A mai, leginkább egyáltalán nem érdeklő hír számomra a(z) ...

Fórumok

Ide fogom gyűjteni azokat a híreket, amiket a mainstream hírforrások úgy tálalnak, mintha valami óriási hírértékű valamik lennének a magyar olvasók számára, miközben bennem a "Ki a faszt érdekel ez Magyarországon?" reakciót váltanak ki kizárólag ...

Hozzászólások

Ő egy marokkói muszlim kisfiú volt és ebben a minőségében ő képviseli az EUroszojúz jövő állampolgárának archetípusát. Az ő kútba esése majd halála egy allegorikus esemény, amiről őszentsége Ferenc pápa, első ezen a néven is megemlékezett. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az összes celebbel és politikával kapcsolatos hír.

BTW: azt vettem észre több 444-Telex hírnél, mintha újrahasznosítás lenne a két szerkesztőségnél. Mármint, hogy minimális szövegátírással lehoznák ugyanazokat az érdektelen híreket. Ennyire nincs mit írni?

trey @ gépház

Haverom küldte az imént:

Beleszeretett egy játékrepülőbe egy magyar nő, soha nem volt boldogabb

Szandra azt mondja, hogy mindent meg tud beszélni a repülővel, és a szex is jó vele.

[...]

Szandra már hároméves kora óta a repülőgépek megszállottja, tini évei alatt arról álmodozott, hogy majd olyan munkája lesz, ami a repülőgépekhez köti, 2021-ben végre állást is kapott az ágazatban.

A nő tavaly év végén szakított a barátjával, a játékrepülőt pedig 2022 januárjában vásárolta 600 fontért az interneten, azután kezdtek „összejönni” az általa „Luffancs”-nak nevezett géppel, akibe hamar beleszeretett.

[...]

A COVID és a háború komoly károkat okozott egyesekben ^^^

trey @ gépház

Nem tudom melyik, mert nem érte le az ingerküszöböm (-::

> Sol omnibus lucet.

Ez most egy töltsük le az internetet elhatározás?

Szerkesztve: 2022. 03. 31., cs – 08:26

Mi lesz az Ukrajnából elmenekült afrikai egyetemistákkal?

[...]

Desmond Muokwudo egy 30 éves nigériai diák, akinek szintén menekülnie kellett Ukrajnából, amikor kitörtek a harcok.

[...]

Desmond, így 30 évesen, ideje lenne már inkább elmenni dolgozni! Én 14 éves korom óta dolgozom valamilyen formában folyamatosan!

trey @ gépház

- Miért nem megy el dolgozni valaki 30 évesen?
- De hát már elment 19 évesen dolgozni
- Egyéni szoc. probléma

Ha már tud kezelni threadeket a Drupal, nem lehetne stateful módon, a kontextust megtartva értelmezni a leírtakat? Ennek így a világon semmi értelme. Mittudomén, hogy van-e pénze repjegyre. Biztos van. Ha nincs, majd stoppol. 

B. Krisztián és M. Richárd halála

trey @ gépház

Nem kívántam volna egyik halálát sem, de az, hogy a vezető hírportálokon a címlapon 8- 9 cikk ezzel foglalkozik (nem lehetett volna egy cikkbe összeszedni?), az RTL Klub esti híradójától a fókuszig 1,5 órából gyakorlatilag folyamat porondon tartották a témát?

Ennyire bulvár szar itt már minden?

trey @ gépház

Ennyire bulvár szar itt már minden?

Nem minden, csak a média :). Ugyanazt produkálják aminek a felismerésével nagyra tört anno a napiszar: a mindennapi életünk pöcegödre az amit a tv-t bekapcsolva 85%-ban tapasztalhatsz. Az üdítő kivételek, ha épp valami semleges tartalmat közvetítenek: pl egyes sport közvetítések.

"pl egyes sport közvetítések"

Mondjuk annak is orultem volna, ha a sportba nem kerul bele a politikai szenny (oroszok mar tavaly se hasznalhattak a zaszlojukat, transznemu sulyemelo, stb.)

Ironikusan a sportot arra talaltak ki, hogy kevesebb haboru legyen. Legkonnyebben ugy lehet haborunak megagyazni, hogy politikat visznek a sportba.

Visszasirom a regi szep idoket, amikor meg csak a del-koreai edzok nem tudtak viselkedni.

Az tényleg úgy volt, hogy az oxigén nélküli csúcstámadás előtt kiblogolta, hogy nagyon köhög, mintha Covidos lenne?

Mesélték mások, de annyira képtelen a történet, hogy nem akarom elhinni.

Erős Zsolték is továbbmentek amikor minden szakértő kinyilatkozta, hogy azon a ponton mindenképpen vissza kell fordulni. Miért csinálják ezt?

túlgondolja a képességeit, és/vagy nem akarja elszalasztani az alkalmat (most van szponzor, most van lehetőség, minden együtt van, mit neki egy betegség), vagy nem tudom.

nem ítélem el, mindenki másban tud kiteljesedni, másban találja meg az adrenalint, más a hőn áhított vágya, de az egy komoly tény, hogy a serpák már korábban megmondták, hogy az idei szezon nem alkalmas oxigén nélküli csúcstámadásra, olyan kemény most ott az időjárás.

UK bulvar - kiralyi csalad

Faszomat se erdekli se a koronazas, se a Harry Vegan Megan paros, es folyton errol van szo az angol sajtoban.

Ha mar angol sajto: Phillip Schofield is kurva unalmas.

