Flip - vélemények

 ( eszes | 2017. október 7., szombat - 15:17 )

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van-e köztetek flip felhasználó? Milyen tapasztalatotok van velük? Az általuk adott router minősége milyen?

Digi 100/100-as csomagját váltanám vele (120/10-re), ami pluszt jelentene számomra hogy a jelenlegi zéró TV helyett jönne 106+24HD csatorna, minimális plusz pénzért (300 Ft talán). TV-m nincs jópár éve, de az ingyen kapott set-top-box-ot tudnám használni HDMI-képes monitorral, ami tévézési szokásaimat figyelembe véve (NatGeo, Discovery, stb. alkalmanként érdekelne, illetve M4-en nézek F1-et, jelenleg online, ami néha szakadozik sajnos) bőven megfelelne nekem ideiglenesen.

Ami miatt vacillálok, hogy ha minden igaz akkor a Telekom hálózatát használja. Eddig személyes tapasztalatom nem volt velük, de sok negatív kritikát olvastam róluk. Megyeszékhely (Pécs) belvárosában, panelben milyen szolgáltatási színvonal várható el ezen a hálózaton?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Off: ezt ugye csak ott ertekesiti a telekom, ahol mar nagyon meg vannak szoritva a konkurensek altal. Abszolute korrekt.

Versenynek hívják. :)
Itt az a kérdés, hogy minőségben is versenyben vannak-e.

Ez nem verseny, egyszer mar ki lett targyalva egy korabbi topicban. Ha ezt megengedte volna anno a GVH, akkor ma is egy szolgaltato, bolt stb.. lenne monopol helyzetben az egesz piacon.

Egy-ket milliard Ft-os figyelmezteto birsagot megerne, ha egy normalis orszagban csinalna ezt.

Teljesen egyetertek.
Ennyi pénzből szinte a műsorszolgáltók jogdíja nem jön ki..

Van tippetek arra, hogy mennyi lehet ennek a szolgáltatásnak a bekerülési ára Telekom léptékben?

Illetve nem láttam a hozzászólások között, de igazából 6000 Ft/hó a csomag ár, és ezt adják promócióban 4000 Ft-ért amíg kedvük tartja.

Tippem nincs, de nem abból élnek, hogy vasárnap nem szolgáltatnak. Így valószínű, hogy a 4000 forintos áron sem veszteséges.

Mivel maga a szolgaltatas mar ki van epitve; tovabba mivel lovesunk sincs mennyi a a valos koltseg, hajlamos vagyok azt hinni, hogy ez bizony igy sem veszteseges. Ha nem az, akkor en jelenleg durvan tularazva fizetek a 30/30-as net + 104 csatornaert (es a meregdraga telefonert) 11.000 Ft -ot. Itt pedig monopol helyzetben szolgaltatat a T. (Remelem, a digi az invitel felvasarlasat kovetoen terjeszkedni akar erre is.)

Csak ott kínálják, ahol van már Telekom hálózat ÉS Digi is van. Ahol nincs Telekom még (nem tudom van-e ilyen) és ahol van Telekom, de a UPC a versenytárs, vagy ahol van Telekom de nincs Digi, ott nem érhető el a Flip. Kiépítési költség így nincs és ha nem kínálják, akkor semmi bevételük nincsen. Igy a 4K még mindig jobb, mint ha otthgyja őket az ügyfél a Digi kedvéért. (Még ha veszteséges, de fedezetet termel, akkor is megéri a Telekomnak).

Érdekes, hogy ahol van UPC ott nincs Flip, még akkor se, ha Telekom egyébként van. Ez sztem a világon mindenütt kartellgyanus lenne.

USA-ban az FBI mar a nyakukon ulne. Elvegre ezert hoztak letre.

UPC-s vagyok, Telekom is elérhető és vehetnék Flipet ha akarnék (nem akarok) :)
--
openSUSE - KDE user

Ez érdekes. Nekem logikusnak tűnne, hogy ahol van Telekom, ott lehessen Flip. Nem így van. Azt mondták, hogy ahol van UPC ott nem lesz Flip. Ezek szerint tévedtek.

Nem ismerem a Flip tortenetet, de ranezesre annyi tortenhetett, hogy letrejott egy sub-division a Telekomon belul, ami egy csomaggal probal meg minel tobb ugyfel akviziciot vegrehajtani pofatlanul jo aron.
Atbongeszve a weboldalukat arra kovetkeztetek, hogy 1:1 az anyaceg halozatat hasznalja azaz ha nem tudod, hogy milyen technologia erheto el nalad, akkor a https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni oldalon csinalnek egy tesztet, hogy milyen csomagokat ajanl a cimedre:
Ha csak 50MBit, akkor sanszos, hogy csak VDSL van, ha 50-100, akkor koax, ha 50-1000, akkor optika. Az FAQ alapjan meg a telepitett eszkozok is teljesen egyformak/technologia.
50-es net melle opcionalisan adnak egy hybrid modemet, ami 4G/LTE segitsegevel huzza feljebb az elerheto max. savszelt.

