TP-LINK TL-SL2428WEB smart switch

 ( virtualm | 2019. január 5., szombat - 9:38 )

Sziasztok !

( http://www.dipolnet.de/media/pdf/N29951.pdf )

Nem voltam kellően körültekintő és elhamarkodottan vettem a fenti 24+4G Cigabites Web Smart Switchet, amit eredetileg az otthoni LAN 8- 10 gépére szerettem volna beüzemelni, de nem sikerült.

A bejövő Digi WAN kapcsolatomat, optikai kábelről egy ZTE Modem- router osztja, ami rendben üzemel. A 4 db belső LAN aljzata kevés, ezt szerettem volna bővíteni és a belső magánhálózatom gépei közötti kommunikációból kihagyni, mert korlátozottak a képességei.

Ezért egy Gigabites switchet kerestem, erre az alkalmi vételre bukkantam, rácsaptam és megszívtam. Egyáltalán alkalmas ez a switch egy belső LAN elosztására?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Írd le légyszi mi a konkrét probléma! Nekem a leírásod alapján nem igazán jön le. Ez egy webes felületen menedzselhető switch. Simán rákötöd a ZTE routered egyik LAN lábára és mennyi fog.

Mivel használt volt, ezért reset ustán beléptem a webes felületre és ott beállítottam az én strukturámat, majd rádugtam egy- két gépet de azok nem látták egymást és az internet kapcsolatot sem pedig nem tiltottam semmit, mindent engedélyeztem.
( https://cdn.cnetcontent.com/39/9e/399eb26f-63bb-479b-b1ce-269b0816c331.pdf )
--
üdv: virtualm

"reset ustán beléptem a webes felületre és ott beállítottam az én strukturámat"
Lehetne tudni részleteket, hogy mi lett beállítva?

"rádugtam egy- két gépet de azok nem látták egymást"
Port feljött a switchen? Lehet alapból admin down-ba vannak, ilyenkor konfigot megkapja, de a port nem jön fel magától ugye. Volt már olyan,hogy GUI nem volt tökéletes és parancssorból meg szépen ment a TP-Link switch. Csak engedélyezni kell az SSH-t. Elvileg támogatja.

https://static.tp-link.com/res/down/doc/TL-SL2428(UN)_V1_CLI_.pdf
12. fejezet Port kezelés CLI-ben
98. oldal (shutdown parancs)

(Megnézném, hogy van-e firmware update hozzá a hibától függetlenül.)

A "szokásos" mókolást csináltam, Eszköz új IP cím, alapértelmezett átjáró cím, stb. A switch ledjein látszott, hogy rádugtam a gépeket. Köszi az ötleteket, ránézek újra az útmutatód szerint.
--
üdv: virtualm

Nincs mit, remélem segít.

Lan elosztására tökéletes. Bármelyik portba dugod a routerbol jövőt, majd a maradék 23 elég 23 géphez.
De csak 2 portja gigabites, a többi 100mbit, azaz 11mb/sec lesz rajta a sebesség, meg ha a többi eszkozod hdd/SSD/raid-je tudna 50-60mbyte/sec-et is.
Illik gigabites switch-et venni

Igen, azt gondoltam, hogy sima ügy lesz. A neve megtévesztett, nem néztem utánna. Egy hazai utazás közben dobta fel a fb területi hirdetési portálja. ( El is cserélném, eladnám )
--
üdv: virtualm

vesz meg barki 100M switchet, mikor bagoert uatanad vagjak akar a menedzselt gigasat is?

https://www.fs.com/de/en/products/66144.html

nesze ez managed, tplinkbol kapsz unmanagedet olcsobban....