Alapvetően unalmasak, de Harry és Meghan párosa egy állatorvosi lova annak, hogy mi a beteg a párkapcsolatokban és mint példázat azért mégis érdekes. Gondolj bele, hogy egy szó szerinti herceg egy másodvonalas kiöregedő színésznőcskét vett feleségül, aki azóta is dróton rángatja. Lemondott a jogairól, talán a vagyonáról is, összerúgta a port a családjával és mindezt egy öreg színésznő kedvéért. Nézd meg, volt egy közös interjújuk, azon is látszik, hogy Harry egy férfi árnyéka csupán, a nő irányítja. Miközben fiatal hölgyek tömegei közül választhatott volna magának feleséget simán. Aki ezt megérti, az sokat megért a világ működéséről.

Nala szamomra az az egy megdobbento teny, hogy mit szokott az EU parlamentben keresni, mikor amugy o nem egy valasztott kepviselo?

En elvarnam, hogy az EU parlamentbe csak valasztott kepviselok uljenek be.

A tobbi esetben viszont tenyleg idegesito, ahogy a kormanypropaganda annyi hulyeseget rafog.

interest representatives

Efelől kétségünk sem volt. 

the number of meetings held by various Commission services with the Open Society European Policy Institute (OSEPI) is not unusual.

 🤔

The Commission regrets that it is not in a position to provide further details.

Sajnos semmilyen részletet nem tartalmaz ez a terelés, így nem ért minket meglepetés.  🤣

trey @ gépház

Pénz szerez belőle. Befolyás, stb. Megmondja a cégeknek, hogy adjatok dellát, és akkor az én emberem ül a döntéshozók közt és az lesz amit akarunk. És jön a pénz. Neked is megérne 5-8 millió dolcsit, ha befolyásolni tudnád egy ország választását, ami egyébként meglepően kis összeg (gyk aprópénz, ennél több kell egy rendes manipuláláshoz)

Orbán*

Brüsszel*

Soros*

Gyurcsány*

Zelenszkij*

Putyin*

"és máshol is csak a címeket olvasom el"

Ez kinosan sokmindent megmagyaraz.

Nem mintha a szovegtorzs nem lenne tele kamu propaganda anyaggal, de csak cikkcimeket olvasva meginkabb kinosan tajekozatlanna valik az ember.

Olvastam valahol, hogy megszunik a tappenz

Ez kinosan sokmindent megmagyaraz.

Szerintem az a kínos, ha hirfüggővé válsz. 10+ évet éltem olyan országban, ahol nem volt mindennapok szerves része a 4 éves politikai választási kampány. Sokszor még az aktuális miniszterelnök nevét sem tudják az emberek. A hírfogyasztás ki merült abban, hogy a közlekedési híreket nyomták a zenei blokkok között. Nagyon hiányoznak azok az "boldog" idők.

A kozlekedesi hirek a celebpletykak meg a horoszkop mellett az a kategoria, ami nem erdekel. Nem vezetek, de ha tennem, waze meg hasonlok odavezetnek kerulouton, es - eleg jol - megtippelik, hogy mikorra erek oda. Jelenlegi technikai szinten ennek mi a relevanciaja?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Jelenlegi technikai szinten ennek mi a relevanciaja?

Ma az M3-ason sokan örültek volna haz információs táblára, de legaláb a rádióban bemondták volna, hogy a csak utalás jön rá a Prüsszelező hirblokk után, hogy hajts le a pályáról, mert kamion minden sávban felborúlva. Tényleg nincs relevanciája, de azért a 10km-es dugók mindennaposak.

Szerkesztve: 2023. 05. 31., sze – 12:19
  • Üzemanyag ára
    • 0,5-1 Ft-ot fel = várjon mindenki péntekig, akkor tankoljon
    • 0,5-1 Ft le = várjon mindenki szerdáig, akkor tankoljon

 

  • Euro-Forint
    • 0,5-1 Ft fel = tépik a forintot, mindenki  fusson váltani!!!!
    • 0,5-1 Ft le = ütik|szakad a forint, mind meghalunk!!!!

trey @ gépház

"Olyan erős lett a forint a nap végére, hogy már érdemes lett eurót váltani a nyaralásra" via index

"Az euró jegyzése este hat órára 369,98 forintra csökkent 371,59 forintról, a dolláré 345,08 forintra ment le 347,02-ről, a svájci frankot pedig 381,36 forinton jegyezték 383,83 forint után"

 

Az euró ára 1,61,

a dollár 1,94

a svájci franké 2,47 forintot változott.

Ujsagiro bolcseszek szerint naponta haromszor ontudatra ebredo AI.

A kommunizmusban is mindig a senkikből lettek a valakik. Nem a tudás számít, hanem a politikai elköteleződés.

De ha tök véletlenül ezt elolvassuk, valami erős párhuzamot nem vélünk felfedezni a napjaink balos hadjáratok és a régi szép idők balos aktivistái között? Ez legalább érdekesebb, mint bármi a telex/444/24/rtl oldalakon.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kun_B%C3%A9la_(n%C3%A9pbiztos)#A_%E2%80%9…

végrehajtó maffia*

bírói maffia*

ügyészi maffia*

Budaházy*

Ma is: Harry es Meghan.

Mar az is hir, hogy nem csak engem nem erdekelnek.

Titanic tengeralattjáró*

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 06. 21., sze – 07:45

Wizz Air pilóták nagyon jók voltak, de .... lezuhantak*

trey @ gépház

Dehogy fogyott! Most szervezem a következő trip-et Prágába, megyek még Bécsbe (megpróbálok eurót költeni, hátha idén lesz mire ... mert nem igen szokott lenni olyan cuccuk, amire szívesen elvernék 50 000- 100 000 eurót) aztán megint megyek vissza Görögországba.

