TP-Link Archer C7 (AC1750) firmware csere

 ( th | 2018. június 13., szerda - 7:41 )

Sziasztok!
Szeretném kérni a véleményeteket/tapasztalatokat az alábbi témában.
Van egy, a tárgyban említett routerem, amin jelenleg a gyári (3.14.3 Build 150427 Rel.36706n) firmware van. Szeretnék pár funkciót, amit a jelenlegi rendszer nem tud (pl. időzített wifi kikapcsolás, host szintű hálózat monitorozás). Kattintgatós rendszert szeretnék, mert sem időm, sem kedvem nincs az openwrt-t állítgatni.
2 játékos van, amit találtam és szimpatikus, az egyik a DD-wrt, a másik a Gargoyle. Az elsővel egy 1043-as routeren már van tapasztalatom, de a másikat nem ismerem. Annyit tudok róla, hogy openwrt alapú, néztem pár videót is, eddig szimpatikus. Érdemes próbálkozni vele? Tud többet nyújtani mint a DD? Mennyire stabil? Könnyen vissza lehet állni gyári rendszerre, ha mégse jönne be?
A másik kérdés, ami az egész FW csere ellen szólhat, hogy ki tudja-e szolgálni a router az 500Mbites UPC-s netet, az 5GHz wifit és a gigabites LAN-t (olvastam valahol a fórumon, hogy a hardveres gyorsítás csak a gyári szoftverrel érhető el)?
Köszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Openwrt Lucival nem jó?

--
robyboy

Luci nekem kicsit túl sokat tud :) Próbáltam a 1043-on, de nem sikerült mindent megoldanom, pl. a dinamikus DNS címmel nem tudtam elérni az otthoni szerveremet a LAN-ból (mi ennek a neve?).

--
TH

Szerintem sokaknak az a gondja az openwrt/luci-val, hogy egy kicsit kevésbé felhasználóbarát. Mondjuk egy network szinten izolált guest wifi fellövéséhez "viszonylag sokat" kell küzdeni, míg dd-wrtben egyszerűsített felület van hozzá, amihez beírod az alapdolgokat meg kattintasz egy checkboxot és megcsinálja. Igaz emiatt a dd-wrt kevésbé univerzális. Az openwrt-nél a "granuláció" pont amiatt egy kicsit elemibb, hogy kreatívkodni tudjon az ember, egy dd-wrtben meg véges a ficsőrök száma. Én így látom.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead