Keresek: Wifi átjátszó router

 ( Dyl4n | 2018. május 16., szerda - 21:34 )

Sziasztok,

Keresnék egy speciális routert, az alábbi lehetőséggel:
Kapcsolódjon fel "A" Wifi hálózatra, megadott felhasználói név + jelszó párossal
Ezt a hálózatot szórja tovább, egy másik, "B" SSID-vel (+jelszóval)

Az se lenne baj, ha a vevő része külső antennát tudna csatlakoztatni a jelerősség javítására.
(Távolabb lévő Wifit szeretnénk a lakásba tovább osztani)

Van ötletetek, hogy mely eszközzel lenne érdemes megpróbálni?
A pénztárca viszonylag szűkös, szóval 20e-nél drágább kütyüt ne is ajánljatok. Köszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

két rádiós mikrotik ? pl hAP Ac lite? (igaz, ebben az egyik rádió 2.4 a másik 5G)

Szerintem ezt egy rádióval is meg lehet csinálni. Persze értelemszerűen feleződik a sebesség, de ettől azért még nő a lefedettség.

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

lehet, csak pont nem érdemes. _optimális_ esetben feleződik a sebesség, nem optimális esetben még tovább degradálódik.
Nyilván a legjobb kábellel összekötni, ha ez nem opció, akkor marad az "aktív ismétlő".

ps: tökéletes megoldás lehet két egymás mellé elhelyezett cAP vagy mAP is (amennyiben nem bánod, hogy két eszközöd van egy helyett).

Szerintem a legtisztább, ha 14-17eFt-ért veszel egy Ubiquiti/Miktorik/TP-Link kültéri klienst az "A" hálózat vételéhez. A maradékból UTP kábelt és egy wifi routert a "B" hálózathoz.
Közben döntsd el, hogy a "B" hálózat lehet duplán NAT-olt vagy legyen azonos IP-jű az "A" hálózattal és ennek megfelelően válassz router-t vagy kösd a kültéri klienst a WAN/LAN portra.

Köszi, lehet, hogy ez a verzió lesz, ugyanis egy használaton kívüli routerem már van, ezt tudnám belső használatra befogni, UTP kábel is van minden hozzávalóval, így elvileg csak a kültéri antenna lenne a befektetés.

Ha van konkrét termék ami bevált nektek, akkor jöhetnek a tippek, szívesen veszek minden javaslatot. :)

Mivel úgy is kell áram annak a cuccnak is, akkor inkább a kollégák által ajánlott Miki vagy Ubi gyártók valamely AP-ja PoE-vel UTP-n megtáplálva, egy madzagot elég húzni.
Vagy ha nagyon nem fűlik a fogad kábelezni, akkor meg Powerline adaptert lehet kapni beépített AP-val. Nem olcsó, nem gyors, de müxik a dolog, Kell a fő AP mellé egy sime powerline adapter, az átjátszó helyére az AP képes, és ha mindkét helyen egy fázison van a 230V, akkor össze tudod a két adaptert párosítani.
Ha meg olcsón kell kihozni és szeretsz babrálni, elvileg fogsz két darab TP-Link WRT841N-et és Openwrt-t vagy Lede-t telepítve rájuk megoldható, legalább is nekem egyszer már sikerült összehozni, de nem lesz gyors.

De legalább bizonytalan lesz. :)

Valamit valamiért :)

bocs, dupla

Szerintem nézd meg ezt, bedug, nyomkod, örül; TP-LINK TL-WA850RE

nem látom, h dual rádiós lenne...

szerintem nem is az, cserébe olcsó! Írhattam volna az TL-MR3020 -ast is! :-) nekem vagy vagy 3, a szekrényben porosodik. Aranyos darab. Ezeknél tutira feleződik a sebesség. Persze kérdés az, hogy mit szeretne az emberfia, netet, gyorsaságot, megbízhatóságot, olcsóságot, etc. ?

két mAP lite (vagy cAP) kb 2x6000+fa
mindkettő dualchain

:-) az is igaz! és jó is a cap lite az nekem nagyon szimpi ilyenre!

Erre gondolsz?
MikroTik RBMAPL-2ND

igen

Erre egy WDS-el összerakott hálózat is jó lehet.
Nálam egy TP-Link WDR 3600-as hosszú ideje jól vizsgázik, többféle routerrel sikerrel teszteltem (Huawei, D-Link, Tp-Link) mindegyik hálózatát teljesen jól szórta tovább akár más néven és jelszóval WDS hálózatban. Én alapvetően IPTV-hez (over WiFi :) használom, házon belül (így hatótávról nincs infóm) de az internet is rendesen elérhető rajta keresztül, persze fele sebességgel (de 250 Mb-es netnél ez nem probléma). Ilyen router (vagy a nagyobbik testvére a 4300-as) már csak használtan, van, de így legalább olcsóbb (5-10 ezer).
Ezen kívül még TP-Link C9-et teszteltem, az is teljesen jól működik, de az már az ár felső határától indul használtan is.

Köszi neked is a tippet. A net lassulás annyira nem probléma, mert itt nem cél a nagy sebesség (nyaralóba lenne, ha már 5-10Mb/s megvan akkor is jó).

TL-WR840N