Milyen digitalizáló tábla 8 éves lánynak?

Sziasztok!

Elsősorban tapasztalatok érdekelnek, ki milyet vett és mennyire vált be, mennyire tudta használni a gyermek.

Digitális kép rajzoláshoz lenne használva. A kiszemelt program a Krita.

Hozzászólások

Én egy régebbi Wacom Intuos-t (CTH-480) használok, amikor a szükség úgy hozza. OOB működik (Gimp, Krita), de úgy szabod testre a dolgokat, ahogy szeretnéd.

A gyereknél a legnagyobb problémát az jelentette, hogy amíg sima rajzlapon rajzol, addig a szemével a ceruzát (filctoll, stb.) követi.
A rajztáblánál meg a képernyőt kell nézni, miközben rajzol és ez nem az a módszer volt, amit megszokott.

Nem erőltetem, mert nem akarom elvenni a kedvét. Inkább rajzoljon papíron, aztán ha érdeklődik a digitális rajzolás felé, akkor jöhet bátran.
(Mondjuk, ha minden nap rajzolnék, akkor talán hamarabb ideülne ő is rajzolni :) )

...úgyis jönnek...

Nekem a fiam (bár ő idősebb, mint az OP 8 évese) rajzol Wacom táblával. Azt mondta, szokni kellett egy kicsit pont ezt, amit mondasz, de kb. 1-2 hét alatt beleszokott és onnantól nincs gond vele.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

"Nem erőltetem, mert nem akarom elvenni a kedvét. Inkább rajzoljon papíron, aztán ha érdeklődik a digitális rajzolás felé, akkor jöhet bátran."

Én sem erőltetem, a lányom akarta kipróbálni a számítógépen rajzolást (papíron is szépen rajzol), úgy hogy tőlem nem nagyon látott ilyet, megmutattam neki a GIMP-et, mi mire való úgy hozzávetőlegesen (nem nagyon értek hozzá), aztán rövid idő alatt a sima irkafirkától eljutott oda, hogy meg tudja rajzolni amit szeretne, meg elkezdett olyan funkciókat használni amit én egyáltalán nem ismertem. 

nálunk is a wacom tábla jött be, és nem kellett félteni a gyerekeket, hamarabb állt rá az agyuk mint nekem. Az elején a hátamon felállt a szőr, mert eleinte mindent rányomva satírozva színeztek, és azt hittem 3 nap alatt vége lesz a tollhegyeknek, de szerencsére nagyon strapabíró a cucc. Ami nem hátrány, hogy amikor megunták (a két kisebb csak az első pillanatban érdeklődött, a lányom jobban szereti a papírt, a nagyfiam meg átállt vektorgrafikára), rájöttem, hogy én is értelmesen fel tudom használni. 

Mindenképp Wacomot (nekünk Bamboo van, de ez már nem létező termék), rossz tábla nagyon el tudja venni a gyerek kedvét a rajzolástól, márpedig Wacomtól olcsóbban csak rosszabbat kapsz.

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

A Wacom tenyleg nev a piacon, kerdes, hogy meg akarod-e fizetni.

En egy ilyet vettem kb. egy honapja: Huion Inspiroy H610PRO v2 48USD-ert (Aliexpress). Ez kb. fele a Wacom Intuos tablanak (vagy meg kevesebb). Tudasban kb. hasonoloak, a Huion felulete nem nagyon sokkal, de mar erezhetoen nagyobb.

Wacomot nem hasznaltam, kezbe sem fogtam, tehat csak review-k alapjan probaltam kideriteni mit valasszak. A Huion kidolgozasa nekem teljesen megfelel, a toll erzekenysege is tok jo, dontest is tud elvileg (magam nem ertek hozza, nem tudom mi szamit dontesnek, de GIMP-ben, Kritaban ha valami "lapos" hegyu eszkoz van kivalasztva (mint a kihuzofilcek) akkor a toll allasatol fugg, hogy milyen iranyban vastag a vonal amit huz - jo, ezt nem biztos, hogy ertelmesen leirtam). Jo dolog, hogy a tollat nem kell tolteni, a tablabol jon a delej. Hatrany, hogy USB kabellel csatlakozik, igy a gep kozeleben kell lennie a tablanak. A reszponzivitasa erzesre jo - bar ez szubjektiv.

Windows alatt azonnal mukodott, bar allitolag a sajat driveret celszeru feltenni. Linux alatt a Digimend driver kell hozza, Debianban (egy 9-essel meg egy 10-essel neztem) en nem talaltam, innen toltottem le es telepitettem fel.

Nalunk is a gyermek szamara lett vasarolva, szereti, hamar megtanulta hasznalni. De azert legtobbszor hagyomanyos modon engedjuk, hogy rajzoljon, fessen, ez egyelore inkabb kiegeszito.

Szerintem mielott dontesz arrol, hogy mit valasztasz, nezz meg par review-t, vannak oldalak ahol pont a Huion H610-et hasonlitjak a Wacom Intuos-szal. En most ugy erzem, jo dontes volt - but your mileage may vary.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Ipad pro + apple pencil ha a kritat el tudod engedni.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nálunk is, a két lányom egy Wacom Intuos S-t nyúz szinte napi szinten. Csak Linux van, Krita és Gimp a szoftver. Működött minden állítgatás nélkül, megy a USB és Bluetooth kapcsolattal is.