Valve:Steam elérése Linux (Debian) tűzfal mögött lévő Winről

 ( Babszem | 2005. május 11., szerda - 2:22 )

Valve:Steam elérése Linux (Debian) tűzfal mögött lévő Winről

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kösz a válaszokat.

A portforward nálam éppen kellett, hogy miért az egy kicsit hosszú lenne.

Hál' Istennek azóta megoldódott a probléma. Ma reggel amikor elindítottam a gépet már a feljött a Steam kliens, úgyhogy úgy tűnik, hogy csak tegnap vacakolt valamit a Steam net. Csupán azért voltam ideges, mert látszatra minden ment (még a kapcsolatfelépítés is sikerült), csak semmi sem történt, vagyis fogalmam sem volt, hogy én szúrtam el valamit, vagy a túloldal nem megy.

(Ha nem ez a megfelelő fórum, akkor bocs... Jobban passzolót nem láttam első ránézésre.)

Szóval: Adott egy Debiant futtató tűzfal (+netmegosztás, egyebek) ami mögött csücsül egy Windowsos gép. A Windowson felraktam a Steam klienst (a Half Life 2 miatt), és a tűzfalon kinyitottam (és forwardoltam) a Valve által előírt portokat ([url=http://steampowered.custhelp.com/cgi-bin/steampowered.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=11&p_created=1092152203&p_sid=DtkOg6Fh&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPSZwX3NvcnRfYnk9JnBfZ3JpZHNvcnQ9JnBfcm93X2NudD0yNjgmcF9wcm9kcz0mcF9jYXRzPSZwX3B2PSZwX2N2PSZwX3BhZ2U9MQ**&p_li=&p_topview=1]Steam FAQ[/url]).

A Steam kliens feltelepült majd elindult, leszedte a frissítést, újraindult, aztán... Csend. Semmi sem történik. A Steam kliens fut, egy kapcsolatot úgy tűnik felépít (a Steam szerverek felé felépül egy TCP kapcsolat a Valve által megadott port-tartományban), de a képernyőn ebből már semmi sem látszik. Azt hogy fut csak a Task Managerből tudom.

Van valakinek valami ötlete, hogy merre keressem a problémát? Csak mert egy kicsit drága móka lett volna megvenni a HL2-t teljesen potyára...

Kösz:
Babszem.

PS: Annak is örülnék, ha valaki annyit megtenne, hogy egy hasonló konfigurációban (Linux tűzfal + Windows gép mögötte) felrakná a [url=http://www.steampowered.com/download/SteamInstall.exe]Steam klienst[/url] és annyit meg tudna mondani, hogy nála megy-e vagy sem.

Nálam problémamentesen működik.

nalam is megy. portforwardok? minek?

esetleg logold a tuzfalon eldobott csomagokat, hatha ez alapjan kiderul valami.