Flip - vélemények

 ( eszes | 2017. október 7., szombat - 16:17 )

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van-e köztetek flip felhasználó? Milyen tapasztalatotok van velük? Az általuk adott router minősége milyen?

Digi 100/100-as csomagját váltanám vele (120/10-re), ami pluszt jelentene számomra hogy a jelenlegi zéró TV helyett jönne 106+24HD csatorna, minimális plusz pénzért (300 Ft talán). TV-m nincs jópár éve, de az ingyen kapott set-top-box-ot tudnám használni HDMI-képes monitorral, ami tévézési szokásaimat figyelembe véve (NatGeo, Discovery, stb. alkalmanként érdekelne, illetve M4-en nézek F1-et, jelenleg online, ami néha szakadozik sajnos) bőven megfelelne nekem ideiglenesen.

Ami miatt vacillálok, hogy ha minden igaz akkor a Telekom hálózatát használja. Eddig személyes tapasztalatom nem volt velük, de sok negatív kritikát olvastam róluk. Megyeszékhely (Pécs) belvárosában, panelben milyen szolgáltatási színvonal várható el ezen a hálózaton?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Off: ezt ugye csak ott ertekesiti a telekom, ahol mar nagyon meg vannak szoritva a konkurensek altal. Abszolute korrekt.

Versenynek hívják. :)
Itt az a kérdés, hogy minőségben is versenyben vannak-e.

Ez nem verseny, egyszer mar ki lett targyalva egy korabbi topicban. Ha ezt megengedte volna anno a GVH, akkor ma is egy szolgaltato, bolt stb.. lenne monopol helyzetben az egesz piacon.

Egy-ket milliard Ft-os figyelmezteto birsagot megerne, ha egy normalis orszagban csinalna ezt.

Teljesen egyetertek.
Ennyi pénzből szinte a műsorszolgáltók jogdíja nem jön ki..

Van tippetek arra, hogy mennyi lehet ennek a szolgáltatásnak a bekerülési ára Telekom léptékben?

Illetve nem láttam a hozzászólások között, de igazából 6000 Ft/hó a csomag ár, és ezt adják promócióban 4000 Ft-ért amíg kedvük tartja.

Tippem nincs, de nem abból élnek, hogy vasárnap nem szolgáltatnak. Így valószínű, hogy a 4000 forintos áron sem veszteséges.

Mivel maga a szolgaltatas mar ki van epitve; tovabba mivel lovesunk sincs mennyi a a valos koltseg, hajlamos vagyok azt hinni, hogy ez bizony igy sem veszteseges. Ha nem az, akkor en jelenleg durvan tularazva fizetek a 30/30-as net + 104 csatornaert (es a meregdraga telefonert) 11.000 Ft -ot. Itt pedig monopol helyzetben szolgaltatat a T. (Remelem, a digi az invitel felvasarlasat kovetoen terjeszkedni akar erre is.)

Csak ott kínálják, ahol van már Telekom hálózat ÉS Digi is van. Ahol nincs Telekom még (nem tudom van-e ilyen) és ahol van Telekom, de a UPC a versenytárs, vagy ahol van Telekom de nincs Digi, ott nem érhető el a Flip. Kiépítési költség így nincs és ha nem kínálják, akkor semmi bevételük nincsen. Igy a 4K még mindig jobb, mint ha otthgyja őket az ügyfél a Digi kedvéért. (Még ha veszteséges, de fedezetet termel, akkor is megéri a Telekomnak).

Érdekes, hogy ahol van UPC ott nincs Flip, még akkor se, ha Telekom egyébként van. Ez sztem a világon mindenütt kartellgyanus lenne.

USA-ban az FBI mar a nyakukon ulne. Elvegre ezert hoztak letre.

UPC-s vagyok, Telekom is elérhető és vehetnék Flipet ha akarnék (nem akarok) :)
--
openSUSE - KDE user

Ez érdekes. Nekem logikusnak tűnne, hogy ahol van Telekom, ott lehessen Flip. Nem így van. Azt mondták, hogy ahol van UPC ott nem lesz Flip. Ezek szerint tévedtek.

