Az MTVA bangladesi stúdiója jelenti..

Hozzászólások

Érdekelt lettél volna benne, hogy felhoztad.?

Nagyon örülök neki, hogy Bangladesh országban olyan jó, hogy az a legnagyobb problémájuk, hogy Magyarországon egy internetes portálon (egy a a sok közül) belső ellentétek miatt felmondott néhány ember.
Ez alátámasztja a bangladesi jogállamiságot és jólétet. Tehát, ha valami bevándorló -féle onnét jön, akkor semmilyen szempontból nem mondhatja, hogy menekült.

Így nyugtot lélekkel elzavarhatjuk

"It took six days for the god creating this world and see how many bugs it contains! "

Tessék mondani, ez már a reddit, vagy még a hup-on vagyok?

- A videó alatt levő betűk szerintem nem hatékonyak, 10-es betűmérettel kivehetetlenek a különbségek egyes karakterek között.

- A videó maga érdekes, amikor a "chief editor" angolul hangzik el, akkor kíváncsi lennék rá, hogy náluk erre nincsen megfelelő szó, vagy mifene?

- A videó egyébként remélem azt mondja el, hogy a piaci működés és a szabad sajtó együtt nagyon fontos.

- Neutrino kollégának lehet sose tudjuk meg, hogy a melegekkel, pride-al, vagy a vírusveszély idején gyülekezőkkel van a baja :) .

- Siddis kolléga pedig rossz helyre kommentelt, "you had 1 job" jegyében egy kommentnek is mellé tudott klikkelni.

cherockee out, a hétnek legyen hát vége.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A videó alatt levő betűk szerintem nem hatékonyak

Valószínűleg csak a mi szemünknek. Szokatlan írásrendszert nehéz értelmezni, de akinek ez a természetes, annak valószínüleg nem okoz nehézséget.

amikor a "chief editor" angolul hangzik el, akkor kíváncsi lennék rá, hogy náluk erre nincsen megfelelő szó, vagy mifene

Ez a brit megszállás miatt/alatt alakult ki, nagyon sok angol szót átvettek ('47-48 körül vonultak ki, kevesebb, mint 100 éve, tehát a kulturális hatások érthetően a mai napig is érezhetők. Nem beszélve arról, hogy India még mindig a Commonwealth tagja, ha jól tudom; azt amúgy tudtad, hogy pl. Ausztráliának/Kanadának a mai napig a Brit Királynő az uralkodója? - nagyon érdekes a Brit birodalom utóélete közép-európai szemmel). Érdekes indiai embereket hindi nyelven beszélve hallgatni, elég sok angol szó, kifejezés bukkan fel egy-egy beszélgetésben. De ha belegondolsz, irgalmatlan mennyiségű angol szót vettünk mi is át az utóbbi időben, bár a kiejtés miatt lehet kevésbé feltűnő a magyarul nem beszélő hallgatóságnak.

A szavakkal nem vitatkoznék, az tiszta sor, csak meglepett, hogy nincs rá helyi szó, de a chief az ősi szó, az editor is lehet 50 éve "úgymaradt".

A karakterekkel viszont nem értek egyet, egyszerűen sok a részlet, az angol abc betűi elég jól elkülöníthetőek kis méret esetén is, az ő karaktereik annyi elemből állnak, hogy egyszerűen nem hiszem el, hogy nincs belőle tévesztés. Nem azért, mert nekem ismeretlen a karakter, hanem mert egyszerűen nem látszik minden részlete. A kínai jelekre is ezt mondom.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

>  amikor a "chief editor" angolul hangzik el, akkor kíváncsi lennék rá, hogy náluk erre nincsen megfelelő szó, vagy mifene?

Nem mindenki fordít le mániákusan mindent, ami a keze ügyébe kerül. Van, amikor csak átveszik az angol/német/francia/whatever kifejezést, és senki nem veri az asztalt, hogy deigenis, mert szegénynyelvünk, jajmilesz. 

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Legalább a többségük viselt maszkot. 

Nem követem lépésről lépésre az eseményeket, de szerintem nagyon túl van lihegve ez az indexes történet.

Így működik egy cég:

1,) Van egy tulajdonos, aki megmondja, mit akar a pénzéért
2,) Van egy munkás, aki ezt megcsinálja neki

Ha a munkásnak nem tetszik a munkakörülmény / fizetés / feladat / stb beadja a felmondását és elmegy.
Már én is dolgoztam olyan cégnél, ahol tulajdonosváltás következtében kirúgták a teljes régi vezetőséget és néhány más kollégát is, aki nem illett bele az új tulaj átalakítási elképzeléseibe.
Ezt valahogy mégsem hozta le a bangladesi news24

Itt meg maguktól mennek. Jogukban áll kilépni, ha a (2) pont nem fekszik neki
 

"It took six days for the god creating this world and see how many bugs it contains! "

