Gép alszik - net elmegy

Sziasztok!

Windows 10 + Broadcom4313GN. Ha a gépet alvó állapotba helyezem (laptop fedél lecsuk), újbóli felélesztés után nincs wifi hálózati kapcsolat. Sokáig kell várni, hogy újból legyen. Ez így normális? Az energiagazdálkodási lehetőségeknél már beállítottam, amit lehetett.

Hozzászólások

Az eszközkezelőben keresd ki a hálókártya driver-t és ott is lesznek energiagazdálkodási lehetőségek. Az első checkbox az, hogy engedélyezed a gép számára, hogy kikapcsolja ezt az eszközt energiatakarékosság miatt. Ezt a pipát vedd ki és próbáld újra.

Szerkesztve: 2021. 12. 10., p – 17:02

Na de mi van. Eltűnik az eszközkezelőből is és újraindításig nem jön elő? Ki kell kapcsolni a fast startapot az energia beállítások környékén, mert nem inicializálja újra az eszközt, hanem csak visszatölti a memóriába, mintha már kész lenne.

Eseménynaplóban van valami? Miért nem alap az win hibakeresésnél, hogy megnézzük a logokat először. Tudom, hogy alig van értelmes log, de azért valami van.

Brand gép? A gyártó oldaláról kell leszedni azt a drivert, amit ők kínálnak. Ha van gyártói segédprogram a driverek kezelésére, akkor azt használni. Nem a sima win által feldobált verziót a driverből.

Felkapcsolódik, de valójában valamiért ipv6 hálózaton át akar kommonikálni, de az fekete lyuk nálad? Tilsd le az ipv6-ot az eszköznél.

Köszönöm, ezeket megnézem. Az látszik, hogy az eszköz a helyén van, de "nincs hálózati kapcsolat", utána "rendelkezésre állnak hálózati kapcsolatok", utána ráconnectál az AP-re.

A Broadcom driverét használom. Majd megnézem, mit ajánl a HP, ami ennek laptopnak a márkája.

Esetleg próbálj egyszer olyat is, hogy amikor beakad, akkor a routert indítsd újra. 

Tudom, ez nem végső megoldás, csak régebben azt hiszem volt olyan hiba bizonyos esetekben, hogy a kliens takarékoskodni akart ezért nem tudtak kommunikálni. Anno apple gép kapcsán kellett ezért openwrt alapú routerünkön plusz opció, hogy legalább a router legyen okosabb, ha a kliens nem az. 

Azt hiszem ez volt az az esetemben:
https://forum.archive.openwrt.org/viewtopic.php?id=43188
disconnected due to excessive missing ACKs és az openwrt routeren a disassoc_low_ack=0  opció javította.

Megoldás: a hálózati adapterek tulajdonságainál "a kapcsolat a következő elemeket használja:" szinte mindent letiltottam. Maradt a Microsoft network ügyfél, a TCP/IPv4 és a TCP/IPv6. (Hogy jön ide a TCP???). Ez megoldotta.