Ez lesz a program a következő pár hónapban. Mivel a nyár rövid és itthon is van egy csomó nyári program, amit muszáj megcsinálnom - haverokkal partizás, motorozás, rendszergazda nap, Balaton stb. - sajnos időhiányban vagyok. Több a pénzem mint az időm :( Sajnos, időt nem lehet venni.

trey @ gépház

Tanultam pszichiátriát, úgyhogy de. Első órán elmondták. A Rorschach teszt csak akkor elvégezhető, ha még nem láttad előtte a táblákat. Ha már láttad, az eredménye kétséges. És az eredménye sem egyértelmű, mindenki úgy elemzi, ahogy akarja. Ebből következik, hogy az eredménét a bíróságok sem veszik készpénznek. Emellett hány millió jogosítványhoz mennyi pszcihológiai teszt kellene és azt milyen  minőségben kell megcsinálni? Ne mondd, hogy emlékszel az egészségügyi tesztre és bármit tudnál kezdeni egy eszméletlennel azon kívül hogy betakarod.

Egy hónapok óta visszatérő fakenews: Hatalmas pofont kapott Zselenszkij

Szerkesztve: 2023. 07. 22., szo – 18:41

Hodász atya héten éppen aktuális identitása, véleménye*

(Volt már ez is minden, csak még akasztott ember meg cirkuszigazgató nem)

trey @ gépház

*Orbán Viktor*

(Ki valósítja meg Orbán Viktor álmát!? 

Orbán Viktor lecsapott a kérdésre!

Orbán Viktor érzi a problémát.

Orbán Viktor csatába megy Brüsszellel.

Orbán Viktor mikor megy sz@rni...

Orbán Viktor kezetfog a Bidével...)

Volt egy spanom, a Jimi. Aszondja, Gyurka  túl tolod. Én meg - Hendrix - mert ez volt a család  neve; hadjál már, be vagy feszülve!

Na mind1, kis kitérő (elvonó, bár sose  vágtam  mitől) után itt vagyok!ííííííííí

Szerk.: Csak h értsd. Mindent kaptam amit el tudok képzelni. Így szoktam le valamiről. Hatékony volt, bár nem hiányzik.  Naugye...

Ez belül jobban adta! :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

A románokat bezzeg érdekelte, még sorvezetőt is küldtek, hogy miről beszélhet(ne) .... 🤣

„Sosem állítottuk, hogy ezek román területi egységek lennének” – Orbán Viktor azzal kezdte, hogy kinevette Romániát

trey @ gépház

A zenejet nem ismertem

Egy lövéses - Nothing compares to you -  előadó volt a '90-es években. Sokkal inkább kopaszra borotvált feje és könnyező videoklippje miatt lett "híres". Mondjuk eredetinek sem mondható, mert a Nothing compares to you egy Prince szám feldolgozás volt.

trey @ gépház

Kb. mindenki azt hiszi, hogy SO'C tette ezt le az asztalra, pedig nem.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nothing_Compares_2_U

Valójában, SO'C ha nem ír lenne, meg nem lettek volna botrányai, nem igazán lenne érdekes az átlag zenefogyasztó számára.

Prince munkásságába meg szerintem érdemes belefolyni, egy zseni volt. Gyerekkoromban én sem értettem Michael Jackson mellett, hogy hogyan tud mellette/árnyékában megélni, de aztán később rájöttem (kellett hozzá szerintem zeneileg érni), hogy komoly előadó és legfőképpen zenész volt. Utóbbi MJ-nal szemben, aki nem volt zenész egyáltalán.

trey @ gépház

Solution: Ne látogasd ezt a topicot

https://hup.hu/node/182464

 

Annyira nem érdekel a téma, hogy tegnap pár órán belül 7 kommentet is betoltál a topicba.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Általában /naponta az Indexen/ hogy ki a f@szom az a Kulcsár Edina és a GWM.

Ide járok érdekes kisszínesekért, amikről lemaradtam volna egyébként :-)

Elon Musk vs Mark Zuckerberggel ketrecharc

Mehringer Marci*

(kiafaszomaz')

trey @ gépház

Tényleg jobban hasonlítasz egy vén hárpiára, mint egy mai 40-50 közöttire! Téged már a kakaskukorékolás, a varjak károgása, a gyerekzaj is zavarhat… de leginkább a hangnélküli feltünés nélküliségével “hivalkodó” Teslák zavarnak.

A philadelphiai kongresszusi központ átível az úttest fölött, és itt (belváros), a helyi turisztikai jelentőségű piac közvetlen szomszédságában hajléktalanok laknak, odaszarnak, odahugyoznak és állandóan tarhálnak. A gyorsforgalmi út ehhez képest milyen?

Szerkesztve: 2023. 08. 15., k – 18:56

Lőlő+Anydi Monte-Carló földjére lépett...

A Rose d'Or 5000 tengeri mérföld hatótávja, amihez 130 ezer liter dízel kell... 2600l/100km fogyasztás :D :D :D

XY diplomautlevellel utazott valahova.

ZW nem kapott diplomatavizumot.

Szerkesztve: 2023. 09. 13., sze – 19:47

Börgöndi repülőizé

Laikus számára is egyértelmű mi történt: alacsonyan, szükségesnél kisebb sebességgel kezdett neki a manővernek. Felesleges mosdatni. Elbaszta.

trey @ gépház

Szegény, elbaszta! Jobb? Nem. Így is, úgy is elhunyt. Lesz változás? Nem.

