Győzött a Thunderbird

Akarom mondani, a 91.3.1 már induláskor megpusztul, a 78.12.0 (ami eddig csak leállításkor szokott megpusztulni, szóval hülye voltam, hogy upgrade-eltem) viszont azt mondja, hogy 'A newer version may have made changes to your profile... Create new profile'. Szóval a TB fölényesen legyőzött engem :(

Hozzászólások

91.2.1 (Ubuntu 21.10) még rendben van.
Egy nyűgjük viszont régóta ran. Ha ugrálsz VPN és nem VPN között, akkor a permanens IMAP kapcsolatuk miatt nem akarja elmenteni az elküldött levelet elsőre, az "újra" gombbal maszírozni kell.

Szerkesztve: 2021. 11. 18., cs – 10:41

Update: további intézkedésig 'evolution' lesz a megfejtés.

Szerk: természetesen nem állítom, hogy nem az én készülékemben van a hiba, egy kicsit régi Debian 8.11, bár a Firefox legújabb verziója elmegy rajta.

Van egyáltalán jó levelezőprogram? Egyre jobban azt érzem, hogy webes klienset a népnek, mert csak a baj van a "vastag" levelezőkliensekkel.

Minden megszokás kérdése igazából. Sok sok éven át evolution-t használtam kb fél éve tolom a geary-t. Még mindig nem tudom eldönteni melyiket akarnám. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy a geary csak szálas elrendezést tud semmi mást, viszont azt úgy hogy a bejövőkben is látod az elküldöttet, szóval mint egy chat. Nahh szerintem ezt a részt nem bírom megszokni, de még küzdök :D

Fedora 40, Thinkpad x280

:-D

Éppen Outlook Express (Windows XP SP2) -> linux desktop irányba szeretnék elmozdulni. Az még kérdéses, hogy mi lesz a végállomás. :(

A jelenleg használt mappák és szabályok teleportálása nem kis feladat. Az egyik lehetséges útvonal (mások is javasolják) -> régi Thunderbird -> új Thunderbird (pl. Win 7) -> linux.

Aztán eszembe jutott, hogy van egy régi AIX alatti noname IMAP, amelyik szinte plain tárol mindent, de villámgyors és feleannyi helyet foglalnak a levelek - amit nem is értek. Ha erre tolok/mentek mindent, akkor bármiről bármire könnyedén lehet költözni. És semmi negatívumot nem tudok felhozni ellene.

Persze értem én, a DOS 3.0 AIX-re történő portolására gondoltál.  :-)))

Én meg az OE-t szeretném! :-(((

Bár ebben túl sok meglepetés nincs, meg rajtad nem is segít, hagy írjam le mai kellemes tapasztalatom:

Új gépre fölment a Fedora 35, benne a Thunderbird 91.3.0. Egy másik Fedora 35-ről átmásoltam a ~/.thunderbird mappát, elindítottam a programot - és ennyi.

Megy rendesen, ahogy köll.
 

91.3.0 van most Debian SID disztribúcióban, eddig nem tapasztaltam problémát. Profilváltást és hasonlót sem.

No, új fejlemény: kiszedtem a /etc/ld.so.conf/-ból a /usr/local/lib-et meg az /opt/lib-et, és mi lett az eredmény?

Ugyanaz mind eddig, természetesen, továbbra is megpusztul induláskor.