Wireless PtP Biztonság.

Van nékem egy otthoni hálózatom amit egy másik épületbe két darab Nanostation M5 el lövök át kb 100m. A túloldalon egy wifi eszköz okostelefonhoz,  meg egy pc amin dolgozik a kolléga.A két nano wpa2 vel ,bonyolult jelszóval kapcsolódik egymáshoz, beállitottam egy mac acl-t, és még elrejtettem a ssid-t. De tudjuk hogy ez azért nem igazán életbiztositás, bár esetemben kicsi az esély egy faluban, hogy valaki felhekkelie, de érdekelne hogy ki hogy csinálja hogy még biztonságosabb legyen a dolog.Gondolom ahol komoly cégek telephelyek közt lövik át így a hálózatot több kilométeren keresztül, mondjuk  városon át, ahol azért előfordulhat unatkozó hekkerjelölt. Hogy oldjátok meg a mélyebb biztonságot. Én gondolkoztam, hogy valamilyen tunnel-en küldöm át a túloldara a netet, vagy vlan-ozok,vagy minthogy a ubiquiti linuxot futtat, esetleg script-ből cserélgetem bizonyos időnként a jelszavakat.De azét kiváncsi lennék mi a profi megoldás.

Egyébként keresetem ezt a témát itt a hup-on én nem találtam, igy ha mégis vonla valami elmélkedés róla, akkor elnézést a felesleges témanyitásért.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 10. 31., cs - 12:27

Az SSID-t ne rejtsd el, mert valaki azt hiszi, hogy szabad a csatorna, és azt fogja használni. ... kölcsönös zavarás lesz az eredménye. Az "unatkozó hacker" meg akkor is megtalálja.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.