Igazából azért nem nagy kihívás ez a konkurenciának, mert a Flip egy kalap szar amit hűségidő híján az első adandó alkalommal kukáz is mindenki, aki jót akar magának.
Először is a Flip a Telekom elavult VDSL vonalait használja amin nagyon szerencsés esetben 40mbps a maximálisan elérhető sávszélesség. Ezért a Telekom Flip egy mobilinternetes kapcsolattal egészíti a szolgáltatáshoz adott routeren. Ezért van egy Telekomos sim kártya is a Huawei cuccosban. A beígért 120mbps-ot ugyan még így sem lehet elérni de ezzel a trükkel úgy 70-valamennyi mbps össze szokott jönni. Egyszer állítólag valakinek sikerült megközelítenie a 100mbps sebességet is.
De mivel a Telekom Flip akkora surmó paraszt, napi 10GB adatforgalomban limitálja a 4G mobilnetes kiegészítőt, ami gyorsan kifogy. Utána csak a VDSL 30-40mbps sávszélessége marad. Ez azért is kevés, mert a Telekom Flip IPTV ebből használja el a tévézéshez szükséges 5-10mbps-ot. Más normális szolgáltatónál a digitális TV sávszélességigénye teljesen független az internetszolgáltatásétól. És bizony a Telekom Flip iptv box fogyasztja a 4G mobilnet kiegészítő napi 10GB-os limitjét is.
Az IPTV box különben egy csak ledes kijelzőkkel rendelkező fapados doboz elavult Windows CE(!!) rendszerrel. Muzeális értéke miatt talán ez a Telekom Flip csomag egyetlen érdekes darabja:)
Az eleve fapadosnak szánt ósdi IPTV boxot azért még jobban lehülyítette a Telekom Flip. Ezért az USB és eSATA csatlakozója a hátulján szoftveresen le van tiltva. Nehogy már valaki timeshift tévézésre vagy netán egy műsor felvételére próbálja használni.
Ha valakinek egyetlen tévé kevés az otthonában külön havidíjért kaphat további IPTV dobozokat, amelyek természetesen szintén a szűkre szabott Telekom Flip sávszélességből csípik le a maguknak a szükséges mbps-okat. Három iptv box-szal már eléggé jól le lehet foglalni a teljes Telekom Flip internetkapcsolatot miután elfogyott a napi 4G kiegészítő.
A tévéadás minősége Telekomosan pixeles a Minecraft rajongók legnagyobb örömére és mindenki más bosszantására.

Olcsónak ugyan olcsó, de a hús és lé összefüggést boncolgató népi bölcsesség abszolút áll a Telekom Flip csomagnál.
DIGI-nél csak kicsit drágábban valódi gigabites internetet lehet kapni jó minőségű tévéadásokkal, ahol nem spórolják ki a megabiteket a tévécsatornák mögül. IPTV bohóckodás helyett normális DVB-C csatornák 99%-a kódolatlanul jön. Sőt DIGI telefonnak is tiszta hangja van.
UPC-nek is van hasonló minőségi csomagja szintén csak valamivel drágábban a Telekom Flip-nél. Csak abban nem gigabites az internet, de a Flip-re az is köröket ver.
Ahol pedig nincs sem UPC sem DIGI ott felesleges Flip-et keresni, mert az csak ott érhető el ahol a Telekom konkurensei is jelenvannak.
Aki jelenleg előfizetője a Telekom hivatalos vezetékes net&tv szolgáltatásának jó eséllyel kap "Az ön lakcímén a Flip szolgáltatás nem elérhető" üzenetet. Akkor is ha a szomszédnál valamiért elérhető a Flip.

Ma már a Telekom elavult telefonzsinóros érpárja minőségben képtelen felvenni a versenyt az üvegszálakkal. Még a Flip mobilnetes trükközésével sem.
Nem tudom kinek jó a Flip. Talán ha valaki ezzel akarja szopatni az albérlőit és olcsón ki akarja pipálni az internet és tévé pontokat az albérlet hirdetésében.

Most komolyan teljesen elavult információkkal kellett feléleszteni egy témát?
Már a téma indításakor sem szolgáltatott a Telekom xDSL-en Flip-et, csak koaxon vagy optikán:
https://www.digiportal.hu/flip-felmondjak-az-elofizetoi-szerzodesek-egy-reszet/

Az "eleve fapadosnak szánt ósdi IPTV box" pedig felhasználói élményben, szolgáltatásokban és csatornaváltás sebességében is sokszorosan lekörözi a "normális DVB-C csatornákat" megjelenítő eszközök 95%-át.

