Nálad mi történik? (Egyébként akármit is értesz ezalatt a "pseudo-gui" alatt, meg "default meghívás" alatt (Úgy érted, hogy kéne a --force-window=yes flag?), azt bele tudod rakni te is, mert a playerek meghívása szerkeszthető: prefs és edit players.)

Képernyő-billentyűzet. (~3 méterről használom a gépet, néha jól jön, ha lusta vagyok. Input mezőt érzékelve automatikusan felugrik (nem mindig).

Azért nem mindig, mert, ha rányomtál a Save gombra, akkor az lesz kiválasztva, ha legközelebb kinyitod a prefset. A cucc megjegyzi, hogy melyik objecten volt a fókusz. Majd belövöm, hogy mindig a Save gomb legyen kiválasztva kinyitás után, akkor ez a probléma megszűnik.

Mondjuk miattam nem fontos javítgatnod, alig nézek youtube-ot, szóval nem használom a progit, csak gondoltam, megmutatom, miket találtam unalmamban. :)

A problémák akkor is problémák, ha nálam nem jönnek elő, aki meg előhozta őket, az csak tesztelt, szóval köszi, hogy reportoltad ezeket, bár ebből a négy bajból az elsőnek és a harmadiknak a forrása valószínűleg nálad van, a másodikkal meg így nem tudok hirtelen mit kezdeni...

Félreértesz, nekem nem okozott gondot egyik hiba sem, mert nem érint, vagy megoldottam. Az, hogy a DPI miatt hülyén néz ki az egész, nem zavar, átállítom a DPI-t és látom a full Prefs-t, aztán vissza. Természetesen megoldottam rögtön a pseudo-gui-t is, beírtam és jó volt. Az mpv ugye konzolos alkalmazás alapból. Az általam tudott esetekben a disztrók már a grafikus indítást a "--player-operation-mode=pseudo-gui" opcióval oldják meg grafikus felületen, amibe aztán bele lehet húzni a fájlt, URL-t. Ez megoldható persze a config fájlban is. De ha egy sima hangfájlt közvetlenül adunk át az mpv binárisnak, akkor terminál hiányában alapesetben a háttérben játssza le, azaz nincs kezelőfelület.

Nyilván ez megoldható utólagos módon is, feltéve ha valaki tisztában van vele, hogy mit csináljon, de ha megoldható egy opcióval egy progiban, akkor inkább bele kell tenni, és nem lesz gond vele. Tehát csak a fenti opciót adnám hozzá a helyedben a default Prefs-ben. Nyilván az is lehet, hogy rajtam kívül soha senki nem próbálkozna csak hangfájl lejátszásával, vagy pont olyan megoldást használna a disztrója ami ezt megoldja, és a kérdés nem is számítana. :D

 

"ha rányomtál a Save gombra"

 

Hát ugye nem nyomtam rá, mert nem is láttam először a DPI miatt. ;)

 

"Itt 1.4 GHz a minimum órajel, de van, aki '90-es évekbeli gépen használja, szóval nem értem a dolgot."

 

Na, hát nálam 1,1 GHz, szóval kb. stimmel. Én nem tudom, mit csinál a progi, vagy mi a gondja, de egyből látom, ha a CPU terheléssel gond van, ez a heppem most épp, meg a hőmérséklet. :D Nem hiszem, hogy nálam van a hiba, bár ki sem zárom, de fura lenne, hogy pont a ytfe esetében bugzik a rendszer gtk-n és qt-n is. Bár ha nálad is van 1% szivárgás, akkor mégis mit csinál a progi olyankor, főleg ha keresés sincs?

átállítom a DPI-t és látom a full Prefs-t, aztán vissza

Akkor csak működött a DPI-awareness. :P
Előbb-utóbb helyretákolom a fontméret-változtatót, csak mindig akadt fontosabb...

