Szputnyik V oltás stb.

Ma voltam soros, ígértem írok, tessék:

 

Oltópont: Debrecen, Kenézy -> az e célra "átalakított" rehabilitációs épület.
Időre mentem, akarom mondani a kért idő előtt 20 perccel értem oda. Irgalmatlan tömeg bent, már kívülről is látszik. Ez a tömeg vélhetően kint várná a sorát, ha nem esne öklömnyi pelyhekben a hó és nem lenne mellé szélvihar. Az orosz oltás orosz időjárást hozott. Ez van.

Az épületbe lépve egy katona fogad, aki megkérdi miért jöttem stb. Elirányít egy bajtársához, aki lázat mér és az eredményt ill. oltópont számot felírja a hozzájáruló nyilatkozatra. Mindkettő tök normális tag, törekednek a gördülékeny ügymenetre. Amint felírta a számokat a papíromra mutatja hova álljak sorba. Mert az összes oltóponthoz (épületen belül van vagy 15) egy sorban kell várakozni, majd annak végén szortíroznak. Közben más katonák ellenőrzik miképpen halad a sor, ha valaki balfasz módjára áll mint egy retek vagy ilyesmi annak segítenek megoldani ezt a feladatot. Megint más katona körbejár és fertőtlenít amit kell, többek között a várakozók kezét stb.

A sor az első emeleten kezdődik és khmm.. felmegy a második emeletre, menetirány szerint jobb oldalon a korláthoz zárva. A második emeletről lejön, az ottani irány szerint jobb oldalon a falhoz zárva. Az első emeletre visszajött demokratikus kí kígyó elmegy egy folyosóra, majd az onnan nyíló kb kézilabda pálya méretű rehab teremben annak szélein "megkerüli azt", majd a folyosó másik oldalán haladva lemegy a földszintre, ahol indul a buli.

Kb 150-200-an lehetnek előttem a nyújtott sorban, egy tök normális orvos végigmegy és nyugtat mindenkit és elnézést kér a brutális kéégyóért. A sorban állók között van egy elmeháborodott köcsög aki fennhangon hőbörgi, hogy ebben a szar országban épp most olyan érzése van mint amikor a gázkamrába terelték őket. Háát kösz haver, legalább megmondtad ki vagy, bár nem volt nagy meglepi. Kutya nem kíváncsi rá amúgy sem.

Az oltásnál elmondták, hogy itt van 3 ajtó, bármelyik nyílik libbenjek be, a körzet már itt nem számít, de csak ennél a 3 ajtónál (mivel amit beléd vágnak az ua). Pár mp volt a művelet, több idő volt megkérdezni az oltóorvost, hogy miképpen bírják ezt a kinti cirkuszt stb. Ma csak itt 1500 embert fognak oltani, szóval a tömeg számát jól tippelhettem. 2 percet beszéltünk még, majd megkért üljek le 15 percre egy megszabott fő/nm elosztású (néhai) kórteremben sokadmagammal. Mivel el akartam jönni azonnal, azt mondta menjek már be egy kicsit pls, aztán majd ha lépek úgy sem tudnak mit tenni és rendesen észlelni sem. Nos, eljöttem 5 perc után, mert nagyon untam a bulit. Szum: várakozás 1h 10m, művelet minden sallanggal 2 perc, pihis várakozás 5 perc, végül lőn szabadság.

A második kört 21 nap múlva kapom. Kutya bajom eddig, a helyét sem érzem már. Nem is számítottam másra. A kis papír amit kaptam egyszerű FF cucc, semmi sallang, minden részlet kézírás.

Hozzászólások

csütörtök délután kaptam meg, estére rázott a hideg, egész éjjel alig tudtam aludni. mint egy őrületesen rossz másnaposság, kivéve a hányingert, plusz a hidegrázás. Minden érintés fájt, feküdni tudtam, fájdalomcsillapítót vettem be fejfájásra de nem használt.

Az első tünettől az utolsóig kb 24 órát tartott, aztán eltűnt.

Kb. 50 közvetlen ismerősöm közül én voltam az egyetlen, akinek mellékhatás jött elő, jó arány.

#szputnyikV

Én szombaton kaptam meg a pécsi 400-ágyasban. Percre pontos behívót kaptam előtte 3 nappal telefonon.

Odaértem kb. 5 perccel előbb, lecsekkoltak a listáról, gyors regisztráció, utána katona kishölgy vezetett végig az oltópontig, leültetett az ajtó elé, azzal hogy várjak amíg behívnak. egy perccel az időpontom előtt kijött az asszisztens hölgy, elszaladt oltóanyagért. Két perc múlva már a karomban volt a Szputnyik V 1. adagja. Nagyon flottul ment minden, le a kalappal. Ücsörögtem még negyed órát egy váróban, ahol egy ismerős áplónő felügyelt. Beszélgettünk egy kicsit, így hamar el is telt az idő.