Lekörözi. Ja. Miben? Minőségben, szolgáltatásban, kényelemben? Mert ezek egyikében sem sikerül neki... Már ott kezdődik a dolog, hogy plusz egy doboz, plusz egy nyomkodni való, miközben a TV-készülékek egy elég jelentős hányada simán veszi a DVB-C nevű akadályt.
Az, hogy a DSL-en nem szolgáltat tovább a társulat, az a beismerése annak, hogy egy rakás fosch DSL-en a net+iptv, pláne akkor, amikor a legtöbb csatorna igyekszik HD-minőségben adni a szemet... izé, műsorát.
Summa: a DSL arra jó, hogy alapszinten "fapadosan" legyen valakinek internet-hozzáférése. Vagy még arra se nagyon, maximum erős jóindulattal. Nem véletlen, hogy a TRÉ-s csomagokban is korlátozták az egy háztartásban (gyakorlatilag egy érpáron) elhelyezhető iptv-végberendezések számát... (Igen, tudom, a Digi is korlátozza a bérelhető eszközök számát, de ez utóbbi üzleti, a TRÉs-korlát meg tchnológiai okból van).

A semmivel nem kompatibilis IPTV "előnyét" én sem látom DVB-C-vel szemben. Így pléne nem, hogy még visszanézés/visszatekerés sincs. A jobb lapostévék ezt gyakran tudják a DVB-C forrásból. DIGI-nél kódolatlan a csatornák nagy része. A box korlát így csak a HBO/Cinemax csatornákat meg a DIGIfilmet érinti. A többire bármennyi tévé lehet.

Azt pedig aggályosnak érzem, hogy a Telekom azzal a feltétellel kapott pályázati forrást a hálózata fejlesztésére, hogy nem alkalmazhat eltérő árazást és feltételeket sehol, így a gyors optikai hálózat által elért falvakban sem.
Egy ilyen látszólag Telekom-független de valójában teljesen Telekomos Flip ami pont eltérő árazással játszik, ráadásul elérhetőségét nem műszaki feltételek hanem a Telekom konkurenciával szembeni üzleti érdekei határozzák meg, a pályázati feltételek kijátszásának tekinthető.

Hat ennyi hulyesegert kar volt koptatnod a billentyuzetet... :D

"...GVH... normalis orszagban..."

Ha azt hiszed, hogy a Nyugati orszagokban jobban teszik a dolgukat a fogyasztovedelmi es felugyeleti szervek, hatalmasat tevedsz.

Barcsak UK-ban is lenne valami, ami legalabb tizedannyira jol vegzi a dolgat, mint a GVH.

Nem ismerem a Flip tortenetet, de ranezesre annyi tortenhetett, hogy letrejott egy sub-division a Telekomon belul, ami egy csomaggal probal meg minel tobb ugyfel akviziciot vegrehajtani pofatlanul jo aron.
Atbongeszve a weboldalukat arra kovetkeztetek, hogy 1:1 az anyaceg halozatat hasznalja azaz ha nem tudod, hogy milyen technologia erheto el nalad, akkor a https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni oldalon csinalnek egy tesztet, hogy milyen csomagokat ajanl a cimedre:
Ha csak 50MBit, akkor sanszos, hogy csak VDSL van, ha 50-100, akkor koax, ha 50-1000, akkor optika. Az FAQ alapjan meg a telepitett eszkozok is teljesen egyformak/technologia.
50-es net melle opcionalisan adnak egy hybrid modemet, ami 4G/LTE segitsegevel huzza feljebb az elerheto max. savszelt.

Amugy kosz a tippet, lehet en is atszerzodok T-rol Flip-re (T-rol T-re?)

A linkelt oldalt szerint gigabit is elérhető itt (bár volt már, hogy egyes címekre hazudott az oldaluk :)). Délután volt itt egy házaló, ő is optikát emlegetett.

Ha nem csalnak emlekeim, akkor az ujabb docsics rendszeruk van, ami 500 korulig kepes koax kabelen.
120 at siman reljesitik..

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Jol remlik, hogy ez telekom, csak ugyfelszolgalat nelkul?

