[Feature request] Politika szűrése hup.hu/activity oldalon

Fórumok

Nem tudom más hogy van vele, de engem baromira zavarnak a politikai tartalmú topikok. Jó lehetőség lenne, ha lehetne szűrni, vagy legalább jelölve lennének.

A főoldalon van lehetőség kikapcsolni, de az activity trackerben nem: https://hup.hu/activity

(Előzmény)

Hozzászólások

Mondanám, hogy utólag is el tudja ezzel látni Trey, de gondolom nem akar minden hülyeséget elolvasni. Megoldás lehet egy böngésző plugin is, állítólag volt itt valami ilyen, én sohasem használtam. A pluginben pedig mindenki szofisztikáltan beállíthatja, milyen tartalmat _nem_ akar látni a hup-on. Akár az is megoldható, hogy adott nevű user hozzászólásai és általa nyitott topic-ok ne jelenjenek meg a böngészőben. 

Trump, Biden, Twitter, Facebook hiszti óta valóban elmosódott teljesen a választóvonal. Esetleg lehetne szigorúan programozói, rendszerbiztonsági, rendszeradminos területekre koncentráló portál ahol már tényleg nem téma a politika. Azaz mégis, mert master-slave téma például :) A nagyobb problémát az jelenteni, hogy a jelenlegi hup közönség 95%-a nem értene semmit a megváltozott portál cikkeiből. 

Egyébként ha már itt járunk érdekelne. 2006-ban volt már hup.hu Akkor hogyan állt itt a politika engedélyezése? Mert elég forró volt a politikai hangulat akkoriban online és persze az utcákon is. Szóval szemben a mostani "Fidesz cenzúra" világával, amikor ugyan nem sikerült még megtalálnom mi van tiltva online a nagy nyárspolgár cenzorok által, amit pedig egyértelműen a szólásszabadság alapértékének tekint az örök etalon szent nyugati birodalom, de biztosan van sok ilyen dolog, 
szóval akkor 2006-ban, a mintaértékű demokratúrikus és nagyon liberotariánus Magyarországon, amikor még minden jó volt, akkor mennyire lehetett a hup.hu -n szabadon politizálni?

Komolyan érdekelne! A nagy öregek talán meg tudnák mondani. 

Vegyünk egy egyszerű dolgot, mint a facebook kitilt egy demokratikusan megválasztott nagyhatalom vezetőjét, míg diktatúrák vezetőit nem tiltja ki. 

Ez informatika vagy nem?

 

 

Vegyünk egy egyszerű dolgot, hogy valaki lázadást szít, amiben meghalnak emberek. Emiatt a facebook letiltja.

 

Ez informatika vagy nem?

 

 

Amikor egy zsebdiktátor saját közösségi oldalt fejleszt( mi több, ő kódolja hogy ellopja az adatainkat, amellyel már egyébként is rendelkezik), akkor az politika vagy nem?

 

 

Leállt a mocsos emagyarország.hu, akkor az politika vagy nem?

 

 

Kínai vakcinát oltat a zsebdiktátor a szegény szerencsétlen ultraliberális, toleráns emberekkel, akik lázadnak ezellen.  ( Covid szekció nem zavar senki vagy az nem politika, maradhat?)

 

A kínai kormány által pénzelt huawei bemutatta új fejlesztésétez most politikailag korrekt?

 

 

Mi fog a politika szekcióba kerülni és mi nem? Ki mondja majd ki a kategória határát?

Csak annyit tennék hozzá, hogy bemásolom Alekszej Navalni kapcsolódó twittelését (mielőtt letörölné a Twitter:) 

 

1. I think that the ban of Donald Trump on Twitter is an unacceptable act of censorship (THREAD)

2. Of course, during his time in the office, Trump has been writing and saying very irresponsible things. And paid for it by not getting re-elected for a second term.

3. The election is a straightforward and competitive process. You can participate in it, you can appeal against the results, they're being monitored by millions of people. The ban on Twitter is a decision of people we don't know in accordance with a procedure we don't know.