Tudni kell, hogy a repülő veszélyes, főleg ezek. A nagyobbak tele vannak zsúfolva biztonsági megoldásokkal, ezekben kevesebb van. Plusz, földközelben kisebb a lehetőség a hibák utólagos kijavításának: ergó sokkal veszélyesebb lesz minden.

Az olaszoknál egy kaszkadőrgép madárnak ütközött és lezuhant. a pilóta katapultált, de a roncs ráesett egy kocsira. Egy 5 éves kislány meghalt, a családtagjai megégtek.

Ott most kit sajnálunk? Vagy veszélyes az egész és végül is magának kereste a bajt? Sajnálod-e az orosz rulett bajnokot, aki néhány csodálatos széria után agyonlövi magát?

ROTFL

Hogyan szoktátok? Minek ülök motorra? Szervdonor vagyok? Ja, hogy a kettös mérce megint?

Hát, akkor ez a vén balfasz minek ült repülőre? Ügyes, volt, nem csak magát nyírta ki (neki mindegy lett volna már, fél lábbal a sírban volt), de a fiát is.

Taps!

trey @ gépház

Én személy szerint csak örülni tudok annak, ha sok a motoros. Ez azt jelenti, hogy sok a potenciális cserealkatrész ha szükségem lesz rá. Keep it rollin'!

Mi a vércsoportod?

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

En eddig nem ismertem, most hallgattam meg egy-ket szamat, hogy ekkora a hype, kulonosebben nem is az en stilusom. De akarhogy is, nem sok magyar eloado tud eladni 100k jegyet 1-2 nap alatt, es ez szerintem erdekesebb, minthogy epp hany db Tesla hibasodott meg, vagy melyik falusi polgi kolti a kozpenzt jakuzzira.

Vattázásnak nezz utana. Osi ugyes californiai technika. https://mek.oszk.hu/02100/02139/html/sz28/184.html

Pont annyira organikus amennyire ez nem vattakkal van tomve.

Nem lepne meg, ha a 100k eladott jegybol 99.5k ingyenes tiszteletjegy lenne.

Engem azert meglepne, de mindegy is, nem azt mondtam, hogy o enekel a legszebben. :)

Lehet, hogy az osszes jegy kamu. Legyen egy PR stunt az egesz. Akkor azt mas is megcsinalhatta volna, nem? De nem csinaltak meg. Siman lehet, hogy csak ennyivel faszabb a srac menedzsmentje, mikozben a masik TV-celeb epp izzad az erolkodestol, hogy az 1200 ferohelyes szorakozohelyet megtoltse. Ez nem teljesitmeny?

Tokmindegy, hogy showbusiness vagy elsport, vagy akarmi. Attol, hogy a biciklit csak egy ember tekeri, meg egy rakas ember dolgozik rajta, hogy a biciklizesbol penz is legyen.

Ebben a kommentedben az a jo, hogy ugyanugy kizarod, hogy azert nott organikusan ekkorara, mert a zene amit csinal, az er ennyit. Szoval jobban egy lapon vagyunk, mint hinned.

Lentebb emlitettel F1 pilotakat: azok kevesbe kozepszeruek (se), mint Azahriah zeneje. Egyedul ebbe tudnek belekotni a gondolatmenetedben: ott tenyleg kell egy kulonleges tehetseg, itt meg nem. :)

ugyanugy kizarod, hogy azert nott organikusan ekkorara, mert a zene amit csinal, az er ennyit

Jah, persze, organikusan semekkorara nem lehet noni ebben az iparban (meg a legtobb masikban sem). Soundcloudon ossze lehet szedni valamennyi latogatottsagot, meg fellephetsz valami pincehelyisegben, ahol kevesebb a gazsi, mint amennyit az artisjusnak be kell fizetni a sajat dalaid utan jogdijkent. 

Egyik ismerosomeknek volt nemreg fellepese, ok fizettek a helynek, hogy szerepelhessenek, de legalabb jofej volt a csapos, es mindenkinek toltott 2-2 pohar sort. :D 

Van azert ritka kivetel, de lassu folyamat.

Ha visszanezel a popkulturara a 80-as 90-es evekben aranyaiban tobb volt a minosegi brit, mint a minosegi amerikai zene - leginkabb, mert a britek rendszeret kevesbe fertozte meg az organikust letolo "nagybefekteteses letolas".

Az organikustol legkevesbe eltavolodott novekedesi mod egyebkent meg talan filmzenekent elterjedni. De szerencse ahhoz is kell.

Lazán kapcsolódik: Azahriah a tiktok/yt csatornáján (csak szembe jött :) megkérte a rajongóit, hogy semmiképp ne vegyenek meg koncertjegyet áron felül, üzérektől, stb. Annyit mondott, hogy lesz még bőven koncert, és mindenki aki akar az el fog jutni. Ez azt hiszem becsülendő, még ha valami marketing fogás is lenne.

Nyilván egy ilyen kijelentés a pénz ellen szól(hatna), de esetében szerintem ennek kicsi az esélye. Az árában is elkelnek a jegyek mostanság. Aki meg biznisszel vele, arra tényleg rárohadhatna.

Egyébként 2-3 jó száma van, amit szívesen hallgatok. Alapjáraton depis vagyok, meg hajlamos vagyok alkoholhoz is nyúlni, hiszitek vagy sem! :D
De van rá igény ez nyilvánvaló, és tényleg valami más muzsikát tud csinálni itthon.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Probalj meg bor helyett sorozni es/vagy tomenyezni.

Hamarabb kiurul, ha erzed hogy megszaladt, eleg abbahagynod. A bornal meg ha erzed, hogy megszaladt, hiaba hagyod abba, laggolva ut meg nagyobbat.