Olyasmi. De jóárasított. Ügyfélszolgálatra meg a Digi esetén se rohangáltam, szóval az annyira nem érdekel, a szolgáltatás általános minősége érdekel csak. Hűségidő nélkül lehet használni, szóval akkor lehet mindenképpen kipróbálom, másnem egy hónap múlva visszaadom a cuccaikat. Addig a Digit se mondom le.

Telekom gponnal általában nincs baj, jól működik. Most valami újabb modemet is használnak már a nagyobb csomagoknál. Sagemcom valami. (mint docsisnál is ezt a márkát) Sejtem, hogy a flip sem menne rosszabbul.

Kicsit offolom a saját topikom :)

Valami összeesküvés van most a Digi ellen, vagy mi van? :) Most jött egy új fickó, azt mondja "Digis ügyfeleket kell megkeresnie", a UPC-től jött, 500-as netet TV-vel adnának 5000-ért.

A többi nagy szolgáltató már évek óta csak kisebb cégek felvásárlásával növeli az ellátott területét. Ezen kívül egymás rovására nem terjeszkednek. Jött a digi és viszonylag agresszívan növeli a területét. Ráadásul a többiekhez képest alacsony áron kínálja a szolgáltatásait. Ez még összeesküvés nélkül is hasonló reakciókat vált ki a többi szolgáltatóból.

Egy vicc, hogy kvázi fel van osztva Bp a Telekom és UPC között, emlékeim szerint még nem láttam olyant, hogy a kettő egy helyen elérhető lett volna. Ezt hogy hagyhatja vajon a felügyelet?

XIII. kerület, Lehel tér környéke: fél éve kötötték be a Telekomot a társasházakba, UPC pedig már régóta volt.

--
Mobilbarát és reszponzív weboldal készítés

Vasárnap regisztráltam a flip.hu-n. Hűségidő nélküli Telekomos felhasználó vagyok. Tegnap (szerdán) felhívott egy kedves hölgy a Telekomtól, hogy akkor ő most azért telefonál, mert hamarosan megszűnik a Telekom előfizetésem, rendben van-e ez így. Mondtam, rendben, mondta akkor hamarosan felhívnak a flip-től, hogy megállapítsák, kell-e új akármi nekem a fliphez - ideális esetben ki se jönnek, csak benn átállítják, minden cucc marad. Ha kell új cucc, kihozzák, a régit nekem kell elhordanom a postára és ott visszaküldeni.

Milyen evet, 2117-et irunk?

Tegnap megint felhívtak, ezúttal a Fliptől. 8 napja regisztráltam a Flipre interneten. Pénteken jön a szakember megállapítani, hogyan lehet internetem (most Telekomon vagyok). Péntek lesz a 12. nap a regisztrációtól számítva.

Hmmm, nálam ez sokkal gyorsabb volt. Szombaton rendeltem meg a fickónál, vasárnap nyilván kiesik mert nem munkanap, hétfőn hívtak is, hogy mikor jöhetnek. Másnapban (kedd) egyeztünk meg. Szóval ha a munkaszüneti napokat is beleszámoljuk, akkor 3 nap alatt bekötötték.

Lehet te Digi-ről váltottál nem T-ről :D

Ja, mondjuk az is igaz. Telekomos ügyfélnél felesleges kapkodniuk, úgyis megkapják a pénzt. :D

IPTV... Innentől kezdve külön box, annak minden sz..ásával (plusz kettő bérelhető 300Ft/hó/db áron), a garantált sávszélesség kábelen 15Mbit/2Mbit (optikán 50/25)... Mondjuk úgy, hogy karcsú...

Bármi, aminek köze van a Telekom-hoz, az nálam napalmm által kerül elpusztításra. Soha Telekom!
--

Alapvetően ezzel egyetértek. Néhány hónapja álltam át Flipre, mert más nem volt menekülésre a Telekomtól (!). Azóta hibátlanul megy minden, semmi panasz, konkrétan negyedáron. Menekülnék én szívesen tovább, de nincs hova.

Ez hol van? Flip tudtommal csak ott elérhető, ahol van konkurencia. Biztosan jól körbenéztél?

