Akkutöltő elégett kondi pótlása

Sziasztok!

Elektronikai téma, de úgy vettem észre, hogy vannak itt páran, akik értenek hozzá, az ő segítségükre lenne most szükségem.
Van egy kínai iMAX B6 klónom, amiből cellakisütés közben kiszállt egy kis füst. Látszólag működőképes és teszi a dolgát, de azért jó lenne rendberakni.
Szétszedve egyetlen sérült alkatrészt találtam benne, az ezen a képen középen látható kondit. Az elhelyezkedéséből és az összekötésekből ítélve valószínűleg egy hidegítő kondiról van szó. Mellette közvetlenül egy tranzisztor látható, amúgy meg a két vezetéke közül az egyik közvetlenül a tápcsatlakozó + érintkezőjével van összekötve, a másik meg valószínűleg a földdel (ezt nem látom biztosan, mert sem a felső, sem az alsó oldalával nincs a nyáknak összeforrasztva).
Közelebbi kép
Szerintetek jó a tippem? Az eredeti alkatrész jelöléseinek hiányában kérlek adjatok tanácsot, hogy mivel lehetne helyettesítni.

Köszönöm!

Hozzászólások

Ez nem a be nem ültetett venti csatlakozója?

Nem tudom, nem találtam benne semmit, szerintem simán csak a kondi alakult rövidzárrá valamiért. Kisütés közben eléggé átforrósodik a készülék háza, lehet, hogy azt nem díjazta.
A hiba úgy jelentkezett, hogy kb. 1 órás üzem után lekapcsolt egy pillanatra a töltő (gondolom, hogy a külső táp érezte a zárlatot).
Mivel nem tudtam mire vélni a dolgot, ráindítottam újra a kisütést. Feltételezem, hogy ekkor szerette volna elindítani a hűtőt, akkor jött a füst.

Ki akartam mérni az értékét Neked a saját Imax B6-omon, de sajnos nem sikerült, lásd csatolt kép :)
Mivel a kapcsolódó csatlakozó nincs bekötve, és a saját klónómon az egész áramkörrész hiányzik, én is arra szavazok, hogy hagyjad kiforrasztva.

Köszönöm. Lehet, hogy a tiéd eredeti :)
Mondjuk ezt is annak árulták, de olyan nyomott volt az ára, hogy nyilvánvaló volt, hogy koppintás. Egyébként eddig jól bírta, az elmúlt 1,5 évebn, mióta megvan nagyon sokat töltögettem vele ólom, Li-Ion és LiFePo4 akkukat is, szinte napi használatban van.

Előző hozzászólásban írtad, hogy akkor pukkanhatott, amikor indítani próbálta a ventit. Félreértem, vagy a Tiedben valóban van ventillátor? Ha igen, akkor egy 100n 16V kondival pótolnám (ha a venti 12V-os). Valószínű hidegítő kondi, ennél nagyobb érték hirtelen töltése már problémát okozhat a kis meghajtó darlington tranzisztor párnak. Az enyémben nincs ventillátor, valószínűleg ezért hiányoznak az érintett alkatrészek is.

Szerintem az ott egy SI2306 típusú n-csatornás MOSFET. Ilyen óriási méretben - mekkora ez, talán 0805-ös? - szerintem 100 nF, 50 V-os kerámia kondenzátort - X5R vagy X7R dielektrikum - lehet kapni a boltban. Lehet, túl kis feszültségű volt beültetve.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE