ebook olvasó 20 full

 ( vakondok | 2017. október 30., hétfő - 9:56 )

Szülőknek szeretnék ebook olvasót, van rá 20E,
asszonynak kindle van, eddigi tapasztalatok alapján az a csúcs, jól szolgál viszont az jóval drágább a meghatározott költségvetésnél.

Szeretném segítségeteket kérni, 20E HUF ból mi a legjobb strapabíró/tartós kütyü amit ki lehet hozni?
Személyes tapasztalatokat is szívesen fogadok, kinek mi vált be,
esetleg webshop linkeket, csomagsérült is jöhet,
nyilván fontos hogy a termék ne egy leharcolt agyonkarcolt darab legyen amit szégyen ajándéknak adni. :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Diszkrét up.

Orwell az 1984-et regénynek írta és nem használati utasításnak!

+1, nekem még az első HD nélküli változat VAN, a mai napig tökéletesen működik (2013 év eleji vétel), még tegnap este is azt olvastam. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy ebben a kategóriában az epub az elterjedtebb formátum, ha eddig kindle-t használtatok, akkor gondolom ti jobban mobival ás társaival vagytok barátságban, na azokat ugyan megnyitja, de a megjelenítés nem lesz profi...
--
Debian 8.8 Jessie, Android 6.0.1 Marshmallow+MIUI 8.2.9.0 Global, OpenWrt 15.05.1 Chaos Calmer, Armbian 5.24, Free MC Boot 1.953+OPL 0.10.15 Daily Build, Boyue C60 20140410 (Gentoo)

+1
2014. óta rendben van

--
eutlantis

Huhh. Én ellenjavallom. Néhány éve egy ilyet nyúzok (igaz, HD változatot), de most már mást vennék helyette. Olvasásra megfelelő, bár a sebessége hagy némi kívánni valót maga után, az még elviselhető lenne.
Ami viszont nagyon problémás: ha véletlenül lemerül, akkor 50-70%-os eséllyel szervizben köt ki, mert nem hajlandó tölteni. Ilyenkor természetesen szoftverfrissítés és az összes könyv törlése az alap....
Ami a lemerülést elősegíti:
- Az ígért 2-3 hetes akkuidő helyett 9-10 nap alatt lemerül (napi átlag 1-2 óra olvasással)
- Az akkutöltöttség visszajelzése megbízhatatlan (nekem a 4 alkalomból 3-szor volt szervizben, 3 alkalommal kapcsolt ki úgy, hogy előtte fél órával még full állapotot mutatott)

És hogy bővebb legyen a kép, egy ismerősön is Wayteq készüléket vett (ennek a típusnak egy újabb verzióját), ő is pont ugyanígy járt, merülés után csak szerviz volt a megoldás.
Gábor

Passzolom, nekünk kettő is van otthon (nem HD), igaz az egyik csak ritkán megy, a sajátomat meg nincs időm napi szinten használni, de heti rendszerességgel azért forgatom. Egyszer sikerült 5% alá meríteni, igaz mindig kikapcsoljuk, ha nem használjuk, egyébként elképzelni nem tudom hogy sikerül teljesen lemeríteni, hacsak nem bekapcsolva rakjátok le hetekre a polcra...

Firmware-t frissítettem rajta mikor adtak ki hozzá frissítést, illetve az eredeti kínai gyártó firmware-e is megvan, nem tudom esetleg azok javítanak-e az akkuproblémákon. Tudásban nekem mindent hoz amit elvárok, persze a mobi és egyéb formátumok megjelenítése lehetne szebb, de amit csak lehet epubban kezelek így nincs probléma.

Amit problémaként tudok esetleg említeni, de nem tudom a későbbi változatok (HD, sima 60-as és társai) milyen bevonattal készültek, az én 60w-mnek a burkolatán ilyen selymes érzésű, de nagyon gejl műanyag bevonat van, ami beszedi az ujjlenyomatokat, idővel el is kezdett kopni... Furcsamód asszonyé sokkal jobb tapintásra, szóval lehet csak egy gyengébb szériát fogtam ki...

Ha most vennék szerintem Alcor Myth-et nézném meg...
--
Debian 8.9 Jessie, Android 6.0.1 Marshmallow+MIUI 8.5.7.0 Global, OpenWrt 15.05.1 Chaos Calmer, Armbian 5.24, Free MC Boot 1.953+OPL 0.10.15 Daily Build, Boyue C60 20140410 (Gentoo)