A látszat ellenére tudok róla, hogy a Flip Telekomos. Tavaly októberig Telekom voltam, és amikor megjelent a Digi az utcában, akkor átálltam róla Flipre, mert a Digi üvegszálával nem volt kedvem szívni 60 métert. A véleményem az marad, hogy amelyik cég 75%-os kedvezménnyel tud megtartani, az nem komoly cég, hanem rablóbanda. Vissza kellene adjanak az elmúlt 20 évből nagyjából 10 év szolgáltatási díját. Tehát simán továbbállnék a Telekomtól, egyelőre az üvegszálas földkábel a telken belül még valamennyire visszatart, más lehetőség meg nincsen.

Maximálisan egyetértek mindenkivel, aki menekül a Telekomtól. Ez nem technológiai ügy hanem a kis ügyfél undora az erőfölényével tisztességtelenül visszaélő óriásvállalkozással szemben. A Flip egyébként jól működik, semmi panaszom rá.

Nem "Telekomos", hanem _a_ Telekom (felenk ugy mondjak, hogy ez egy Trading name), lasd ASZF 6. oldal:

https://www.flip.hu/aszf

1.1.
Szolgáltató neve és címe
Cégnév: Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Rövid cégnév: Magyar Telekom Nyrt.
Székhely: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.

A Flip sztem nem egy cég, hanem a Telekom egyik termékének neve (azaz nem trading name, hanem trade mark). A Telekom nevű rablóbanda másik - közismert - termékeinek mondjuk bizonyára van szintén külön neve, abban igazad van. Szerencsére már nem emlékszem rá.

Ebből a szálból azt hiszem, azt szeretné kihozni, hogy nem menekültél meg a T-től, hiszen most is nála vagy.

Jó hogy előkerültél lsz nézz már rá az e-személyis szálra, ez a pkcsd dolog mitől fut neked?

En akkor is a Digit valasztottam volna, ha zivatarban aknakban kell huzni 1 km uvegszalat mikozben folyik a sar a nyakamba (megtortent eset).

LOL, és teljesen meg tudom érteni a döntést.
--

Megértelek. Lusta disznó vagyok.

"mert a Digi üvegszálával nem volt kedvem szívni 60 métert"

Ezt hogyan kell elképzelni?
Mert szerintem a Digi nem a kertkapun levő postaládába építi ki a végpontját, ahonnan utána neked kell kábelezned ha a házad 60 méterrel beljebb van a telken. :-)
A Digi mint az összes többi internetszolgáltató a házad, lakásod belső terében építi ki a szolgáltatói végpontot. Szóval vagy ők kábeleznének 60 métert extrában vagy egyáltalán nem vállalják.


Normális HUP-ot használok!

Nálam nem. Kijött a Digis szakértő, felmérte a helyzetet, előírásszerűen hátratolta a svájcisapkát elölről a mutatóujjal tarkóig, majd jelezte, hogy amint megvan a kábelezés, szívesen visszajön. Vagy nem.

Ebben maradtunk.

A svájcisapka tologatásának részletes leírásán kívül semmilyen érdemi információt nem írtál. Mi ez? Ház valami nagy telken távol az utcafronttól? Valami magas épület tetején egy penthouse, ahova nem ér fel a Digi az üvegszállal? Vagy mi?


Normális HUP-ot használok!

Oda kellett volna fentre: https://flic.kr/p/HpQRDN
Csak messze volt az oszlop, 60 méter feszítő meg nem volt nála..

:-)
Vagy csak kitalálta az egészet.


Normális HUP-ot használok!

Miből gondolod, hogy kitaláltam? A ház bekötési pontja az utcafronttól 60 m-re van. Kijött a digi szakértője, megnézte, feltolta a sipkát tarkóra, a villámhárító hátrafelé nézett rajta. Mondta, ha kész vagyok szóljak, mert akkor biztosan kijön megint. Mit nem értesz ezen?

Mert amit leírsz az hazugság!
Megint csak hebegsz-habogsz itt "sipkáról" meg "villámhárítóról" össze vissza.

A Digi mint minden magyar internetszolgáltató vagy vállal internet bekötést egy címre vagy nem. Az ügyfélnek semmit nem kell kábeleznie a szolgáltatói végpont szolgáltató felé eső felén.
Egy szerelőnek végképp nem hatásköre fakultatív szakmunkák kijelölésével szórakoztatnia egy ügyfelet.

