"Lehúzós" telefonhívások

Cikk a témában.Ma délelőtt engem és a fiamat is megcsörgettek egy monacói számról, szinte majdnem ugyanabban az időben. A telefonszámaink teljesen különbözőek. Úgy sejtem, hogy ezek szerint a számaink egymás után szerepelnek valamilyen eltulajdonított adatbázisban. Mi lehet ez az adatbázis (költői kérdés)? Valamelyik közös ismerősünk mobiljának a kontaklistáját szerezték meg valamilyen trójaival? Vagy a mobilszolgáltató nyilvántartásából "szivárgott" ki?

Hozzászólások

Abc rendben mennek, ezért hívták egymás után. A lista bárhonnan lehet, nem jutsz a feladvány végére.

Egyvalamire viszont nagyon jo ez: remekul megmutatja, mennyire nem mukodik kisebb vetsegek eseten a nemzetkozi igazsagszolgaltatas. Evek ota szinte valtoztatas nelkul mukodo tobb orszag torvenyeit is serto egyertelmuen spam es scam tevekenysegrol van szo.

Lasd meg: tiltsak be az illegalis tevekenysegeket

Ha szolgáltató vagy és végződtetsz egy hívást, pénzt kapsz a végződtetésért.
Azt, hogy csak a hívő fél szolgáltatója fizeti neked vagy minden köztes hop, azt nem tudom.
A díjat pedig felszámolja a hívő fél szolgáltatója a hívó félnek.
A hívást végződtető lehet egy kis VoIP szolgáltató is, a zseton ugyanúgy jár neki.

A sikeres hívásért kapsz pénzt. Ellenben a sikertelen hívás is erőforrásba kerül.
1000/sec párhuzamos hívást beküldeni valahova - hát ezért igencsak haragszanak, pláne, ha ennek az eredménye lesz kb 5 sikeres (számlázni való) másodperc...

Normál hívás esetén minden hop külön elszámolási pont. Lévén egymással csak a két "szomszédos" partner van jogviszonyban.

UK Car accident spammerekkel lehet kezdeni valamit? TPS-re regisztralast ignoraljak. Mr Number mar nem segit, mert minden hivashoz uj szamot generalnak. Call spoofing protection "not available in UK"

Igen, ez a mi problémánk is, a hmrc-nek hazudják magukat a kis genyák, és a hmrc számait spoofolják, hogy hitelesnek tűnjön, de a baj az, hogy ahol a hmrc számmezeje véget ér ott kezdődik a miénk emiatt a mi számainkat is használják, de ebben a technikailag alulfejlett országban nem tudnak rendesen blokkolni....

> A rejtett szám blokkolást nem is értem, egy csomó közület és cég, sőt még a rendőrök és mint ahogy mi is rejtett számról hív.

Engem eddig csak spammerek hivtak rejtett szamrol, meg a bankomnak is van annyi esze, hogy a fontos hivasoknal legyen telefonszam, es csak a lakashitel spam enjen rejtett szamrol. :D

Szerencséd van. Engem egyszer 0:07-kor (+377 6 05 17 70 50), majd 1:44-kor (+377 3 52 32 27 65) hívtak. Mindkétszer felébredtem. Ma mint a mosott rongy emiatt. Egyszer egy ilyennel ügyeskedőt úgy a kezem közé kapnék....

Engem az ugyeletes telefonomon hivtak vasarnap hajnalban a +377-352-32-2492-rol.

A poen az, hogy +353-as az ugyeletesem szama.
(Mondjuk egy +36-20-as szam is ide volt iranyitva, szoval akar az is lehet, hogy a magyar counterpart-ra probalkoztak be, csak a szolgaltatoi hivastovabbitas miatt az eredetit jelezte ki.)

Viszont a szamnak egy ket kollega nevjegyzeket leszamitva, meg a belso ivr-en kivul nagyon nem kellene sehol sem publikalva legyen.

Nálam is ne zavarjanak üzemmód éjjel, de csak email, sms-re.
Névjegyzéken kivülit én nem merem kiszűrni, mi van ha valami ismerőst baleset ér és a rendőr-mentő akar felhivni...

Engem 7:30-kor hivott a monaco-i szám. Facebook-os telefonszám leaket kizárhatjuk, sosem voltam regisztrálva.

De ha Mézga Géza telefonkönyvében benne van a neved és a számod, ő meg megengedte a facebook app-nak hogy hozzáférjen, akkor máris megvan a facebook-ál a számod, névvel és akár egyéb adatokkal.

Ezt tessék már megérteni, az hogy TE nem regisztráltál a facebook-ra, nem jelenti azt, hogy nem tudhatnak rólad meg szinte bármit.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Én a konkrét facebook leakről beszéltem, ott facebook fiókhoz volt társitva 1 telefonszám és nem egy telefonkönyv ezer elemmel.

"Ezt tessék már megérteni, az hogy TE nem regisztráltál a facebook-ra, nem jelenti azt, hogy nem tudhatnak rólad meg szinte bármit."

Itt sem kéne átesni a túloldalra. Facebook fiók nélkül, normálisan belőtt böngészővel (facebook és minden követő script blokkolva) igen minimális információ morzsákat tudhat csak a facebook az emberről.

Ezt én értem, de egyrészt nem vagyok, másrészt, ha ez előfordulna is, ez még mindig irdatlan messzi van a "facebook mindent tud rólad akkor is"-tól.

De aki ettől érzi jól magát, akkor higgye azt, hogy a facebook mindent tud róla, facebook fiók és követőscriptek nélkül, én a magam részéről sok sikert kivánok a facebooknak hozzá :)

Nincs baj, ne hisztizz. A morzsákat össze lehet ám szedni ügyesen és újra lehet gyúrni a kenyeret belőlük. Alig hiszem, hogy az oldalakon, amiket látogatsz, nincs ott a kis google vagy fb ikon. Ha ott van, akkor minden látogatásod látható nekik, stb. Ezek a viták már egyszer a kuki korszak kezdetén lefutottak. Felesleges újra lefolytatni őket. Élj abban a hitben, hogy totálisan láthatatlan vagy, mert jól konfigolt böngészővel nézelődsz. :)

Látom életedben nem láttál még ghostery-t, vagy privacy badger-t, de azért megmondod, hogy, deakkoriskövetnek :)
Ha láttál volna, akkor tudnád, hogy pont nincs ott se facebook se google ikon se ezer más követő, jelentő, analitikai javascript, mert pont ezeket szűri ki...

Idézd már be hol mondtam, hogy teljesen láthatatlan vagyok? Facebook-ról beszéltem, hogy ha nincs accountod, normálisan bekonfolt böngészőt használsz, akkor kb semmit nem tud rólad.

Simán brute force is lehet. Nem kell hozzá adatbázis, hogy fel tudjanak hívni. Végigpörgethetnek mindenféle számot.
Ebből azt is megtudják, hogy melyik lehet élő szám. Vagy akár, hogy melyiken van valamilyen automata szolgáltatás (bár ma már nem tudom mennyire használnak ilyet). Plusz, ha valaki nem figyel, akkor még keresnek is rajta.

Egyébként, aki nem használ emeltdíjas számos, sms-es szolgáltatásokat, az tiltsa le és akkor nem kell félni, hogy beugratják.

Szerintem csak adatbázis építése végett WarVox vagy valami hasonló.

ha kicsöng = létező felhasználó (mindegy hogy felveszi-e vagy sem), mentésre kerül, ha pedig nem csöng ki = nem létező / nem kiosztott.
Pénzbe nem nagyon kerül, mert ha fel is veszi a hívott fél egyből lebontanak. Kevesebb mint 1 sec így ha mondjuk 1000 párhuzamos hívás 0s-es beszélgetési idővel max 3 csengetéssel akkor gyorsan ledarálnak egy teljes számmezőt.

Magyarországon szabály van rá és büntetési tétel az ilyennek, lehet Monaccoban nem szabálysértés.

Minden esetre érdemes lenne a mobilszolgáltatód felé bejelenteni, hogy nyomozzák ki a tranzitpartner láncot (nem lepődnék meg ha nem is onnan jött a hívás csak az lett kijelezve s hívott félnek)....

Úgy hallottam, hogy csak mobil számmezőt scanneltek... szóval nemsokára választás, ha jönne SMS / hívás úgy hogy eddig nem kaptál akkor lehet ezzel függ össze, hogy honnan tudják a számodat.

+213 540 23 45 09 Algéria, tegnap kaptam.
Nem csodálnám, ha ezeket csak kiírná a telefonunk, ugyanakkor teljesen máshonnan jönnének a hívások így választáshoz közeledve.

"Mert értek a kutyákhoz."

Az, hogy honnan jön a hívás, és milyen számot jelez ki, két külön dolog.
A szolgálatónak nem feltétlen feladata ellenőrizni, hogy a tranzitált hívás honnan jött, illetve az valid-e.
Szerződésben kérik (kötelezik?) a hívást indító felet, hogy a szám legyen valid - és kb ennyi.

Engem tegnap éjszaka. Nem hívtam őket vissza természetesen, de jó érzés volt hajnali 1-kor telefonhívásra ébredni.

1. ha már okos a telefon, híváskor kiírhatná, hogy milyen országból keresnek.

2. Kellene a telefonokba egy "Visszahívás" opció, ami néhány órát/1 napot él. A szolgáltatónak tudnia kéne, hogy ez "visszahívás" és ennek költségét az eredeti kezdeményezőre (== akit_visszahívnak) terhelné. Ezzel az ilyen típusú csalások megszünnének.

> Sol omnibus lucet.