YTFE 1.12.4

A kugli ismét megörvendeztetett a cipher átvariálásával, de ezúttal nem magát a ciphert variálták át, hanem azt, ahogy meghívja a tecső, így a program nem találta meg. Most átírtam a cipher megkeresésének algoritmusát egy másik megközelítésre, így elvileg többet ezzel nem tudnak leszopatni. (A remény hal meg utoljára.)

Letöltések:
- FreeBSD AMD64
- Linux AMD64
- Linux i686
- OpenBSD AMD64
- Solaris AMD64
- Manual
- Online manual
(Az SHA1 ellenőrzőösszegeket a letöltőoldalon kiírja a rendszer.)

Hozzászólások

Ennek amúgy mi értelme van? Magadat szopatod a végtelenségig. Meg a júzereidet is, mert ki használna olyan cuccot, ami napi szinten romlik el?

Miért, ennyi erővel a youtube-dl-nek mi értelme van? Az is "napi szinten" "romlik el", ahogy a kugli túrja azt a foshegyet, amivé a tecsőt tették. FYI: náluk vagy fél évig volt kurwa lassú a letöltés az n signature deciphering hiánya miatt.

Egyébként nem "napi szinten" "romlik el", mert "csak" többhetente jönnek ki valami olyan variálással, amibe a deciphernek beletörik a bicskája. És előbb utóbb már nem fognak tudni kifogni a decipheren; nem tudom feltűnt-e, de ritkulnak az ilyen jellegű release-ek.

A júzereimet meg nem én szopatom (meg egyébként magamat se), hanem a kugli próbálja szopatni azokat, akik nem krómból nézik a tecsőt. FYI: Kinyitom PaleMoon-ból és ugyanúgy szaggat a videó, mint YTFE-ből, amikor a kugli átvariál valamit. Csak én ezt még aznap, vagy rossz esetben másnap javítom, PaleMoonból meg szaggat tovább.

Az értelme meg nem változott a kezdetek óta: a tecső számomra használhatatlanná vált; jávaszkripttel szarrálassított browser, felfalt CPU-idő és a terheléstől üvöltő ventilátorok, idegesítő, erőszakos és kikapcsolhatatlan "feature"-ök, "szennyezett" related videólisták és még sorolhatnám. És kb. csak tegnapi, vagy újabb krómban megy. Ez meg - ahogy egy kolléga beszámolójából kiderül - még egy '90-es évekbeli gépen is elfut.

De tessék, nyugodtan megmutathatod, hogyan kell ezt csinálni.

mi az a kugli?

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Lesz, az 1.13.0-tól kezdve, ahogy ikonok is. (A kommentek HTML exportját nem tudom megígérni...) Ez egy bugfix release volt. X.Y.Z a verziószám, ha van új feature, akkor Y inkrementálódik, Z nullázódik, ha nincs új feature, csak bugfix, recompile, optimalizáció, stb., akkor Z inkrementálódik.

Szerkesztve: 2022. 02. 05., szo – 12:20

Engem zavarna, hogy ilyen gyakran válik (rajtam kívülálló okok miatt) használhatatlanná a programom. Nem szívesen adnám így oda senkinek. Nem nagyon ismerem a program belső működését, de mintha egyszer írtad volna, hogy bármennyire is nem szeretted volna, mégis kénytelen voltál betenni valami js értelmezőt. Úgy nem lehetne megcsinálni, hogy ezeket a változó js kódrészeket minden indításkor letöltse a szerveredről? De akár lehetne ez pascalscript is. Így az egyszeri felhasználónak nem kellene folyton bosszankodnia, hogy megint nem működik, frissíteni kell, stb.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Nem, nem írtam ilyet, nincs benne semmiféle JS interpreter.
Milyen változó kódrészletre gondolsz? A tecső JS playerére? Azt minek tenném fel az én szerveremre, amikor minden videó kinyitásakor letölti a tecsőről azt, amit éppen ad a tyúktúb?
Vagy a decipherre gondolsz? Azt hogyan töltené le az én szerveremről? Ha a kugli kicseréli a tecsőn a player JS-t úgy, hogy a változásba a deciphernek beletörik a bicskája, akkor tök mindegy, hogy a decipher pluginben van-e, vagy integrált, mert amíg nem fixálom, addig el van törve. Ezzel nincs mit csinálni; ha a kugli eltör valamit, akkor azt fixálni kell. De előbb utóbb már nem fognak tudni újat mutatni a deciphernek, hacsak nem írnak egy teljesen másikat.

BTW, ha van olyan videoplayered, ami HTTP3-on keresztül tud csatlakozni, akkor ott nem számít az n signature; HTTP3-on keresztül nincs throttle. Én sajnos nem tudok ilyet.

Egyébként nem lesz "használhatatlan"; a program működik, csak épp a videókra throttle kerül, ha a deciphering nem jó és vagy alacsony felbontásban tudja csak nézni az ember, vagy akadni fog. És egyébként az összes ilyen jellegű tecsős-projekt ezzel küzködik. A youtube-dl fél évig nem oldotta meg.

De vagod, self upgrade, mint feature volt a keres. Azon belul is a decipher reszt kiviszed luaba/barmi mas gyors valaszthato scriptnyelvbe/pluginba es azt meg full automatan updatekent tudod terjeszteni. A self upgrade jovahagyasos, a decipher update meg automata. Igy egyszerubb a felhasznalonak.

Amugy fogalmam sincs mit csinal es hogyan a program, mert engem lehoz az eletrol a UI kinezete, ezert nem probaltam. De javaslatom fuggetlen ettol.

Egyrészt az automata decipher update-et, ha megfogja a tűzfal/proxy/akármi, vagy épp lerohad a szerver, akkor nem tudja letölteni már az első alkalommal sem és akkor meg akkor is throttle lesz, ha amúgy nem lenne törött. Másrészt meg ezt nem biztos, hogy jó néven veszik a júzerek, ha ez a szar hazaköszönget. Egyelőre nem szeretném szétbontani. Meglátom még, hogy hányszor tudják kiakasztani a deciphert; jelen pillanatban ritkuló tendenciát mutat, szóval, ha a konkrét végrehajtásba majd már nem tudnak olyat belerakni, amit a JS tud, a decipher "emulációja" meg nem, akkor véget ért a játék. Volt már egy ilyen decipheres móka a program történelme folyamán. Igaz, az egyszerűbb volt, de azóta, hogy nem tudtak újat mutatni a deciphernek, a közvetlen linkek visszafejtése egyszer sem tört el.

Nagyon egyszeru. El tudod kesziteni a verziodat es releaselni az aktualis decipherrel. De automata update is lenne. Ha nem tudja letolteni, akkor majd letolti maskor. Ha ACL fogja meg orokre, akkor floppyn felmasolja a releaset. Az update, foleg ha settingsben allithato, hogy akarod-e az nem ront az elmenyen, csak javit. Raadasul most is sima plaintext httpn jon egy binaris. Nem epp a megbizhatosag mintapeldanya :)

És akkor már nem egy db fájl, hanem egy csomag, amit telepíteni kell, mert ha nem találja meg a plugint (mert pl. a felhasználó a programot bevágta a /usr/local/bin-be, a plugint meg a /usr/local/libamd64-be, mert neki ott vannak a library-jei, én meg az ő disztrójáról pont nem hallottam soha), akkor megint nem jó, szóval vagy lehet mindjárt mellékelni egy README fájlt is, vagy egy install scriptet... Nem, ebben a felállásban pont az a jó, hogy van egy mindentől is függetlenül működő standalone program. Mondom, megvárom, hogy lesz-e még ilyen decipher-mizéria. Ha pl. az elkövetkezendő hónapban 10x is, akkor lehet mégis rákényszerülök erre. Ha legközelebb májusban lesz, akkor nem éri meg.

Es? Mert most az? youtube-dl, mpv, stb fuggosegek?

Egy-ket kilobyteos file a homedirbe nem fer el? Sok programnak beallitasai mentodnek el. Odaferne ez is. Raadasul gondolom van vmi cache, hogy ne kelljen allandoan minden infot ujra lekerni. Azok is gondolom valahova irodnak, hogy restart utan megmaradjanak.

Egyik sem függősége a programnak. A youtube-dl már nagyon régen egyáltalán nem kell a programnak, csak meghagytam a külső toolok lehetőséget a biztonság kedvéért (és azt se drótoztam be a youtube-dl-re, ezért tudja használni a yt-dlp-t is), az mpv meg opcionális, lehet más videólejátszót is használni. Bármilyet.

Hogyne férne el. Ez is odateszi a beállításait. Cache is van: a /tmp-ben. Csakhogy ezek nem függőségek, ezeket a program hozza létre. A probléma ott van, hogy így kap egy db. programot a fickó, amit oda másol be, ahova akar, mindenhonnan is futni fog. Míg, ha a plugin külön van, akkor azt olyan helyre kell bemásolni, hogy a program lássa. Ez lehet valamelyik system library directory, vagy az a directory, ahonnan a program fut, vagy egy bedrótozott hely. Az első felállás nyilván kizárja az auto-update lehetőségét, hiszen mi a garancia, hogy a programot a root fogja, vagy sudo-val vagy doas-sal fogják futtatni, hogy írni tudjon egy system directoryt? A második már működhetne, ha a program is a home könyvtárba van rakva, de mi van, ha a júzer a /usr/local/bin-be rakta? A harmadik már oké lenne, de akkor itt jön képbe, hogy jöhet a README, hogy a plugint a /home/username/whatever/path alá kell berakni, vagy az installscript, hogy ugyanezt csinálja meg a júzer helyett... Vagy legyen a plugin beágyazva a programba, hurcolja ugyanúgy a deciphert, csak aztán még pakolja is ki valahova kívülre és töltse be onnan - létezzen kétszer ugyanaz a kód - csak azért, hogy azt a részt külön frissíteni lehessen, automatikusan? Apropó, automatikus: ha opt-in-re teszem a plugin frissítését és a júzer meg nem kapcsolja be, akkor ugyanott vagyunk, ahol a part szakad. Ha meg opt-outra teszem, akkor meg meg fogom kapni - egyébként teljes joggal - hogy ezt a programot is megfertőzte az auto-update pestis, illetve, hogy hazaköszön. (És akkor még jönnek a korábban már felsoroltak: lerohadt szerver, tűzfal, stb.) De amúgy is, egy olyan feature-t, ami a júzer helyett, saját magától csinál dolgokat, nem lehet opt-out-ra tervezni, én is herótot kapok attól, ha egy a hátam mögött dolgozó feature opt-out.