4. In my opinion, the decision to ban Trump was based on emotions and personal political preferences.

5. Don't tell me he was banned for violating Twitter rules. I get death threats here every day for many years, and Twitter doesn't ban anyone (not that I ask for it).

6. Among the people who have Twitter accounts are cold-blooded murderers (Putin or Maduro) and liars and thieves (Medvedev). For many years, Twitter, Facebook and Instagram have been used as a base for Putin's "troll factory" and similar groups from other authoritarian countries

https://twitter.com/navalny/status/1347969772177264644

Szerkesztve: 2021. 01. 29., p – 12:10

Folyamatban a kérés megvizsgálása. Legközelebb kérlek a https://hup.hu/visszajelzes linken küldött levélben küldj kérését, mert ha ez kifut a felső dobozból, nem biztos, hogy olvasom. A levelek jobban kezelhetők.

trey @ gépház

Szerintem hasznald akkor a megfelelo fooldal blokkot!

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Úgy lesz, hogy akinek be van kapcsolva, hogy ne jelenjenek meg a szakmai témák a főoldali blokkban, azoknak egy listában sem fognak megjelenni a nem szakmai témák.

Ez így megfelel?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

"Úgy lesz, hogy akinek be van kapcsolva, hogy ne jelenjenek meg a szakmai témák a főoldali blokkban"

Ez egy kiváló ötlet! Tényleg hiánypótló lenne egy unalmas szakmai témák nélküli, szórakoztató HUP. :D

Csak politika, bulvár, móka és kacagás. Trollok a stand up comedy online megfelelői írásos kiadásban. :)

Ez érdekes mert én nagyon keveset találkozok vele, az indokló poszt pedig maga a vicc :D Minden politikus minden lényegtelen böffentésére kell már reagálni? Arról posztolni? Majd a posztól is posztolni? Vagy van abban bármi meglepő, hogy Magyarországon, Romániától keletre egy állami tisztviselők, politikusok, alkalmazottak, magyar állampolgárokat fenyeget nyilvánosan törvénytelen tettekkel? És hogy ez normálisnak tűnik?

Picit csatlakozom, a magyar politika egésze egy rossz posztra sem érdemes, kivétel nélkül mert nem politika, poszt KISZ/MSZMP széthordás és kifosztás, nem több. A tetteik megbocsáthatatlanok.

 

A politika például az amikor egy jogszabálytervezetet a teljes jogi környezetben értelmezve azok következményiéről, hatásairól és hogy az hogyan illeszkedik a választáskor bemutatott programhoz, az ígéretekhez. A fenti poszt és forrásai nem ezek, az mind csak fing a szélben.

Szerkesztve: 2021. 01. 29., p – 13:51

+1 a topicnyito keresre.

Koszi,
Gergo

Nyithatok két topicot?

[Feature request] Működő hozzászólás számláló

[Feature request] Működő saját hozzászólás színezés

Hátha akkor végre ezekkel is történik valami...

Már többször is meg lett ígérve a new comment counter javítása, de valamiért nem sikerült. Az sem transzparens felénk, hogy mi okozza a gondot. Pedig szemmel láthatóan valami sunyi bug lehet a háttérben, amit hiszek benne, hogy ennyi különböző háttérrel rendelkező HUP látogató segíthetne megoldani, akár csak ötleteléssel is közelebb lehetne jutni.

Én maradék annál, hogy ha már itt mindenféle szerződés, meg egyéb komolykodás van, meg jól sikerült passzív agresszív befeszülés never részéről, ha valaki így 15 hónap után nem a lelkét körbeudvarolva ad neki -- egyébként részletes, és informatív -- visszajelzést (lásd másik topic vége), akkor ideje lenne a jól sikerült professzionalizmusnak, és meg lehetne végre csinálni.

