Az összes Chromebook-on elment az internet

 ( toMpEr | 2017. december 6., szerda - 14:20 )

Around 2:30 p.m. on Tuesday, Adam Henderson began receiving a flood of reports from across his district’s 17 schools saying their Chromebook devices were no longer working.

In Nassau County, 5,000 devices experienced the outage, but it’s expected that tens of thousands, and perhaps millions of devices around the country, could have experienced the same glitch.

Google has since noted the error on its support page, which now reads: “Managed Chrome devices may have received invalid network policies and lost connectivity to passphrase-protected networks configured through admin policies. We have addressed the root cause of this issue, but due to the nature of issue, the fix does not take effect until affected devices connect to networks and refresh policies.”

https://www.edsurge.com/news/2017-12-05-here-s-what-we-know-about-the-chromebook-internet-outage

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ilyenkor hol van az a mókus amelyik minden topicban előadja, hogy münchentől birmingham-ig mindenki hülye, hiszen csak fillérekért kellett volna a chromebook-okat megvenni amik csak "működnek".
Azért megnézném az IT-sek arcát, amikor oda kell ülni néhány (tiz)ezer géphez és kézzel visszarakni a hálózatra.

...ami peccs napokon gyakori a windowsos vilagban :D

Supportálok néhányszáz windows-os gépet, nem emlékszem, hogy nemhogy patch napokon, de telepités után bármikor is oda kellett volna üljek mindegyik elé javitani.

A táv adminisztráció előnye (AMT).

Távolról sem egy nagy fíling, hidd el.

Mi nem nagy filing? Hogy bekattintok egy group policy-t és pár perc múlva aszerint működik 600 gép?

A topicindító szerint kb ennyi a megoldás a chrome gondjára is. Hm, mondjuk az hogy hálózatra kell dugni a gépet, valsz meghalajda már sok user agyi kapacitását :D

Az a szívás, amikor bizonyos hardverek vagy bizonyos szoftverek működését megzavaró frissítések jönnek ki és akát teljesen összedől a windows... Persze nem mindenki érintett, de akit rendszeresen szopatnak félévenkénti force updatekkel, s így jártál vagy telepítsd újra a gépet a javaslat, hát azok jogosan küldik vissza a szülőcsatornába az mst.

Akiknek fél évente újra kell telepitsenek egy windows-t, azok biztosan buggyantak. De ismétlem, nem az a vicces ebben, hogy windows-on is előfordulhat ilyen (és linuxon is), hanem, hogy valamelyik forumtársunk folyamatosan ezt a chrome-os-t nyomatja, hogy ez aztán betonstabil, mert a google tartja karban, mert az usa oktatásban (!! LOL) is használják, akkor világmegváltó. :)

na de ez az o velemenye. mi ezzel a baj?

a win-nel tenyleg jobb egy csomo mindenben, meg van amiben nem jobb. es?

na de ez az o velemenye. mi ezzel a baj?

a win-nel tenyleg jobb egy csomo mindenben, meg van amiben nem jobb. es?

A félévente újratelepítést reklamáld az ms-nél, ugyanis azt teszi minden major update, aminek külön nevet adnak. Csinál egy új telepítést, amire importálni próbálja a telepített programokat... több-kevesebb sikerrel. Ezért is volt panasz minden ilyen verziólépésnél, hogy csomó beállítást resetel, hát persze, mert a win paraméterezését nem viszi át maradéktalanul, hanem visszállítja alapra.

De én arról beszéltem, hogy a support javaslat az újratelepítést próbálta-e márig jut el max, ha valami összeomlik egy update miatt.

"amire importálni próbálja a telepített programokat..."

Az igen vicces volna. Szeretnék én igy újratelepitésnél "importálni" telepitett programokat, registry-vel, domain tagsággal, mindennel. Nagyon finoman szólva is hülyeségeket beszélsz, fényévekre van az újratelepitéstől a w10 verziólépés. Az, hogy resetelődik néhány beállitás az inkább (rossz) politikai döntés, nem technikai.

ember, nézz már utána. Ott van a windows.old mappában a kroábbi verzió 30 napig, hogy vissza lehessen állni

És, ha windows.old mappából vissza lehet csinálni a frissitést, abból az következik, hogy az egy újratelepités beimportált programokkal? Látom, hogy ehhez is nagyon értesz :)

az a baj, hogy annyira buta vagy, hogy fel sem vagy képes fogni mennyire.
http://index.hu/tudomany/til/2015/10/13/miert_hiszik_azt_a_hulyek_hogy_ok_okosak/

Nálatok esetleg. Nálunk meg ki kellett pöcsölni, mikor borult a bili, h mi a gond, utána belépnem legalább 50 gépre, és levenni a hibás frissítést, és gondoskodni róla, h ne jöjjön le megint. És ezt telón egyeztetni az üffelekkel.