Raadasul a sorben a komlo is segit, hogy ne hoborogj, hanem tenyleg lenyugodj. :)

A bor finom (mar amikor), de az buntet meg a legjobban a mertektelen ivasert.

Ja es sorozve es tomenyezve a majad is jobban fogja birni, mert nem allandoan egyszerre kell lebontania az alkoholt es a fruktozt.

Az egyik haverom foglalta jól össze a dolgot, miután szintén belehallgatott pár számba: "Autotuneos cigányzene". Teljesen valid, főleg hogy a gyereknek LL Junior a példaképe (ez valami hír spam előképén olvastam).

Aztán nekem pont ma reggel esett le, hogy ez a csóka aki Toi-Toi-ban szopatott valami 16(?) évest tavaly.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Tüntettek az RTL külsős (értsd: kényszer vállalkoztatott) vágói a jobb fizetésért és a kényszer vállalkoztatott státuszuk megváltoztatásáért, de erről az RTL Híradóban egy szó sem volt 🙄

trey @ gépház

Semmi köze a sorozatnak a csődtömeg életű színészhez, akinek minden adott volt az életében, hogy boldog legyen, mégis egy önpusztító életet élt.

Ez a tipikus "jó dolgában nem tudja, hogy mit csináljon" egyik embertípus, amit soha ki nem állhattam.

trey @ gépház

https://telex.hu/tech/2023/11/03/ftx-sam-bankman-fried-csalas

"Csakhogy végig volt egy trükk a történetben: az, hogy az FTX a rábízott vagyont nem dollárban, hanem egy olyan, értékesnek nevezett tokenben tárolta, amelyet másik cége, az Alameda bocsátott ki."

A Monopoly-játékpénzt tetszett már próbálni, hogy hátha azt is elfogadják a boltban, mint fedezet és felügyelet nélküli közösségi pénzeszközt?

Ki nézheti meg a meleg idősotthon (ROTFL) képeit a World Press Photo kiállításon*

trey @ gépház

A gay időotthonról szóló bohóckodásra gondolok, a bohózatra, amelyikben mindkét oldal - pártolók, ellenzők - tökéletesen asszisztálnak a fingreszeléshez.

Ott kezdődik a problémám, hogy mitől érdekes egy gay idősotthon. Szexuálisan nem aktív nyuggereknél eleve miért fontos jelezni a szexuális irányultságukat? Eleve, miért fontos őket megkülönböztetve gay idősotthonban tartani?

Kb. olyan, mintha én majd öregkoromra már nem motoroznék és motoros idősotthonba akarnék menni. Mi a holdkóros fasznak? :D

Lesz majd pedofil, sorozatgyilkos, bankrabló idősotthon is? Ahol majd nosztalgiázhatnak, hogy beh' de szép volt szépöcsém', amikor 12 éveseket húztam a répára? :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 11. 04., szo – 18:59

Kiss József Viktor*

trey @ gépház

en azt hittem ez megint egy nagyonhires focista aki 100 evesen varatlanul meghalt... az ilyeneknel nem szoktak semmi titulust irni a nev melle, mert ugyis mindenki ismeri...

es hat eleg sok tekintetben tevedtem :) de a meglepetest meghagyom nektek, mindenki guglizzon ra :)

Óriási! Rákeresel, nézed a cikket jobbról, nézed balról, látsz valami diszkrepanciát, de nem érted mi az. Írja a cikk, hogy transznemű, de hogy akkor ez most férfi aki nőnek képzeli magát, vagy nő aki férfinak, az költői homályba vész. Sok gondolkodás után arra jutottam, hogy feltételezhetően a körözvényre az igazi nevét írták, tehát egy férfi aki nőnek képzeli magát. Az sajnos nem derült ki, hogy miért keresik, pedig biztos szaftos volna.

feltételezhetően a körözvényre az igazi nevét írták, tehát egy férfi aki nőnek képzeli magát

Egyáltalán nem biztos. Magyarországon úgy megy (ment? -- mindegy) a "nemváltás", hogy mielőtt bármiféle nyiszatolásra vagy hormonmérgezésre kerülhetne sor, legalább egy évet kell úgy eltölteni, hogy a személyi adatokban a név a választottra változik. Azt is kellene tehát tudni, hogy ez az illető már rászánta-e magát a névváltoztatásra, vagy még nem. Vagyis kitalálhatatlan az irány a közölt adatok alapján.

Off: arról is nyithatnál topikot, hogy milyen hírek érdekelnek téged. Felteszem, az lenne a közös bennük, hogy mind rólad szólnak.

Költő. https://magyar-irodalom.elte.hu/prae/pr/200206/24.html

Érdemes olvasgatni az emelkedett szellemiség eme jeles képviselőjét. Művészete a legnagyobbak közé emelte és már életében halhatatlanná vált. Elévülhetetlen sorai közül a legtöbbet idézettek:

"a hazai művészettörténet elfelejtkezett rólam

miközben én már párizsban báboztam

iskolát alapítottam

és egy röhögő törpét követtem

akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk

gipszlenyomatokat
 

stílust és technikát váltottam

ősi szőtteseim

indiai tudományos kutatásaim emlékeit dolgozták fel

ráadásul

szerda esténként

nő voltam

és a vasárnapi matinék idejére

lombszoknyát húztam"

Közben persze megnéztem a hírt, meg a történéseket L. Simon körül: valami olyasmi, hogy buzis kontent volt a múzeumban (ez volt a homoszexuális öregek otthona, amiről szintén volt topik), de nem tiltották ki a 18 alattiakat kellően hatékonyan.

Baj abból lett, hogy Dúró Dóra betámadta emiatt. Pont Dúró Dóra. L. Simonban talán még a régi reflex élt, hogy másik párt, ellenség, akkor ki lehet nevetni a támadást és ki is nevette szépen nyilvánosan viccelődött, hogy köszi az ingyenreklámot. Amit benézett az az, hogy éppen a Fidesz egyik vezértémája a gyermekvédelem, és így magát Orbánt nevette ki, amire kirúgták azonnal. Minthogy ő volt a Nemzeti igazgatója, tehát felelős azért, hogy gyermekek nézegették a buzikat.

Nagyjából ennyi. A költészetével az a bajom, hogy csak polgárpukkasztó, de cserébe nincs rím, nincs ritmus, nincs semmi. Attól volna költészet, hogy nem ér ki a lap szélére.

Lővy Árpád megmondta: disznólkodni szabad, de csakis szépen! Eme versét mintha egyenesen L. Simonnak címezte volna: https://nemzeti.net/contents/library/01-TREFASVE.pdf

'Utánzóim.
(1910. Szept. 26.)
Minden új korszak költője, aki
Korának eszméit fejezte ki:
Mindég abban a veszélyben forog,
Hogy utánozzák a hivatlanok.
Kapok gyakorta én is verseket,
A melyek írói dicsekszenek,
Hogy Lőwy iskoláját művelik,
S mesternek tartja magát mindegyik.
Ezek azt hiszik ha tükröt, falat,
És fehér abroszt lecsúnyítanak,
S a szart marékkal képedhez kenik
Lőwy modorban írt vers mindenik.
19
Hallgassatok sületlen tökfejek,
Engem ti soha meg nem értetek;
– Nálatok undok a szar tömege:
– Nálam a szar – gyöngy – diszkrét csemege.
Apai figyelmeztetés:
– Azért csak annyit mondok ifjú népem:
Disznolkodni szabad, – de csakis szépen!"

Nem tudom kire célzol (szerintem rám), de meglepődnél, hogy mennyire nem vagyok képben a "NER" tagjaival. Kb. ezeket tudom fejből felsorolni a politikai térből:

  • Orbán
  • Gulyás
  • Szijjártó
  • Menczer

Meglepetés: szerintem te többet :D

Ha azt mondanád, hogy fizetsz 1 milliót, hogy soroljak fel 10-et, nem tudnék. Szerintem az 5 is nehezen menne 🤷‍♂️

Nektek a fejetekben valami torz kép él a valóságról.

Kb. aki a listán van, azt jegyzi a nép (velem együtt):

https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5113/51137/511378/51137837_4da3f95e31b9…

Mondjuk ezek ☝‍️ közül a Gelencsér is kiafaszom'? :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 11. 06., h – 15:02

KKevin* (aki lement kavicsért)

trey @ gépház

Zacher Gábor* (az egyik legidegesítőbb celeb)

Volt egy nagyon bizarr élményem 1-2 hete, beszélgettünk az energiaitalokról és egy fiatalabb kollégának mondtam mennyi koffein van bennük átlagosan és ez mennyi a presszó-kávéhoz viszonyítva, és hogy igazából a cukor az ami sok bennük, nem a koffein. Pár napra rá mutat valami random Zacher interjút és meglepődve újramondja nekem azokat az infókat amiket előtte én is elmondtam neki, hogy ő most hallotta a Zachertől. Kissé szürreális volt számomra, hogy egyesek talán csak akkor dolgoznak fel adott információkat, ha youtubeon hallják a megfelelő embertől?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Donald Trump*

Csalásai, büntető ügyei, politikai bukása...

Sajnos a politikai bukasa a gyakorlatban nagyot kesik. Ugy sajnos, hogy 16-ban es 20-ban neki drukkoltam, de 24-ben sokkal jobb lenne Ron DeSantis. Ha Trump vita nelkul nyer elovalasztast a jelenlegi vagy annal is leepultebb elmeallapotaban, az senkinek nem jo.

Jól értem, hogy ez az a "bukott" Trump, amelyiket a napokban meghívta Zelenszkij, hogy tárgyaljanak, de Trump okosan visszautasította, hogy nem akar keresztbe tenni azzal Bidennek, hogy elfogadja a meghívást?

Donald Trump reagált az ukrán elnök meghívására

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívta a volt amerikai elnököt Ukrajnába, mire Donald Trump azt válaszolta,

nagyon tisztelem Zelenszkij elnököt, de úgy vélem, most nem lenne helyénvaló Ukrajnába utazni.

Trump azzal indokolta döntését, hogy nem akar összeférhetetlenséget teremteni Joe Biden és Zelenszkij között.

[...]

Mit akar a Zelenszkij a "bukott" Trumptól?

trey @ gépház

Nem bukott, pont ezt mondom. Egyelore olyan tarsadalom USA, hogy egy zsak krumplit is szivesebben valasztananak a demokrataknal a pollok alapjan. A republikanusoknal meg az elnok jelolt elovalasztassal kerul a helyere: azon meg Trump vezet. Pedig igeny az volna ra, hogy ne o vezessen, foleg intelligensebb repub szavazok iranyabol.

Szerkesztve: 2023. 11. 12., v – 12:15

Schobert Norbert: Én nem hiszek a holdra szállásban

„Gondolj bele! Kilőttek egy rakétát. Megcélozták vele a Holdat, ment föl az űrbe ezerrel. Honnan tudták a csillagászok, hogy a Holdnak mekkora a gravitációs ereje?”

a lapos Földben azért nem hisz... :D :D

Szerkesztve: 2023. 11. 12., v – 12:17

Alekosz is Fradi drukker...