[Feature request] Működő saját hozzászólás színezés

Nem értem ez alatt mit értesz. A saját hozzászólások fej- és lábléce ki van emelve. Ez így tökéletesen megfelel a célnak, én döntöttem el és így is fog maradni.

trey @ gépház

Egy ideje már csak Trey politikai trash-blogjaként üzemel. A HUP-ra már az utóbbi időben ritkábban járok, mert olyan szakmai hírek, amikkel Trey nem megy szembe a kedvenc Twitter feliratkozásain, már nem is kapnak helyet. Csak, hogy a legutóbbi sudo sérülékenységről nem szóló hírt említsem példaként. Bennem volt, hogy beküldöm, de vártam. Biztosan nem fontos, mert éppen megjelent a OnePlus legújabb ócsó bigyója. Van egy raklap szakmai hírforrás, és ide már csak trollkodni járok egy ideje. RIP HUP szakmai oldal.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Szarabb választ vártam tőled. Szimbolikusan: "ls -al" aztán látod, persze bőven tudod te magad is. Kéne már egy minőségi linuxos hazai weblap... Becsüllek ám, hogy ki tudod maxolni az oldalt, és volt ötleted átlendíteni a nihiles fázisokon. Biztosan van még a tarsolyodban valami; ez a politika széthúzáshoz vezetett, akkor is, ha éppen szükséged volt rá, hogy a felszín fölött legyen egy kis zokszigén. Csip-csip.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Forkoljál te egyet, ami minőségi.

Kb. a HUP lezüllött odáig, ahogy az amúgy raklapnyi helyről érkező dettó hírek alatt magyarul lehet eszmét cserélni.
Vár csak! Én emlékszem arra az oldaladra, amit még asztal alatti gépen futó Solarison statikus HTML-lel szerkesztettél. Talán az első írásodban az indíttatásként a fordítást céloztad meg. Basszus, már ehhez sem kell ész: kb. 90%-osan jól fordít a Google Translate. Csak ki kell egyengetni. De látom, már ez sem megy fáraszt. És még mindig nem kritizállak. :-)

- ❤️ Szeretünk, Trey. ❤️

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Nem, csak próbálom megérteni a motivációd. Nem szeretsz itt, engem rühellsz, nem találsz itt számodra semmi érdekeset. De azért szombat délután is itt esz a fene, amikor csak a botjaim vannak itt.

Szereted magad szopatni?

trey @ gépház

Meg is látszik. Már csak trollkodni van kedvem, mint neked. De nem nekem kínszenvedés kitenni egy hírt, hogy néha legyen konent. Nem igaz, hogy rühellek. Szórakoztatsz.

AI botok? Na, lássuk! Hé Trey-bot, mi van a Nap és az atom méretei közt logaritmikus skálán félúton?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Mióta a főoldalon letiltottam a politikai tartalmat egyre többen költöztetik ezt a blogjukba.... :(

Tehát valamiképpen a blog szekciót is moderálni kellene. Az nem blog, hogy beteszel egy linket és kikéred róla az emberek véleményét.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Hogy a politikai topicokban mit csinálnak, az engem nem érdekel. De szeretném ezeket teljesen kiszűrni, mert nem állapot, hogy bejelentkezik az ember és a főoldalon a legfrissebb témáknak a fele politikai, amik lejjebblökték a szakmaiakat, vagy a bármilyen nem politikaiakat. És az is agyhalál, hogy egyesek folyamatosan teljesen random topicokba fossák bele a kutyát nem érdeklő politikai seggfájásukat.

A politikai topicok külön szűrésének lehetősége (nem a szakmai flame-mel együtt) és a politikai offtopic moderációja. Én speciel csak ennyit szeretnék.

hogy bejelentkezik az ember és a főoldalon a legfrissebb témáknak a fele politikai,

Bocs, hogy belefolyok a habzásba, de a főoldalon eddig is tudtad szűrni, hogy ne jelenjen meg.  A beállításaid közt nézz körül. Hint:

Szakmai fórumtémák

A fórumtémákat megjelenítő blokkban csak a szakmai fórumtémák listázása.

trey @ gépház

Nem haboztam, habozás nélkül leírtam. :P
Ezzel a feature-rel az a baj, hogy ez mindent kikapcsol, ami nem szakmai, vagy flame. Én meg csak a politikát szeretném kiszűrni; nem zavar, ha valaki motorbiciklit szerel, kirándul, vagy főz, vagy épp a mikrofost szidja, sőt.