Egy kicsit érzem ha mozdítom a karomat, más mellékhatásról nem tudok beszámolni. Nyilván ez is azért van, mert izomba adják.

Ja és akárhogy koncentrálok nem jön össze az 5G, csak a 4 :D :D :D

#worksforme

[Falu.Me]==>[-][][X]

Akkor most vízböjt?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Jaja, kérdeztem az egyik asszisztens csajt, hogy akkor most egy sört sem nyeshetek be estére? Azt mondta sanda vigyorral, hogy egy-két napig nem nagyon kéne. Mondtam (cserébe) fancsali vigyorral, hogy nna’ akkor ma vizen leszünk, mint a tehenek. Elröhögte magát, sok sikert kívántam, integetett, kiléptem az épületből. Rém romantikus sztori :))

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Köszi, hasznos volt.

 

Továbbra is kéne vmi upvote gomb leglább a nyitóra.

Elég jól megy. Ehhez képes Németországban holnaptól olthatnak a háziorvosok is. Heti kb 20-50 adag oltást kap minden orvos. Ugyancsak ma jelentették be, hogy május végétől eltörlik a csoportok osztását is, mindenkit beoltanak aki jelentkezik. Hát mit mondjak, kíváncsi vagyok. Ez egy nagyon rossz tulajdonságuk a németeknek, addig osszák-szorozzák, vitatják, amíg lemaradnak róla. Kb. ugyanez történik a digitalizációban és az autóiparban is.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

2 апреля, ORFI, не было необходимости выстраиваться, побочных эффектов не было.

Szerkesztve: 2021. 04. 06., k – 19:54

Örülök hogy megkaptad. Ezekről a kórházi oltópontról csak azt tudom hallani (sokat olvastam, és egybe el is vittem apósomat) hogy 1-1,5 órát kell várakozni / papirozni. Egy zárt épületben, folyosókon, termekben. Oké hogy méricskéljük a lázat meg kezetmosunk meg maszkozunk de én nagyon félnék bemenni.

Nejemet háziorvos oltotta, én kisértem el, 5 perc várakozás a szellős téren a rendelő előtt, bentről kikiabáltak, pulcsi le, szúrás, aláirás, 3 perc. Ezt igy kellene mindenhol.
De én az extrém eset vagyok, olyan augusztus óta nettó izolációban élünk. Azt sem tudom már hogy néz ki egy busz vagy bolt belülről.

Amit a köreimben eddig tapasztaltam, nagyon jól teszitek. Az izoláció az egyedüli, ami biztosan véd, de kellenek körülötted a hasonlóan gondolkodók is. (Persze, az "oltás" is odateszi magát ehhez. - Nem magunk miatt "csináljuk", de pl. se munkatársaimat, barátaimat, sem a családomat nem akarom megfertőzni...)

Az elmúlt 1 évben többször előfordult már, - legutóbb nagypénteken, - hogy kicsit később utólag kiderült, hogy előző napon tesztelten CovID-os, gyorsan meg is betegedett ismerősömmel "szívtam" zárt térben hol hosszabb, hol rövidebb ideig egy levegőt. - (Ez utóbbi már britt változat lehetett, mert az elmúlt évvel ellentétben most "arat" a csapatban..,)

Természetesen, tavaly február óta maszkot hordok, ha közösségbe kellett mennem. (Sok mindenben nem vagyok egy különösebben fegyelmezett alak, de ha nálamnál okosabbak mondják, akkor én a szeretteim védelmében "megrendszabályozom" magam.)

Eddig elmondhatom, tőlem biztosan nem kapott senki "nyavalyát", mert azért több konkrét esetről tudok, amikor sikerült családon belül "covidosan gyilkolni.." ilyen, önfegyelemmel kikerülhetőnek nevezhető fegyelmezetlenség miatt. (Pedig már nagyon hiányoznak a hétvégi, baráti sörözések is, de nem estem egy éve kísértésbe az biztos, - na jó, nyáron, :) szigorú távolságtartással és szabad téren volt ilyen, - utoljára augusztusban 1-2 alkalom).

Azt tartom a legfontosabbnak, ilyen szempontból is tudjunk "tükörbe nézni", akár a pandémiát követően. (És az oltás, - ugyan statisztikailag elhanyagolható de mégis létező, - kockázatát is leginkább ez miatt érdemes elfogadni, - nem biztos, hogy önmagadért megtennéd, de másokért mindenképpen.)