Mitsem' számít: khmm a legfüggetlenebb & közismerten magyarbarát & szupiobjektív & mesebéli igazmondó hír/bulvároldal változik át valamivé. Ugyan még azt sem tudni mivé, de ha nem sírsz akkor nem is tudom.. például a zorbánt szolgálod vagy valami ilyesmi. Lehet a Népszabadságnál be kellett volna gyakorolnom az ajvékolást, hogy el ne feledjem milyen amikor eljő a *művi* apokalipszis. Beszarok amúgy, Banglades és Index.hu.. Szerintem lesz ez még 4/5 is, simán. Köszi :/

BTW ahogyan az látható, a magyarellenesség van leggyorsabban beárazva: ha 4/5-nél is komolyabb eredmény kell valakinek mondjuk a jelenlegi 2/3 helyett, akkor tessék mindenütt azt tenni e téren mint az index. A többi már adja magát.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

magyarellenesség vs kormányellenesség

Bangladesnek vagy annak a csatornának, amúgy jó sok köze van Magyarországhoz/kormányhoz/Soroshoz/liberalisokhoz/illiberalisokhoz hogy elfogult legyen a témában. Csapataink harcban állnak bangladessel?

Kit érdekel mi megy egy bangladesi csatornán? Akik túl tolják azok lobogtatjak a videót, de miért kell ezzel foglalkozni? Miért kell ide is a hulyeseggel lealacsonyodni? Mindig van lejjebb? 

Mert hogy mindkét oldalon megy a hülyeség az sajnos már alap... Annyira fárasztó már ez... Nem lehet beszélgetni országunk vagy a világ dolgairól, mert egyik oldal a Barbi baromságot a másik meg a háború van baromságot tolja... 

Annyiban más a helyzet, hogy a te munkád valószínűleg nem befolyásolta több millió ember valóságképét, az övék igen. Többször nem értettem velük egyet, mint ahányszor igen, de ettől még a helyzet méretét én így látom. Plusz ha jól emlékszem náluk is az volt, hogy a tulajdonosok elvileg nem kellene, hogy beleszóljanak a tartalomba, nem tudom náluk hogy folyt az alapítás, milyen irányelvek voltak, szokás azt kikötni, hogy a befektető az csak pénzt ad, nem irányt.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

" Van egy tulajdonos, aki megmondja, mit akar a pénzéért " - Nézd meg jobban a tulajdonost, hogy valójában ki és mi adja a tulajdonosi hátteret. Onnantól kezdve talán érteni fogod...

A sajtóban a munkás jó esetben azt feszegeti, annakmegy utána, ami őt meg az olvasóit/közönségét érdekli, és olyan mélységig, amennyire szükséges, majd ezt publikálja, hozzárakva, de elkülönítve a saját véleményét is.
Nomostan ha megmondják neki, hogy mit feszegethet, mi az, amiről írhat, és mi az, amit írhat... Nos, azt nem biztos, hogy szeretnék csinálni - már ha nem a takonygerincűek csoportjába tartoznak.

Ha neked azt mondanák, hogy holnaptól nem foglalkozhatsz Linuxokkal, csak Windows XP-s pénztárgépeket szerelhetsz, és az XP-t kellene dicsérned a pénztárosok meg az adott üzlet(lánc) illetékesei felé, mit csinálnál? Átmennél Hajbiba? :-D

Jó a példa, de azért megnézném egyszer a megrendelőm arcát, ha mondjuk kérne tőlem egy email szerver telepítést és üzembe helyezést és cserébe átadnék neki egy telepített és beállított Plex médiaszervert  (plex.tv), mert én az jobbnak láttam. (..és persze kiszámláznám)
Baromira szeretnék egy olyan munkahelyet, ahol nagyon sokat fizetnek és cserébe azt csinálok amit akarok. Persze otthon telepíthetek magamnak Plex -et, vagy amit akarok kedvemre, de azért senki nem fizet.
Senki nem tiltja meg továbbra sem egyik (volt) újságírónak sem, hogy az írjon (a saját felületén) amit akar.

"It took six days for the god creating this world and see how many bugs it contains! "

Látni kellene a különbséget a joska.blogspot.com és a 20 év alatt felépített index.hu közötti különbséget. Természetesen lehet új lapot indítani, felépíteni hosszú évek alatt, majd elérni ugyanoda ahol most tartott a társaság. Csak aztán lehet hogy a végén itt is jön majd a NER.

Látni kellene a különbséget a joska.blogspot.com és a 20 év alatt felépített index.hu közötti különbséget

Én nem látom. Azt látom, hogy az Index dolgozók annyira elhitték magukról, hogy ők a világ közepe, hogy nagyot koppantak, amikor kiderült: nem.

trey @ gépház

Ahhoz képest hogy mekkora szartömeg volt, a neked kedves vállalkozók valamiért fontosnak találták betámadni és irányítás alá vonni - mondjuk szerintem ironikus hogy pont azt érték el amit nem szerettek volna. A fél ország arról beszél, hogy az állam kilőtte a legolvasottabb független újságot - sőt a külföld egy része is.