Én arról beszélek, hogy egy külön flag-je van a témának, hogy ez a topic/blogposzt politikai. És hogy az ilyen témákat lehet szűrni.

Ezt már a múltkor eljátszottuk: egyrészt a Drupalosok valszeg nem fognak egy ilyen specifikus cuccot merge-elni, hogy "politika-flag", másrészt meg a múltkor explicit ki lett jelentve, hogy még ha merge-elik is, az nem jelenti, hogy ti is fogjátok.

Egy plusz szűrő faszság? Hogy ne kelljen lemondanom a nem szakmai, de értelmes kontentről azért, mert DögKeselyűSummer megint telefloodolta a címoldal topiclistáját 6-8 topicnyi agitprop szeméttel? A politikát az oldalra engedni volt faszság, nem más.

Egy plusz szűrő faszság?

Nem egy plusz szűrő, mert ha az lenne, akkor eleve nem is foglalkoznék vele és nem kértem volna meg nevergone-t hogy nézze meg, hogyan lehet megcsinálni. Az a faszság, hogy azt hiszitek minden egyes tagnak egyedi igényeket fogok kielégíttetni.

A politikát az oldalra engedni volt faszság, nem más.

Egyetértek, de ezt TI szavaztátok meg. Én az első 10-15 évben tűzzel-vassal üldöztem. Most  élvezzétek!

trey @ gépház

Egyetértek, de ezt TI szavaztátok meg. Én az első 10-15 évben tűzzel-vassal üldöztem. Most  élvezzétek!

Pont erre utaltam az egy órával ezelőtt még létező Gentoojedi blogbejegyzésben... Hamar eltűnt az az írás...

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Off: Irtózatosan idegesítő, hogy a permalink az ilyen /comment/-es linket ad, sikerült vele megint megszívni. Rányomtam a linkedre, visszagörgettem a szálban eddig a kommentig, itt ráböktem a szülő hozzászólásra (ami /node/-os link), hogy lássam honnan indult ki, erre újratöltötte az oldalt és elvesztek az új posztok kijelölései...

Az a faszság, hogy azt hiszitek minden egyes tagnak egyedi igényeket fogok kielégíttetni.

Ezt többen is kérték, nem csak én, én meg nem kértem mást. Ne rajtam verd le a júzerek faszságait. (Egyébként elég a flame-flag-es cuccot klónozni, nem tudom miért akkora kérés ez.)

Egyetértek, de ezt TI szavaztátok meg. Én az első 10-15 évben tűzzel-vassal üldöztem. Most élvezzétek!

Mi az, hogy "MI"? Én speciel ellene szavaztam, ahogy még kb. a portál egynegyede is, úgyhogy ezt megint csak ne rajtam verd le.

Azt vágod ugye, hogy ez a demokrácia nevű faszság már csak ilyan, hogy ha akarom, akkor leírom a véleményem?
Azt vágod ugye, hogy ez a demokrácia nevű faszság már csak ilyan, hogy gombjai vannak és én ebből kértem még egyet?

Gyakorolhatnád az értő olvasást: én csak annyit kértem itt, hogy lehessen szűrni a politikát és ez nem ment szembe a többség döntésével, hogy lehessen politizálni a hupon, mert továbbra is lehetne, csak aki nem akarja látni, az kikapcsolhatná. Win-win. A szavazást csak azért citáltam be, mert trey T/2-est használt a politika engedélyezésének megszavazása kapcsán és ez a demokrácia nevű faszság már csak ilyen, hogy kikérhetem magamnak, ha olyat húznak rám, ami nem igaz.

Ja és mégvalami: itt a hupon egyébként diktatúra van, csak szólok. Az, hogy trey felől szabadon lehet pofázni, meg időnként megszavaztat valamit, az egy dolog. A diktatúra ugyanis nem azt jelenti, hogy nincs szólásszabadság, vagy azt, hogy mindenkit kinyírnak (kibannolnak), hanem azt, hogy a vezetés nem leváltható és döntései abszolútak (azaz csak a vezetés dönthet a "közügyekről" és bármiről dönthet, önhatalmúlag).

Hol írtad ezt? Itt? Ez a topicnyitó kérésére vonatkozott, ő pedig azt kérte, hogy az activity alolalon lehessen szűrni, úgy, ahogy a főoldalon, azaz, hogy a szakmai tartalom-only flaggel lehessen minden nem szakmai cuccot szűrni... Én nem erről beszéltem! Én egy külön flag-et kértem a politikára, hogy en-bloc mindenhol tudjam szűrni, viszont ne kelljen lemondani a többi nem szakmai kontentről, hogy csak a politikát tudjam szűrni... Te pedig erre nekem elutasító választ adtál.
Hol írtad, hogy a polflag - amit én kértem - az implementálásra kerül? Ha ezt tényleg leírtad valahol, akkor megasorry, nem tudok olvasni és thx, ha viszont nem a polflagra vonatkozott az implementáció, akkor te nem tudsz olvasni, úgy nem csoda, hogy cimmogásnak veszed, amit írok, ha nem érted...

Ki lesz szűrve a flame a tracker-ből. Az oldalról pedig mindenhonnan törölni fogom a politikai tartalmat, kivéve a flame-ben. Problem solved.

Nem az a megoldás, hogy mindenhova szemeteljenek, hanem egy jól körülhatárolt helyen legyenek ezek a tartalmak.

trey @ gépház

Azért került a flame-be, mert az az oldal legalja. Politika topik pedig azért nem lett létrehozva, mert nem akartam bátorítani senkit. Ha már van topik, az felkérés keringőre. Majd meglátom ez hogyan funkcionál, ha kell tovább szigorítom, esetleg lesz egy Politika topik és az lesz kiszűrve. Ne szaladjunk ennyire előre.

Milyen szakmai flame-re gondolsz egyébként? Az egész HUP egy szakmai flame oldal. Nem elég a többi hely erre? Feltétlenül a flame-be kell azt tenni?

trey @ gépház

Ezt kissé nehezen értem, hogy nem akarsz erre bátorítani senkit; ha már megengedted, akkor aki akar, azt nem kell bátorítani, aki meg nem, azt hiába bátorítod... Mindegy, a B terv tetszik.

Arról beszélek, hogy valaki létrehoz bármilyen nem politikai anyázós topicot (pl. "szar windóztíz szétfagyott") és beteszi a flame-be és onnantól nem fogom látni. Hogy feltétlenül oda kellett-e tenni, azt nem tőlem kell megkérdezni, én még semmit nem tettem oda. (És hogy miért akarom én azt olvasni: mert esetleg kiderül, hogy miért fagyott szét a szar windóztíz és ha én futok bele, tudni fogom a megoldást.)
Viszont, akkor minek van külön flame kategória, ha a mindenféle flametopicok bárhol megjelenhetnek, kivéve a politikaiakat? Persze ha innentől csak a politikai topicokat lehetne a flame-be rakni és a flame szűrődik, akkor az ugyanaz, mint amire én gondoltam, csak pepitában, de nekem speciel úgy is jó...csak hogy tartatod be, hogy valaki egy generic anyázós topicot ne a flame-be tegyen?

Ezt kissé nehezen értem, hogy nem akarsz erre bátorítani senkit; ha már megengedted, akkor aki akar, azt nem kell bátorítani, aki meg nem, azt hiába bátorítod... Mindegy, a B terv tetszik.

A szavazás eredménye szerint jártam el. 

.csak hogy tartatod be, hogy valaki egy generic anyázós topicot ne a flame-be tegyen?