A mai, leginkább egyáltalán nem érdeklő hír mások számára a(z) ...

Papacuka, aki a híres Isli sofőrje, börtönbe megy. Hát nem rágom le a körmömet az izgalomtól.

Szerkesztve: 2023. 11. 30., cs – 10:16

DK pártkönyvvel 20-30% engedménnyel mehet a DK-"értelmiség" a Katona József Színház előadásaira, a színház mosakodik, Baranyi Krisztina damage controll üzemmódba lépett

https://444.hu/2023/11/29/vizsgalat-indult-a-katona-jozsef-szinhaz-a-dk…

https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/11/magyarazkodik-a-katona-jozsef-s…

https://index.hu/belfold/2023/11/29/baranyi-krisztina-ferencvaros-polga…

Azóta is Máté Gábor áll a színház élén, s már csak azért is kérdés, hogy Gyurcsányék kiállásának lehet-e köze a DK-tagoknak biztosított kedvezményhez, mert – ahogy említettük – a Katona József Színház más pártnak nem ajánlott fel ilyen lehetőséget.

Az is figyelemre méltó, hogy Karácsony Gergely idén nyáron közel 300 millió forint prémium kifizetését hagyta jóvá a fővárosi cégek vezetőinek, s Máténak is szép summát – 6,3 millió forintot – irányzott elő.

 🙄

trey @ gépház

Hogyan lehetséges, hogy egy közintézményként működő színház pártszimpátia alapján biztosítson kedvezményeket?

A Katona József Színház nem pártszimpátia alapján biztosít kedvezményeket. Ahogyan magánvállalkozások, piaci alapon működő cégek, úgy fővárosi, valamint országos önkormányzatok, állami cégek is rendszeresen kapnak tőlünk hasonló ajánlatokat. 

... 

Az együttműködési lehetőség tehát bármely kultúra iránt érdeklődő közösség számára nyitott. A pártszimpátiára vonatkozó utalást visszautasítjuk, a színháznak, mint intézménynek nincs és nem is lehet pártszimpátiája, a benne dolgozó kollégák világnézete, vallása pedig, mint minden demokratikus helyen, magánügy.

Miért pont a DK-tagjainak biztosítottak engedményt a jegyárakból? Köze volt-e ezen döntés meghozatalában annak, hogy az elmúlt években a DK és a Katona József színház politikai ügyek mentén együttműködött?

A Katona József Színház művészeti intézmény, ahol a legmagasabb szintű alkotói munka folyik. Noha a politika és annak szolgálói komoly erőfeszítéseket tettek, hogy színházunkat ellehetetlenítsék, meggyalázzák, valamint különböző politikai szerepkörökbe kényszerítsék, a Katona továbbra is egy sikeres művész színház és semmilyen párttal nem működik együtt politikai ügyek mentén. Színházunk vezetősége tudatosan tartózkodik az ilyen megnyilvánulásoktól, kifejezetten csak szakmai kérdésben foglaltunk és foglalunk állást nyilvánosan. De hadd kérdezzünk vissza: milyen politikai ügyekre gondolnak? Mi egyre sem emlékszünk. Félünk Önöknek is nehéz lesz bármilyet is felidézni.

Innen: https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/11/a-katona-jozsef-szinhaz-magyar-…

Par napja tortent a reakcio.

A Katona József Színház közleménye:

A Katona József Színház állandó kedvezményeket nyújt nyugdíjasok, diákok, pedagógusok, nagycsaládosok számára, emellett – mint minden színház – értékesítési eszközei közé tartozik, hogy kultúra iránt érdeklődő szervezetek, csoportok számára időszakos kedvezményeket biztosít. Kapcsolataink között számos vállalat, állami szerv, önkormányzat, iskola és egyesület található. Minden esetben örömünkre szolgál, ha valaki úgy dönt, hogy kultúrára szán időt, figyelmet, pénzt. 
A kedvezmények a közönségszervezésen és kapcsolattartókon keresztül jutnak el a különböző jegyvásárlói csoportokhoz, melyeket kuponkódokkal lehet igénybe venni. A jegyvásárlási lehetőséghez kapcsolt kísérőlevelet, nem a színház, hanem az adott szervezet munkatársa fogalmazza meg és küldi szét. A történteket magunk is elhibázottnak gondoljuk, ezért az események hatására a színházban átfogó vizsgálat indult és ennek eredményeképpen a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettük. Két munkatársunkat figyelmeztetésben részesítettünk, egy vezető beosztású dolgozónk pedig elhagyja a színházat.

Innen: https://www.facebook.com/katona.budapest/posts/pfbid02cQQsQQF1fErPy4wdY…

Ma pedig a kovetkezmenyeket is megismertuk. Amugy mikor voltal utoljara szinhazban? 

A történteket magunk is elhibázottnak gondoljuk, ezért az események hatására a színházban átfogó vizsgálat indult

Az természetesen nem derült ki, hogy konkrétan mit tartanak hibának: sőt az első hivatkozásban leírtak szerint egy teljesen normális gyakorlat, hogy bárki odamehet hozzájuk, hogy x-y taggal rendelkező csoportot képviselek adjatok kedvezményt. Ha viszont ez egy teljesen tiszta ügy, akkor mégis mire szól a figyelmeztetés, stő az elbocsátás? Nem értem. Ha hibáztak akkor hol hibáztak, ha pedig nem hibáztak akkor nincs semmi okuk embereket figyelmeztetni plána kirúgni.

"mégis mire szól a figyelmeztetés, stő az elbocsátás? Nem értem. Ha hibáztak akkor hol hibáztak, ha pedig nem hibáztak akkor nincs semmi okuk embereket figyelmeztetni plána kirúgni."