Ezekkel egyetértek, annyi kiegészitéssel hogy nincs olyan hogy közösségbe "kell" mennem, talán egy temetés vagy hasonló fontos esemény kivételt képezhet, de ha engem fenyegetnének valami zárt szobás akcióval, egész biztosan nemet mondanék.

Sógorom kórházban fekszik, felesége három gyerekkel kihordta otthon a covidot, lassan felgyógyul mindenki. Előzmény: egy munkahelyi meeting.

Elegánsan nemet kell mindenre mondani addig amig járvány van, és kész.

Két kivételt tettem de azt is csak mostanra: anyósom és nagymamám házát már óvatosan megnézem belülről is, mert anyósomék és a nagymama is régóta oltott, és nem is mennek sehova, meg hozzájuk sem jár be senki. De azért igy is maszkban.

Ahol ezek a körülmények adottak ott kivételt lehet talán tenni, de megmondom őszintén eléggé stresszeltem rajta igy is, hiszen elszoktam tőle, hogy bemegyünk másvalaki házába.. :)

"megmondom őszintén eléggé stresszeltem rajta igy is, hiszen elszoktam tőle, hogy bemegyünk másvalaki házába"

Uhh de szomorú ezt hallani, de hasonlókat egyre többet hallok. Van aki akinek meg lassacskán a tömegközlekedés ismeretlen, meg ilyesmi. Jól fel lett használva ez a cirkusz random mindenre, én el sem tudom képzelni hogyan lehet visszatérni egyszer globálisan az eredeti kerékvágásba. Ha lehet egyáltalán.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Jól fel lett használva ez a cirkusz random mindenre"

Ezt nem értem. Nem érzem azt hogy valami globális játék részese lennék, egyszerűen elkerülöm a covidot. Aztán ha majd beoltanak meg vége a járványnak, megigérem hogy visszamegyek és végignyalom a BKV busz ablakát. De kell egy tanulási görbe na... :D

De egyébként megdöbbentő a mentális hatás, abban egyetértünk. Bár én hajlamos vagyok a szorongásra, nem meglepő hogy ez a hosszan elhúzódó és súlyos járvány ezt váltja ki belőlem.

Nem neked volt kritika. Sok helyen latom ezt, szepen ra van gyurva minden teren. Sot nem is igazan “vegfelhasznaloi” kritika, nem tudok elitelni erte senkit, hacsak nem azt aki raerosit egy kicsit ahol kell. Azt viszont eleg jol csinaljak.

Rettegj, felj es borzadj
Szornyu sarkany korme nagy.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem tudom a covid esetén van-e határvonal. A brit variánst tekintve az egyetlen biztonságos verzió az izoláció. Olyan szinten terjed, hogy már a boltba járás is kész életveszély, maszk ide vagy oda.

Aki boltba / bárhova emberek közé megy, kockáztat.

Ez az igazság.

Ha jogosnak erzed ezt a felelmet, en siman elfogadom *reszedrol* jogosnak. 

En ellenben nem rettegek. Csaladostol sem rettegunk. A reszunkrol elvarhato modon vagyunk ovatosak, leginkabb masra figyelunk - biztosan van akit zavar ahogyan en gondolom ezt az egeszet.

Szoval nem nezem le a virusrettegoket sem, anyam pl. az unokajat evente ketszer-haromszor latja, ide jutottunk. Ket kilometerre lakunk egymastol. Magat a helyzetet sajnalom, es azt nezem le aki igy programozta az egeszet. Igazabol felrugnam a Marsra :/ az elso pl. deneverszopo veglenyt, es azt is aki habzo szajjal triggerel “mindmegdoglunk” musoraval.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

En nem felek, en nem rettegek. Nem vagyok "virusrettego" sem.

Nincs olyan, aki "igy programozta le ezt az egeszet". Lassan masfel eve voltam a szuleimnel utoljara, szomoru is vagyok miatta, de ez racionalis dontes, nem a "felelem" szulte.

A valodi rettegok azok, akik nem birnak ki ket napot a negy fal kozott, mert akkor egy percre is magukkal kellene foglalkozniuk kenyszerbol, az viszont nem megy mert nem tudjak a jol megszokott terelest vegezni. Ez utobbiak miatt doglunk meg mind, elobb vagy utobb

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

"Eddig elmondhatom, tőlem biztosan nem kapott senki "nyavalyát", "

Sajnos ezt már nem mondhatom el magamról. Épp most jövök ki belőle. Én viszonylag megúsztam pár nap láz, majd szédülés,gyengeség, de a feleségem a második adag favit eszi antibiotikummal dúsítva. És sajnos a nagybátyja is beteg lázas, otthon van.

