Making History: NASA and SpaceX Launch Astronauts to Space - live stream

Fórumok

Második nekifutás, időjárás 50%

 

Ha esetleg téged is érdekel:

https://m.youtube.com/watch?v=bIZsnKGV8TE

Tervezett start: 19:22 GMT / 20:22 BST / 21:22 CEST

Hozzászólások

+1

Persze hogy érdekel :) 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”

Ezeket jól kilőtték :) 
Kicsit visszás volt, h amikor visszatért volna a hajtómű a hajóra, akkor előtte elvették a képet és csak pár másodperc múlva adták vissza amikor már ott állt a hajón. Szal a megérkezését pont nem lehetett látni. Gondolom azért csinálták így, h ha balul ütne ki a dolog, akkor ne legyenek képek a kudarcról. Nehezen hihető, hogy pont a beérkezés pillanatában vesztik el a video jelet.  Úgy tűnik nem bíztak magukban!

Ugyanezt eljátszották a stage2 leválasztásánál is. Meg a manual manőverezés tesztelésénél is. Kevésbé lenne zavaró, ha siker esetén azonnal visszajátszanák.

(De komolyan. Bármilyen élő adásban ezért van 10-20 mp késleltetés, hogy ha gebasz van, akkor el tudják venni a képet. Nem értem erre minek volt szükség).

" akkor előtte elvették a képet "

A hajó a rakéta tolóereje alatt össze-vissza rázkódik, és elveszti a kapcsolatot  műholddal, ez pár másodperc után helyreáll, miután a hajó mozgása lecsillapodott.

" Nehezen hihető, hogy pont a beérkezés pillanatában vesztik el a video jelet."

Pont, hogy az egyetlen időpont ahol ez miatt elveszthetik a jelet, a beérkezés pillanata.

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”

> A hajó a rakéta tolóereje alatt össze-vissza rázkódik

Először azt gondoltam, h ez szamárság, mert a hajó tömege sokszorosa lehet a hajtóműének, így az nem igazán rázhatja meg. De aztán megnéztem pár videót, és tulképp nem egy rendes hajóról van szó, csak platóról amire leszáll és aminek nem olyan nagy a tömege, ráadásul a hajtómű jó nagy hozzá képest.  Aztán találtam egy videot amiben pont erről van szó: 

Why does the SpaceX droneship camera cut out?

Kicsit komikus ahogy felkészülnek az ajtónyitásra az ISS-en. A fickó burleszkfilmbe illően hadakozik a lebegő zsákokkal és megtermett franciakulcsokkal :)