Nem, csak az egyszerűbbje. Amelyik gondolkodik is, az nem erről beszél. Ráadásul nem csak ők nem erről beszélnek, hanem realitásérzékkel megáldott emberek is, akik a kormánnyal ellentétes oldalon állnak.

Az Átlátszó főszerkesztője, Bodoky Tamás a közösségi oldalon publikált posztjában például Bodolai László védelmére kelt. Ő úgy véli, hogy Bodolai szárnyai alatt a kezdetektől függetlenként és kritikusként működött a portál és most sem látszott meggyőző bizonyíték a politikai beavatkozásra.

https://www.facebook.com/bodoky/posts/10224780353842706

trey @ gépház

Vannak maskepp gondolkodok is: "Bodolai László súlyosan elmérte mozgásterét, mikor azt hitte, valódi alkupozíciója van Vaszily Miklóssal, az Index hirdetéseit értékesítő Indamédia résztulajdonosával, a TV2 elnökével szemben. Amiatt, ami az Indexszel történt, a jogász szerint hatalmasat romlott a sajtószabadság helyzete."
Innen: https://hvg.hu/360/20200728_polyak_index_orban_vaszily_bodolai_dull_sajtoszabadsag

Az ország legolvasottabb lapjáról beszélünk, ahol a szerkesztőségi munka és a bevételek realizálása (reklámbevétel) külön szerveződött, biztosítva azt hogy az újságírók azt írnak amit akarnak. De ez a közelmúltban sérült, a főszerkesztőt pedig el is küldték. Innantől kezdve jött az, hogy a  tulajdonos megmondja majd hogy mit kell írni, ez pedig a kollegák közel 100%ának túl sok volt, és lelépett.

Kőkeményen közéleti történés ez.

trey vita algoritmusának azt a fejezetét (elejét) látod amikor a sziklaszilárd és megváltoztathatatlan véleményét igyekszik valamivel alátámasztani - például azzal hogy a vitapartnert megpróbálja erkölcsi hátrányba taszítani azzal, hogy valójában nincs is véleménye.

szerintem ez nem értelmes vita felnőttek között :)

Ez részben jogos - de azért csak részben, mert mindezzel szemben áll 180 milla hirtelen és puszira összekalapolva, nomeg a helyi hirdetések is.

De ha már itt tartunk.. 180 miskát összeszedni, majd dölyfösen felállni az nem a legszebb dolog - nálam az aljához van eléggé közel. Persze pl. Marika néni lehet, hogy legyint a 2000 Forintjára, dehát a 180 millió Ft már annyira nem legyintgetős. Komolyabb támogatási szabályozás mellett nekem a csalástól sem állna messze. ("komolyabb"<- ez fontos, és feltételes mód)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ez az a műsor, amit a bangladesiek ugyanolyan értetlenül néznek, mint a magyarok :)

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ez a "kontextus nélküli 2 perces blokk a világ másik feléről ahol mindenki totál máshogy él mint mi de most jól rácsodálkozunk". Kb. annyi értelme van, mint a borneói varánusz ürítési szokásainak elemzését végighallgatni.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Nem teljesen, mert a borneói varánusz ürítési szokásai akár érdekes téma is lehet -  ezt ne tagadjuk el! :)  Viszont a bangladesiek most azt hihetik h itt történt valami, vagy valakikkel történt valami...vagy megy valahova. pl. Munk Veronika nem megy át lépcsőházon férfikíséret nélkül - megtörve az igazságtalanság súlya alatt, most hírkreátorból, hír lett (szokatlan helyzet, amit görcsösen profin kell ám kezelni). És h szabad sajtot nem a jónép, hanem a jósajtmunkásember szokása követelni - azokkal a politikai pártokkal karöltve, akiket háááát az objektivitás jegyében volt szíves lelkesen kiszolgálni. Már ez utóbbi önmagában olyan ellentmondás, ami az egész tiltakozást leleplezi! 

De nézzük a pozitív oldalát: lehet a hír kapcsán kevesebb bangladesi migráncs indul útba hazánk felé, ha meglátják, h itt a helyiek is menetelnek :D

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Észrevettétek, hogy a "szólás szabadsága" nevében törlik a fent belinkelt YT video alól azokat a kommenteket amelyek nem alátámasztják, hanem cáfolják a hír tartalmát?

"It took six days for the god creating this world and see how many bugs it contains! "

Írsz egy bejegyzést, és visszamész pár perc múlva és nincs ott

Másrészt van valaki aki itt Magyarországon, aki egész nap kukkolja a bangladesi televízió hírarchívumát, hátha mondanak valamit, amit vélemény - bunkósbotnak használhat fel egy teljesen huszad rendű témában?

