Mobil internet és router

Sziasztok !

Csak mobil internet elérési lehetőség van. Tapasztalatokra vagyok kíváncsi, hogy melyik szolgáltatónak, melyik eszköze az ami távolról is elérhető belső hálózatot támogatja. 4- 5 db eszköz, kamera, jakuzzi, riasztó jeleit kellene távolról elérni oda- vissza.

Mit, hol keressek ez ügyben ? A tapasztalatok és eszköz ismeretek sokat segítenének.

Ami külön is érdekes lehet egy SIM kártyát is kezelő "erősebb" asztali router.

Hozzászólások

Most VPN szolgaltatot keresel? Vagy te szeretnel (pl. OpenVPN-t) telepiteni?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Magam sem tudom, hogy pontosan mit keresek.

Nincs vezetékes internet a nyaralóban, viszont otthonról szeretném elérni az eszközeimet, tehát olyan routert keresek ami SIM kártyát is kezel, valamint olyan szolgáltatót aki támogatja a távoli elérés lehetőségét. Nem akarok nagyot szívni, ezért a bölcs közösségi tapasztalatokra hagyatkozom.

A google talált SIM modulos routert:

TP-LINK TL-MR100

STRONG 4G LTE router 300 Mbit/sec fehér

TP-Link TL-MR6400 wifi 4G/LTE Router

üdv: virtualm

Nem csak az eszközön, hanem inkább a szolgáltatón múlik a távoli elérés. Egyedül Telenor biztosítja mezei előfizetőnek olyan APN használatát, ahol nem CGNATolt, hanem rendes publikus IPv4 címet kap az eszköz. 

Eszközből amit mi szoktunk ügyfeleknél használni, az a Mikrotik LtAP mini, ez: https://mikrotik.com/product/ltap_mini Van ahol komplett irodákat szolgál ki már évek óta. Egy kicsit olcsóbb megoldás, ha valamelyik USB-s routerbe (pl. hAP ac2, https://mikrotik.com/product/hap_ac2 ) teszel egy sticket. Stickből a Huawei E3372 még kapható, és elég stabilan működik együtt a Mikrotik routerekkel is. 

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Szerkesztve: 2021. 10. 15., p – 08:49

Mi ebből használunk 50-100db köztit.

https://triconnect.hu/szolgaltatasaink/mobilinternet/

Telenor | 1TB adatforgalom | 7000Ft/hó | publikus ip

Többnyire MR6400 (ahol kell 5GHz is ott MR400, MR600), újakban van OpenVPN is ha az kéne. Irodák, kamerarendszerek vannak mögé rakva többnyire kint a pusztában vagy akár a belvárosban ahol csak ADSL lenne.

Jellemzően minimum 30/30Mbit/s megvan, de van ahol 100/50Mbit/s is előfordul.

Köszönöm szépen a segítséget, hogy megosztottátok a tapasztalatokat.

üdv: virtualm

Szerkesztve: 2021. 10. 16., szo – 19:57

Mikrotik SXT LTE több mint 1 éve megy, mondhatni stabilan. (3 hikvision fullhd kamera van mögötte, a rögzítő távol, VPN van közöttük. Néha jön mail az NVR-től hogy video lost, de ezt inkább arra fognám, hogy olyankor az LTE kapcsolat bontódik vagy akad. És hát mivel folyamatos adatoforgalom, azonnal kibukik.)

"Sose a gép a hülye."