Az általam tudott esetekben a disztrók már a grafikus indítást a "--player-operation-mode=pseudo-gui" opcióval oldják meg grafikus felületen, amibe aztán bele lehet húzni a fájlt, URL-t. Ez megoldható persze a config fájlban is. De ha egy sima hangfájlt közvetlenül adunk át az mpv binárisnak, akkor terminál hiányában alapesetben a háttérben játssza le, azaz nincs kezelőfelület.

Nálam ezt a --force-window=yes flag intézi, ezt a másikat nem ismertem. Szóval legyen default? Csak akkor melyik a kettőből, a --player-operation-mode=pseudo-gui, vagy a --force-window=yes?

Hát ugye nem nyomtam rá, mert nem is láttam először a DPI miatt. ;)

Mindegy, ezt majd beteszem, hogy arra fókuszáljon megjelenéskor, aztán akkor nem ugrál fel. :P

Na, hát nálam 1,1 GHz, szóval kb. stimmel. Én nem tudom, mit csinál a progi, vagy mi a gondja, de egyből látom, ha a CPU terheléssel gond van, ez a heppem most épp, meg a hőmérséklet. :D Nem hiszem, hogy nálam van a hiba, bár ki sem zárom, de fura lenne, hogy pont a ytfe esetében bugzik a rendszer gtk-n és qt-n is. Bár ha nálad is van 1% szivárgás, akkor mégis mit csinál a progi olyankor, főleg ha keresés sincs?

Az az "1% szivárgás" az úgy néz ki, hogy folyton 0%, de kb. 4-5 másodpercenként felugrik 1%-ra pár tizedmásodpercre. A háttérben fut pár timer, meg egy-két thread, de ezek mind időzítve vannak, nem csinálhatnának terhelést, ha nem csinálnak semmit, mert nincs mit. Talán csak az a baja, hogy a két threadnak a prioritása lehetne alacsonyabb...

"Nálam ezt a --force-window=yes flag intézi"

 

Szerintem ez a force ésszerűbb ide elsőre átgondolva. Én ezt nem használtam, ehhez ugye kell input, míg a pseudo-gui input nélkül is megnyílik, és várja az ablak az inputot, csak át kell húzni pl. a böngészőből a linket, vagy akár elmentett linket fájlból. (Igazából főleg videánál használom, bár ott érdemesebb letölteni a filmeket előbb, pár perc, mivel nem megyek minőségre, aztán mehet offline.)

köszi a kitartó munkáért

let's go Brandon!

Sok szerencsét. Amerikában be lehet ezt játszani, hogy a szerzői jogok állítólagos megsértéséért tönkretesznek valakit, vagy feketelistáznak egy generikus eszközt, máshol nem. A youtube-dl-t sem sikerült megsemmisíteniük, csak pár hétre kitiltaniuk a shithubról, pedig azt aztán tényleg az egész világ használja. A yt-dlp meg köszöni, röhög az egészen. És akkor a YT-capable lejátszókról (MPV, VLC, MPlayer, stb.) még nem is beszéltünk. Egy weboldalt sokkal könnyebb eltakarítani a netről, mint egy programot, amit oda raknak fel, ahova akarnak.

A Qt-s verzió indítása hibára fut:

./ytfe.linux.amd64.qt5: error while loading shared libraries: libQt5Pas.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

a libqt5pas1 csomag telepítése után szépen működik, lehet érdemes lenne függőségnek feltüntetni a letöltés oldalán. 

(Qt 5.15.3)
Köszi a munkát
 

A többi GTK2-es alkalmazásod azért jó, mert nagyok a gombjaid, amin képek vannak. A gombok a YTFE-n 24 pixel magasak, a kép rajtuk 16 pixel magas, azaz alul-felül van 4 pixelnyi üres hely, ennyi paddinggal még látszik az egész kép. Nézz rá a Qt5-ös képedre, nézd meg a szövegmezőket, hogy pl. a lapozónál a "0" alatt és felett mennyi üres hely van (4px), aztán nézd meg, mennyi van a GKT2-eseden (8px). A különbség alul-felül 4 pixelnyi és ha megnézed, hogy mennyi hiányzik a gombokon a képből (http://oscomp.hu/depot/ytfe_gtk2_padding_vs_qt5_padding.png), az pont annyi.

