"A Firefox mostantól elküldi az Address Bar-on elkövetett billentyű leütéseket a Mozilla-nak"

Címkék

Hozzászólások

"You can disable Firefox's suggested results, if you like. This will stop Mozilla from collecting the data you type in your search bar, and it will also disable the suggested results and ads."

Már azt hittem történt valami, de nem.

Valahogy úgy vagyok vele hogy aki érti a fenti fogalmakat, az tisztában kell hogy legyen egy transzparens és bevallott viselkedéssel, meg hogy merre keresse a kikapcs gombot. Nekem mobilon pl. a firefox focus a kedvenc browserem, mert a felhasználási módomhoz az illeszkedik a legjobban. Első inditáskor, ha éppen telefont cseréltem vagy újrahúztam a rendszert rajta, mindig az az első hogy végignyomkodom a (nem túl sok) beállitást, és kikapcsolgatom benne az adatbeküldéseket. Mindegyik kikapcsolható (site suggestion, search suggestion, usage stat, társai).

Default = "browser.search.suggest.enabled" -- A lustábbak kedvéért... :)

Most úgy, milyen "mostantól"????  -  Mert én most, - felhergelve magam, - megnéztem az összes "esr" verziós "Rókánkat", alapértelmezetten be van kapcsolva rajta. (Csak privacy-módban "false") - Hát.., - jobb későn mint soha, - írtottam kicsit. :(

Erről mindig az Idea bug jut eszembe, hogy nagyon lassan veszi be a billentyűleütéseket a program... de gyanúsan a kelet-európai meg orosz területeken.

Aztán kiderült, hogy minden egyes billentyűütést elküldött azonnal a szerverük felé. Akik olyan régióban élnek, ahonnan magasabb a ping, azoknak ez már észrevehető lassulást okozott gépelés közben. 

Nézzük a másik oldalról: ahhoz, hogy értelmes termékmenedzsment döntéseket lehessen hozni, kutatás kell, egy böngésző pedig elég diverz közönséget vonz ahhoz, hogy ennek az egyetlen érdemileg megbízható módja az analitika legyen.

Ez nyilván szöges ellentéte annak, hogy privacy, de szexkutatást is csak úgy lehet rendesen csinálni, ha bekéredzkedünk pár hálószobába.

a bugroka eszkalalja a haborut a sajat felhasznaloi ellen. megint.

Szerkesztve: 2021. 10. 10., v – 19:18

Küldje csak, a win 11 telepítés előtt kilehelte az összes jelszót, kedvenceket és ment a pics@ba :D

Alapértelmezett Edge, a fordítója meg eszei reggelire a google-ét és pöcc röff az egész, el kellet engednem a régi berögződést: FUM$ 

A G is mehet pihizni, binget használok egyelőre, tesztelem.

:) Én ebből valami olyat hámozok ki hogy:

  • dobta a win10-et, áttért win11-re
  • dobta a firefox-ot, áttért edge-re
  • dobta a google-t, áttért bing-re
  • dobta a nőket, áttért pasikra elengedi a régi beidegződéseket... ;)

Még volt valami a reggelijével, pöcc-röff, talán félrenyelt, de az nem világos.

Szerencsére én csak direkt URL-ek bemásolására használom. Másra nem.

S,aas$1Q

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!

S,aas$1Q

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!