Hát, kikapcsolni én se kapcsolgatom ki, mert baromi idegesítő, hogy 2 perc, mire bebootol és folytatni tudom az olvasást, tehát mindig csak lezárolom. Ráadásul ilyenkor újra meg kell nyitni a könyvet (bár ez csak +1 gombnyomás) és néhány könyvnél hajlamos elkövetni azt, hogy elfelejti, hol tartottam... Ez egy 1000 oldalas Asimovnál nem szerencsés. Mondjuk nem is áll napokat, mert minden nap olvasok belőle.
És hogy sikerült lemeríteni? Hát úgy, hogy egyrészt olvasás közben nem látszik a töltöttségjelző (csak ha valamilyen menüt behívok), valamint ha meg is nézem, teljesen megbízhatatlan, mert volt olyan is, hogy reggel még full-t mutatott, délután, fél óra - óra olvasás után meg lemerült.
A burkolata nekem is kopik már rendesen, meg a tokja is agyon nyúzott, cc 4 éve nyúzom napi szinten.
Gábor

Én inkább hozzáadnék még 12e-t és kindle8-at vennék, azzal nem lesz gond, érdemes elgondolkodni rajta (nekünk paperwhite III van)

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

"Én inkább hozzáadnék még 12e-t és kindle8-at vennék, azzal nem lesz gond, érdemes elgondolkodni rajta "

Az egy tablet, hattervilagitasos, nem e-ink-es kijelzovel, teljesen mas celra optimalis eszkoz, ha sokat olvasol, lenyeges kulonbseg.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

ebben a tabletben mi a csapda?
nagyon olcsónak tűnik, ahhoz képest, amit ígér.
(s hol lehet a legegyszerűbben megvenni itthonról? még fapaddal Berlinbe kimenni érte is megéri, így ránézésre :) )

- Ez USA-ban van, oda egy kicsit több lesz a repülőjegy.
- Keresni kell olyan kereskedőt, amelyik szállít Magyarországra.
- A Without Special Offers-es árat kell keresni.
- Ahhoz az árhoz hozzá kell adni a szállítási költséget.
- Az árhoz hozzá kell adni az ÁFÁ-t.

Egyrészt: Aki szállít Magyarországra, az az „ohne Spezialangebote” változatot szállítja. Az viszont 94,99 euró
Másrészt: „Dieser Artikel kann nicht nach Ungarn geliefert werden.” -> Tehát ez nem jó lesz neked.

Kiegészítés: Elindult az ár 49.99 dollárról, most már 94.99 eurónál tartunk, ami azért már duplája az induló árnak. De ezért még is el kell utaznod.

> „Dieser Artikel kann nicht nach Ungarn geliefert werden.” -> Tehát ez nem jó lesz neked.

Nekem elég sok ilyen cuccom van, ez nem azt jelenti, hogy Magyarországon nem működik, hanem hogy nem tudsz háztól házig szállítást kérni itthonra. Ha van ismerős ott, vagy Ausztriában, esetleg ha proxy szállítást kérsz, stb. akkor simán lehet rendelni.

Igazad van. Bár azt sehol nem állítottam, hogy nem fog működni Magyarországon. De ha a másik hozzászólásomat is elolvasod, akkor ez abból is kiderül.

+1, Kindle-m nekem is van.
Ráadásul ugyanazért az árért lehetett megvenni anno boltban Berlinben, mint az Amazonon. Így a ~79 EUR szerintem boltban kapható.

Hogy segítsek is: Regisztrálsz egy „német címet” a mailboxde.com-on, és arra a címre rendeled meg a tabletet. Aztán, ha oda megérkezik, akkor postáztatod az igazi címedre. Így megkerülheted a „Magyarországra nem szállítunk” problémát.

Utoljára 3 éve rendeltem így, és ha jól emlékszem, akkor kb. 6 ezer forinttól indult a plusz szállítási költség. A mostani áraknak mindenképpen nézz utána. Egy picit javít a helyzeten, hogy ekkor az áfa csak 19% lesz a 27% helyett. Illetve ez plusz 5-7 nappal megnöveli a szállítási időt is. Ha drágább szállítási módot választasz, akkor ez az idő lerövidülhet.

kösz, megnézem.

Nincs ilyenem, úgyhogy passz.
--
♙♘♗♖♕♔

Hogy a hozzá kapcsolódó szolgáltatások jó része itthon nem elérhető.

Ha jól tudom, a Primera előfizethetek itthon.
Netflix van.
Böngésző van.
Másra mire használsz egy tabletet?

Mármint oké, értem, h az Amazon miért nem árulja itthon. De ha elsétálok érte oda, ahol árulják, így ránézésre barátibban jövök ki vele, mint itthon egy hasonló kategóriás tablettel. Vagy én nézem félre nagyon?

A legnagyobb különbség, hogy play store helyett amazon store van rajta. Ahol a legtöbb app szintén fenn van. Vagy apk-ból is lehet telepíteni.
A saját szolgáltatásokat tolja rajta, így nem kell részesedést fizetniük a google felé (play store-os appokon keresztüli fizetésért kellene), hanem ők kapnak részesedést a saját storejukon át telepített appok forgalából.

Szia!

20ért csak olyanok vannak, amiket még eink pearl kijelzővel szereltek és ráadásul 600Mhz körüli procival. Mondjuk ha csak olvasásra akarod használni az is elég, bár nem lesz olyan érzés, mint kindle pl. Az Alcor Myth jónak tűnik egyébként.

FathoM

Szerintem ne garasoskodjatok. KIndle-vel nem sok kompromisszumot kötsz. Ha ráér, érdemes várni az Amazon ~30%-os akciókra is.

Hardveraprón úgy látom előfordulnak 20 körül eredeti kindle változatok is. Használ, régebbi változatok még olcsóbban. Vagy, ha netán megy ismerős ausztiába vagy németországba, akkor ottani mediamarkt vagy saturn üzetekben is 20-22 körül van átszámolva, a polcról leemelve. Sajnos ide nem lehet rendleni, csak az usa-ból. Itthon meg durva felár van vagy esetleg refurb, kiütött sorozatszámos példányokat adnak hasonló vagy magasabb áron, mint a németeknél.

> Sajnos ide nem lehet rendleni, csak az usa-ból.

Ez nem igaz, a német Amazonról lehet reklámmentes Kindle-t rendelni Magyarországra.

A kulcsszó: Ohne Spezialangebote

ne vegyel reklammenteset. irsz a chatsupportnak, hogy az eszkoz itthon van hasznalva, leveszik rola a reklamot, es egy sima kep lesz a helyen ha alszik. Lasd itt.

amazon.de Magyaroszágra
Kindle 79,99 EUR szállítja (reklámmentes ohne Spezialangebote), reklámmal 69,99EUR-ér nem szállítja
PaperWhite esetén ugyanez, reklámmentesen szállítja 139,99EUR
Kindle Voyage 189,99 szállítja
Kindle Oasis és Special Bundle nem szállítja

milyért olyan zavaró az pár reklám amit nem olvasás közben jelenít meg a gép?

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Mert azt a verziót nem szállítják Magyarországra.

bocs, akkor ez nem túl régen változhatott

Egyébként a sima alapváltozatnak így ez lesz az ára (19 vs 27% áfa)
Order Total: EUR 85,37
Change payment total to HUF 28.257,13

régebben kb minden nagyobb városban akard az aprón kufár, aki gondolom munka miatt gyakran járt nyugatra és hozta be az ottaniakat, a magyarnál lényegesen olcsóbban. Persze akkoriban a 49 eurósokat árulták 30 felett itthon, szóval gondolom jobban megérte nekik 20ért behozni. Anno pont volt arra dolgom és hát elég lélekmelengető, amikor az átlagember simán besétál egy boltba és bedobja a polcról a kosárba a cuccot, ami fele annyiba került ott áfástól, mint itthon.

Alin meglepően olcson lehet kapni kobo márkájú ebook readert. Az a márka a nagyobb hazai webáruházak kinalatában is ott van. +azokhoz szintén nem drága a csere cucc.(akksi, kijelző csere minimális ügyességet igényel).
Nekem NookSimpleTouch-om van 2-es droiddal 2éve vettem használtam 18 ért. Eddig egy kijelzőt cseréltem benne (5 ezer) volt. Őszintén akármilyen formátum beli problémám volt androidnak hála megtudtam oldani(4-5 féle olvasó van rá ami még 2essel kompatibilis ill régebbi verzio elérhető). Van rá epapirra optimalizált launcherem amivel kényelmesebb. Nem droidosom nem volt még(pld kindle) de ismerősi körben meg van elégedve vele mindenki

+1

http://www.koobe.hu/termek/koobe-novelbook-shine-e-konyvolvaso
25999 Ft
Van a családban egy darab, megelégedéssel használja édesapám. Mondjuk Ő még 20 körül vette, azóta emelkedett az ára.

Ezt a fickot erdemes megnezni a youtube-on, eleg sok ebook-ot tesztelt:
https://www.youtube.com/user/TheeBookReader/videos

Van rendes blog oldala is: http://blog.the-ebook-reader.com/2017/07/31/kobo-aura-one-koreader-pdf-review-video/

En a magam reszerol olyan ebook olvasot vennek, amit a koreader tamogat:
https://github.com/koreader/koreader

Konkretan ezzel szemezgettem:
http://blog.the-ebook-reader.com/2017/07/31/kobo-aura-one-koreader-pdf-review-video/

Ez 8"-os, fullHD koruli felbontas (1872 x 1404), hattervilagitas, 70kHUF.

Nekem van egy Kindle-m, es regenyekre jo, de pdf-et nem lehet ertelmesen olvasni rajta.
Egyszeruen tul pici.
Meg igazabol semmilyen programozos kezikonyvet se, mert a kodreszletet is osszetordeli. Az abrak se fernek el egyszerre,
igy a kepet is lapozni kell. A 6" az egy mobiltelefon meret. Azon szoveget lehet olvasni.

