Váltás Digiről

 ( eszes | 2017. október 11., szerda - 13:02 )

avagy a Flip tesztelése, 1. rész

Volt korábban egy fórum téma, ahol több-kevesebb sikerrel próbáltam véleményeket kérni a Flip hálózatáról.

Történt ugyanis, hogy múlt hét szombaton becsöngetett hozzám egy szerződéskötő az ajánlatukkal. 120/10-es netet ajánlott 106 + 24 HD TV csatornával 4000 Ft-ért. Eddig nem volt TV-m (idejét se tudom már mióta, csak akkor kerültem TV közelébe, ha egy hétvégére hazalátogattam - évente kb. 5 alkalommal), viszont a NatGeo, Discovery, Fox és az M4 műsorai (utóbbiból leginkább csak az F1) érdekeltek volna. Eddig is beszereztem ezeket, ennek módját ne firtassuk. :) Mivel nincs hűségidő, bekötési díj, gondoltam kipróbálom milyen lenne, ha lenne TV-m is.

Hétfőn már hívott is egy ügyintéző időpont egyeztetés céljából, másnap (kedd) délután 13-15 órát meg is beszéltünk. A szerelők (szám szerint kettő, egy kint végezte a bekötést, egy pedig a lakásban a kábelt és az eszközöket) szépen meg is érkeztek 12:45 körül. Kicsit tartottam attól, hogy az általam elképelt "műveleti zóna" túl messze lesz és kifutunk a díjmentes bekötési limitből, de nem kis meglepetésemre elég hosszú optikát hoztak (és hagytak itt). A lakást már úgy béreltem, hogy ki volt építve a Digi hálózata, így csak rá kellett köttetnem. Viszont ott csak egy kb. 1 méteres kábel volt a lakásban, a további szükséges eszközöket csak azért nem számlázta ki nekem a szerelő, mert pár 10 forintról lett volna szó. Ezzel ellentétben a lakáson belül elvezettettem kb. 9 méternyi optikát és még összetekerve itt is maradt egy 2-3 méternyi.

Egy Huawei HG8245H-t kötöttek az optika végére, ami szépen osztja Wifin a netet és UTP-n a gépet is ellátja minden földi jóval. Az admin felülete számomra kicsit fura a Tp-linkéhez képest, de abszolút elfogadható, szolgáltatások tekintetében is. Az egyetlen dolog, ami zavar, hogy a login nevet nem lehet megváltoztatni, csak a jelszót. De ezen megpróbálok túllépni. :D

Az IPTV-t egy (TTI?) STB-3112 CDA box szolgáltatja, ami HDMI-n jobb híján most a gépnél is használt Samsung S24D390 monitoron lóg. Átmeneti megoldásként ide majd szeretnék venni egy HDMI switchet (ezekkel van valakinek tapasztalata?), hogy ne kelljen ki-be dugdosni a kábelt a monitor hátuljába. Később majd szeretnék venni erre egy nagyobb TV-t.
Kezelése pofon egyszerű, a menürendszere egyszerű és átlátható. Már most látom, hogy lenne igényem rögzítő funkcióra, illetve korábbi műsorok visszanézhetőségére, ami sajnos nem elérhető.

Mivel tegnap (betegség miatt sajnos) egész nap itthon voltam, a bekötéstől egész késő estig a TV-t néztem fekve. Képhibával, szakadozással eddig nem találkoztam, nagyon szépnek tűnik a HD csatornák képe. Az SD-ket hanyagoltam, de ott sem ez a "fú, de ronda" érzés jött át.

Ma napközben inkább a gép lesz használatban és a net tesztelve, de egyelőre ezzel is teljesen elégedett vagyok.
Van viszont kérdés, ami számomra nem tiszta. :) Mint írtam, 120/10-es netről van szó, a speedtestet lefuttatva viszont 114/52-t (0ms) mértem T-s szerverhez csatlakozva. Az 50 Mbit viszont bizonyítottan nem 10 Mbit. De ennek csak örülök. :) Digis és szerbiai szerverrel tesztelve is azonos eredmény született, utóbbi esetben 46 ms a ping.

A szerződések és minden dokumentum online tárolódik, nem is adtak semmilyen papírt a tájékoztató prospektuson kívül, aminek részint örülök. Kicsit fura volt, hogy se az igényléskor, se a bekötéskor nem kellett aláírnom, felmutatnom semmit sem. Simán itt hagyták az eszközöket minden papírozás nélkül.

Az első benyomásom abszolút pozitív mindkét szolgáltatásukkal kapcsolatban, kíváncsi leszek megmarad-e ez 1 hónap múlva is. Ha igen, akkor a Digi szolgáltatását le is mondom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Még csak nem is hallottam róluk, ezért megnéztem és nálunk is elérhető, tehát vagy Digi vagy T infrát használnak.

Szerk: jó, most látom, Digiről váltasz.

A Telekom infrastruktúráját használják, konkrétan a Telekom tulajdona. Ahogy olvastam, leginkább olyan területeken elérhető, ahol erős verseny van.

Nálunk erős a verseny (T vs. Digi) és a T semmit nem lépett (drágán vacak).
Erre most csinálnak egy ilyet?

Úgy tűnik. De nem csak a T, szombaton ugye letárgyaltam hogy jöjjenek kössék be, másnap (vagy csak hétfőn?) meg jött egy UPC-s emberke, aki szintén kimondottan Digis ügyfeleket keresett, hogy akciós ajánlatot hozzon. Náluk lett volna olyan funkció, amit hiányoltam, pl. régebbi műsorok megtekintése, viszont drágábban és hűségidővel. Utóbbi nálam kizáró tényező.

Na, ez a /10 egy eléggé sóher dolog. Inkább a 100/100-as digi, a tv pedig nem érint.

Nálam is ez a csomag van. Korábban én se nagyon voltam vevő a TV-re, de mostanában egyre sűrűbben vettem észre, hogy ezt-azt csinálok, közben valami megy full screenen youtube-on. Azt se tudom mi az, nem is érdekel, csak szóljon valami. Na, erre jó a TV (és kevesebbet eszik, mint a bekapcsolt gépem). Plusz este nem rossz, hogy nem kell azért felkeljek, mert a youtube olyan videót dob be a playlistre, ami nem érdekel, vagy már láttam.

Flip = telekom.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Csak azt nem árultad még el, h. mi miatt történt a váltás! A digi drágább volt mint ez a flip? Nem lett volna egyszerűbb a digi már élő internet előfizhez hozzácsapni még egy plussz tv előfizetést is?
A flip tv az ilyen telekomos IPTV technológián alapuló átokság? Mert akkor ahhoz annyi kiba' settopbox kell majd, ahány tv-n akarod nezni. Tudom, tudom 1 tvs lakásokban ez fel sem merül, de 1 nagyobb családi házban sok emberrel és sok tvvel ez már probléma! Jah meg a másik Telekom iptvs kibaszás h. 1 időben csak Max 2 hd csatornát lehet nézni, a 3. már csak sd lehet. Ha nincs is ennyi tvd, rogzítéskor simán bele lehet futni.

Ehhez képest digi-t annyi tvre osztod szét amennyire akarod, nincs settopbox, nincs egyidejű hd csatorna limit stb.

Telekom amúgy rohadjon meg ott ahol monopol, ezt kívánom mattheisennek is.

Egyrészt a digis csomag a honlapjuk szerint csak hűségidővel igényelhető, másrészt 24 hónap hűségidővel is drágább egy hasonló csomag (98+28 csatorna, 100/50-es net, plusz telefon, amit sose használnék).
Egyébként nem gondolkoztam én ilyenen (se TV-n), de ha már szembejött a téma és 0 Ft-omba kerül a váltás, valamint pikk-pakk megtörtént, miért ne... Még szabit se kellett kivennem, hogy itthon legyek mikor jön a szerelő, mert momentán táppénzen vagyok.

Érdekes a diginél, hogy a hűségidő után magasabb lesz a díj, és hiába vállalnál még 2 évet az alacsonyabb árért, nem lehet...

_______Peter
I am a stone. I do not move.

Tényleg? Erről nem is tudtam. 4 éve vagyok az ügyfelük, de már kezdetektől hűségidő nélkül vagyok. Számomra ez sarkalatos pont helyhez kötött szolgáltatásoknál.

Diginél csak az akciós csomagokhoz kell hűségidőt vállalni.

Nem tudom hogy mit néztek, de diginél mindig is volt hűség nélküli csomag mindenből.
http://digi.hu/ajanlat/internet/lan

Nekem 6 éve van TV (98 csatorna, 28 hd, hűség nélkül 3300 / hó, 2 év hűséggel 2640 / hó ) + NET (200/100,hűség nélkül 3700 / hó, 2 év hűséggel 2960 / hó)

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ja, megrendelhetem csomagon kívül is egyesével a szolgáltatásokat, csak úgy még drágább. Én ezt nevezem csomagnak: http://digi.hu/akcio/okos-csomag
Az hogy külön-külön megrendelem a szolgáltatásokat nem az az én értelmezésem szerint.

Van Digi hűségidő nélkül.
Az akciós áron kötött, lejárt húségidő után megemelt díjat is le lehet faragni.
Érdeklődj a személyesen.

Ez alatt konkrétan mit értesz? Én anno felhívtam őket, hogy van-e valami módja, hogy továbbra is kedvezményes áron maradjon a szolgáltatás hűségidővel. Azt mondták, hogy náluk ilyen lehetőség nem létezik.

Majd ha veszel egy normális tévét rájössz, hogy a SetTopBox rohadtul idegesítő, mivel két távirányítót is használnod kell egy helyett (nem tud HDMI-CEC-t). Ráadásul a normálisabb TV-k felvenni is tudnak USB-n bedugott háttértárra, ezt a funkciót csak nagyon korlátozottan fogod tudni használni.
Diginél nem kell plusz eszköz.

Szerintem a T-féle IPTV egy vicc.

Ráadásul a Telekom nemzetközi eléréseivel is gondjaim vannak, pl van pár szerver a tengerentúlon (USA-ban), amit néhány bit/sec-el (!!!) tudok csak elérni, egy UPC-s hálózatba kell VPN-eznem, hogy tudjam használni.

Én most váltok Telekomról Digi-re :)

Szerintem a T-féle IPTV egy vicc.
Én most váltok Telekomról Digi-re :)

Sztem mindenkinek meg van hozzá a joga h. szívassa magát. (ez a Flip-es drogdíler üzletkötősdi dettó ugyanez). Amúgy T a legrosszabb, főleg az IPTV mocska, amit el tudok képzelni. Én minden nap nézem a DIGI oldalát, mikor jelenik meg benne az utcánk h. köthessem a szerződést. Nemrég húzták a kábelt a közelünkben, és az üfsz. mondta h. bármelyik pillanatban élesedhet a címünk. Az a nap ünnepnap lesz nekem, most 21 ezer pénz környékén jár a T-s számla, köszönhetően h. lejárt a 2 év hűség, amit nyilván 1 mp-el nem hosszabbítok meg a mostaniak tudatában. Szóval minden hónap digi késlekedés forintban mérhető kárt okoz nekem...
--

> Szerintem a T-féle IPTV egy vicc.

Nálunk eddig jó volt, de 2 napja csak színes háromszögeket nézünk a TV-n, mióta volt valami fennforgás a kerületben.
A net mondjuk digitől jön, szóval nincs gáz. :)

> Szerintem a T-féle IPTV egy vicc.

Nálunk meg hibátlan, akkor most hogy is van ez?