Ezt már ezer éve ki akartam próbálni, és baromi jó. Ezer hála érte, főleg hogy ennyire testreszabható a paraméterezés.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ma reggeltol valami valtozott a youtube-on, mert nem tudok letokteni semmit se (mobilon, newpipe)

Erre a ytfe-re visszaterve. Ezt hogyan is kene hasznalni? Ha beirok a keresobe valamit kijon egy talalati lista, barmelyik kepre rakattintok, akkor annak a related videoit hozza fel. Hogy kene lejatszani?

Vagy miert nem sotetiti be azt a sort, amire rakattintottam? (amolyan kijeloleskent).

Vagy ha a soron jobb klikk egerrel  akkor miert a beillesztes az egyeduli opcio.

Frankon pilotavizsgas.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ma reggeltol valami valtozott a youtube-on, mert nem tudok letokteni semmit se (mobilon, newpipe)

YTFE not affected, kipróbáltam és működik.

Erre a ytfe-re visszaterve. Ezt hogyan is kene hasznalni?

Itt le van írva, de ha ráböksz a menüsorban a kis i ikonra, az is kinyitja neked.

Ha beirok a keresobe valamit kijon egy talalati lista, barmelyik kepre rakattintok, akkor annak a related videoit hozza fel. Hogy kene lejatszani?

Ott van középen a play gomb, arra kell rábökni. Most már van ikonja is. De egyébként minden gombnak van kis hint bubble-je már a kezdetektől fogva.

Vagy miert nem sotetiti be azt a sort, amire rakattintottam? (amolyan kijeloleskent).

Azért nem sötétíti be, mert kinyitja.

Vagy ha a soron jobb klikk egerrel akkor miert a beillesztes az egyeduli opcio.

Mert belekattintottál az információs szövegdobozba, ami viszont csak olvasható, tehát beilleszteni nem lehet, csak kijelölni, meg másolni.

Frankon pilotavizsgas.

Nem tudok mit kezdeni veled. Te tartod a rekordot a feature requestek/módosítási kérelmek terén és a kéréseid elsöprő többségét meg is csináltam. De neked még mindig pilótavizsgás. Én próbálok együttműködő lenni veled, de kezdem azt hinni, hogy feleslegesen. A "hibajelentéseid" is olyan szintűek, hogy annyit írsz, hogy "nem működik", aztán pl. kiderül, hogy két éves youtube-dl-lel próbáltad használni. És utána még lebaszol, hogy nem vagyok együttműködő, pedig te teszel nekem szívességet.

Lehet, hogy valamit rosszul csinálok, de az nem biztos, hogy a YTFE.

Látod? Erről beszéltem. Ez nem hibajelentés, hogy rányomok a gombra és nem történik semmi. Az nem hibajelentés, hogy "nem működik". Legalább egy szkrínsatot lőjél már plz. a prefsedről, meg az edit playersről, mert könnyen lehet, hogy belőtted, hogy közvetlenül a YT URL-eket passzolja át a playernek és neked megint valami őskövület youtube-dl van feltéve, miközben a kugli naponta variálja át a tecsőt...

Latod? Errol beszeltem. A gui nem egyertelmu, ilyenkor valami vizualis visszacsatolasnak kellene lennie, hogy valami tortenne,  de nem sikerul.

 

Mondjuk az aktualis listaelemet kiemelni, egyaltalan miert a szovegbeviteli mezo mellett van a play?

 

A nem tortenik semmi, az konkretan annyit takar, hogy ranyomsz a playre (ami egyebkent a listabol melyiket kene hogy lejatsza?), a play gomb elszurkul. Ennyi.

 

Ha konzolbol inditom (de ugye ez egy guis app, akkor a guin keresztul kellene jeleznie), akkor kiirja, hogy playing es egy hosszu urlt. De ennyi,  mas nem tortenik.

