Firefox 57+ extensions (TMP és társai)

A webextensions erőltetése miatt rengedeg kiegészítő esett ki a FF 57 által támogatott listából. Számomra az egyik legfájdalmasabb veszteség a Tab Mix Plus (TMP) volt, annak is a többsoros (multi-row) tab bar funkciója. Erre van workaround userChrome.css használatával. Néhány ötlet:

https://www.reddit.com/r/firefox/comments/6yvi2j/yet_another_collection…
https://www.reddit.com/r/firefox/comments/6wiu9k/is_there_a_webextensio…

Még néhány hasznos userChrome.css tweak:
https://github.com/Timvde/UserChrome-Tweaks - innen ezt ajánlom pl: remove-padding-when-not-maximized-macOS-Windows.css
https://github.com/Aris-t2/CustomCSSforFx

Jöhetnek további ötletek, ha ismertek számotokra hiányzó funkciók visszaállítására módszereket.

Hozzászólások

Nekem meg az hiányzik, hogy automatikusan átváltson arra a tabra, ami fölé viszem az egérkurzort, erre nincs ötlet esetleg...?

Ezzel szopolodok most. Egy ekkora valtasnal illett volna valami killswitch lehetoseget felajanlani. Teljesen szetbarmolta a munkakornyezetemet. Elfelejtette a legordulo az elozmenyeket, eltunt a meglatogatott lapok tortenete. Meg jo, hogy jelszavakat nem felejtette el...

TMP funkciokat nem hiszem el, hogy nem erne meg beepiteniuk.
Configban kell turkalni, hogy ne ugyanazon a tabon nyitogasson meg mindent...

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Kipróbáltam a "Tab Mix Plus"-t Win10-en, FF.esr v52.4 verzióval, bár így utólag, mindenkit lebeszélnék róla. Mivel eddig hasonló célokra "Session Manager" kiterjesztést használtam, természetesen az is fent volt. Tragikusan "összekeveredtek", szétválasztásuk, és a "Tab Mix Plus" eltávolítása is meglehetős munka volt. - (Ami elmúlt elmúlt, ne sírassuk, - de szerintem soha nem volt egy "kiérlelt", minden körülmények között korrekten működő kiterjesztés.., a most tapasztaltak alapján az biztos.)

Session Manager(!), - FF-verzióról, verzióra korrekt mentési megoldás a tömegesen nyitva tartott "tabok" kezelésére és görgetéses megjelenítésükre.

hosszu ideje hasznalom a tmp-t es nem volt eddig nagy gondom vele. egyedul az, hogy bongeszo verziovaltasnal, amikor a tmp kezelte a restore session reszt, volt amikor nem allitotta helyre a tabokat. mivel jellemzoen portable dolgokat hasznalok, vissza a frissites elotti mentesre, beallitottam, hogy a bongeszo kezelje a restore session-t, frissitettem es aztan rendben mukodott.

a tmp azert tobb, mint egy session manager, igy a amit irsz kiterjesztes, bar a kepek alapjan baromira tetszik, nem potolja a tmp-t. egyebkent a session managerhez is azt irjak, hogy nem kompatibilis a quantummal. valamint azt is irjak, hogy "This extension replaces SessionSaver and Tab Mix Plus' session manager. Session Manager is compatible with Tab Mix Plus. It can import sessions from both SessionSaver and Tab Mix Plus.". aminek a fenyeben viszont furcsa, hogy a kettos szetverte a rendszered.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."