Remote Desktop - alap linux-on, távfelügyelettel

Fórumok

Sziasztok!

Jelenleg alap linux mint-en használom a remminát, hogy win*os géphez csatlakozzak. Csak vékonykliens használat lokálisan.

Kérdésem:
Van e megfizethető vagy ingyenes program amivel összehozhatnám az alábbi feltételeket:
-Távmenedzsment (Kliens Monitor távolról megnézés, vagy beavatkozás is, mint winen a radmin, teamviewer, nem ssh mazsola, hanem valami teremben gondolkodó progi)
-Nagyon egyszerű alap rendszer (2 ikon asztalon : 1db rdp, 1 db firefox)
-Beavatkozás biztos a hülye felhasználó miatt (nem ment a vinyora semmit, minden bekapcsoláskor ugyan az, mint a winen a deepfreez)

Amire kell: Szünetben tudjon böngészni, de minden munkát távba dolgozzon, ha valamit elnyomkod kinyomja a gépet, majd vissza és éli tovább egyszerű életét. Nem akarok nyűgöt... Ahol win volt azt is töröltem, mert nem munkára való, hogy a felhasználónak munkakezdés után fél órát állnak az update nyavalygása miatt, vagy egyszerűen valami háttér installer járatja a gépet.

Köszönöm a kommenteiteket, ötleteiteket.

Hozzászólások

pixie boot egy megfelelo image-el es kesz

em pereferalnek egy debian minimalt openbox-al, vagy valami meg egyszerubbel, mint live es kesz. ember bekapcsolja a gepet, var 5 percet es ott a live rendszer, amin ha barmit elkefel a kovetkezo boot-kot ugyis a base live jon fel. Ha kell home, akkor nfs+autofs, de akkor meg ha ott kefel el valamit, akkor ugy jon fel legkozelebb. Szoval ne adjunk nekik semmit se. :D

sziasztok.
Sajnos valami becsatlakozos konfigot keresek ami platform független, mert ha bénázik az user akkor muszáj rácsatlakoznom a gépére. PL. jajj hülye vagyok az excelhez mit csináljak a képletben... Mindenkihez odasétálni meg nem akarok... Inkább kerülném a szájszagot stb. :-P

Hat ettol meg a pixie megoldas minden masra jo.

Ha meg kell tavoli asztal mindenkeppen, akkor vnc-t is rakj az image-be. Ennyi. Hogy ez az image linux vagy win az mar mindegy. A te gepeden legyen a megfelelo kliens hozza. Vagy biztos van valami termek, ami inygenes, de van winre es linux-ra is ugyanaz, akkor meg az a kliens kell.