 

A verziokat este megirom, de a problema nem az, hogy nem jatsza le, hanem hogy ez igy nem guis alkalmazas. Barmikor eltorhet egy kulsos program. Egyertelmunek.kellene lennie, hogy hol a hiba.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A gui nem egyertelmu, ilyenkor valami vizualis visszacsatolasnak kellene lennie, hogy valami tortenne, de nem sikerul.

Az ég szerelmére, gondold már végig, mielőtt leírod. Milyen visszacsatolást akarsz itt látni? Ez nem videolejátszó. Ez egy frontend. Ez meghív külső programokat a lejászáshoz. És nem csak az MPV-t, meg a VLC-t tudja meghívni, nem drótoztam be semmit, hiszen ki tudja, ki mit használ. Akár a /bin/cp-t is beírhatod, maximum nem fog csinálni semmit. Hogy adhatnék én itt neked bárminő visszajelzést? Talán ismernie kéne a programnak a világ összes többi programjának lehetséges kimeneteit és azokból kiparseálni, hogy mi történt?
Itt egyetlen lehetséges visszajelzési lehetőség van: a meghívott parancssori program kimenetének megjelenítése. Erre pedig van is lehetőség. Bekapcsolod a prefsben a "player loggingot" és Ctrl + L-lel bármikor előhívhatod a kis debug ablakot, amiben látszik, hogy mit írt ki a playered. És ezek mind le vannak írva a manualban. A manual pedig be van linkelve a program főmenüjében, a jobbszélen.

Mondjuk az aktualis listaelemet kiemelni, egyaltalan miert a szovegbeviteli mezo mellett van a play?

Milyen aktuális listaelem? Miről beszélsz? Nincs aktuális listaelem. A megjelenő videóknak semmi közük a lejátszáshoz, azok a navigációhoz tartoznak. A play a kinyitott videót játtsza le. Pont ugyanúgy működik, mint a tyúktúb, csak nincs benne a videólejászó, hanem külső playert használ, ezért nincs ott a keresőmezőnél egy böszme nagy videoplayer, helyette vannak ott a play, stop, download és a többi gombok. És ezek mind le vannak írva a manualban, hogy melyik része micsoda a programnak. Direkt nem olvasod el, most már nem tudom hány éve?

A nem tortenik semmi, az konkretan annyit takar, hogy ranyomsz a playre (ami egyebkent a listabol melyiket kene hogy lejatsza?), a play gomb elszurkul. Ennyi.

Ez aztán minden csak nem "semmi". Ha elszürkült a gomb, az azt jelenti, hogy fut a playered. A fentebb - és a manualban - leírt módon (player logging, Ctrl + L) azt is látni fogod, hogy min szuttyog. Ezért kértem, hogy fotózd már le a prefsedet, meg az edit players ablakot, de ezt sem csináltad meg. Egyébiránt, van a programban olyan lehetőség, hogy "Copy play command", ha jobb egérgombbal klikkelsz a tabra és akkor látni fogod, hogy mit is próbál végrehajtani a program. És be is tudod nekem ide kopírozni. És ez is le volt írva a manualban...

Ha konzolbol inditom (de ugye ez egy guis app, akkor a guin keresztul kellene jeleznie), akkor kiirja, hogy playing es egy hosszu urlt. De ennyi, mas nem tortenik.

Nem. Nem érted. Még mindig nem érted. Ez egy rohadt frontend, nem videolejászó. Honnan tudhatná a program, hogy te mit állítasz be playernek, mármint, hogy az egyáltalán player? Honnan tudhatná, hogy amikor futtatja, akkor tényleg egy YT lejátszást futtat és nem azt, hogy rm -rf /? A visszajelzés az pont az, hogy elszürkül a gomb, az jelzi hogy lejátszás van folyamatban. De a player nem tudja ellenőrizni, hogy tényleg megnyílik-e egy ablak és abban tényleg az megy-e, aminek mennie kéne. Annyit tud, hogy fut-e a program, vagy sem. Fut? Akkor playing van. Ha nincs, akkor ott valami beállítási, vagy externális mizéria lesz.