Ha szeretsz két távirányítót használni, akkor lehet, hogy hibátlan. Persze lehet egy univerzális távirányítóval mindkettő eszközt vezérelni, már ha találsz olyat, ami teljesen kompatibilis mindkettővel.
Illetve több tévéhez több box kell, természetesen plusz havi díjért cserébe. Számomra ez nem a hibátlan kategória :)

sőt, négyet is használok egyszerre, mert lusta vagyok az 5. tanítható távirányítómat felprogramozni :-)

2 tv van, 2 boxxal, számomra vállalható a dolog

én a kép és hangminőségére utaltam, hogy hibátlan, 2 évig volt inviteles iptvm, az sokkal szarabb volt minőségileg

de említhetném a környékünkön lévő digit is, lehet, hogy nem kell STB hozzá, de 2-3 naponta rinyálnak a facebookon a kedves felhasználók, mert nincs kép/blokkosodik a kép, stb, nekem ez nem fér bele

A Flipet a T hozta létre. Olyan márka a márkában. Nincs hűség, de rögzítő eszközt a TV-hez nem kérhetsz. (Nyilván mindenki dobálná vissza a drágább, hűségidős szolgáltatásukat.)

Próbálnak valamerre - lehetőleg előre - menekülni, mivel a Digi sok helyen behúzott optikát. Már nem csak a lakótelepken fordulnak elő.
Náluk - ha felvenni akarsz - az a baj, hogy nincs rögzítő eszközük. Viszont nem kell vacakolni beltérikkel. Amennyi TV-d van rákötheted, ha ezek tudnak rögzíteni, akkor nagy gáz nincs. Ha nem, vehetsz egy PVR-t- tehát um. vacakolhatsz beltérikkel, azért sokkal szabadabban. (Na ez nem olcsó 100k+ - már ha kényelmet is akarsz. Ugyan vannak 40eFt környékén is Androidos Kínai-k, de pont a pvr funkciójuk elég szegényes.)
Illetve a hűség után emelnek. (Vannak rá esetek, hogy meg lehet dumálni őket, de nem ez az alap.)

Én a T-nél vagyok majd húsz éve, de most fog lejárni a TV, a net meg januárban. Nem fogom meghosszabbítani, mert nem igazán érzem a törődést, pedig ennyi idő alatt villáztam nekik bőségesen. Egyszer nem szóltak, hogy "haver van jobb ajánlatunk". Csak amióta van Digi is az utcában hívogattak. Mindig nekem kellett figyelnem mi is az aktuális és lecsapni rá, ha az valamiben jobb volt, mint az azelőtti. Ráadásul az üfsz-on is csak megfelelő infó esetén tudsz elérni bizonyos kedvezményeket, mert ugye a hűséges ügyfél le van szarva, addig míg az újakat behozni a prior.

Nem hiszem, hogy a Digi jobb lenne, de rápróbálok. A sávszélben legalább is négyszer annyit adnak ugyan azon az áron, ellenben a felvétel kényelmetlenebb lesz. De ezt viszont az online és/vagy a torrent kompenzálhatja. :)

Itt most a Digi lett így drágább, ha hasonló csomagot nézek. 100/50-es net 2500, 98+28 csatorna 3300 havonta (hűségidő nélkül). Az ugye 5800/hó szemben a négyezerrel.
Annyira nem létkérdés most számomra a rögzítés, hogy ez problémát okozzon. TV-ből se lesz egynél több (másfél szobás lakás, egyedül), így ami negatívumok eddig feljöttek (nem csak tőled), azok nem igazán érintenek.

Amit mindenki elfelejt megnézni az a garantált minimum sávszélességek. Nézd meg a T (illetve a Flip) mit garantál, aztán hasonlítsd össze a Digi vagy akár a UPC kínálatával...

Digi-nél általános, hogy a maxot kitudd használni, még nem volt olyan, hogy leessen a sebesség csak a garantáltra.

Legkisebb csomaggal is, ~11-12MB/s megvan, huzamosabb ideig. És ezt három különböző lakásban is tapasztaltam, Pesten és "vidéken" is.