>> Színházunk vezetősége tudatosan tartózkodik az ilyen megnyilvánulásoktól
>> egy vezető beosztású dolgozónk pedig elhagyja a színházat.

Igy mar erted? 

A "Karácsony kifizetőhelyként használja a színházat"-ról szállal kapcsolatban valami nem volt?

Hogy történhetett meg ilyen, ha a baloldal, azon belül is a DK ellenőrzi a főváros kultúrügyeit? Te elhiszed, hogy ez annak a sara, akit kirúgtak?

Baranyi szerint az ügy azért is súlyos, mert a főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van. A polgármester szeretné, ha a közvélemény részletes tájékoztatást kapna a vizsgálat eredményéről.

trey @ gépház

Remélem, hogy cserébe Fidesz pártkönyvvel meg be lehet majd lépni ingyen a Forma 1 hazai futamára! Azonnal ki is váltanám!

Azért örülök, hogy az MSZMP DK-elvtársak, Ferenc-elvtárs emlékszik még a pártkönyvek erejére :D :D :D

trey @ gépház

>> Színházunk vezetősége tudatosan tartózkodik az ilyen megnyilvánulásoktól
>> egy vezető beosztású dolgozónk pedig elhagyja a színházat.

Igy mar erted? 

Nem.

1. Mit mondott/tett amit nem szabadott volna?

2. Miért figyelmeztettek két további embert?

Konkrétumot írj ne homályosan utalgass.

A "következetes" Donáth Anna*

(Elküldte a DK-t és Gyurcsányt a picsába, majd napokkal később becsicskulva iratkozott fel a DK-listákra, amikor felkérdezte párttársa, az ellen meg fegyelmit indítottak :D :D :D :D)

trey @ gépház

Porosenko Orbánhoz igyekezett, de nem engedték ki…

Nem érdekel, hogy mit akar egy exkormányfő egy hivatalban lévőtől! Remélem OV sem akarta tudni!

Miért ne beszélhetnének? Demokráciában lehet. A diktatúrában még az országot sem hagyhatod el.  Néha még az utcára sem mehetsz ki férfiként, mert másnap Zselé húsdarálójában küldenek előre, hogy  felfedezd a tűzfészket. 

 

Imádom az ilyen demokráciákat, ahol minden kisebbség le van szarva, de megy az eu parlamentben is a náci kiáltás: slava ukraini! De jó! Zeig heil! Vagy mi tiltott. Az ukránok lengyelek irtásakor használatos nacionalista kiáltásokat meg bevisszük az eu parlamentbe, náci bűnös veteránt éltetünk a kanadai parlamentben, mert az oroszok ellen harcolt. 

Egy elvtelen szar a szélsőbaloldal. Senkit semmi nem érdekel, csak a fővezír célja teljesüljön. Ha ehhez emberéletek mennek tönkre, akkor azok. Ha magas földgázár kellett, akkor nem veszünk a szovjetektől, csak drágán usákoktól, meg közvetítőcégeken át a szovjetektől.

 

Nem kereskedünk a szovjetekkel, de Kirgizisztán importja németek irányából 7x emelkedett 2022 március óta. De nem kereskedünk velük. Az orsztákok elmondják, hogy nem, de azóta is kereskednek. De az OTP támogatja az orosz harcosokat,  miközben a raiffeisen ki sem vonult oroszországból

 

3 hete Toroczkai Laci sírt a facebookon vagy melyiken, hogy mening meghalt egy magyae a fronton!

Erdélyi magyar, zsoldosnak ment. 

 

 

Hogy miről beszéltek volna? Mondjuk egy háború utáni ukrajnáról. A színészt filmbeillő módon meghal. Helikopterbaleset, beleestek a tengerbe, nincs holttest, de dns alapján azonosítják zselét és feleségét. Zselé hajói elindulnak a színész toszkánai villájához, és boldogan zongorázik, míg valaki tényleg meg nem öli.

Zelenszkij egy comédiás. Majd persze államigazgatást tanul, komédiásként, és kezeli a válságot, melyben egy 8x akkora ország megtámadta, és csak a dnyepperig engedte őket, miközben feltartóztatta a feltartóztathatatlant. Persze. Ő egy katonai stratégiai zseni, nem? Írhatna könyvet ebből, sokat lehetne belőle tanulni. Biztos a sok katonai tanácsadó .

Szerkesztve: 2023. 12. 05., k – 00:32

> A mai, leginkább egyáltalán nem érdeklő hír számomra a(z) ...
... hogy gyurex még mindig él!

https://youtu.be/AoyJ2s4XIv8?si=fS_qCtxOvjd1wg-Y

Szerk.: A zene inkább szittyáknak ;)
Közünk nulla egy csomó mostani köcsöghézhez.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

  • Az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvére lehet az elfogott számlagyáros jogász + videó
  • A Soros-féle jogvédő, akinek a testvére számlagyárat működtetett + videó

  • Provokatív posztokkal érzékenyít közösségi oldalán az Amnesty-vezér, akinek testvére több száz millió forint adót csalhatott

  • Őrsi Gergellyel pózolt a számlagyárat működtető ügyvéd, a második kerületi önkormányzat együttműködött a cégével

  • Nem mondja meg Őrsi Gergely, mióta ismeri a számlagyár miatt letartoztatott Vig Mórt

trey @ gépház

A mai, leginkább egyáltalán nem érdeklő hír számomra a(z) ...

...hohy elzúzok még piáért, és aztán boldogítom a HUP-ot. :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

melyik celebet vitte el a mentő a box után