YTFE 1.12.1

Amúgy is terveztem, hogy kiadok egy bugfix release-t, mert közben pár apróbb hibát javítottam, de a kugli megint alkotott, így végül hotfix release lett belőle...

Bugfixek:
- A kugli az új év alkalmából megörvendeztetett azzal, hogy a trutymó-cipherük innentől a nagy tömbbe nem csak integer-t, vagy valamelyik funkciót push()-olhatja be, hanem a tömb saját magára hivatkozó referenciáját is...
- A cache ürítését, ha hotkey-jel (Ctrl + F8) csináltuk, nem adott visszajelzést, hogy vette-e a lapot.

Bugfixek:
- Szeparált sávos letöltésnél akkor is letörölte a sávokat, ha az egyesítés sikertelen volt (mert pl. az FFMPEG elhasalt valamin).
- A képernyő magasságára limitáló szűrő a képernyő szélességét nézte magasságnál is. (Ctrl + C / Ctrl + V rulez...)
- A feketelistázott bejegyzések lapozáskor összeadódtak, az látszott az infoboxban, hogy az összes lapon hány volt blokkolva.
- A cache méretét hibásan jelezte ki, ha üres volt (0.xyz... B).
- A fájlletöltési sebesség (és a hátralévő idő) becslése csak az utolsó darab letöltési sebessége alapján számolódott, ami az instabil letöltési sebességgel karöltve (köszi kugli) össze-vissza ugráló sebességeket és időket adott.

Letöltések:
- FreeBSD AMD64
- Linux AMD64
- Linux i686
- OpenBSD AMD64
- Solaris AMD64
- Manual
- Online manual
(Az SHA1 ellenőrzőösszegeket a letöltőoldalon kiírja a rendszer.)

Ugyanitt Mac Mini 2009-es kerestetik, hogy buildelhessek OSX verizót is. (Mindegy, hogy early, vagy late, csak legyen benne 2 GB RAM, hogy fusson rajta a 10.11.)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 01. 07., p – 21:05

Tudsz OSX-es verziot buildelni es forraskodot sem kell megnyitnod. Githubon mar ingyenes privat repo es actiont tudsz letrehozni ami buildel neked OSX-est es publishol neked belole egy binarist

Ha te le tudod buildelni OSXen kezzel akkor bele is tudod irni scriptbe. De meg csak arra sincs szukseg amugy, hogy repoba tedd ott cuccaid. Csinalsz egy fake privat repot es csak egy scriptet  raksz bele, hogy wgettel szedje le szerveredtol, buildelje le, kuldje vissza binarist ftpn/rsync/http posttal vagy valahogy es torolje tartalmat. Scriptbe irhatod azt is, hogy full titkositva legyen az egesz. A kulcs meg lenne random es ha megszunik virtualis gep meg te sem tudod kinyerni belole infot.

Letöltöttem. UX egy keresztrejtvény.

Title alatt nem tudom mire gondolsz. Ha a lebegő szövegbuborékra, az van; föléviszed az egeret és kiírja, hogy mi az.
Ugyanaz feliratként azért nincs rajta, mert nem fér ki; sok a gomb és próbálom a felületet úgy méretezni, hogy kisebb felbontásokon, pl. 800x600-on is használható legyen.
Az ikonokat pedig már sokszor elmondtam: majd ha valaki kitalálja, hogy minek milyen ikonja legyen (pl. a feketelistának, vagy a minden tab bezárásának) és tud mutatni (vagy rajzolni) olyan ingyenes (és elfogadhatóan kinéző) ikonkészletet, amiben ezek benne is vannak, akkor majd lesznek. Én viszont nem fogok azért törpölni, hogy aztán valaki közölje, hogy szerinte pl. a feketelista ikonja nem jó, mert neki nem egyértelmű, hogy az a feketelistát jelöli.

és próbálom a felületet úgy méretezni, hogy kisebb felbontásokon, pl. 800x600-on is használható legyen.

Ember nincs aki ma még használná ezt a felbontást PC-s környezetben. 

Tervezel esetleg Mac OS X Tiger / Leopard PPC buildet készíteni? Van egy iMac G5 és egy iBook G4 gépem, amelyeken még ha csak alacsony felbontáson is, de jó lenne YouTube-ozni. 

kistasi

Tervezek. Ami azt illeti a publikálás - és az újraírás - előtti YTFE-ből volt is OSX PPC verzió, de akkor még - ha kompromisszumokkal is, de - lefordítható volt Lazarus 1.2.4-gyel a cucc - az utolsó Lazarussal, ami PPC-s OSX-en is ment. A mostaninak viszont minimum Lazarus 1.8.0 kell, ami már nem megy fel oda. A megoldás az OSX crosscompile lenne, ezt az OSX-es Lazarus elvileg tudja is, de ahhoz megint csak kéne egy minimum 2009-es Mac Mini, hogy az El Capitan-t felrakjam rá. Egy 2006-os Minim van ugyan, de arra csak Snow Leopard megy fel, amire megint csak maximum 1.6.x-es Lazarus van.