Kéne Word

Fórumok

Nem szoktam gyakran Windowst használni, és a laptopomon Windows alatt is Libreoffice van, mert általában a legtöbb saját magam számára készített dolgot vagy Libreoffice-szal írom, vagy Google Docs/Sheets használatával.

Viszont van két-három olyan dokumentum, amit évente 0-2 alkalommal módosítanom kell, és akik ezeket a dokumentumokat várják, Word-öt használnak, Word formátumot szeretnének, és nekem érdekem, hogy amit kapnak, az ne nézzen ki összecsapott szarnak.

A Libreoffice-szal ha szerkesztem a dokumentumot, akkor konkrétan a 2 oldalas doksi hirtelen nem fér el két oldalon, és bután kinéző 3 oldalas doksi lesz belőle. Ezért ehhez a két dokumentumhoz eddig Word-öt használtam.

A laptopom céges laptopként kezdte a pályafutását, van rajta Windows 7 meg volt valami Office verzió. Kb. 2014-2015 körül lecserélte a cég ezeket a régi gépeket, én az enyémet megvettem, aztán kapott egy SSD-t, és így használom. De megvan a régi hdd is.

Na, a hétvégén gondoltam, majd jól bootolok a régi hdd-ről, és a Word-del szerkesztem a doksimat.
Ehelyett az lett, hogy az Office cuccok azt állítják, nincsenek aktiválva. Két reboot között megváltoztak az ikonok, és Office2016-nak hívja magát. Feltételezem, valahonnan bekúszott valami frissítés. De mindegy is, ez céges Office volt, ha nem tud a céges hálózatra kapcsolódni, akkor nem érzi magát aktívnak.

Az asszony laptopjára akartam Office-t tenni még régen. Volt a cégnél ez az MS Home use dolog, amit meg lehetett igényelni, és aztán valahogy megkaptuk az Office-t és fel lehetett tenni. De most, hogy kéne, nem találom. Se az asszony laptopján, se máshol.

Azt sem tudom, hogy mit is keresek. DVD-t küldtek a telepítőkészlettel? (Úgy emlékszem, a médiáért és a szállításért fizetnem kellett). Vagy letölthető telepítőkészlet volt?

Szóval most itt tartok.

A következő három kérdésre keresek választ:
1) rá tudom-e beszélni a régi gépemen lévő Office2016-ot, hogy tudjak vele szerkeszteni? (Feltételezem, hogy nem).
2) Ha a Home use-ban kapott telepítőkészletet szeretném megtalálni, mit keressek?
3) Ha azt mondom, egye fene, megveszek valami alap office-t, akkor mi az, ami manapság viszonylag olcsón elérhető? Word-ön kívül igazából nem kell semmi, az is csak igen ritkán. Nem szívesen költenék rá túl sok pénzt ezért.

Hozzászólások

Mostanában egyre gyakrabban utasítok el meeting invite-okat azzal, hogy csatolok egy "This meeting should have been an email!" meme-et. Na itt is hasonló a helyzet, mert ennyi agonizálás meg magyarázkodás helyett egy "microsoft word vásárlás" google search első találata megmondja a tutit:

https://products.office.com/hu-hu/compare-all-microsoft-office-products…

Office 365 Egyszemélyes verzió / 2099 HUF/hó, bármikor lemondható

Ebay + megfelelo keresoszavak + ~650HUF
A tobbit Te is megoldod

-------------------------
Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32