"It took six days for the god creating this world and see how many bugs it contains! "

Valószínűleg létezik az egyívásúak számára egy riadoztatási lánc a neten, ahova pakolgatják az érdeksérelmeiket, meg az egyéb rettegni valót némi kommentel, és akkor az egyívású sajtügynök-szerkesztők, politikusok, civil szervezetek etc szerte a világban lecsapnak rá, majd visszalinkelik a saját anyagukat az esettel kapcsolatban. Telefont meg akkor vesznek csak kézbe, ha valamit nem tudnak lekezelni a riadóláncon keresztül. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Magam reszerol megnyugtatonak tartom, hogy ebben az orszagban -kulfoldrol nezve is- annyi a legnagyobb problema, hogy <1000 ujsagiro felmondott a munkahelyen.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem feleslegesen idegeskedsz. Az index.hu  a számodra fontos volt, mások számára talán nem annyira, megint másoknak k.ra. Én pl. szerettem, mert olvastam valamit balról, ezt összehasonlítottam a jobbról érkezővel, és levontam a konzekvenciát. De annak semmi értelme, hogy most magam alá szarjak, csak azért, mert ők úgy gondolták, felállnak. Itt az ideje a politika helyett más szórakozást találni :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Vond ki az egyenletből hogy hogy hívták és melyik oldalon állt (bár szerintem alapvetően egyikben sem, a pénz oldalán állt leginkább, mint for profit lap - régen a szocikat támadták be napi szinten). A gond az, hogy az egyébként is túlsúlyban levő állami vagy ahhoz közeli médiumok mellett eljött az ideje annak, hogy kivonják a piacról a függetlennek (még) mondható lap(okat). És ez mindenkinek rossz, hiszen a társadalmi párbeszédet ellehetetleníti, ha a társadalom mindenről csak egy véleményt hall, bármit is kapcsol be vagy nyit ki.

És ez mindenkinek rossz, hiszen a társadalmi párbeszédet ellehetetleníti, ha a társadalom mindenről csak egy véleményt hall, bármit is kapcsol be vagy nyit ki.

Szerencsére még ott van nekünk a 444, mint a szólásszabadság utolsó, független, objektív, semleges bástyája, ahol bármilyen vélemény megjelenhet.

Én amellett érvelek hogy az újságokat hagyni kell élni, nem amellett, hogy melyik újság milyen, vagy melyik oldalon áll és ez jó-e. De ha már külön kell magyarázni az olyan mint egy vicc - utólag úgyse lesz őszinte a kacaj. Örüljetek nyugodtan, van minek.

Tőlünk keletre jópár sikeres és nagy ország választotta azt az utat amit mi még csak kóstolgatunk, meglátjuk meddig jutunk el.

Ebben a sztoriban most a kurucinfónak kellene lennie a pozitív oldalnak? :D

Cimborád ezt írta fentebb:

Én amellett érvelek hogy az újságokat hagyni kell élni, nem amellett, hogy melyik újság milyen, vagy melyik oldalon áll és ez jó-e.

Próbáld meg elolvasni és értelmezni a mondatot, majd a libsi kettős mércét elfelejtve átgondolni ismét aztán olvasd el mit írt az index firkásza.

 

A kuruc infót ne keverd az újságokkal.

van az a minimum, amit még az Origó vagy a 888 is teljesít (ismert tulajdonos, impresszum, minimális felelossegvalas, ilyesmi) ami alá nem megyünk.

A kuruc infó csak maréknyi gyáva, hazug fasz, nem újság.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A kuruc infót ne keverd az újságokkal.
van az a minimum, amit még az Origó vagy a 888 is teljesít (ismert tulajdonos, impresszum, minimális felelossegvalas, ilyesmi) ami alá nem megyünk.
A kuruc infó csak maréknyi gyáva, hazug fasz, nem újság.

A libsi kettős mérce egy olyan fundamentuma  a balliberális elmének, hogy az sem zavarja ha saját magát köpi szemen miatta.

 

Milyen kettős mérce?

Én azokat a véglényeket, akik pl. elbujva mindenki elol úgy oldják meg a problémáikat, hogy a félkegyelmű olvasótáboruknak odaadják egy újságíró személyes adatait, hogy azok azt zaklassák (és ők annyira hülyék, hogy tényleg elkezdik...),  de ők maguk csak gyáván lapítanak, én végtelen nagy szarcsimbóknak tartok bármelyik oldalon.

Újságírónak viszont nem.

És egy izé, ami ezt támogatja, de felelősséget nem mer vállalni semmiért, az meg nem újság. Egyik oldalon se.

Olvasgas ezt: https://muosz.hu/kodexek/ujsagiroi-etikai-kodex/
nem sok átfedést fogsz találni kurucékkal :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Milyen kettős mérce?

Erről beszélek. Annyira a libsi értékrend alapvető része, hogy észre sem veszi. Olyan természetes számára mint a lélegzés.

