[LG] TV külső audio

Sziasztok,

Vettem egy belépőkategóriás 4K TV-t (LG 55UMxx széria), aminek a képminőségével meg vagyok elégedve, viszont a hang hagy némi kívánnivalót maga után. 

Maradt még egy békebeli Genius 5.1-es szettem, az új TV-n viszont már nincs analóg audio kimenet.
Körbenéztem a nagyobb áruházakban: 100 ezer Forintig bezárólag nem találtam olyan soundbar-t, aminek a hangja tetszett volna.
A klasszikus házimoziszettek szinte teljesen eltűntek, külső erősítő és hangfal is opció lenne, bár ehhez egyáltalán nem értek.

Mit ajánlanátok?

HDMI és optikai kimenet van (nem tudom, hogy lehet-e bármilyen verzió-inkompatibilitás), jó lenne BT támogatás, hogy TV nélkül is tudjak zenét hallgatni.

Mivel az árkülönbözetből már egy drágább TV is kijönne, opció lehet, hogy ezt visszaküldöm és drágábbat veszek - de az ennél lényegesen drágább TV-ket is külön soundbar-al ajánlják. 

Üdv,
Tassadar

 

Hozzászólások

Van bluetoothos vevő, amivel felcsatlakozol a tévére és jacken kiadja a hangot magából. 

Domain, tárhely, webes megoldások: awh.hu

Ahh, nekem is ez a hangfal rendszerem van, csak világos kivitelben.
Mai napig kiba jól szól, én sem cserélném le!

A hang megcsapolásához esetleg használhatsz egy hdmi audio extractort

Helló!

én ilyet vettem a meglévő LG  "házimozihoz", mert nem volt optikai bemenet rajta, azóta elégedetten használom, mindent visszafejt az optikából analógra,  talán egyszer kellett állítani a hang késleltetésén, kb 100ms-et.
https://www.ebay.com/itm/403040616764

ebayen keress rá : 5.1ch digital audio converter decoder optical coaxial toslink to analog ac-3/dts  sokfélét feldob.

üdv

Balooo
 

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

ilyen (hasonlóan kinéző dobozka) volt nálam és a 2 > csatorna esetén voltak bajok DTS,  DD egyéb "számára" egzotikusabb formátumok esetén  hajlamos volt csendet kiadni magából, ment is vissza a bótba....

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Legutóbb egy ilyen volt: Logitech z906 - baromi jól szól, letépi a fejed kommersz kategóriában, van rajta toslink, spdif, analóg, THX certified, stb. 100k körül vettem, de ezért a pénzért, mikor elromlott (kb 15v bizsergetett a hátlapján, más gondja nem volt)bő egy évvel garanciaidőn túl küldtek egy újat, pedig csak azért hívtam őket, hogy mennyi lenne a javítása, kuka, vagy megéri. Azóta megingathatatlan hetednapi logitechista vagyok. Az újat a gyerekek kisautókkal megtömték, így most ez pihen. Hátránya, hogy külön távszabályzó kell hozzá, és nincs benne kékfog.

Helyette vettem egy ilyet: Lg sH2 - nem rossz a hangja, sokkal jobb, mint a tv sajátja, de ez egy gagyi azért (20k körül vettem ). Optikán ráadásul tudod úgy használni, hogy tv hangszóró+soundbar is szól, csak akkor a soundsyncet be kell lőnöd, mert elsőre kánonban fog megszólalni :D Ennek kicsi a mélyládája, legalább nem fér bele kisautó, és fel tudom rakni a szekrénysor tetejére is. Előny, hogy a tv távkapcsolójára kapcsol be (többnyire- nem sikerül mindig, van, hogy 5 percig nem veszi észre magát), és ki, valamint a hangerőt is tudom erről szabályozni, LG TV üzemmódban, ami BT-t jelent, de van külön BT üzemmód is, pl telefonhoz.

Egy LG sk8100 tv-hez használom/tam őket.