Míg pl. UPC-nél állandóan csak a gond volt pingügyileg is, és sávszélességileg is.

----------------------------------------
o.-

Azért a Flipnél ez a 100/10 csomagnál 1/1, ami gyalázat!

Diginél 100/100-asnál 80/50 a garantált. Inkább fizetek többet hűség nélküli digire, minthogy esténkén szaggasson a 240p a Youtubeon.

Ez inkább "nagymama kompatibilis" csomag.

A Digis net olyan (legalábbis nálunk), hogy kisebb volt a pingem dán szerverre, mint az ott élő kollégának. Azóta azzal viccelődik, hogy valószinűleg Magyarországon keresztül routeolódik a netje.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

15/2 a garantált.

Igen az új Digi komplett csomagoknál már lecsökkentették. De a konfigurátorban, ha saját magadnak állítod össze, még nagyobb. (Legalább is még a múlt héten az volt, most nem néztem rá.) Ugyanakkor a T-nél mindig is ilyen megúszós garantált le/fel sebességek voltak. (Meg kell jegyeznem azért, hogy nálam nem volt a T-vel gond három vételezési helyen sem.)

Úgy értem, hogy a Flipnél 15/2 a garantált, nem 1/1. Ráadásul 120/10, de ez már részletkérdés.

Nem akartam um. negatívumokat sorolgatni. Egyszerűen csak leírtam az előnyöket/hátrányokat, amiket én látok. Sajnálatos az, hogy igazából nem nevezném valós versenynek azt ami van. Inkább ilyen bajusz ráncigálás. Jóformán 500-1000 Ft-os különbségek és csak ott, ahol többnek is van infrastruktúrája. Talán a Digi egy kicsit felkavarta az állóvizet mostanában. Meg még annyi, hogy azt nem figyeli, hogy van-e ott más ahol ők, mindenhol ugyan azokat a csomagokat adják.

A T-nél kifejezetten felháborító, hogy ahol nincs konkurencia ott nem adnak olyan csomagot, amit konkurencia esetén meg simán. Ez szerintem kifejezetten törvény ellenes. Gondolom erre hozták a Flipet, mert már egyre védhetetlen a pofátlanságuk.
Persze jól fekszenek 1-2 megfelelő helyen és így korzózhatnak még egy darabig. Azért látszik, hogy csökkenő a penetrációjuk, zsugorodik a piac, gondolom nem véletlen a létszám leépítgetésük se.

DIGI ellen megy mind a ket nagy szolgaltato, de nem sajat markaval, hogy ott ahol nincs konkurencia, lehessen dragan merni. Lasd magenta van ott, ahol lehet dragan adni mert nincs senki mas, es flip ott, ahol nincs telekom piac.

Telekomnal a flip a megoldas, ami gyakorlatilag egy 100% telekom tulajdonu kulon ceg.
UPC nemtudom hogyan csinalja, de ki akarjak nyirni a digit.

Addig lesz jo vilag, amig ez nem sikerul nekik. Amint siker van, ugy araznak, ahogy akarnak.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Francba, en csak addig voltam boldog, amig el nem olvastam, hogy ez is T. Se a T-nek se a Diginek nincs nalunk infraja, egy jo darabig nem is lesz szerintem. Es ez nem valami Borsodi telepules, Budapest, lakotelep.
--
Blog | @hron84

Két év hűséggel, gigás nettel (ez akció volt), TV: sokcsatorna, sok HD, + telefon (nem használom): 4500 Ft.

Ahogy nézem, most 4800 Ft, 100 megással:
http://digi.hu/akcio/okos-csomag#24ocs,DIGITV,DIGINet\n100,DIGITel-200

KAMI | 神
Linux Mint: https://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes

Hűségidő nem játszik. Nem sajátom a lakás, ki tudja hogy az új lakásban is elérhető lesz-e a szolgáltató ha költözni kell.