Telesírja a világot a bánatával, hogy a szabadság és igazság szent grálját, az indexet, a gonosz zsarnokok tönkre teszik, miközben epét okádik mindenre ami nem az értékrendjének megfelelő.

Szerintem az index kérjen tanácsot a kurucinfótól, hogyan lehet állami megrendelések nélkül és valódi üldöztetések közepette működni. :)
 

Mitől kettős mérce az, hogy a bal és a jobb oldalon is maximálisan elitélem a gyáva seggfejeket, akik nem merik felvállalni hogy ki áll az újság mögött, azt se, hogy ki ír bele, de a lelki sérült olvasóik segítségével vidáman belemásznak azok magánéletébe, akik nem tetszenek nekik?

"miközben epét okádik mindenre ami nem az értékrendjének megfelelő."

Itt konkrétan arról volt szó, hogy mi újság, és mi nem, pl. az Origót tartalmilag egy kalap szarnak tartom, de ettől függetlenül egy jogilag önálló magyar sajtóorgánum, ez nem az értékrendemtől függ. A 888 is. Mindketten (többé-kevésbé) felelnek azért, ami náluk megjelenik ,és legalább tulajdonosi szinten vállalják is a nevüket. Ezek ilyen alap dolgok. A kuruc meg nem. Ezért nem kell együtt emlegetni még az olyanokkal sem, mint az Origó vagy 888, nem egy kategória velük, és nem is kell úgy kezelni. Ez nem arról szól, hogy tetszik-e az oldal vagy nem, hiszen a másik kettő sem tetszik.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

a gyáva seggfejeket, akik nem merik felvállalni hogy ki áll az újság mögött, azt se, hogy ki ír bele,

Majd ha a liberális demokráciátok megdől és a szólásszabadság jegyében nem hurcolják meg azt aki a libsik által betiltott szavakat le meri írni, akkor nem lesz szükség eltitkolni a tiltott szavak kimondójának kilétét sem.

Itt konkrétan arról volt szó, hogy mi újság, és mi nem

A libsi kettős mérce újabb megnyilvánulása. Majd a libsik megmondják, hogy mi micsoda és mit kell gondoljunk bármiről is. A mérce másik skáláján a gyalázkodó, gyűlölködő index teljesen rendben van. Sőt, egy etalon!
 

Miért gondolod, hogy egy konzervatív gondolkású embernek oké, ha valaki érvelés és a nyílt konfontáció helyett rászabadít pár balfaszt annak a magánéletére akivel problémája van.

Szerintem nem oké, de ha vannak itt tőlem nagyobb konzervatívok, tényleg érdekelne a nézőpontjuk, hogy ez így hogy van náluk, és főleg miért?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az index teljesíti az alap elvárásokat a számonkérhetőséghez és ahhoz hogy magyar újságnak lehessen nevezni (lásd időnként vannak helyreigazítások, jogi eljárások vele kapcsolatban).

A kuruc infó ezzel szemben egy technikai és jogi függöny mögé bújtatott (ez már magánvélemény, és nincs jelentősége) szenny, ami ugyan újságnak tűnik a képernyőn, de mivel nem tartják be a játékszabályokat, nem az. De egyébként részemről nyugodtan írják a szemetüket.

A kuruc infó ezzel szemben egy technikai és jogi függöny mögé bújtatott (ez már magánvélemény, és nincs jelentősége) szenny, ami ugyan újságnak tűnik a képernyőn, de mivel nem tartják be a játékszabályokat, nem az.

Ezt elfelejtetted elolvasni:

Majd ha a liberális demokráciátok megdől és a szólásszabadság jegyében nem hurcolják meg azt aki a libsik által betiltott szavakat le meri írni, akkor nem lesz szükség eltitkolni a tiltott szavak kimondójának kilétét sem.

Tipikus példája vagy az illiberális demokráciának csúfolt autokrácia agymosott lényeinek. Annyira a lényed része, hogy ne hallgasd meg a másik felet, nehogy esetleg elgondolkodhass azon, amit mondott, hogy észre sem veszed. 

Minő csodálatos az emberi elme - mily változatos módozatokat tud kitalálni mások elméjének célzott és tudatos elbutítására...

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Tipikus példája vagy az illiberális demokráciának csúfolt autokrácia agymosott lényeinek. Annyira a lényed része, hogy ne hallgasd meg a másik felet,

Hozzászólásod kizárólag személyeskedés és akkor még te vonsz felelősségre engem? (kettős mérce / libsi logika)

A témával kapcsolatban valami?
 

Azt varjatok, hogy az emberek a masik oldalrol valasszanak maguknak partot es az egesz kommunikacio -akar a kiszemeltjeid, akar a Te reszedrol- az, hogy mindenki bigott agyatlan taplo, akik nem a ti allaspontotokat osztja. Nem gondolhatjatok komolyan, hogy ezzel barkit is meg lehet gyozni.

