Konferencia "terem"

Sziasztok!

Jó pár oldal átnyálazása, és a kereső aktív használata után indítom, ha mégis valahol volt róla szó, elnézést kérek, nem vettem észre!
Szóval van-e valakinek tapasztalata arról, hogy egy kisebb tárgyaló terembe kellett berendeznie egy kis konferencia központot. Kamera, mikrofon, gép, kijelző (bár ez adott, van egy lcd tv). Néhány sorban esetleg ha adnátok javaslatokat ki, hogyan, mivel oldotta meg? (eszköz típus, miért választottad, stb).
Az a gond, hogy a kifejezetten konferencia eszközök (szerintem) bődületes drágák, annyit nem szeretnénk rá költeni, de nem is akarok 5000 Ft-os webkamerát, meg 500 Ft-os asztali mikrofont kirakni, hogy kész, oszt cső. :)
Van már kinézve néhány eszköz, de természetesen érdekelne már működő rendszerről vélemények.

Segítségeteket előre is köszönöm!!

Hozzászólások

Csak néhány alap kérdés:
- Mekkora a terem?
- A termet csak konferenciára, megbeszélésekre használjátok?
- Hányan vesznek részt a konferencián?
- Az eszközök állandóan ott lennének fixen vagy máshová is vinnétek?
- Milyen szoftverrel szeretnétek megvalósítani a konferenciát (Teams, Skype, Webex, Lync, Teamviewer)? A partnerek ebben mennyire partnerek?

Csak a mikrofont kiemelve: 1 mikrofon nem mikrofon, bár sokszor nem kell több. Viszont ha többen is ültök a teremben, akkor elengedhetetlen lehet egy/több jó térmikrofon. A hangfalat se árt ehhez beállítani (gerjedés, visszhang).
Olcsóbban van olyan kivitelű cucc is, ahol mikrofon és a hangszóró egy házban van. Na ilyet ne vegyél, használhatatlan ha 4-5 méterről beszélnek. Jobban jártunk ha betettünk 2-3 különálló mikrofont. Egy kis keverővel kiegészítve egész szépen behangolhatod a rendszert.

Az eszközök fixen ott lennének. Kb3,5 x 6 méter a "terem", inkább szoba. Max. 8-10 ember fér be, de ennyien nem igen használnák. Webex van kinézve konferencia szoftvernek. Mivel nem túl nagy terem, 1 mikrofont néztem ki, nem a legaljáról a kategóriának (Av-Leader PHM-956 flat mikrofon). Az asztal, amit körül ülnek kb 1,5 x 2,5 méter, ennek a közepére lerakva elégnek kellene lenni (elvileg).
Maga a rendszer első sorban belső konferenciára kellene (több telephely között), néha-néha külsős ügyfelekkel telefonról, de ezt a webex támogatja.

Az egy mikrofon középen az totál szívás.
Nyilván mikofontól is függ, de legtöbbször egyik embert sem érteni, felszedi a zajokat, aki közel van k. hangos, emiatt torz és érthetetlen, aki távol ül, azt meg azért nem hallani, mert halk.

Ezt csak kényszermegoldásnak nevezném, nem konferencia teremnek.
A konf. terem az amikor mindenki előtt külön kapcsolható mikrofon van.

szerintem.
--
zrubi.hu

Ha a kulon mikrofon meg kisse tulzas is (gondolom nem egy ENSZ konferenciaterem a cel), azzal teljesen egyetertek, hogy egyetlen es foleg olcso mikrofonnal csak a szivas lesz.
Meg felprofi megoldasok is eleg gyaszosan viselkednek neha.

Egy ekkora terembe, ha csak asztal van, akkor is minimum ket profi mikrofon kell. Ha netan a falon tabla, a falnak motyogo kollega es hasonlok vannak, akkor tobb.

A webkamera meg egy vicc. Ha eleg, hogy kb latod Jozsi fejet, akkor jo. Barmi masra tokeletesen alkalmatlan. Ha valami ertelmeset akarsz, akkor meg egy regi (de full HD videora alkalmas) fenykepezo is jobb. Szigoruan normalis optikaval es CMOS erzekelovel. Az CCDs jatekokat el lehet felejteni.