videó lejátszási problémák

Fórumok

ext3-as HDD-n van egy sorozatom mely még 4:3-as xvid avi. Van egy ősrégi Asus O!Play HDP-R1 lejátszóm, mely gond nélkül lejátssza. A HDD egy dokkolóban,
és E-SATA-val össze van kötve a lejátszóval, az meg HDMI-vel csatlakozik a tévéhez.

S mivel haladni kell a korral, így van egy Xiaomi MI BOX S-em is de az nem látja az ext3-as HDD-t. Amit nem is értek.
Ezért meghekkeltem az ASUS routeremet egy Padavan firmmel, melyben ott egy NFS megoldás. S mivel a routeren csak USB bemenet van, így a dokkoló USB-vel van összekötve a routerrel, az E-SATA nem játszik. A VLC-nek megadtam az átjárót, és már látja is a megosztást.

No de hiába a jóval erősebb processzor, a több RAM, a lejátszás minősége csapnivaló. Akadozik, szaggat, meg megáll. Már kikapcsoltam a GPU-t, bekapcsoltam a blokk szűrőt közepesre. Tehát szórakoztam a beállításokkal. De nem javult meg. Ok, akkor jöhet a Kodi mester. De az is csinálja a fesztivált.

Nem értem. Az NFS adatátviteli sebesség nem lehet gond, mert csak ezek a hitvány 640x480 felbontású xvid videók akadnak, de a FHD mkv az nem. Holott ugyanazon a HDD-n figyel. Ergo, szar minőségű a codec a szoftveres lejátszókban. Mi a megoldás? Mert nem valószínű hogy 8 évadot emiatt átfogok konvertálni. MI BOX S őnagysága számára.

Hozzászólások

csak ezek a hitvány 640x480 felbontású xvid videók akadnak, de a FHD mkv az nem

Ha tippelnem kellene, az XViD-ben a videósáv a fájl elején, a hangsáv pedig a fájl végén van, így a lejátszáshoz folyton oda-vissza kell ugrálni a fájlban. Az MKV viszont korrektül interleave-elt.

Én azt gondolom, hogy nem kell újrakódolni az XViD-eket, elég csak átcsomagolni őket egy megfelelően interleave-elt konténerbe, ami roppant gyorsan meg tud lenni.