[ Megoldva ] Samsung J3 tégla

Van egy Samsung J3-as készülékem, amin TWRP volt, majd egy sikertelen Postmarketos telepítés után akartam rá Lineageos-t rakni. A telepítés nem ment, mert valami 4-es error-t dobott állandóan. Az egyik javaslat szerint frissíteni érdemes a TWRP-t.

Ezt megpróbáltam, de balga mód nem poweroff-fal a végén, hanem reboot-tal.

Azóta már a TWRP sem érhető el. Egyedül upload módba tud belépni a készülék.

A szomorú, hogy sem az adb sem a fastboot nem látja, mint device-t. Mivel volt rajta TWRP gondolom, a telefon debug módban lehet, de ezt már sem ellenőrizni, sem állítani nem tudom.

Van még valamilyen módja, hogy a TWRP-t (vagy bármi mást) feltöltsek a telefonra, vagy már végleg tégla?

Hozzászólások

Régen a Samsung készülékekhez ilyen esetre volt az Odin. Nézz utána, hogy él-e még ez a projekt. X évvel ezelőtt sikerült teljesen halottnak látszó Samsungot így megmentenem.

+1 Odin - Heimdall-ra, Heimdall-lal kicsit barátkozni kell, még GUI-val használva is, de ki lehet ismerni. Utánaolvasás ebben az esetben úgyis kötelező.

Azon felül viszont elképzelhető, hogy a Lineage os elsőre nem fog működni rajta, lehet, hogy elsőként a gyári firmware-t kell rátenni.

Főként a modem (rádió) miatt érdekes, nem tudom, hogy a Postmarket lecseréli-e azt a partíciót.  Modemes hibák tipikus jelei:

- nem lát SIM-kártyát, IMEI szám 0 ;
- nem működik a Wifi, MAC címe 02:00:00:00:00:00 .

A pontos típusra ügyelni kell, mittudomén ha J320FN, akkor annak megfelelő gyári FW-t kell rátenni. Olyat is láttam (egy Motorolán és egy Samun is), hogy a Lineage már elsőre sem ment, de gyári modem visszarakása (vagy másik verzió, de szintén a típusazonos gyári fw rárakása) után már igen.

Egyelőre virtuális gépen próbáltam az odin-t (mivel a windows partícióm jelenleg életképtelen), de nem veszi észre a csatlakoztatott eszközt. A heimdall detect parancsa sem találja, bár ha emlékeim nem csalnak, a heimdall samsung telefonokhoz való megfelelője lenne a fastboot, azonban a fastboot detect sem találja.

Mint kiderült, nem minden USB kábel, ami annak látszik.

Egy másik kábellel a heimdall azonnal detektálta, fel is töltötte, de nem indult el a TWRP.

Odinhoz driver kellett, de utána az is látta, fel is töltötte. Success. De ott sem indul el. A telefonon piros üzenet a legfelső sorban: "Recovery is not seandroid enforcing"

Erre külön le lehet tölteni egy javító programot, ami elsőre nem tudott vele mit kezdeni, másodszorra azt mondta ok, de aztán minden maradt ugyanaz.

Egyelőre tehát már hozzá lehet férni, de még mindig hiába.