Azon kivul, hogy mindenki kreten, aki nem a ti velemenyeteken van, mi az, amit az orszag eletere pozitiv elojellel fel tudna mutatni a masik oldalrol az un. osszefogas? Ugye semmi? Mert basszus az onkormanyzati valasztasokon nyertes un. ellenzekiek meg arra is alkalmatlanok, hogy ne hagyjanak magukon tamadasi feluletet.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A penz mindig mashonnet jon. Ezert nem lehet fuggetlen egyikuk sem.

Független pl. a kitekinto.hu es mivel ez igy van, hiaba irnak szinvonalas cikkeket, a politikai fuggesre, azonossagra szomjas emberek nem fogjak olvasni. Miert?  Mert nem talalnak semmit, ami befolyasolhatja a velemenyuket, nem sugall ilyen-olyan iranyba parhuzamot. Trump nem lesz Orban es Verhofstadt sem lesz Karl Marx egy fuggetlen portalon talalhato cikk alapjan.

Az embereket nem a szaraz tenyek erdeklik, hanem az, hogy az altala kedvelt iranyba probalja az adott media befolyasolni. Velemenyformalasi kenyszer. Nem magyar sajatossag, de mi is aktivan hasznaljuk :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Remélem ezért Szíjjártó azonnal berendeli a Bangladeshi nagykövetet!

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Vajon miért nem sikeres Magyarország évszázadok óta, vajon miért?

Talán mert még a nyilvánvaló lopásnak, hazudozásnak, más vélemény totális felszámolásának, gazdasági megfélemlítésnek, életek ellehetetlenítésének még mindig vannak, akik sokan tapsolnak

vö "A magyar ember ilyen. Nem találja a helyét, ha nem szaros a szája. "

A Vezér az aztán tévedhetetlen - bár pár éve ő volt a Liberális Internacionálé alelnöke, mostmeg magyarellenes az is, aki a liberális szóra mer gondolni - melyik orbánhívő fidióta veszi ezt be???

Ha meg mégis tévedett volna, akkor meg a propagandatévében, hazugrádióban, hírhamisító újságokban majd elhazudjuk a jelent, letagadjuk a múltat és szépre festjük a jövőt... a sok szemeltakaró meg úgyis beveszi, még annak is tapsol majd, ha a saját gyerekét főzöd meg és tálalod fel neki.

Ennek egyik fontos lépése volt az Index kinyírása, hiszen a cocializmus alatt sem volt ilyen újságírókontroll, mint amint a nemtanácsadó habonyárpi ért el.

A Vezér az aztán tévedhetetlen - bár pár éve ő volt a Liberális Internacionálé alelnöke, mostmeg magyarellenes az is, aki a liberális szóra mer gondolni - melyik orbánhívő fidióta veszi ezt be???

És ugyanez jellemző mindegyikre. Tagadhatod, de így van. Most nyilván ideges vagy emiatt, dühít, hogy szembekerülsz majd azzal, hogy minden politikus előbb-utóbb politikusként viselkedik. Majd Fegyőr is, aki még külsőre is úgy fest, mint az ifjonc Orbán. Akkor majd ki lesz a faszagyerek szerinted, ha ezek a cukigyerekek is megtapasztalják, hogy könnyebb nyerni populista lőzungokkal? Mert ez lesz. Ez volt eddig is.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mit akarsz mondani? Hogy minden politikus szar, ezért 

- szavazzunk továbbra is ezekre a tolvajokra "mert már eleget loptak" göc göc

- ne is menjünk el szavazni, egyik se jobb

- a leváltás intézménye a demokrációban csak trükk, egymás zsebébe teszik be csak a pénzt az összes gazemberek, ezért random szavazzunk?

vagy mi a konklúzió?

Az enyém az, hogy aki tönkreteszi és szétlopja az országot, azon rohadjon meg a műanyaglakat, és kérjük a következő politikust, mert az (egy ideig) talán kevésbé lop, csal hazudik... ja bocs, ezt úgy hívják, hogy liberális demokrácia.

Kicsit ugy irod ezt, mintha meg homokoztal volna, amikor az un. ellenzek "nem lopta szet" az orszagot. Ha a jelenleginel jobbat akarsz, akkor ne politikusokat akarjal donteshozonak, hanem szakembereket. Jelenleg pl a honvedelmi miniszter ilyen -es az elodje pont nem szakember volt. Minden kormanyban van ilyen pozitiv kivetel.

Viszont: az nekem nem opcio, hogy azert valtsunk le valakit, mert azt feltetelezzuk, hogy a masik nem akarja majd behuzni az elmult 12 ev nemlopasait. Dehogynem, megpedig a leheto leggyorsabban. Semmilyen garancia nincs az ellenkezojere. Majd ha lesz garancia, ha lesz visszahivhatosag, stb., akkor van ertelme gondolkozni ezekben.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Látod, hogy ebben az országban mekkora igény van a személyi kultuszra. A Nagy emberre, a vezetőre. Sajnos nem hiszünk a szakértői vezetésben vagy a jól működő demokratikus intézményi folyamatokban. Jöjjön egy tökös ember aki megmondja a tutit, ez kell ide. Sajnos.