Sehogy. A rossz helyre tett topikokat eddig is átmozgattam. A szar a Windows eddig sem a flame-be ment, ettől nem kell félned. 

trey @ gépház

A szavazás eredménye szerint jártam el.

Az oké, a külön flag/kategória, mint bátorítás pszichológiáját nem értem, de mindegy.

Sehogy. A rossz helyre tett topikokat eddig is átmozgattam. A szar a Windows eddig sem a flame-be ment, ettől nem kell félned.

Akkor pl. ezek a topicok is rossz helyen vannak: #1, #2, #3, #4, #5? Ez négy szakmai flametopic és egy "tudományos" és mind az öt a flame kategóriában volt.

Ezzel a feature-rel az a baj, hogy ez mindent kikapcsol, ami nem szakmai, vagy flame.

Ezt már én is jeleztem, de letorkoltak. Többet nem feszegettem a témát, hiszen az okosok úgyis jobban tudják. Inkább kihagyom a fun kategóriát, minthogy visszakapcsoljam a politikát.

Részemről ennyi.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

"mert nem állapot, hogy bejelentkezik az ember és a főoldalon a legfrissebb témáknak a fele politikai, amik lejjebblökték a szakmaiakat"

Szerintem inkább az nem állapot, hogy a politika betette a lábát az informatika világába és a sarkantyúja az opensource alvilágig ér. Linus Torvalds szép PC továbbképző tanfolyamra megy, majd láthatóan visszafogottabban kommunikál. Pythonból (többek között) száműzik a "master-slave" -et. Mindenhol érezhető egy elég erőszakos doktriner ultraliberális nyomulás. 

Ha úgy vesszük a HUP csak lereagálta az eseményeket. 

+1, azzal a megjegyzéssel, hogy elég szomorú, hogy minden téren a szélsőség felé mozdul el az irányzat. Külön szomorú, hogy erre van igény, ez ural mindent szinte. Szerintem baromság az ultra (barbi) liberalizmus és a rá adott jobb oldali demagóg populista illiberális irányzat is. Hol van már magyar példánál maradva a polgári Magyarország ideológia? De hol van másik oldalról nézve a teljes egyenjogúság es vélemény szabadság, mikor szinte üldözik a keresztény fehér férfi heterókat és a diszkrimináció elleni harc jegyében csúcson megy a pozitív diszkrimináció.... ami ugye egyes csoportokkal szemben értelemszerűen negatív diszkrimináció... 

Es az egesz ugy indul, hogy a tobbseg nem szelsoseges, majdnem mindenki valahol centrista lenne. De aztan a media a szelsosegeket mutatja be, masik szelsoseg fele tolva ellenreakciokent az embereket, mert a szelsoseges torteneteknek van olvasottsaga, nezettsege, kattintasszama. Az senkiben semmit nem mozgat meg, hogy a faluban Kovacsne Kati szerint nem kene beengedni terroristakat, de a melegeket azert nem kene megkovezni. Az a kattintast/nezettseget generalo hirertek, ha valaki extremet mond.

Az utóbbi időben egy jól körülhatárolható és önmagát is definiáló ultraliberális szélsőség hirdeti magáról, hogy ő az új mainstrem. Ezzel párhuzamosan a korábbi mainstream-et már szélsőségnek bélyegzi még akkor is, ha az semmit nem változott. 

Már a társadalmi normák mesterséges gyors változtatása önmagában is problémás. Nemrégen büntetőjogban szankcionálandó fogalmak kötelező közéleti támogatása úgy, hogy már azért szélsőségesnek bélyegeznek valakit ha csak nem akar állást foglalni a témában, ez a (nyugati) társadalmi értékek összességének megkérdőjelezéséhez vezet. Vajon mikor tiltják be, vagy cenzúrázzák a Redőrakadémia sorozatot "gyűlöletbeszéd" miatt ?

Ja igen gyűlöletbeszéd -> gondolatrendőrség. 

"gyáva vagy előállni a véleményeddel"

Ooo, ez az egesz ugy indult, hogy o "batran" eloallt a velemenyevel, es azt te megprobaltad kiforgatni-csurni-csavargatni, mert bar nem ertettel egyet vele, valid tamadasi pontot nem talaltal rajta.