Akkor biztos hülyék irkálnak a reddit-re.

A Redditen hosszú bejegyzés taglalja, hogy a telepítés után egyszerűen nem indult el a rendszer, és több tucat különféle módszert kipróbáltak, de egyik sem hozta a várt eredményt.
Megint másnál csupán egy partíció veszett el egy ismerősnél tele képekkel és videókkal

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/4vufpo/windows_10_fully_freezes_after_anniversary_update/

Dehogy, redditen a világ legnagyobb ms mérnökei irogatnak :)

De most tényleg kezdjünk el magát összesz.ró linux fórumokat posztolgatni? Senki nem mondta, hogy windows-on nem történt már probléma patchelés után.

Olvasd már el a nyitó hozzászólást, vagy hogy miről szól az egész topic.

Te kezdtél bezzeg windows-ozni, meg a te által felügyelt gépeid mindig tökéletesen frissülnek mindenre szöveget előadni. Ne játszd már itt a hattyúhalált, ha a tényekkel elkenik a szádat :P

megtöröm a kört, hogy visszamehess kapálni

Ha-ha-ha. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Windowsra is volt már olyan frissítés, ami után kék halállal indult a rendszer. Akkor is kellett helyben informatikus, ráadásul nem csak egy net-kapcsolatot kellett átkattintania.

Például: http://www.origo.hu/techbazis/20171012-windows-10-2017-oktober-kek-halal.html
Vagy: http://www.origo.hu/techbazis/20140818-kek-halalt-okoz-a-windows-frissites.html

De Ubuntun is volt már olyan patch, ami után nem ment a samba. Várható volt, hogy egyszer erre is befut.

Persze, hogy volt már szinte minden rendszeren ilyesmi. A dolog azért vicces, mert valaki itt rendre ezt a tök primitiv chrome-os-t nyomatja minden bajra, hogy ez csak működik :)

És? Valaki más meg azt nyomatja, hogy minden bajnak a zsidó gyíkemberek az okozói. Most akkor ráébredtél, hogy az emberek néha hülyeségeket beszélnek?
Jóreggelt.

Vicces. Érted a szót? Lazitsál kicsit :)

Azt mondja: “botched WiFi policy update pushed out by Google [...]"
Meg azt is mondja, hogy "managed chrome devices"
Akkor most ki manageli ezeket? A Google vagy a local IT?
Vagy ez egy patch-csel ment ki?

Local IT manageli de csak a managelt gepeken jelentkezett ez a Patch altal generalt hiba.

Mivel a hiba a halozati beallitasokat cseszte szet igy minden egyes gepet kis kezukkel fel kell akasztani a halora vagy resetelni (remeljuk lehet ilyet kulonben jo karacsonya lesz az adminoknak)

Szóval, ha jól értem, ezt kétféleképpen lehet értelmezni:

1. egy szerencsétlen hiba miatt elromlott a Wifi-kapcsolat, de a Google tudós mérnökei megoldották, bár kell némi közreműködés a helyi rendszergazdáktól és userektől

2. a Google távolról el tudta c$eszni, de a kijavítás csak helyben lehetséges.

Hát ugye, ha gép nem tud visszamenni a hálózatra akkor mégis hogy a tudnák távolról javítani?
--
openSUSE - KDE user

Csapatépítés:

1,
Meg lesz a cég összes alkalmazottjával a személyes kapcsolat + milyen fasza kifutni a beled, hogy nyomj pár gombot mindenhol (testépítés) :D

2,
nem valószínű:
sorban állás, a lusta admin irodája előtt.

Ha van lan csatlakozó a gépen, akkor sorban állnak a kábelnél internetért, hogy újra altiválja az auto update a wifit :D Vagy kiteszik a faliújságra a wifi jelszót, ha még nincs ott.

Semmi gond, addig dolgoznak offline!

=))

Keyboard not found. Press F1 to continue!

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

ma reggel óta a chromecast valahogy nem bír felmenni a wifire.

Szerk: fene tudja mi volt. Több factory reset után végül egy másik telefonnal lehetett csak felkonfigurálni, az enyém látta az eszközt, de nem bírt csatlakozni. Konfig után viszont már rá tud csatlakozni.