Huawei Honor 8 Kínai rendszer blokkolt minden ami google

Szóval, sajnos helyenként pontatlanul fogok fogalmazni amiért előre is elnézést kérek.
Egy ismerősöm telefonjáról van szó, hozzám fordult a dologgal kapcsolatban de már nekem sem nagyon van ötletem ezért szeretnék tőletek tanácsot kérni.

Történt 2 napja hogy a " Huawei Honor 8 Lite PRA-AL00 " készülék, kínai oprendszere dobott egy frissítést, viszont frissítést követően már nem ment semmilyen google termék, APK telepítés is csak annyira lehetséges amennyire Huawei által engedélyezett appok vannak, szóval erősen szűkössé vált a dolog.

Ismerős próbált letölteni korábbi képfájlt és a gépen keresztül újrarakni (Hisuite) de már a korábban egyébként jól működő képfájlokba is belenyúlhattak mivel azokkal sem megy semmilyen külsős, nem engedélyezett APK (sem google cuccok, sem messenger sem semmi ami nem huawei áldásával bír)

Próbálta megtalálni az OEM UNLOCK információkat de végül csak azt az információt találta hogy a huawei még az unlock funkciót is blokkolta
https://www.getdroidtips.com/unlock-bootloader-huawei-smartphone/
ezért még csak egy TWRP+LineageOS++GAPPS+MAGISK kombinációt sem lehet feltolni helyette.

Idéznék.:
"az appokrol annyit, hogy mindent enged telepiteni, csak a google.mobel services kerettendszert.nem. szoval a kinai kormany altal legalizalt.appok futhatnak, ami viszont google az mind nem indul el"

Szóval itt áll a telefon ami hardveresen megfelelne még, de a szoftvert hazavágták.

Esetleg valakinek valami ötlet?
vagy elmentve a
Huawei Honor 8 Lite ( PRA-AL00 )
készülékhez valami régebbi képfájl amit engedne a készülékre felrakni és még menne ?

bármilyen hasznos ötletet szívesen fogadunk. :)

Hozzászólások

A hua évekkel ezelőtt beszüntette a bootloader unlock kódok osztását, viszont van olyan szürkezónás hely ahonnan kevés pénzért lehet (működő) kódot vásárolni.

https://www.dc-unlocker.com/

Én P9 Lite bootloadert ütöttem ki, megbízható szolgáltató. Azt nem tudom hogy a device -hoz van-e twrp, LoS és társai, de ha vannak, akkor hajrá. Vagy felrakhat egy régi képfájlt, olyat amit nem módosítottak, biztos be lehet szerezni valahonnan. Ugyanakkor én nem a HiSuite -val raknám fel, hanem dload method -al, ha van sdkártya olvasó a telefonban.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Lényegében ez is egy opció lett volna, viszont a fent említett 2019 áprilisi infó szerint
https://www.getdroidtips.com/unlock-bootloader-huawei-smartphone/
"Updated on April 2019: Currently, most of the methods to unlock bootloader has been blocked by Huawei. So don’t try this method, We will get back to you if there is any new method to unlock bootloader safely."
a huawei ezeket a módszereket is blokkolja, igaz hogy a DC talán 1500Ft körül oldja,
de azért nem dobálunk ki az ablakon a semmiért pénzt.

Ami plusz furcsa dolog hogy sem a service menüben sem sehol máshol nem található a telefonban semmilyen infó az OEM Unlock -ról
Amíg pedig ez nincs meg addig nincs TWRP sem és semmi más sem.
Egyébként hivatalos kiadás nincs sem TWRP sem LineageOS kapcsán, de XDA-n vannak hozzá igazítottak.
https://forum.xda-developers.com/p8lite/p8-lite-2017-development/rom-li…

A régebbi képfájlt pedig épp ezért is kérdeztem, mert sajnos nem találtam én sem.

Figyu, a getdroidtips és az öszes soktucatnyi "expert" android site okos tanácsadásai, hogy is mondjam, fenntartással kezelendők. Asszem 4 euró a nyitókód, bőven megér ennyi pénzt, főleg, hogy itt hozom neked a "megy, működik, próbáld ki" tanácsot, de ha ez se elég, akkor sajnálom :) Lehet másik telefont is venni, de az drágább lesz. :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Akkor sajnos ez a módszer ezzel a készülékkel nem megy. Ha sdkártyás a készülék, a dload módszerrel még lehet próbálkozni (rövidenstömören üres, fat32-re formázott sdkártyára kell egy "dload" nevű mappa, abba pedig egy update.app névre kicsomagolt komplett firmware image, amit a dload methoddal lehet felnyomni (power offban volup+down+power asszem)). Ez is egy hivatalos recovery módszer, előnye, hogy nem lesz ott a HiSuite, hiszen offline a művelet, és a HiSuite elképzelhető hogy beleavatkozik a folyamatba.