A verziokat este megirom, de a problema nem az, hogy nem jatsza le, hanem hogy ez igy nem guis alkalmazas. Barmikor eltorhet egy kulsos program. Egyertelmunek.kellene lennie, hogy hol a hiba.

A prefset kéne inkább lefotózni. Esetleg kicopyztatni a programmal, hogy milyen parancsot akar lefuttatni. Minden, amit kértél, már rég benne van a programban, csak nem olvastad el a manualt és nem tudod, hogy kell használni, amiket kértél.

Ha lehet egy technikai javaslatom: tessék videóval bugot jelenteni. A bug reprodukálása közben esetleg tessék mondani, mit tetszik próbálni elérni, mit keres, mit gondol, minek kéne történnie, egyáltalán mit gondol - feltéve, hogy az nem a szerző édes anyukája vagy hasonló. 

A tapasztalat az, hogy bár én is nagy híve vagyok a szöveges tartalmaknak, mert őszintén szólva a legtöbb userünk nem egy Morgan James, és jobban szeretem, ha ő megy a fülesemben, ettől még de facto sokkal gyorsabban jutunk közös megértésre ezzel a módszerrel.

A következő amit nem értek, az a felbontás-választás: elképesztő felbontásokkal kezd játszani néha 1-1 videót, és a laptopom beszaggat tőle, élvezhetetlen az egész mert a hang is akadozik. Hogyan kell _jól_ beállítani, hogy kisebb felbontást válasszon? Azt állítottam be eddig, hogy ignore formats with custom dimension: Custom width 1024. Ránézésre nem működik, az MPV ablak elképesztő méretűre nyílik, és apránként lehet csak lekicsinyíteni a sarkánál megfogva, több fogással húzom be, hogy 1 képernyőnyi legyen.

Teljesen tanácstalan vagyok, hogy hogyan kellene beállítani, azt sem tudom mekkorák a tipikus felbontások. A screen width-et nem akartam beállítani, mert az 1920-at túlzásnak ítéltem meg. Legtöbbször csak hallgatom és néha pillantok csak rá a videókra.

Köszönöm!

Igen, latest, nemrég telepítettem és most ellenőriztem is. 

cache_path=/tmp/ytfe/
videoplayer=0
downloader=--no-playlist --retries infinite --fragment-retries infinite --no-check-certificate --prefer-insecure {FORMAT} -o {TARGET} {URL}
fflag=
sflag=
flflag=
edownloader=/usr/bin/curl -o {TARGET} -L -k {URL}
hflag=-H 
evddownloader=--no-check-certificate --prefer-insecure --skip-download {CMD} {URL} -o {TARGET}
epager=/usr/bin/curl -H "Content-Type: application/json" -d '{BODY}' -o {TARGET} -L -k {URL}
merger=/usr/bin/ffmpeg -i {AUDIO} -i {VIDEO} -c copy {OUTPUT}
ued=0
uep=0
logfile=/var/log/ytfe.log
playlog=0
hide_wm=0
onclose=2
obtainparams=0
urlpass=1
urlpassdl=0
param_select_b=3
param_select_t=0
param_select_s=(best)
scroll_to_new_tab=0
timeout=10000
cache_lifetime=86400
cqiq=0
tmqiq=1
cdlda=0
pubt=0
dnsc=
default_ordering=0
max_width=1024
max_width_type=2
max_height=65535
max_height_type=0
filter_ignored=1
js=/usr/bin/nodejs
ble=1
ejs=1
isoizedatez=1
persistent_connection=0
show_cache=0

Parancs:

/usr/bin/mpv --force-window=yes --force-media-title="Optimising an Air Engine"  --audio-file="https://rr5---sn-c0q7lnz7.googlevideo.com/videoplayback?expire=1688415384&ei=ONiiZPaIFYSC1PIP1ra6kAE&ip=89.132.187.76&id=o-ABAifD-Stw9WIdnuPvHOoDstotVZPxWptCfLRe5MOFnm&itag=251&source=youtube&requiressl=yes&mh=4o&mm=31%2C26&mn=sn-c0q7lnz7%2Csn-f5f7kn7z&ms=au%2Conr&mv=m&mvi=5&pl=19&initcwndbps=1371250&spc=Ul2Sq9IfSnc-L_PU2TYOwmoBY8z9Kq_u40JkGPNn8w&vprv=1&svpuc=1&mime=audio%2Fwebm&ns=39plngdkglqel2nHtP2x4FMO&gir=yes&clen=13310201&dur=924.581&lmt=1688142743218031&mt=1688393388&fvip=2&keepalive=yes&fexp=24007246%2C51000024&c=WEB&txp=5532434&n=z-qDvcmQ0Po5WA&sparams=expire%2Cei%2Cip%2Cid%2Citag%2Csource%2Crequiressl%2Cspc%2Cvprv%2Csvpuc%2Cmime%2Cns%2Cgir%2Cclen%2Cdur%2Clmt&sig=AOq0QJ8wRgIhAMa1YAC1Eckj8LWmv3FxgB3IKxFy6ws6ts5RjHSAppKsAiEAtzzrakj_dJSaGAHNAMi6tf7uARfc7I4H4RbfRHLvFCU%3D&lsparams=mh%2Cmm%2Cmn%2Cms%2Cmv%2Cmvi%2Cpl%2Cinitcwndbps&lsig=AG3C_xAwRQIhAPkxMIXPGyaDBZEUAeDVFpyPcJOLDDv9vyQODXA-2nKPAiB7JRqEGF4IDx0v8CVroZMIcfs99pBtCv08Mzn6z1EZPg%3D%3D" "https://rr5---sn-c0q7lnz7.googlevideo.com/videoplayback?expire=1688415384&ei=ONiiZPaIFYSC1PIP1ra6kAE&ip=89.132.187.76&id=o-ABAifD-Stw9WIdnuPvHOoDstotVZPxWptCfLRe5MOFnm&itag=244&aitags=133%2C134%2C135%2C136%2C137%2C160%2C242%2C243%2C244%2C247%2C248%2C271%2C278%2C313%2C394%2C395%2C396%2C397%2C398%2C399%2C400%2C401&source=youtube&requiressl=yes&mh=4o&mm=31%2C26&mn=sn-c0q7lnz7%2Csn-f5f7kn7z&ms=au%2Conr&mv=m&mvi=5&pl=19&initcwndbps=1371250&spc=Ul2Sq9IfSnc-L_PU2TYOwmoBY8z9Kq_u40JkGPNn8w&vprv=1&svpuc=1&mime=video%2Fwebm&ns=39plngdkglqel2nHtP2x4FMO&gir=yes&clen=28727680&dur=924.560&lmt=1688143931148635&mt=1688393388&fvip=2&keepalive=yes&fexp=24007246%2C51000024&c=WEB&txp=5537434&n=z-qDvcmQ0Po5WA&sparams=expire%2Cei%2Cip%2Cid%2Caitags%2Csource%2Crequiressl%2Cspc%2Cvprv%2Csvpuc%2Cmime%2Cns%2Cgir%2Cclen%2Cdur%2Clmt&sig=AOq0QJ8wRgIhAMvcOgbUvT6RLJWIKHllsqI5fmzZ885OdeHg_HHKvEbgAiEAzmfvRNGg8OrGB1ONDymYoXnjCfjgnJdRaOdAFMI7W8A%3D&lsparams=mh%2Cmm%2Cmn%2Cms%2Cmv%2Cmvi%2Cpl%2Cinitcwndbps&lsig=AG3C_xAwRQIhAPkxMIXPGyaDBZEUAeDVFpyPcJOLDDv9vyQODXA-2nKPAiB7JRqEGF4IDx0v8CVroZMIcfs99pBtCv08Mzn6z1EZPg%3D%3D"

Ezen a videón tapasztaltam a jelenséget, viszont most így valamivel később úgy néz ki, hogy kisebb felbontást kért le, mert simán működik és az ablak is kisebb. Lehetséges, hogy van ebben egy véletlen faktor? Majd amikor egyértelműen túl nagy a felbontás, akkor újra bemásolom a linket!