Mondom: egyelőre biztos nem bontom szét. Meglátjuk, mennyire fog ez sűrűsödni, vagy ritkulni.

Így négy hónappal később azt kell, hogy mondjam, hogy igazam volt.
A trutymócipher visszafejtője a február 10.-i 1.12.5 óta töretlenül működik (ill. az 1.15.0 előtt verziókban van egy bug, hogy ha a trutymótömb stringjei között van olyan, hogy "function", akkor összezavarodik), az oscomp alatt viszont két napja áll a szerver és mivel hozzáférésem nincs (csak FTP, meg MySQL), így nem tudok mást tenni, mint várni, hogy megjavuljon.

Ennyit a "kamuindokokról".

Ha a deciphert nem lehet letölteni, akkor a videót se tudod letölteni, nem?

Nem mindegy, hogy a programod a youtube szervereivel kommunikál, hanem még a tiéddel is? Letöltés/használat = beleegyezés. Az auto-update cuccok mind ilyenek, jó némelyik megkérdezi, hogy te is akarod-e. Ráadásul neked sem kellene ilyen fasságok miatt mindig új verziót kiadni.

Akár olyan hozadéka is lehetne a dolognak, ha csak számolod, hogy hányszor töltötték le a kis kódocskát, akkor lehet valami visszajelzésed arról, hogy mennyire használják, érdemes-e vele foglalkozni egyáltalán, stb.

Nem kell fájlba menteni, elég streambe és onnan futtatni.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Nem. Az attól függ, hogy miért nem tudtam letölteni a deciphert. Ha azért, mert nincs net, akkor nyilván a videót sem fogom tudni leszedni, ez biztos, de ebben az esetben amúgy sem a programmal van gáz. Ha viszont azért nem, mert az én szerverem szart be, vagy mert azt fogta meg a tűzfal, akkor de, a videót le fogja tudni tölteni a program, csak baromi lassan. Ezt kéne már végre megérteni, hogy a decipher eltörése nem a teljes használhatatlanságot jelenti, hanem "csak" a throttle jelenlétét a videostream-eken. (Feltéve, hogy a playered nem HTTP3-on nyitja ki.) Ha nem mondtam el eddig tízszer, akkor egyszer sem... Még direkt be is raktam egy workaroundot, hogy ha throttle van, akkor belövöd a sávszélességet a programban, amit ad a tecső és akkor magától ki fogja választani, hogy melyik stream-et tudod szaggatásmentesen nézni. Nyilván ez azt jelenti, hogy alacsonyabb felbontásúakat fog kiválasztani.

Nem, nem mindegy. Nekem ugyanis nincs teljeskörű hozzáférésem ehhez a szerverhez, csak egy FTP, meg egy MySQL account és ha bármi beszarik, akkor én nem tudok lépni és ez a vacak sem fogja tudni letöltögetni a deciphert, amíg nem hárítják el. A letöltés/használat meg minden, csak nem beleegyezés. Azért mert letöltöttem és elindítottam valamit, még nem fogom tolerálni, hogy az a program a hátam mögött csináljon dolgokat. Megkérdezni természetesen meg lehet és ha a júzer aszonta, hogy oké, akkor sínen is vagyunk (mint József Attila), de ha azt mondta, hogy nem? Az igaz, hogy csak ezért nem kéne kiadni új verziót, viszont cserébe oda az egyfájlos portable program...

Ehhez nem kell kiszervezni a deciphert pluginbe, ennyi erővel maga a program is pingelhetne egy címet, csak úgy simán. Ezt hívják hazaköszönésnek. Azt, hogy érdemes-e foglalkozni vele, az nem annak a függvénye, hogy hányan használják, mert nekem is kell, tehát mindenképpen érdemes vele foglalkoznom.

Ha nem mentem le fájlba, akkor minden induláskor le kellene tölteni és akkor ld. szerverkiesés, tűzfal, stb....

Már csak egy Windows es Android port kellene. Viccet félretéve.

ReactOS port lehet, hogy lesz egyszer, ha az megy majd windows alatt, akkor örülünk. Addig lehet WSL-ből kísérletezni, állítólag megy.
Android port viszont majdnem tuti, hogy nem lesz, mert droidot desktopra szinte senki nem használ, ez meg egy desktop alkalmazás, értelme se nagyon van.