Történetesen van egy magyarországi haverom akinek a háza jó messzire van az utcafronttól. Régóta a család tulajdonában levő hatalmas telken állt a szülői ház az utca felé. A gyereket építettek egy baszott nagy többgenerációs házat a kert másik végébe. Nem volt túl jó ötlet mert azon az oldalon csak a préri van, még földutas utca sincs. Persze kicsit túltervezték a projektet, túl sok devizahitelt vettek fel. Amikor törlesztők elszálltak lehetett vakarni a buksit. De baromi nagy szerencséjük volt, mert egy autós márkaszerviz épp a környéken akart műhelyt építeni. Eladták nekik a kert első felét elég jó áron amiből szanálni tudták a hiteleik jó részét. A szülői ház helyén ugyan autószerelő műhely épült, de így is elég nagy telek maradt meg nekik hátul és a persze a többgenerációs ház is megmaradt nekik. Az utcafrontról természetesen megtartottak maguknak egy sávot ami a hátsó, náluk maradt kert felé vezet és egy bő autónyi széles.
Probléma akkor lett amikor internetet akartak bekötni maguknak, történetesen éppen a Digitől, ami akkoriban kezdett kertvárosi részeken terjeszkedni optikával. Simán csak nem vállalták a bekötést a Diginél és itt véget is ért a történet. Pedig még ők ajánlották, hogy állítanak oszlopokat, kábeleznek helyettük csak kössék be. Semmi ilyenre nincs lehetőség. Világos szabályozás van, a szolgáltatói végpontig a szolgáltató feladata és kötelessége elvégezni minden kapcsolódó munkát. Ha ez valamiért nem lehetséges, akkor nincs bekötés a címen és pont.
Ha legalább egy nyári konyha méretű házrész megmaradt volna a szülői házból az utcafronton, akkor oda be lehetett volna kötni a Digit. Onnan persze már maguknak kellett volna megoldaniuk, de az már szolgáltatói végpont után van.
Végül megegyeztek valahogy a márkaszervizzel és az ő internetjüket megosztva vitték hátra magukhoz a netet. Természetesen ez is a szolgáltatói végpont mögött van.


Normális HUP-ot használok!

Megfordítom neked a dolgot: ha kimegy a szerelő és ott van 2 oszlop meg a feszítő, amire neki csak fel kell pattintani a kábelt, akkor 90%, hogy még aznap van net (vannak compliancy-k, amiknek persze meg kell felelni, de az kikeresheto).

Viszont a szolgáltató kurvara nem szeret extra oszlopokat állítani illetve egy bekotessel 2 óránál többet foglalkozni.
Miért? Azért mert +1 előfizető miatt nem éri meg úgy igazán.
Szarul hangzik, de ez van.

Kevés ember dolgozik a létesítésen, nincs kapacitás az efféle igényekre.
Az már csak a retardált kommunikáció hibája, hogy nincs kitalálva, hogy mit kell mondani “szakszerűen” az ilyen igenylesekre.
(source: 3 év egy ISP-nél)

-------------------------
Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32

Szóval teljesen irreális, hogy egy szolgáltató szerelője a helyszínre kiérve "feltolja a sipkát tarkóra" (sic) majd utasításokat osztogat a megrendelőnek kábelezési szakmunkák elvégzésére.
A valóságban rövid terepszemle után közli, hogy ezen a címen nem létesíthető szolgáltatás. Ha addig valami véletlen folytán beköthető címként szerepelt a ház.


Normális HUP-ot használok!

Kicsit szájbarágósan megpróbállak rávenni, hogy fuss neki a dolognak mégegyszer. Nem hazudok. Hátratolta a svájcisapkát és azt mondta, hogy szóljak, ha megvagyok vele. Nem húzza be az üvegszálat, ez neki nem dolga.

Ebben semmi kivetnivalót nem találtam. 60 m földkábelt (levegőben nem lehet vinni) miért vállalna magára a szolgáltató? Ha megvan, kijön és beköti. Az ügyfélszolgálat egyébként teljesen korrektül visszahívott egy idő múlva és megkérdezték, hogy mehetnek-e, hogyan állok. Mondtam nekik, hogy egyelőre nem futok neki, de ha szükségem lesz olyan szolgáltatásra, amihez üvegszál kell, majd hívni fogom őket. Ebben maradtunk - én meg átálltam Flipre, amihez semmi nem kellett, jön az eddigi koaxon, csak a dobozokat lecserélték valamivel jobbra, mint a régi volt.