Én folyamatosan bejárok (bejártam) dolgozni, sose volt homeoffice. S mint látható eddig jól megúsztam.

Okulásul az eset(amit így utólag kinyomoztunk). Adva van egy irodaház bejárati folyosó, benne vízadagoló. Mindenki hord maszkot, persze ivás közben nem.

Adva van okos portásnéni. Kinek a fia(mint utólag kiderült) régebb óta beteg, de nem volt tesztelve. Emlékszem mikor köhögött, csúnyán ránéztem mire" nem vagyok beteg csak tudod régen van ez a refluxom". Szóval pompásan beköhögte a folyosót. Mi meg ivásközben beszívtuk. Eredmény: a múlt héten az irodai dolgozók 70% megpadlózott meg én és a family.(Én csak víz miatt jártam oda. Máshol vagyok, csak elég szar a csapi víz.)  És még akkor se akart elmenni teszteltetni magát mikor már volt négy beteg úgy parancsoltak rá, (hogy vagy elmegy vagy nem dolgozik többé ott. (persze pozitív lett.)

UI. Most épp beugrott egy video ahol egy afrikai tó szélén a vizet inni akaró gepárdot, milyen tempóban kapja el a krokodil és viszi be a vízbe (először megfojtani, majd megenni.) Pedig a gepárdnak is egész jó a reakció ideje. Szóval a szomjúság nagy úr. De veszélyes is.

14:20-ra kaptam időpontot, itt kb 40 ember volt berendelve ugyanekkorra. Kb. 15:00-kor kaptam meg az oltást, elviselhető volt a várakozási idő.

Nekem kb 40 perc volt megérkezéstől szúrásig. A folyosón forró teát osztogattak, flottul ment az egész. 

"ha valaki balfasz módjára áll mint egy retek vagy ilyesmi annak segítenek megoldani ezt a feladatot" - Ezen felröhögtem :-D (Voltam katona...)

Ilyesmi élményem nekem is volt: a menetoszlop bal szélére küldtek oldalvédnek, egy másik komát meg jobbra. Csak hát a kiválóan tervezett út során időnként vissza is kellett fordulni, ilyenkor rákérdezett a parancsnok, hogy 'magát baloldalra küldtem, mit keres jobboldalon?!'

Nekem sajnos csak három hónap múlva lesz minimum esedékes mert elkaptam ezt a szart. Így két vidám hetet töltöttem a covid ambulancián. Volt ott minden, a legszebb volt a citokin vihar egy hét után. Kikalapáltak, itthon vagyok 50% os tüdővel, talán három hónap múlva ha sikerül helyre jövök. Azóta szájba vágnám az összes vírus tagadót aki zseninek képzeli magát, hogy átlát a szitán és d vitamin majd megvéd. Szóval döntse el mindenki hogy oltat e, magam részéről lóhugyot is fecskendezhetnek ha az segít. Nem panaszkodni akartam, inkább tanulságnak másoknak.

Köszönöm szépen!

Nem szidom csak lesarkítva fogalmaztam, ahogy gondolkodnak a fent említettek. Kutatom az okát, hogy engem miért gatyázott le ennyire, egyenlőre csak találgatások vannak.

Kb két éve, de lehet több a következőket szedem: Scitec az összes, daily one, selénium, cink, calcium magnézium. Béres csepp 2x20 csepp, c vitamin por, kanállal. D vitamin 3000 egység, gyakran naponta 2 x. A gyermek hogy ment oviba és haza hordott minden szart akkor álltam rá. Eddig el is került sikeresen minden mert utána nem voltunk betegek. Egészen eddig.

Ertelek. A D vitamin napi 3-5000 egyseg szedese ellenere mas ismeroseim is produkaltak eros tuneteket, de korhazba mar nem kerultek szerencsere.

Ami a citokin vihart illeti: ott orszagok protokollja elter: a magyarok adnak/javasolnak ra/elkerulesere antihisztamint, de pl. angolok nem. Nalad azt mivel kezeltek?

Infúziót kaptam, tocilizumab-ot 2 adagot, 2 este, ami az interleukin 6 nevű cuccot köti le, amit a szervezetem termel. Sokára ürül, kb 12 hetet mondanak, addig cirkulál és végzi a dolgát ha szükséges. Azt nem tudom, hogy ez antihisztamin e.