Minden kormanyban szokott lenni 1-2 jo szakember. Ugyanakkor: a szakertoi kormanyt azzal b..uk el, hogy a politikusok ures igereteire epitunk. Szoval itt nem lesz szakertoi kormany. Te sem szakemberekre szavaznal, hanem egy neked tetszo ideologiara. A szakertoi kormanyzast meg ne keverjuk mar ossze a demokraciaval, mert a ketto uti egymast. Mutass a vilagon olyan kormanyt, amelyet a valasztok taknyoltak be a szekbe es a maguk teruleten az orszagukban a legjobb szakemberek.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

tulajdonkeppen az o tenykedesenek is vastagon koszonheto hogy most olyanok vezetik az orszagot akik "ertenek hozza", szoval egyet%20ertunk

 

meg a jo Bokros doktor szakertelmere kellene emlekeztetni a nepeket, aztan 2100-ig nem kellene aggodnom a szavazasok kimenetele miatt

let's go Brandon!

Azt, amit Bokros csinált, tanítani kéne. Ugyanis az "irdatlan nagy féceszből hogyan húzzuk ki az országot" töjkéletes megvalósítása volt. Igen, fájt. De ha nem csinálják meg, akkor annak a következményei sokkal-sokkal jobban fájt volna. És ezt nem én mondom, hanem több nem a hazai politikai szelek által irányba álló / ellentétes irányt vevő gazdasági szakember véleménye.

A gazdasági szakembereket hagyjuk, mert az ortodox megoldások miatt tart ott az egész világ, ahol. Jobban hiszek a görög Yanis Varoufakisnak, Matolcsynak, Vargának, mint azoknak, akik lehet, hogy értenek a gazdasághoz, de az önzésük miatt nem szolgálják a közjót.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Matolcsy jegybankja és a közjó? Emlékszünk még az elvesztette a közpénz jellegét szállóigére és a százasával tapsolt alapítványi milliárdokra? Varga egyébként okos ember, csak szerintem rossz csapatba került (de ez már egy másik vélemény :)

Értem, csak naiv vagy. Eddig is volt következőre lehetőség itthon is, külföldön is, aztán mégsem oldódtak meg a klasszikus, nagy társadalmi problémák. Elsősorban azért, mert az egész rendszer alapjaiban rossz, s azon az alaphalmazon, amelyen a problémáinkat meg kívánjuk oldani, nincs megoldás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezzel most hosszan mondtal semmit.

Aki egyszer atvagott/meglopott, arra tobbet nem szavazok. Ez ennyire egyszeru... Persze, lehet, hogy a kovetkezo is meg fog lopni. Viszont ha valaki majdnem biztoskent tekint erre, egyuttal relativizalja az aktualis bagazs tetteit, az az en ertekrendem szerint nem beszamithato.

>  az (egy ideig) talán kevésbé lop, csal hazudik... 

Az ilyen hozzáállás miatt lottóznak állandóan emberek. Hát, ez a szelvény nem nyert, dobjuk ki, de vegyük meg a következőt, mert az - talán - majd nyer.

Nem, egy demokráciát - úgy értem, egy igazit, nem ezt, amit annak csúfolunk - úgy lehet és érdemes megcsinálni, ha vannak fékek és ellensúlyok, vannak garanciák, hogy még a politikusok sem mindenhatóak, és akár korlátozható is a hatalmuk, ha nagyon elmásznának rossz irányba. Amikor az ellenzék gyakolailag óvódás gyerekek gyülekezete, a köztársasági elnök egy aláírógépezet, az legtöbb felelős vezető pedig jobbára csak az aktuális autokrata seggnyalásához ért - ott tessék észrevenni, hogy valami az alapokban rossz, és nem lehet egy X-szel kijavítani. 

Elméletileg idén 30. éve, hogy magunk mögött hagytuk a kommunizmus évtizedeit - gyakorlatilag pedig 1989-ben nem történt semmi, de az legalább látványos volt. Szép lassan átszivárogtattunk mindent a mai világba, csak épp mindent sokkal silányabb minőségben, és minden jót és élvezetet kihagyva belőle. Én Orbán helyében szembeköpném magam minden alkalommal, amikor tükröződő felület előtt megyek el. 

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Attól függ:

A konzervatívoknak jó irány a kisebb korrupció, kevesebb lopás kormányszinten
A liberálisoknak is.

A konzervatívoknak jó, ha kevesebb lesz a családon belüli erőszak.
A liberálisoknak is.

A konzervatívoknak jó dolog ha az ügyészség nem az szerint dönt, hogy kinek vagy a haverja
A liberálisoknak is.