Most mondanám, hogy fogtunk egy bugot, mert ha a filter_ignored nem volt bekapcsolva, akkor nem csak a listában hagyta benne a nagyobb felbontásúakat (ami az elvárt viselkedés volt), hanem ki is választotta közülük legnagyobbat (ami viszont bug)...csak épp nálad ez be van kapcsolva. Szóval hiába volt ez a kódrész

	strlist := SplitString(DNSC, ',');
	l := length(tmptab.ytdl_params) - 1;
	for p := 1 to l do
	begin
		tmptab.ytdl_params[p].is_ignored :=
			FilterIgnored and
			(
				DimBlock(tmptab.ytdl_params[p].width, tmptab.ytdl_params[p].height)
				or FindCodecMatch(@strlist, tmptab.ytdl_params[p].acodec, tmptab.ytdl_params[p].vcodec)
			)
		;
	end;

bugos, mert a FilterIgnored nem itt kell (valami brainglitchem miatt rakhattam ide...), mert nálad az true volt, így nálad működnie kellett volna.

Szóval igen, ha megint előjönne, akkor kérném az új linket és azt is, hogy ha újratöltöd a tabot, akkor is fennáll-e még a hiba. Mert ez lehet az MPV, vagy a YT sara is... Előre is köszi, meg a reportot is köszi; kár, hogy nem azt a bugot sikerült felszámolni, ami téged sújt. :/

Hmm, lehet, hogy a filter ignored format nem volt eredendően bekapcsolva? Próbálgattam, hogy miket kellene állítani, és lehet, hogy ezt visszakapcsoltam a hibajelenség és a riport között...

Valóban ha kikapcsolom, akkor bazi nagy fájl jön. Akkor nincs bug, csak nem értettem, hogy ezt is be kell kapcsolni, ez a "főkapcsolója" a funkciónak, ugye?

Illetve az lehet, hogy ha egyszer elindítottam egyfajta paraméterrel, akkor megőrzi a linket és nem kéri le újra? Mert most kikapcs videó elindítás - visszakapcs után megint túl nagynak tűnik a felbontás:

/usr/bin/mpv --force-window=yes --force-media-title="Optimising an Air Engine"  --audio-file="https://rr5---sn-c0q7lnz7.googlevideo.com/videoplayback?expire=1688415384&ei=ONiiZPaIFYSC1PIP1ra6kAE&ip=89.132.187.76&id=o-ABAifD-Stw9WIdnuPvHOoDstotVZPxWptCfLRe5MOFnm&itag=251&source=youtube&requiressl=yes&mh=4o&mm=31%2C26&mn=sn-c0q7lnz7%2Csn-f5f7kn7z&ms=au%2Conr&mv=m&mvi=5&pl=19&initcwndbps=1371250&spc=Ul2Sq9IfSnc-L_PU2TYOwmoBY8z9Kq_u40JkGPNn8w&vprv=1&svpuc=1&mime=audio%2Fwebm&ns=39plngdkglqel2nHtP2x4FMO&gir=yes&clen=13310201&dur=924.581&lmt=1688142743218031&mt=1688393388&fvip=2&keepalive=yes&fexp=24007246%2C51000024&c=WEB&txp=5532434&n=z-qDvcmQ0Po5WA&sparams=expire%2Cei%2Cip%2Cid%2Citag%2Csource%2Crequiressl%2Cspc%2Cvprv%2Csvpuc%2Cmime%2Cns%2Cgir%2Cclen%2Cdur%2Clmt&sig=AOq0QJ8wRgIhAMa1YAC1Eckj8LWmv3FxgB3IKxFy6ws6ts5RjHSAppKsAiEAtzzrakj_dJSaGAHNAMi6tf7uARfc7I4H4RbfRHLvFCU%3D&lsparams=mh%2Cmm%2Cmn%2Cms%2Cmv%2Cmvi%2Cpl%2Cinitcwndbps&lsig=AG3C_xAwRQIhAPkxMIXPGyaDBZEUAeDVFpyPcJOLDDv9vyQODXA-2nKPAiB7JRqEGF4IDx0v8CVroZMIcfs99pBtCv08Mzn6z1EZPg%3D%3D" "https://rr5---sn-c0q7lnz7.googlevideo.com/videoplayback?expire=1688415384&ei=ONiiZPaIFYSC1PIP1ra6kAE&ip=89.132.187.76&id=o-ABAifD-Stw9WIdnuPvHOoDstotVZPxWptCfLRe5MOFnm&itag=401&aitags=133%2C134%2C135%2C136%2C137%2C160%2C242%2C243%2C244%2C247%2C248%2C271%2C278%2C313%2C394%2C395%2C396%2C397%2C398%2C399%2C400%2C401&source=youtube&requiressl=yes&mh=4o&mm=31%2C26&mn=sn-c0q7lnz7%2Csn-f5f7kn7z&ms=au%2Conr&mv=m&mvi=5&pl=19&initcwndbps=1371250&spc=Ul2Sq9IfSnc-L_PU2TYOwmoBY8z9Kq_u40JkGPNn8w&vprv=1&svpuc=1&mime=video%2Fmp4&ns=39plngdkglqel2nHtP2x4FMO&gir=yes&clen=805627206&dur=924.560&lmt=1688148594882229&mt=1688393388&fvip=2&keepalive=yes&fexp=24007246%2C51000024&c=WEB&txp=5532434&n=z-qDvcmQ0Po5WA&sparams=expire%2Cei%2Cip%2Cid%2Caitags%2Csource%2Crequiressl%2Cspc%2Cvprv%2Csvpuc%2Cmime%2Cns%2Cgir%2Cclen%2Cdur%2Clmt&sig=AOq0QJ8wRAIgT_urKvGJ8VcIMRlJk0AOXc_c5RSHUaCuIUUswaIK6ksCIFpzRMUe4NWIhXYQdRDLDIKB7sBKY09FAkO2LZ0Xv3c6&lsparams=mh%2Cmm%2Cmn%2Cms%2Cmv%2Cmvi%2Cpl%2Cinitcwndbps&lsig=AG3C_xAwRQIhAPkxMIXPGyaDBZEUAeDVFpyPcJOLDDv9vyQODXA-2nKPAiB7JRqEGF4IDx0v8CVroZMIcfs99pBtCv08Mzn6z1EZPg%3D%3D"

Szerintem amikor kipróbáltam a kapcsolót, akkor is ez volt, ha egyből kisebb felbontású lett volna a videó, akkor nem is írok, de úgy tűnik, hogy bekesselte a nagyobb felbontásút, és ezért hittem azt, hogy nem jó a konfiguráció.

Szerk.2: Igen, újraindítottam az YTFE-t, és úgy újra a kisebb felbontású videót húzza le. Tehát kesseli akkor is ha közben megváltozott a konfiguráció, és ez az ami félrevezető volt.

Egyébként volt egy ilyen sejtésem, hogy az esetleg nem volt nálad előtte bekapcsolva. :)

De igen, ez egy bug, amit épp most találtál benne: a filter ignored az csak azt jelenti, hogy a listában se jelenjenek meg, de attól még ha be van állítva bármilyen limit, az autochoice nem választhat ki magasabb felbontást, márpedig megtette - ld. a kódrészletet - azaz ez egy bug. És akkor szerencsére nincs másik, amit nem ismerünkt, csak ez. Már javítottam is, csak még fel kell töltenem az új verziókat... Isoraz köszi a reportot.

Igen, ez mindent is cache-el. De ez már nem bug, hanem szükségszerűség. :P Egyébként nem kell újraindítanod a YTFE-t, hanem elég egy Ctrl+R és újrahúzza amit kell.