Amugy kosz a tippet, lehet en is atszerzodok T-rol Flip-re (T-rol T-re?)

A linkelt oldalt szerint gigabit is elérhető itt (bár volt már, hogy egyes címekre hazudott az oldaluk :)). Délután volt itt egy házaló, ő is optikát emlegetett.

Ha nem csalnak emlekeim, akkor az ujabb docsics rendszeruk van, ami 500 korulig kepes koax kabelen.
120 at siman reljesitik..

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Jol remlik, hogy ez telekom, csak ugyfelszolgalat nelkul?

Olyasmi. De jóárasított. Ügyfélszolgálatra meg a Digi esetén se rohangáltam, szóval az annyira nem érdekel, a szolgáltatás általános minősége érdekel csak. Hűségidő nélkül lehet használni, szóval akkor lehet mindenképpen kipróbálom, másnem egy hónap múlva visszaadom a cuccaikat. Addig a Digit se mondom le.

Telekom gponnal általában nincs baj, jól működik. Most valami újabb modemet is használnak már a nagyobb csomagoknál. Sagemcom valami. (mint docsisnál is ezt a márkát) Sejtem, hogy a flip sem menne rosszabbul.

Kicsit offolom a saját topikom :)

Valami összeesküvés van most a Digi ellen, vagy mi van? :) Most jött egy új fickó, azt mondja "Digis ügyfeleket kell megkeresnie", a UPC-től jött, 500-as netet TV-vel adnának 5000-ért.

A többi nagy szolgáltató már évek óta csak kisebb cégek felvásárlásával növeli az ellátott területét. Ezen kívül egymás rovására nem terjeszkednek. Jött a digi és viszonylag agresszívan növeli a területét. Ráadásul a többiekhez képest alacsony áron kínálja a szolgáltatásait. Ez még összeesküvés nélkül is hasonló reakciókat vált ki a többi szolgáltatóból.

Egy vicc, hogy kvázi fel van osztva Bp a Telekom és UPC között, emlékeim szerint még nem láttam olyant, hogy a kettő egy helyen elérhető lett volna. Ezt hogy hagyhatja vajon a felügyelet?

XIII. kerület, Lehel tér környéke: fél éve kötötték be a Telekomot a társasházakba, UPC pedig már régóta volt.

--
Mobilbarát és reszponzív weboldal készítés

Vasárnap regisztráltam a flip.hu-n. Hűségidő nélküli Telekomos felhasználó vagyok. Tegnap (szerdán) felhívott egy kedves hölgy a Telekomtól, hogy akkor ő most azért telefonál, mert hamarosan megszűnik a Telekom előfizetésem, rendben van-e ez így. Mondtam, rendben, mondta akkor hamarosan felhívnak a flip-től, hogy megállapítsák, kell-e új akármi nekem a fliphez - ideális esetben ki se jönnek, csak benn átállítják, minden cucc marad. Ha kell új cucc, kihozzák, a régit nekem kell elhordanom a postára és ott visszaküldeni.

Milyen evet, 2117-et irunk?

Tegnap megint felhívtak, ezúttal a Fliptől. 8 napja regisztráltam a Flipre interneten. Pénteken jön a szakember megállapítani, hogyan lehet internetem (most Telekomon vagyok). Péntek lesz a 12. nap a regisztrációtól számítva.

Hmmm, nálam ez sokkal gyorsabb volt. Szombaton rendeltem meg a fickónál, vasárnap nyilván kiesik mert nem munkanap, hétfőn hívtak is, hogy mikor jöhetnek. Másnapban (kedd) egyeztünk meg. Szóval ha a munkaszüneti napokat is beleszámoljuk, akkor 3 nap alatt bekötötték.

Lehet te Digi-ről váltottál nem T-ről :D

Ja, mondjuk az is igaz. Telekomos ügyfélnél felesleges kapkodniuk, úgyis megkapják a pénzt. :D

IPTV... Innentől kezdve külön box, annak minden sz..ásával (plusz kettő bérelhető 300Ft/hó/db áron), a garantált sávszélesség kábelen 15Mbit/2Mbit (optikán 50/25)... Mondjuk úgy, hogy karcsú...