Leginkabb ugy tunik, hogy az o velemenye serti a te erzeseidet. Ugy erzed "nem ertesz vele egyet", de ahhoz elobb talalni kene indoklast, hogy miert. :P

Egyrészt már megint a másik nickneveddel válaszoltál, bár ez egyáltalán nem zavar. :) A stílusodból látható mindig a csodálatos személyiséged. 

Teljesen pontosan körbehatároltam azt a világnézeti politikai csoportosulást, amely egyébként saját magának máig nem talált ki semmilyen egyedi nevet. Talán tudatosan. Korábban szocialisták vagy kommunisták, falangisták, stb mind választottak maguknak egy egyedi jól azonosítható nevet. Nevezhetném őket neobolsevikoknak azért, mert az eredeti bolsevikokhoz hasonlóan többségnek próbálják láttatni magukat miközben valójában egy hangos és agresszív kisebbségről van szó. A bolsevikok is kisebbségben voltak a mensevikekkel szemben. Elég rossz kommunikációs húzás volt a mensevikektől, hogy ebbe a nevezéktanba belementek. De van azért egy neobolsevikeknél találóbb név is rájuk. Megjegyzem csak a te kedvedért így fogom hívni őket: liberálnácik! 

Hát én bizony afféle  liberalista, nyugatista, kaotista vagyok. Például baromira tetszik, amikor a tv-ben látom az ultraliberális, szélsőséges, mainstream, francia kormány közleményei alatt:  (https://www.gouvernement.fr/liberte-egalite-fraternite} Liberté, Egalité, Fraternité. Ritter ettől biztos szarul érzené magát, mert neki alighanem a rabság, alávetettség és viszálykodás tetszik.

Mellesleg még sosem hallottam liberálisoktól, hogy ők volnának  a mainstream. Ez egy tipikus náci szöveg. Bűzlik.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

"Ritter ettől biztos szarul érzené magát, mert neki alighanem a rabság, alávetettség és viszálykodás tetszik."

Netto hulyeseg, meg csak semmi olyasmit nem is allitott, amibol ez egyaltalan remotely kovetkezhetne.

"Mellesleg még sosem hallottam liberálisoktól, hogy ők volnának  a mainstream."

Attol, hogy nem hallottal, meg letezik. Van olyan korcsoport, ahol a "liberalis" (onmagukat liberalisnak hivo, de a liberalizmus szabad eszmeiben a valosagban nem igazan hivo) nezetuek vannak tobbsegben, es ezt tudjak is, hangoztatjak is.

"Liberté, Egalité, Fraternité."

Ezek a szólamok több mint egy évszázada születtek. Most 2021-et írunk. Fejlődni kell!

Hát igen ... valóban megeszi saját gyermekeit.

"Mellesleg még sosem hallottam liberálisoktól, hogy ők volnának  a mainstream."

ultraliberális szélsőség hirdeti magáról, hogy ő az új mainstrem

Ha ez egyik nickneved mögött rejtőző csodálatos személyiség olvasási szövegértelmezési nehézségekkel köszködik, ezen nem fog segíteni egy másik nicknév. :) Komolyan ajánlom szakember felkeresését mindegyik személyiségednek jót tenne. 

Azért a lehetőséget (több nick) nem zárom ki náluk. De valóban lehet két személy is. Ez esetben az "üzenet" számukra az, hogy: agymosott tucattermékei vagytok egy mára megbukott kulturális, politikai irányzatnak. Annyira egyforma szólamot fújtok, hogy meg sem lehet különböztetni titeket. 

Ezek a levitézlett troll(ok) szerintem pont ilyen stílusú válaszokat érdemelnek. 

Egyébként a szalmabábozási próbálkozásaikon csak szánalmasan nevetek. Nagyon lejárt már ennek a fajtának a szavatossága. :) 

A blog legalabb lemegy a sullyesztobe par nap utan, nem hetekig pihen a fooldal tetejen, csak mert egy turbomagyar es egy turboliberalis fel orankent ir valami taplosagot egymasra.