A normál kezelés Faripiravir-al kezdődött, ez tablettában, majd esténként infúzióban Remdesivir. Nap közben meg vénásan medrolt kaptam, de nem nagy mennyiséget mert a "leszokatás" 3 napig tartott. Aztán mivel a medrol velviszi a vércukrot, úgy egy hét után folyamatosan mérték majd ha kellett szúrtak inzulint.

Egyébként ha időben elkapják egész jól lehet gyógyítani. Az orvos szerint a covid ambulanciáról 90 százaléka a betegeknek gyógyultan távozik, az intenzívről ez lemegy 50% ra, a lélegeztetőről meg kb senki.

3000 NE D vitamin az kb. Kertilófasz gyertyafényben. 10000 NE -től felfelé érdemes szedni alapesetben. Betegség esetén meg 20000NE - 50000NE naponta, de azzal sem lehet mellélőni, ha ilyenkor lehúzol egy vigantolos üveget egyszerre. Annyi mellékhatása még ilyen adagokban sem lesz, mint a Medrolnak, meg a kisérleti antivirális szereknek.

Ja apám jelenleg hűtőházban, anyukám meg eddig 2 hét kórház  már gyakorlatilag gyógyultan, de még mindig negatív PCR tesztre várva.

Apám idős kora ellenére kb. a makkegészség kategória ( volt ) kínaival oltva,  anyukám meg a rengeteg krónikus betegsége miatt, nem merte felvenni a vakcinát. Igaz, apám halálában a nyíregyházi fehérköpenyes hóhérok is vastagon benne vannak, talán jobban is mint a kovid.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Édesapádat tekintve őszinte részvétem! Nekem az a szerencsém, hogy nyíregyházi vagyok de a miskolci kórházban feküdtem. Nem véletlenül, de ezt hagyjuk. Egyébként, pénteki napon engedtek ki, akkor tudtam meg, hogy az én édesapám sem élte túl. Igaz covid tünete nem volt, a szíve állt meg, gyakorlatilag elaludt napközben. Gyanítom azért, hogy a gyengeségéhez van köze. Anyukám is lehúzott 2 hetet kórházban, már egy hete otthon van, remélem javulni fog. Oltva nem voltak.

A vitaminokat érintő vitába nem megyek bele, mert semmilyen tudásom nincs, hogy megcáfoljalak, de az sem, hogy higgyek neked. Kérlek doktor Lenkeit ne linkeld be ha esetleg rá akarsz hivatkozni, ugyanis nem hiszem el azt, hogy a nagy dózisú c vitamin gyógyítja a rákot.

A nyíregyházi kórházban nem tudom mit kéne csinálni de katasztrófa ami itt van! A legjobb lenne bezárni, mert valóban mészárszék. Baráti/ismerősi körben rengeteg negatív tapasztalatom van! Gyakorlatilag mocskos gyilkosok!

Tavaly Debrecenben feküdtem kicsit, most Miskolcon, mindkét helyről csak jókat tudok írni és hálával tartozom az ott dolgozóknak!

Köszönöm.

Részvétem a te Édesapád miatt is.

Nem linkelem Lenkeit, nem hiszem, hogy a C vitamin gyógyítja a rákot, de bár úgy lenne :) A D vitaminban viszont hiszek kb. a józan paraszti ész szintjén.

Ha az ember elképzel valami bűn rossz lepukkant román kórházat és ott, hogy milyen dolgok történhetnek, na azt a nyíregyi kórház simán hozza. Pl én azt hittem olyan csak Romániában van, hogy lekötözik a kovidos betegeket, jelentem apámmal megtörtént. :(

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Én is Debrecen, Auguszta, Szputnyik elvtárs. Nagy sor, eleinte csendes káosz, de gyors ügymenet, kevés de segítőkész katonával és 30 perc után sorra kerültem. Ajánlották a 10 perc várakozást, de csak ajánlás volt én 7 percig tettem-vettem a dolgaimat, aztán goto work. Eddig semmi különös, még nem kezdtem el olvasni a Pravda onlájnt :)

Érdekes, hogy többen is említették, hogy most már sokkal kevésbé ellenszenves a Szputnyik, az Astrát már fényévekkel megelőzte.

Közben megkaptam a hivásomat én is vasárnap 15h -ra a Rókushoz.

Majd beszámolok :) Szintén Sputnik.

Megkaptam a 2. verziót is. Ez nagyon gyorsan ment most, kiléptem a cégtől és 23 percen belül már vissza is értem az oltópontról melózni. Az intézményben nem töltöttem többet 4-5 percnél, túlzások nélkül.

Vortex Rikers NC114-85EKLS