Egészen mellesleg a koax, amin most a Flip jön, szintén az enyém a telekhatártól 60 m hosszan. Sőt, a gázvezeték is, a vízvezeték is és a villanyvezeték is. Minden vezeték, ami a falban fut, azt is én csináltattam meg a házban és nem az elektromos-, gáz- vagy vízművek. Eszem ágába nem jutna elvárni, hogy a közművet a szolgáltató építse ki a saját telkemen.

Persze nyugodtan hiheted, hogy hazudok, ha úgy jobb neked.

A gáz- és vízhálózat a mérőtől a tiéd, ezeket saccperkábé valahol a telekhatár közelében telepítették. A szolgáltató hálózata a szolgáltatásátadási pontig tart alapesetben, azaz ott, ahol ont/kábelmodem szükséges, ott az adott eszköz ügyfél felőli interfészéig.
Nálad extrém esettel áll szemben a szolgáltató: 60 méter optika kihúzása az ügyfél telkén erősen a bukó kategória (szabványos alépítménynél pláne), de szerintem a koax is ezért nem szolgáltatói építés... Jó kérdés persze az, hogy a felelősség hogyan áll, ha mondjuk a koaxodba belecsattan egy villám, és a szolgáltató eszköze kampec, vagy ha beázik, és a szolgáltatás minősége az átadási ponton nem éri el a vállalt minőségi paramétereket...

A gázmérőt annak idején, amikor a ház épült, előírásszerűen a házba kellett rakni, melegbe - szóba nem jött, hogy a gázművek hozná be odáig a csövet. Mondjuk a vízakna és a villanymérő valóban a telekhatáron van.

Nyilván a közművek úgy viselkednek nálunk, mintha hatóság lennének, de konkrétan ebben a témában sztem mégsem az számít, hogy a szolgáltató szerződésében éppen mi van. Ezek blankettaszerződések, általános szövegek. Az alapszabály valahol mégiscsak az, hogy ami a telkeden van, az a tiéd és csak extrém esetben várható el mástól, hogy bármit a saját költségére kiépítsen a te telkeden. A svájcisapkás úriember, aki nekem nem hozta be a Digit, teljesen normális volt, semmi bajom nem volt vele, kifejezetten segítőkész volt. Mondjuk nekem eszembe se jutott volna pampogni vele, hogy ő "köteles" lenne az én telkem kiépíteni bármit. Viszont kurvára rossz néven vettem volna, ha a Digi egyszerűen bejelenti, hogy "nem ér" a dolog és az ajánlata, ami az utcában mindenkire vonatkozik, pont az én telkemre nem.

A gázos szabályozás (gmbsz) valóban sokszor változott - ebben az esetben az első elzárószerelvénynél van az átadási pont, ami viszont a telekhatárnál lévő kiállásra van szerelve.

Tényleg ott van.

Az a "megtartottak maguknak egy sávot ami a hátsó, náluk maradt kert felé vezet" az telekmegosztás során az övék maradt ("nyeles" telek), vagy csak szolgalmi joguk van átjárni az utcafronti telken? Ha az előbbi, akkor simán beköthető lenne az ingatlan, hiszen az utcafrontig birtokon belül van az ügyfél. (Ha nem, akkor szolgalmi jog kell a bekötéshez is, és azt, mivel a szolgáltatói hálózathoz kell, a Digi-nek kéne intézni - olcsóbb/egyszerűbb nem szerződni, hiszen nincs szerződési kötelezettsége)

A "megegyeztek valahogy a márkaszervizzel és az ő internetjüket megosztva vitték hátra" pirinyót szembe megy az EHT (vagy épp hogy hívják) rendelkezéseiből adódó korlátozásokkal, de emiatt fájjon a műhely (mint üf.) feje...

Szerintem övék a bekötőút. Náluk a probléma egyértelműen a ház távolsága volt. Mindenféle ötletelés ment két sör között, még az is mi lenne ha felhúznának egy "portásfülkét" bekötési házként az utcafrontra? :-) De akkor meg az autó nem férne el mellette.


Normális HUP-ot használok!