Szerintem a blogot ki lehet birni (es abban en magam is bunos vagyok). Foleg ha hasznalva vannak a [KV] es [HK] tagek, meg innentol bevezethetnenk a fent emlitett [POL]-t bloghoz.

Legyen fizetős a politikamentesség?

Hogy lenne a jobb kikapcsolás esetén? (Fejlesztési időben szerintem nincs nagyságrendi eltérés):

- Tünjenek el a listából, de közvetlenül linkelve (illetve a /forum oldalról indulva) legyen elérhető.

- Tünjenek el mindenhonnan

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nem értek egyet a felvetéssel. A techcéges, EPP-s, kúrószobás stb. topic  tök jó volt. Valamelyik "techcég" a mostani felzúdulás kapcsán bejelentette, hogy teljesen száműzi a politikát a közösségi oldaláról. Na és attól fog kiteljesedni a sajtó- és szólásszabadság? Hülyeség.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

technikailag a drupalban lévő taxonómia rendszer per content type is működik tehát a blognak akár saját címke rendszere lehet, semmit sem kell lefejleszteni

 

ezért is utragáz mikor a nép [KV][HK] előtagokkal kínlódik, holott a rendszerben simán van erre lehetőség, dehát egy IT portáltól nem kell sokat várni :D

No rainbow, no sugar

Semmiképpen. A szabad taggelés nem véletlenül nincs bekapcsolva. Ha be lenne, utána lehetne irtani a spamtag-eket is. Isten ments.

Szándékosan én kapcsoltam ki minden tartalomtípusnál és én kértelek meg, hogy ne legyen sehol.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 02. 02., k – 12:48

Minden változik. Az emberek változásával együtt. Vannak politikailag fontosabb szakaszai a társadalmi fejlődésnek. Akkor sokan válnak politikusabbá. Mert értelmes ember nem tudja kikerülni, nem fog struccot játszani homokba dugott fejjel. Kétségtelen, lehet címkézni a topikokat, de a jelenlegi "forrongásnak" az nem vethet gátat. Emberek szeretnék a 2005-ös éveket, amikor szárnyalt az "open", de ők öregemberek, - köztük magamat is tudva, - nem fogják megváltoztatni 2021-es év embereket érintő problémáit. Most a műszaki tartalom az ami kevés, kevés ahhoz, hogy kitöltsön egy ilyen működő portált. De a kommunikációra, - bár legyen más, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, - minden IT-s területen dolgozónak szüksége van. (Ha másnak nem, pihenni, lazítani a melót.)

Tízmillió portáltól nem kérheted, hogy legyen kevesebb politika. Végül annyi lesz, amennyit az emberek elolvasnak. Ha Trey azt látná, hogy naponta 3-an lépnek fel, és ennyi hasznos műszaki hozzászólás lenne, valószínűleg leállna az egésszel. Viszont van remény arra, ha 22 után politika-mentesebb lesz a közélet, mindenki visszatér majd a műszaki tartalmakhoz. - Reménykedem én is veletek, azt csak lehet.

Tehát röviden, bármilyen tartalom tiltásával végül is embereket tiltasz ki, (az életedből is!) Ez számodra jó megoldásnak tűnik, de nem az. Mert a végén egyedül maradsz minden műszakiságoddal együtt...! Az meg már nem olyan jó buli. :) Minden műszaki lehetőség kimaxolása megássa a végén a saját sírját is. A végén nagy cenzúrának hála FB, az Youtube is unalmas és értelmetlen időtöltés lesz. Sokan veszik majd felejtősre. (Emberek vagyunk mindannyian, tanulunk, ha lehetőségünk van rá. Tévedünk is, ha arra is van lehetőségünk... :) )

A híreket az érdeklődési körünknek megfelelően olvassunk, amit kihagyok, nekem marad ki. Másnak még fontos lehet.