Van egy huawei firmware finder nevű app, amit egy másik telefonra fel lehet rakni (fent van play store-ban sztem), arra jó lesz, hogy letöltse a fájlt, és microsd-usb adapterrel elő lehet készíteni vele a kártyát. Arra figyeljetek, hogy precízen kell kiválasztani a firmware -t mert millió verziót kiadnak (egyrészt függ a device -tól, android major verziótól, single-dualsim kiviteltől, illetve kódolva van benne hogy melyik területre szánják (india, kína, európa, usa, társai...). Ezt egy kis guglizással össze lehet hozni. Downgrade -t nem támogat (trükkel láttam már, de ahhoz kell spéci módon legyártott update.app, ami előkészíti, maradjatok sztem főverziónál).

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

PRAGUE_AL00_VN2 /manufacture information/
PRA-AL00C00B223 /Build-szám/
PRA-AL00 /Modellszám/

ezeket vadásztam össze, modell szám, build szám stb.

Ez csak azért rossz mert DC -n ami fent van az C00B190 és gondolom valamit csak jelent hogy ha nem a nekünk szükséges B223

szerk
elvileg a B190 és B223 frissítési verziókat jelöl ami nekünk még jól is jöhet ha igaz

De persze a világért nem lehet letölteni...
Prague-AL00C_C00B190_Firmware_China_Nonspecific_Android7.0_EMUI5.0.APP
https://www.dc-unlocker.com/file-list/Firmwares/Huawei_phones/Full_Stoc…

Szóval ez a vonal /is/ bukta ...

Néztem de az nem C00 hanem C01 viszont azz még nem derült ki ez pontosan milyen eltérést is takar.
Másik probléma hogy OEM unlock nélkül még nem sikerült rábeszélni arra hogy update ZIP fájlokat tudjon installálni,
itt fentebb is az .APP kiterjesztésű fájlok vonalán indultunk el, hátha az, de az is zsákutca volt.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teammt.gmanrainy.huaw…
Ezt felrakhatod bármilyen telefonra, android-x86-ra virtualboxban, csak arra kell hogy letöltse a cuccot. Mondjuk nem tudom Honor van-e benne, de elvileg az is sima Huawei, csak másnak van brandelve.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

OFF

De jó, hogy nem a felhasználónál van az irányítás. Majd amikor kocsiknál is ez lesz... Azt hiszem nem lesz Huawei telóm.

ON

Egyébként tényleg.

A kínai verziót megvenni rossz döntés volt, és szerintem még az olcsóság se volt faktor itt, hiszen nagyjából azonos áron adják a kínai és nemzetközi változatokat. Valószínűbb viszont, hogy előbb jelent meg a kínai változat.

Persze ezzel nincs kisegítve az illető, ezt megértem.

Egyébként nem is az én készülékemről van szó szóval nekem aztán mondhattad volna előre is ;)
Bezzeg bezzeg ... én kérek elnézést hisz ilyen jól ismersz és még az alternatív múltat is látod ;) Ez gondolom ilyen X-MEN dolog lehet :D

Visszatérve hogy ONtopic legyen, már korábban volt szó az XDA -s javaslatokról és hogy azok nem jöttek be,

Kérlek olvasd át mihez szólsz hozzá mielőtt ilyen nagyon hasznos információkkal és okításokkal, tanításokkal látsz el bárkit. :)

Köszönöm és további kellemes napot. :)

Amikor én életem első okostelefonját vettem, az egy sima gsm üzletben volt, talán Újpesten, vagy hol (új, bontatlan obozos). Nem mondta senki előre, de Koreai firmware volt rajta (ami véletlenül tudta az angolt, magyarban már nem vagyok biztos). Azért tűnt el nagyongyorsan a telefonról, mert kiba lassú volt, kipróbáltam a CM -et, az meg húzott.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Kipróbálta a GMS (google.mobile.service) csomag telepítését is, XDA oldalon ezt javasolták sokan, de sajnos ezt sem engedi telepíteni a rendszer, teljesen kizárta minden szabad rendszergazdai beállításból. GMS nélkül pedig sajnos nincs googlePlay vagy külsős APK install sem.

még az nem is lenne baj, de egy ilyen alap dolog is hiányzik akkor ki tudja még mi, sajnos utólag installálni ezt sem engedte.

Kérdés az hogy mi az ami miatt egyes alkalmazásokat enged telepíteni míg a csúnya amcsi appokat nem.
Minden esetben külső APK telepítéséről van szó (mivel nincs googe play csak valami kínai app áruház amiben alig van valami) de körülbelül minden tiltva van ami nem a Kínai Népköztársaság által gyártott app, még olyanok is mint ACmarket vagy Aptoide.

Azon gondolkodtam, egyes APK-kat nem e lehetne úgy módosítani vagy ellátni aláírással hogy engedje telepíteni?!?!

Ha jól értem a telefonon nem sikerül az apk-kat feltelepíteni.
ADB-vel próbáltátok már? Hátha azt engedi. Végül is a fejlesztőknek is fel kell tudni tolni a félkész programjukat a telóra.

Simán gépről:
# adb install example.apk

Persze ehhez előfeltétel, hogy a developer módba be tudj lépni. De talán az működik.

Szomorú, de tökéletes példája annak, hogy a sokat szidott rms-nek van igaza, és nem csak üres "igehirdetés", amiket mond.

- - -