"A Digi mint minden magyar internetszolgáltató vagy vállal internet bekötést egy címre vagy nem. Az ügyfélnek semmit nem kell kábeleznie a szolgáltatói végpont szolgáltató felé eső felén.
Egy szerelőnek végképp nem hatásköre fakultatív szakmunkák kijelölésével szórakoztatnia egy ügyfelet. "

majd az alján:

"Simán csak nem vállalták a bekötést a Diginél és itt véget is ért a történet."

Most akkor hogy is van ez? Kategórikusan elutasítják a szerződéskötést a helyszíni szemle alapján, v. aláírsz az üzletkötővel (mert neki ez alapján jár a lóvé, ezért nem fog ő mérlegelni lófszt se)? Majd 3 hét múlva kijön a szerelő, és az döbben rá h. nem éri meg neki dolgozni vele, és kihátrál a kapuból? Szerinted melyik történt a kolléga esetében? Mert nála is ott akadt meg h. a szerelő szembesül először a szopással és hárítja a melót, nem a digi szerződéskötő nem fogadta el a megrendelős igényt.
--

Az üzletkötők előtt terepszemlét tart egy illetékes. Ahova nekik nem érdemes bekötni már eleve nem küldenek ajánlatot. De valószínűnek tartom, hogy üzletkötős szerződésben is van apróbetű arra az esetre ha előre nem látható műszaki probléma lépne fel. Ekkor elállhat egyoldalúan a szerződéstől a szolgáltató. Az ügyfelet meg anyagi veszteség nem éri, mert fizetnie úgysem kell az első hó végi számláig.


Normális HUP-ot használok!

Azért ez egy olyan cégnél, mint a Digi (aki 2500Ft-ért adja a netet) hát furán hangzik.

Hacsak nem úgy, hogy Józsi (mint illetékes terepszemlész) végigmegy adott utcán, és a papírkájára ráírja, hogy páros oldal mehet, páratlan nem.

Konkrét példa: szülőknék (új építésű ház) az volt a Digi igénye, h a légkábel helyett legyen már egy cső a ház előtt álló villanyoszloptól a házba, és ebbe húzzák be a kábelt. Úgy lett - bár a szomszédot simán bekötötték (hosszabb) légkábellel uerről az oszlopról.

Elutasíthatja műszaki akadály miatt a kivitelező (pl közút alatt kellene elvinni a kábelt /túl nagy anyagi bekerülési költség, engedélyeztetés/, vagy nádtetőre parabola), vagy komolyabb magyarázat nélkül is akár, najo nem teljesen. Egyébként egyik nagyobb szolgáltatónál különböző esetek vannak, pl 15 méteren belüli, 25 méteren belüli, vagy léges leágazás építés, parabola külön tartószerkezet telepítése, ilyesmi. Nyilván megfelelő árazással. Nyilván nem mindenki szeret ezzel szívni, vagy megfelelő embert találni. Pl otthon léges leágazás kellett, saját telken oszloppal. Nem szívesen álltam volna neki vagy kerestem volna embert, viszont elfogadtam, hogy x pénzért készen lesz, vagy nem fizetek de nem lesz netem.

Egyébként ha telefonon vagy neten volt az igénybejelentő, akkor lehet, hogy a helyszínen derül ki a dolog. Erre való egyébként az igénybejelentő, mert elsődlegesen azt írod alá, ha pl üzletkötő keres, nem a szerződést. Szerződés meg létesítéskor lesz.

Nem értem.
Minden király (szolgáltatás, ár) de te "menekülnél".
WTF?

Azért az remélem megvan, hogy a flip az telekom...

Szoval en hasznalom, lassan fel eve.
Ugy volt, hogy csak tavaszig, de mivel semmi gond nincs vele, hozza amit vallaltak, igy ennyiert megtartom.

Kulon bonusz, hogy a doboz T halozatra barhol feldugva szepen hozza az osszes tv adot.
Veletlen, vagy direkt, mindegy, arra lennek kivancsi, hogy a modemmel ugyanezt el lehet e jatszani...

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Városon belül, költözéskor végül is, működött ismerősnél. (másik lakásban is valamikor pár éve Telekom volt, kábel lógott a falból, aztán trial and error -> win) így kiesés nélkül ment a dolog. Többi csak papírmunka* volt.

Szerk.: mondjuk sima t volt, nem flip.