Védőszemüveg Optika Beszereléséhez

Helló!

Optikai kábelszereléshez tudnátok javasolni valami védőszemüveget? Pontosabban: az 500 HUF értékű kínai cucc ugyanolyan jó mint a ~6500 HUF körül mozgó? Egyébként csináltam már ilyet szemüveg nélkül is, csak hát ez most valamiért "előírás..."

Hozzászólások

Én még nem találkoztam olyan optikai modullal, aminek ne Class 1 lett volna a besorolása, tehát akár nagyítóval is nézhető.

Ennek fényében (haha) kiváncsi lennék az előírásra, hogy pontosan mi ellen kellene védenie a szemüvegnek.

Ne haragudj, de ki kell, hogy javítsalak. A lézer ami a száloptikán kijön, igen koncentrált, mondhatni pontszerű. Az az 1 mW teljesítmény igen kis felületre koncentrálódik. Ha az ember retinájára esik, azon a ponton ki tudja égetni a fényérzékelő sejteket.
Nyilván ha a bőrödre esik a fény, semmi nem történik, nem éget.
A másik veszély abból adódik, hogy az infravörös tartományba esik, ezért nem is látod, hogy kárt okoz a retinán.

Ha munkavédelmi előírás és nem a valós védelem a cél viszont valami baleset történik, biztos lehetsz benne, hogy tanusítvánnyal rendelkező szemüveget fog keresni nálad a hatóság. Ha van ilyen a 500 huf osnak, akkor nem szóltam.

jav: Bocs, nekem valamiért a fizikai behatások elleni védelem ugrott be. Pl: bele csapódik valami bizbasz. A sugár csak most esett le.

Laza vagyok, sosem gondoltam ra amikor csinaltam, de a szakikon sem lattam.

Egyebkent, meg inkabb az apro pattano törmelékre, szilankokra gondolnek elobb, mivel uzemben lezert minek nezegetned, ja azt is tettuk.

Vad.

Eloirasok azert vannak, mert biztos megszeged, es a munkaltato karfelelosseget igy csokkented, meg ugyan nem szunik, csak kiveteles esetekben, de a karert megitelt love az toredeke lesz, ha per alakul.