YTFE on Haiku

Na, ma sikerült életrelehelni a Lazarus 2.0.12-őt 64-bites Haiku alatt és még a YTFE is lebuildelődött Qt4-gyel.

(Nem látszanak a képek? Klikk ide.)

Azért a lélegzetét senki ne tartsa vissza, mert pl. kilépéskor összedől, a belső HTTP kliens valamiért nem akar menni, pont, mint OpenBSD-n (külső toollal megy - a kép is így készült), szóval nem a következő verzióra lesz ez meg... Most egyelőre írok a Lazarus Haiku portjának és csomagjainak készítőjének, aztán majd meglátjuk.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 02. 15., k – 13:42

Ha valami a Free Pascalban a 64bites Haikuval kell, akkor nekem is szolhatsz, mert en csinaltam a jelenlegi supportot, kvazi. A Lazarushoz meg a magasabb szintu cuccokhoz nem nyultam, es ahhoz nem is ertek, de az RTL-t es a forditot en takoltam ossze 64bithez, miutan kipucoltam a rettenetesen takolt es acskapcsolt, osregi BeOS i386 alapu tamogatast, aztan meg updateltem az egeszet 64 bitre. Csak mondom. De mondjuk pl. a HTTP kliens az gondolom az FCL-bol jon, ami a mi asztalunk, meg a kilepeskori osszedoles is jo esellyel valahol nalunk tortenik. Persze mas is belenezhet, mert open source, csak gondoltam szolok. :)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Köszi, hogy szóltál, ha lesz FP-related kérdésem, szólni fogok, csak még nem jutottam odáig, hogy a Lazarus maintainerének az instrukcióit kipróbáljam a 2.2-es Lazarus lebuildeléséhez. (A meló most fontosabb.)

Viszont, ha már szóbahoztad a HTTP klienst, OpenBSD alatt nincs tipped miért nem megy? Lehet az ok ugyanaz, mint Haiku alatt.

Valszeg. OpenBSD-t nem fogok most felrakni, annyi időm nincs elbaszni az életemből, de a Haiku-t esetleg kipróbálhatom. Amúgy melyik FPC-vel küzdessz, 3.3.1 (dev verzió) v. 3.2.2 (stable)? Ez még fontos lehet, bár nem hiszem h. a Haiku portban sokminden változott volna...

Szerk: ha egyáltalán van a 3.2 branchban Haiku x86_64 support... Franc se emléxik, lusta vagyok megnézni. :P

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Tegnap volt 20 percem szoval megkapargattam egy kicsit a felszint, aztan rajottem h. libroot meg meg valami library a networkhoz kene a Haiku SDK-bol/forrasbol, mert ugye a kernel ABI a Haikuban sem stable, hanem csak a libc ill. a kapcsolodo libek, ergo muszaj vagyunk ahhoz linkelni, raadasul a Haiku forrasok buildolasahoz case sensitive diszk kell, szoval Macen ahol en dolgozom ott ilyen extra case sensitive diszk image-t kell hozza csinalni, es abban lebuildolni mindent, mert nyilvan a default FS case insensitive. Ezt anno 3 eve megcsinaltam, de azota mar elraktam valami backup diszkre, amit most nem talalok. :D

Ezt imadom a modern szoftverekben, hogy fel napot elbaszol az eletedbol random problemak megoldasara, mielott azzal a problemaval kezdenel foglalkozni, amit meg akarsz oldani. Csodalatos. Szoval majd hetvegen, vagy mittomen.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-