(és ez alól mind a két oldalon vannak azért kivételek is :D )

Nem jó dolog a skatulyázás.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Erősen célzatos a hozzászólásod. Tegyük fel, hogy a másodikkal az Isztambuli Egyezményre utaltál. Egyfelől a magyar törvények nem támogatják a családon belüli erőszakot, másfelől az IE bőven meg akar honosítani olyan fogalmakat, elvárásokat, viselkedési formákat, amelyeknek semmi közük a családon belüli erőszakhoz, és ez a baj vele.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem arra céloztam, de ott es jó helyt van :)

Arra céloztam, hogy egy liberális és egy konzervatív ember között jóval kisebb különbség van/lehet, mint ahogy azt sokan szeretnék láttatni, csak hogy megosszák az embereket. (azt nem tudom, hogy milyen céllal csinálod, de az eredmény ilyesmi, ha ügyes vagy)

(sőt, hogy bonyolultabb legyen, létezik liberális konzervatizmus, vagy konzervativ liberalizmus is... tényleg nem fekete és fehér a világ) 

Hogy kicsit a végletekbe is menjünk, pl. nem egyszer fordult elő itt a HUPon is, hogy mikor egy klasszikusan konzervatív user kritizálja a magyar kormányt, rögtön megjelenik valami fasz, és benyögi, hogy gyurcsányista liberális az illető... mert egyszerűen neki ennyi fér bele a világképbe.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

> egy liberális és egy konzervatív ember között jóval kisebb különbség van

Ez pontosan így van. Csak azt nem értem, h miért mint furcsaság merül ez fel!? Illetve persze h értem, konzervatív fogalmának meg nem értéséből ered ez.  A konzervatív a liberálissal megalkuvót jelenti. Ez a lényegi minősége. És nem a liberálissal szembeállót, ahogy általában gondolják. Ezért nem radikális (radikálisan jobboldali) a konzervatív. (Sőt még még azt is terjeszti, h a radikális az csak baloldali lehet). 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

" Elméletileg idén 30. éve, hogy magunk mögött hagytuk a kommunizmus évtizedeit - gyakorlatilag pedig 1989-ben nem történt semmi, de az legalább látványos volt. "

A szocializmust hagytuk a hátunk mögött (amiből ugye kifejezetten elvi alapon rögtön kétfélét is: a működőt, ami nem létezett, meg a létezőt - ami nem működött), viszont az elnevezést sajnos -így utólag visszatekintve- csúnyán elírták: rendszerváltás nevett kapott, pedig helyesen gengszterváltásnak kellene hívni.
 

1. A kommunizmus nem múlt el, virágzik :) hisz ott a szegfű amit egy vöröscsillag darabjaiból összerakhatsz. A pártfunkcionáriusok akik vidáman éneklik az internacionálét csak a jéghegy csúcsa. (Ott van pl Lendvai Ildikó akit mint "hosszanfriss" kriptaszökevényt próbáltak újra eladni a legutóbbi választások környékén.. Egy cenzort és ideológiai agymosás végrehajtót :D. Többek között egyetemi emberek életét is keserítette elég hosszan.) Amit&akiket képviselnek, kiszolgál{nak&tak} kellően sokan vannak. Ilyen embereknek a közszerepléstől iszonyú gyorsan hátra kellett volna húzódni és feltett kezekkel jelezni, hogy ők korábbi "érdemeik"-el diszkvalifikálták magukat a demokratikus folyamatokból. És akkor a kretén szélhámosokról mint táncos feri még nem is beszéltünk..

2. módszerváltás :). 88-93 között sikerült lezavarni egy olyan gyors változás sorozatot, hogy szerintem az előző 30 és köv. 20 év alatt együtt sem lesz ilyen horderejű változás. Elsősorban azért, mert olyan mennyiségű javaktól sikerült megszabadítani a "köz"-t (ami meg jórészt kisajátított, összerabolt, elkobzott tulajdon volt eredetileg), hogy hasonló méretű átalakítás nem lesz..

3. A módszerváltás kifejezéshez: az a szomorú helyzet, hogy az MSZMP-MASZOP {déká,párbeszéd meg nemtom minek nevezik magukat} tempó semmit sem változott, a nyomtentum meg asszisztál hozzá az átláthatóság jegyében: Czeglédy, parkoló automaták stb. Kizárólag azért nyomják a könnygázpedált, hogy miért nem ők részesülnek a korrupciós pénzekből.. unalmas egyforma társaság.. Szóval a "bevett" módszerek mellett még ráadásul a garnitúra is jórészt ugyanaz. A kirakatemberek mellett a tanácsadók, felügyelők, stb maradtak.. Esetleg rosszabb esetben valami kinevelt továbbfejlesztett utód örökölte meg a businesst..

Dr. László András a "rendszerváltás" rejtett hátteréről, a továbbélő kommunizmusról 

"A világ kb. 1980-ra a csaknem teljes reménytelenségbe süllyedt." A kb. 20 évvel ezelőtti előadás részlete aktuálisabb mint valaha.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"