Ezert kezdtem el nezegetni mostanaban olyat, amin lehetne pdf-et olvasni.
A fentin elvileg mar lehet A4-es pdf-et olvasni (fekve).

En a kindle-t is Calibre-n keresztul hasznalom (az konvertalgatja a konyveket).

Mondjuk a gyari kindle-nek megvan az az elonye, hogy van benne beepitett angol ertelmezo keziszotar (talan Cambridge?). Ezert nem gyalultam le, es jatszadoztam vele.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Miért kell egy ebook olvasóhoz külön ez a koreader is?

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

SZVSZ a Calibre integráció miatt.
--
Csaba

pdf olvasashoz. Egyebkent kinszenvedes.

Itt egy video Koreader+pdf 8"-on: https://www.youtube.com/watch?v=i2oSOeAnD10

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Végül is Kindle8 lett, 22-ért fél év garival még rajta tökéletes állapotú

A múlt héten rendeltem alap Kindle-t az amozon.de-ről 64EUR kiszállítva Magyarországra, magyar ÁFÁ-val megfejelve.

fekte péntek? Múltkor 85 körül jött ki
https://hup.hu/node/156101#comment-2157069

szerk, ja igen, látom, most 49 (reklám) / 59 (nem reklám) akció van. Faja az ilyen. Az utóbbi 64 euro lassú postával hozzánk :)

Jól látod. Gyorsabb szállítással. 73EUR lett volna.

Black friday dealben 79 font a kindle paperwhite, ami ugyan kb 30k, de jo cucc, megeri.

Mar irtak a kindle-t, es Angliabol is csak reklammenteset lehet venni, ugyanannyi mint Nemetorszagbol.

Németben csak 79 euró volt. De ahogy más is írta,azt csak németbe szállították.
Beruháztam egyre, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Ugyanez a kérdés merült fel családon belül. A kérdésem a következő, mert nekem csak kindle tapasztalatom van amazon store -ból vett könyvekkel: tudtommal nincsenek magyar nyelvű könyvek a store-ban, ezeket hol és hogy lehet beszerezni?
Kindle-en nagyon kényelmes, hogy ülsz a semmi közepén, bekapcsolod a netet és veszel egy könyvet ami épp tetszik, le is töltődik egy perc alatt. A magyar könyveket csak USB-n lehet feltölteni, vagy létezik egy magyar store is (nem feltétlenül amazon....)?
Előre is köszi!

nálam: magyar store (vagy MEK), letölt (MEK esetén konvertálás esetleg), email-to-kindle, Kindle néhány percen belül letölti.
ami zavar, hogy a mobilos Google alkalmazások nem hajlandóak a mobilról mobi kiterjesztést csatolni, mert csak, így csak PC előtt megy.

szerk.: a kultúráltabb magyar boltok (én a dibook.hu-nál használtam ilyet) el is küldik neked közvetlen a Kindle-re, ilyenkor egy általuk megadott e-mail címet fel kell venned, mint trusted cím. Utána megy defaultból, s kihagyhatod a letölt-konvertál-levelet-ír részt.

Én mondjuk jobban szeretek nagy képernyőn, asztali gépen böngészni a könyvek között. Ha ígéretes a cím akkor rákeresek a magyar fórumokon, megnézem az író honlapját, video-interjút vele ha van, kiadói ajánlást, blogot az adott műről, aztán ebből áll össze hogy tetszeni fog-e nekem a könyv vagy nem. Nem tudnék a puszta közepén csak úgy rábökni cím alapján, nekem az kevés... :-)

Amúgy PocketBook olvasót vettem most, E-Ink Carta kijelzőset, mivel az epub-ot jobban támogatottnak érzem úgy általában. Megszerettem... =-)

Send to kindle program vagy emailben is készülékre lehet küldeni könyv fájlokat. Szükség esetén például calibre programmal lehet konvertálni és akár azzal emailezni fel készülékre.

Eddig bookline (epub, mobi) bolttól és fumax (epub -> konvertáltam kindlehez mobira) kiadótól vettem elektronikus formátumú könyveket.

És tényleg, az emailező lehetőséggel a packt free ebookoknál már össze futottam, de még nem használtam. Köszönöm a válaszokat, szerintem a Kindle paperwhite lesz a befutó!

Nekem ilyen van: https://edigital.hu/e-book-olvaso/koobe-slightbook-hd-ebook-olvaso-p384610

Az akksi idő lehetne talán hosszabb, de ezen kívül teljesen elégedett vagyok vele.
-----
A problémáim velem kezdődtek és utánam megmaradnak. Ez az én hozzájárulásom az Emberiség Nagy Művéhez.